AK Gençliğin Buluşma Noktası
Star ve HaberTurk "Star" ve "HaberTurk" gazetesi köşe yazıları.

Stil
Seçenekler

Alt 07-28-2009, 02:24   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Özkök’ün umresi / Ergun BABAHAN - Star
Hürriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Ahmet Hakan’la birlikte umreye gidiyormuş.

Uzun süre önce alınan bir kararın yaşama geçirilmesi bu.

İnanç ve ibadetin kimsenin tekelinde olmadığını göstermesi açısından olumlu.

Dinle ilgili bir eylemin kendiliğinden gericilik olmadığını göstermesi açısından da olumlu.

Santa Clara Üniversitesi Din Bilimleri öğretim görevlisi Rıza Aslan’ın ‘No God But God’ (Allah’tan başka tanrı yoktur) kitabını yeni bitirdim.

Hz. Muhammed’i, devrimci, reformcu, kadın haklarına saygısı yönüyle anlatan ve Hz. Muhammed’in ölümünün ardından İslam dininin kurumsallaşması sırasında yaşanan çatışma sıkıntıları anlatan çok güzel bir kitap.

Özellikle ‘Peygamber’in şehri Medine’ isimli bölümü çok etkileyici.

Kadınlarla erkeklerin yanyana namaza durdukları, kadınları elde kılıç Hz. Muhammed’in yanında savaşa katıldıklarını anlatan bu bölüm çok çarpıcı.

Türkiye, Aydınlanma felsefesinin etkisiyle dine mesafeli bir tavır aldı.

Aydınların inanmasalar bile dinle ilgili hiçbir bilgiye sahip olmamaları durumun vehametini artırdı.

O nedenle Özkök’ün umre ziyaretini önemsiyorum.

Kökten-laikçi bir gazetenin en üst düzey yöneticisinin umre ziyareti yapıyor olması bir takım duvarların yıkılmasına yol açabilir.

Ancak bunun için ziyaretten bir takım kazanımlarla dönülmesi ve Öteki’ni anlamak, inançlarını içselleştirebilmek gerekir.

Hürriyet geçmişinde ‘kaçak Kuran kursları’ baskını manşetleri ile bilinen bir gazete. (Epey eskilerden bahsediyorum.)

Bugün de keskin laik tavrıyla öne çıkıyor. ‘411 el kaosa kalktı’ manşeti, AK Parti’nin kapatılmasına yolaçacak bir sürecin işaret fişeği olmuştu.

Şimdi yeni bir döneme giriliyor gibi geliyor bana. Bunda son dönemde yaşanan kimi dünyevi sıkıntıların da etkisi olmuş olabilir elbette...

Özkök’ün birinci sayfadan yayınlanacak ihramlı fotoğrafı, kılık kıyafet özgürlüğünü anlama ve savunma yolunda atılmış dev bir adım olabilir.

Hürriyet sonbahardan itibaren üniversitede başörtüsü yasağının kalkması için ateşli bir mücadeleye başlayabilir.

Hürriyet’e kuşkuyla bakan kesimler de artık kendilerini daha iyi anlayan birileri olduğuna inanarak gazeteye daha sıcak bakabilir.

Toplumun farklı kesimlerinin birbirini anlama, aynı şeye inanmamakla birlikte, saygı gösterme yolundaki çabalarında mesafe kazanılabilinir.

Umrede ruh temizliği Türkiye’nin yararındadır açıkçası.

Ertosun’un ilişkileri

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndaki gerilim sürerken Bugün Gazetesi çarpıcı bir haber yaptı.

Bölgedeki faili meçhulleri soruşturan Savcı Durdu Kavak’ın korsan kararnameye nasıl girdiğini anlamamıza yardım eden bir gelişme.

Ergenekon zanlılarıyla biraraya gelen Ertosun, tutuklu Albay Cemal Temizöz’ün komutanıyla da özel görüşme yapmış.

Ertosun ile Tuğgeneral Ali Aydın ‘Hayata Dönüş’ operasyonu sırasında tanışmışlar.

Ertosun, Kayseri’de iki gün ağırlıktan sonra dönüp korsan kararnameye bölge savcılarını da eklemiş.

Bugün bir avuç yürekli hukuk adamı sayesinde Türkiye’de neler olup bittiğini daha iyi anlıyoruz.

Yargının nasıl bir kıskaç ve vesayet rejimi altında tutulduğunu, niye hiçbir savcının karanlık ilişkilerin üzerine gidemediğini görüyoruz.

Devlete hizmet ediyorum görüntüsü altında Türkiye’ye dehşet saçan kimi mafya bozuntularının yıllarca nasıl ellerini kollarını sallayarak ortada dolaşabildiğini anlayabiliyoruz.

Bu tabloya bakınca da ‘İyi ki Adalet Bakanı HSYK üyesi’ diyoruz.

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)