AK Gençliğin Buluşma Noktası
Makale & Deneme Makale ve deneme içerikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 07-09-2008, 17:25   #1
Kullanıcı Adı
elif zeynep
Standart ÖZLEDİĞİM (iz) ALEM. serdengeçti'den.
Özlediğim alem

Bir alem özlüyorum; asrı saadet gibi, ebedi faziletlerin, kavi imanların, temiz vicdanların hüküm sürdüğü bir alem!Bu alemin sakinleri, kelimenin tam ve hakiki manasıyla insan olsun. İçleri huzur, dışları nur ile dolsun1 Geceden başka karanlık, gök gürlemesinden başka gürültü görmesinler, duymasınlar...

Bir alem özlüyorum ki: Orada kadınlar, dıştan kızarmasın, boyalanmasınlar. Yüzlerine bakınca kızlık ve gerçek kadınlığın kendine has, o güzel edepli utancıyla içten kızarsınlar. Kadın sokakta yırtık yırtık dolaşamasın, erkeklerle dolaşmasın. Özlediğim alemde kadın, sözde inkılapçıların, sokakta kafeslemek için kafes arkasından kurtardıkları kadın, hayvani ihtirasların dindirildiği bir zevk aleti haline, piyasanın en bol, en ucuz metaı haline getirilmesin.Dairelerde kadın, zani bakışların, şehevi akışların istilasına uğramasın. Kadın evinin dairesinden çıkmasın.Yuvasının aşığı, evinin ışığı olsun. “Cennet anaların ayağı altındadır.” Sözünün sırrına erişsi; ana olsun.

Bir alem özlüyorum ki. Orada erkekler, evinden başka hane bilmesin.Aileyi bir gaile, çocuklarını çekilmez bir dert gibi görmesin.”Evlat kokusu cennet kokusudur.” Hadisi ile duygulansın.İçi cennet, dışı cennet olsun; cinnet olmasın. Erkek kendi karısından başka kadın, kadın kendi kocasından başka erkek tanımasın, sevmesin. Ailenin reisi olan vefakar, sabırlı, saygılı, sevgili olsun.

Bir alem özlüyorum ki; orada gençler, orada delikanlılar, deli denizler gibi, dalgalanıp coşanlar, mukaddes bir davanın peşinden koşanlar olsunlar.Alemlerin Rabbine inansınlar.Küçük dalgaları, dalga geçmeyi,kaldırım sevdasını bıraksınlar.İman denizlerinin büyük dalgalarında, sonsuzlukta kaybolsunlar; varolsunlar..Büyük davalarla davalansın, ulvi sevdalarla sevdalansınlar.Orada gençler, orada gençlik imandan kaleler gibi, dimdik, dipdiri dursunlar.

Bent beniz sararmış, gözlerinin altı morarmış, sarsak, çarpık, titrek, başlamadan bitmiş, bitmeden tükenmiş gençler..Ağızları rakı ,ayakları ter, donları pislik kokan gençler; böyle gençler yok bizim alemimizde..

Görüyorum ki, korkunç bir yıkım olmuş..Cemaatler dağılmış, bin yıllık mukaddesat çiğnenmiş!...Allah’a giden bütün yollar, şer kuvvetler, kötü niyetler tarafından tutulmuş.İman cephelerinin sesi susturulmuş, gençlik korkunç bir boşluğa atılmış1....Kimi kahvelerde zamanını öldürüyor, kimi hayatı rakı şişesinde görüyor, meyhanelerde varlığını kadeh kadeh içip, kendinden geçip tükeniyor.

Öyle bir alem özlüyorum ki; bu alemde analar”kocakarı”, babalar “moruk”, çocuklar “zamane” olmasınlar. Nesiller birbirini tanısın, anlasın, sevsinler...

Öyle bir alem özlüyoruz ki; orada idarecilik, müdürecilik halinden çıksın.Memur amirine, ast üstüne bir köle, bir uşak gibi değil, vazife aşkıyla,kalpten , gönülden bağlansın.Amirler, üstler hükmetmesin.Sadece Allah’ın , vicdanın, kanunun hükmünü yerine getirsinler.

Hiç kimse aslını saklamasın.Bir santim yükselmek için, bir metre eğilen başlar, baş olmaktan çıksın.Baş yerini ayağa terketmesin.Söz ayağa düşmesin.Dalkavukluğa, riyaya, insanları putlaştırmaya giden bütün yollar kapansın.İsimlerden, resimlerden, şekillerden, elhazer.. Özlediğim alem böyle bir alem !...

(Osman yüksel serdengeçti,1952)

bu zamanlardan öncede özledik biz bu alemi, halen den özlüyoruz. Üstat Necip Fazıl'ın bir sözü var;

"ey genç, bu düstur sana emanet olsun
ötelerden habersiz nizama lanet olsun"

bu mısralar çınlıyor kulaklarımda, her daim soluduğum, özlediğim alemin hayaliyle kavrıyor beni, ve kavuruyor tüm bedenimi..

elif zeynep isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)