AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-06-2010, 19:03   #1
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb Pakistan için 120 milyon TL toplandı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'a uzanacak yardım elinin çok güçlü olması gerektiğini belirterek, yardım hesabında şu ana kadar 120 milyon TL toplandığını söyledi. Erdoğan, Pakistan ile ilgili fotoğrafları gördükçe yüreğinin dağlandığını vurguladı.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu'ndaTOBBBaşkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kabul etti. Kabulda Hisarcıklıoğlu, Pakistan için toplanan 7 milyon TL'lik çeki Başbakan Erdoğan'a takdim etti.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Pakistan'da meydana gelen sel felaketinin ardından Türkiye Başbakanlık Afet İşleri Başkanlığı, Kızılay,Diyanetİşleri Başkanlığı ve birçok hayır kurumunun devreye girdiğini söyledi. Erdoğan, Başbakanlık Afet İşleri Başkanlığı'nın Pakistan için açmış olduğu yardım hesabında bugün itibariyle miktarın 113 milyon Türk Lirası'na ulaştığını söyledi. Burada devletten devlete yapılan yardımları kastetmediğini belirten Erdoğan, "Devletten devlete olarak ilk etapta 10 milyon dolar gönderdik. Ayni yardımlar ayrıca gidiyor. Kızılay'ımızın yaptığı yardımlar var. 20 vagonluk treni gönderdik. 56 TIR gönderdik, 56 TIR'da da ayni destekler var." dedi.

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanları Selma Aliye Kavaf ve Egemen Bağış, iş kadınları olarak geniş bir basın kadrosunun bölgeye gittiğini belirterek, "Bölgede helikopterlerde gezmek suretiyle oradaki felaketin boyutlarını görme imkanları oldu. Bu felaket hakikaten buradan dinlenenle anlaşılır gibi değil. Çok farklı olay. ABDGenelkurmayBaşkanı bize uğradığında o da bölgeyi gezmiş, o da anlattı. Felaket çok çok büyük. Rakamlarla ifade edilecek gibi değil. Pakistan'a uzatılması gereken elin çok güçlü olması lazım." şeklinde konuştu.

"TOBB'A BU RAKAM YAKIŞMAZ"

Türkiye'nin Pakistan konusunda hassasiyetinin malum olduğunu kaydeden Erdoğan, Pakistan'ın Kurtuluş Savaşı ve 1999 depremindeki yardımlarını hatırlattı. TOBB'un başlattığı kampanyanın ilk etabında 7 milyon Türk lirası toplandığını kaydeden Erdoğan, "TOBB'a bu rakam yakışmaz, yakışanı yapması lazım. Onun için bu rakamın daha ilerlemesi gerekir." ifadelerini kullandı.

BAYRAMDA CAMİLERDEN YARDIM TOPLANACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı'nın da açıkladığını, bayram sabahı bütün camilerden Pakistan için yardım toplanacağını kaydetti. Erdoğan, "Bu ise halkın katılımını sağlama devletin katılımından daha önemli, daha anlamlı. Bu yarayı hep birlikte sarmanın çok güzel bir ifadesi olacak. Ben milletimin, halkımın şu ana kadar gösterdiği hassasiyete çok çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu rakam çok çok daha iyi konuma gelecek. 7 milyonla beraber yardım şu an itibariyle 120 milyona ulaştı. Halk oylamasından sonra ben de geniş bir teknik ekiple, hayırseverlerle Pakistan'a gitmeyi planlamış durumdayım." diye konuştu.

2005 yılında Pakistan depreminde olduğu gibi yeniden Pakistan'a gidilmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: "Orada adeta bir Türkiye inşa edelim. Orada okul, ibadethane, sağlık kuruluşlarını yaptık. Hatta hükümet konağını yaptık. Bundan bize teşekkür ettiler. Orada adeta şehir inşa ettik. Burada sayın başbakan bana yazdığı mektupta 'benzer bir çalışmayı Türkiye yaparsa çok memnun oluruz' dedi."

Erdoğan, dün Kur'an'ın indirilişinin 1400. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada Pakistan için İslam dünyasının çok hassas olması gerektiğini ifade ettiğini hatırlatarak, Suudi Arabistan ve Katar'ın önemli oranda yardımları olduğunun kendisine iletildiğini aktardı. Erdoğan, İslam dünyasının çok daha hassas davranması gerektiğini vurguladı.

Pakistan'a yönelik medya organları tarafından yapılan yardım kampanyalarından da bahseden Erdoğan, "TRT'nin yapmakta olduğu bir çalışma var, devam ettirecekler. Bunun yanında giden trende Sabah Gazetesi var. Öbür tarafta Hürriyet Gazetesi Pakistan'daki Mevlana evlerinden bir grup yaptı. Bir grubun açılışını orada eşim, bakan arkadaşlarla birlikte yaptı. Hepsinin bu noktaya el atması duyarlılığı gösteriyor." sözlerini kaydetti. Erdoğan, bölgenin ciddi bir sağlık sorunu ile de karşı karşıya olduğunu vurguladı. Erdoğan, Pakistan'dan çekilmiş fotoğrafların yüreklerini dağladığını vurguladı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "17 gündür bir kampanya devam ediyor. Burada çok güzel hadiseler var. 1638 kişi destek vermiş. Bankaya 1 lira yatıran var. Onun bir lirası önemli. Ayni yardım şeklinde yardımlarımız devam ediyor. Bunlar Kızılay'a intikal ediyor. Mevlana evlerinden 155 adet Kızılay'a yardımda bulunduk." diye bilgi verdi.

CİHAN

 

M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım