AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 05-27-2009, 19:58   #1
Kullanıcı Adı
vaktileyl
Standart Pantolonlu Başörtülüler
Kadınlar pantolon giyebilir mi?
sorusunun cevabı gayet nettir.
Aklı başında herkesin bu soruya cevabı, giyemez şeklinde olur.
Mü’min hiçbir hanımefendi de böyle bir uygulamaya, ahiretteki hesaplaşmayı dikkate alarak giymek bir yana tevessül bile edemez.
Günümüzdeki uygulamasıyla pantolon giyen kadınların tamamı, dinen çıplak hükmündedir.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v.),
ilâhi rahmetten mahrum bırakacak giyim kuşamdan haber verirken, şu iki kelimeyi kullanmışlardır:“Kâsiyâtün, âriyatün...”
Giyinmişler;
ama çıplaktırlar.

Yani çıplak gibi tahrikci ve teşhirci görüntüleri vardır.
Peki, hanımların etek, pardüsü, çarşaf gibi üst giyeceklerin
altına pantolon giymeleri câiz olur mu?
Bu da olmaz.
Çünkü konumu ne olursa olsun pantolon, bir erkek kıyafetidir.

“Kadınlardan erkek giyimi,
erkeklerden kadın giyimi giyerek karşı cinse benzeyenlere...”
diye başlayan hadiste lânet bedduası vardır.

Bu ikaz dikkate alan hanımlar, giyimlerinde birinci olarak tesettürü esas aldıkları gibi, ikinci olarak da erkeğe benzememeyi esas alırlar.Bir olay vesilesiyle, Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz’in hadislerinden
birinde sirval kelimesi geçer.

Nedir sirval?
Önce olayı özetleyelim:
Peygamberimiz (s.a.v.) Hz. Ali (r.a.) ile Bâki mezarlığında iken
yoldan eşeğe binmiş bir kadın geçiyordu.

Hava az yağışlı olduğundan eşeğin ayağı bir çukura girdi.
Hayvan tökezleyince kadın yere düştü.

Peygamberimiz (s.a.v.) hemen yüzünü ters tarafa çevirdi.Ya Rasülûllah! Kadının üstünde sirval var dediler.
Bunun üzerine Peygamberimiz (s.a.v.):

“Allah’ım! Sirval giyen kadınları bağışla.
Ey insanlar! Hepiniz sirval giyiniz.
Kadınlarınız dışarıya çıkacakları zaman sirval kadar
örtülmesi gereken yerleri örten birşey yoktur.” buyurmuşlardır.
(Beyhaki, Edep. Şuabü’l-İman. Dârkutni, el-Efrâd, el-Kenz: 8/55. Hayatü’s-Sahabe: 3/367

Burada geçen sirval ne demektir?

Sirval: Uzun ve vücudu belli etmeyen bolluktaki don demektir.
Anadolu hanımlarının vücut hatlarını belli etmeyecek bollukta giydikleri şalvar tipinde bir dondur.

Bu derece bolluktaki donun kimseyi rahatsız etmeyeceği ayrıca tesettürü muhafaza edeceği malumdur.
Bazı zevat sirvali pantolon olarak açıklıyor ve üzerinde bir giyim olması halinde kadınların pantolon giyebileceklerini ifade ediyorlar.
Bu hatalı ve zorlamalı bir beyandır.
Asla isabetli de değildir.
Silvar, asla pantolon olamaz; o bir dondur.

Diz kapaklarına kadar dar bir üst elbise giyip, dizden aşağısında sadece pantolon bulunması sünnet ölçülerinden giyim şekli değildir ve tesettürü de oluşturmaz. Böyle giyinen kadın da tesettürlü değildir.Sadece pantolon giymek konumu ne olursa olsun 104 kitabın hiçbirinde yeri yoktur. Kesinlikle câiz değildir.

Giyenler Efendimiz (sa.v.)’in lânet bedduasının muhataplarıdırlar.
Etek altına pantolon, liberal modanın saçmalıklarından biridir.

Moda furyası kadınların yüzde 85’ini,
bu arada bir bölüm erkekleri de çekirdek gibi çatlattı.
Pantolon giyen, burunlarına hızma takan, kaşına göbeğine ve
bilumum yerlerine piercing takan “kız”lar piyasayı doldurdu.

Sağcısı-solcusu, başını örteni, örtmeyeni erkeği-kadını
hep aynı çizginin acınasıcıları oldular.Kadın-erkek gençliğin
(istisnaları hâriç) tümüne yakını 1980 sonrasında marka pantolon giymeye başladılar.
C 21 marka kot pantolonla başlayan mâcera Lee Cooper’le, Levis’la, Lee’yle, FBI’la sürüyor.
Başını örtenler de pardesü ve tunik altına (veya pardesüsüzler de) marka pantolonlar giyiyorlar.

Marka, toplum anlayışında önemli bir sınıf atlama taşıdır.
Bundan dolayı doğası gereği gizlenemez.

Pantolon markaları arkada ve bir hayli de üstte olduğundan bir kısımları pardesüyü kısalttılar.

Son yıllarda düşük bel pantolon modası çok sürmeden düşük kalça pantolon modasına inkilâp etti.
Çünkü kapitalizm insanların bedenlerini istiyor:

“Bedenini özgür bırak. Zihnini bana emanet et”
Kapitalizmin sömürü sloganı budur.
Bu slogana aldananlar kim olursa olsun kişiliksiz olmaya ve
evde kalmaya mahkumdurlar.
Kendilerini özgür zanneden köleler de bunlardır.

Mevlüt ÖZCAN

vaktileyl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-27-2009, 19:58   #2
Kullanıcı Adı
vaktileyl
SOKAKTA GİYİLEN ELBİSEDE YAPILAN YANLIŞLIKLAR:

1- İçi gösteren astarsız ve ince gömlek, elbise, özellikle etek (şifon ve organze türü):

Bazı kardeşlerimiz sokakta dış elbise olarak, güneş ışığı veya dükkanların ışıkları vurduğu zaman ve hatta ışık vurmadan bile içini gösteren ince elbise veya ceket altı etek giyiyorlar. Bu da çok vahim sonuçlara neden oluyor ve maalesef bazen içiniz görünüyor. Bu tür giyinme hatası geçen yaz mevsiminde had safhada idi bu yaz da öyle olacağa benziyor. Kardeşlerimiz bu tavırlarıyla yukarıda saydığımız 2, 3, 4 ve 5. hadislere aykırı davranıyorlar. Lütfen bu yanlışa düşmeyin.

2- Dar ve vücuda yapışan elbise, tişört ve gömlek:

Sokakta dış elbise olarak bu tür şeyler giyilince vücut hatları belli oluyor ve erkeklerin dikkatini çeker bir hale geliyor. Bu tür giyinişler de örtünme emrinin genel amaçları ile yukarıdaki 3. ve 4. hadislerin emirlerine aykırı. Lütfen sokakta dış elbise olarak bu tür şeyleri giymeyin.

3- İçi göstermese ve dar olmasa bile kumaşının türü sebebiyle vücuda yapışan ve vücut hatlarını belli eden elbise ve etek. (Buzy, ipekli türü vb.):

bir üst maddedeki mahzurlar bu tür giyinişte de mevcut. Lütfen sokakta dış elbise olarak bu tür şeyleri giymeyin.

4- Pantolon:

Bazı başörtülü hanım kardeşlerimiz dış giysi olarak beline kadar bir üst elbise veya ceket giydiği halde belden aşağısı açıkta kalacak şekilde altına pantolon, hatta bazen dar pantolon ve hatta ne kadar acıdır ki bazen de bulucin giyiyorlar. Bu da vücut hatlarını belli ediyor ve dikkat çekiyor. Üstelik başörtülü bir hanımın böyle giyinmesi daha çok dikkat çekiyor ve İslam`la alakası olmayan insanların bile "Şuna bak bir de başörtüsü takıyor!" demesine neden oluyor. Onların öyle demesi bir yana bu tür giyinişler örtünme emrinin genel amaçları ile çelişki halinde. Bir de bu tür bir giyiniş yukarıdaki 7. hadiste geçen Peygamber Efendimizin şiddetli yasağının sınırlarını zorluyor. Lütfen bu tür olumsuzluklara sebep ve bir erkek giysisi olan pantolonu sokakta giymeyiniz.

5- Kısa kollu elbise:

Hayret edilecek bir şekilde son zamanlarda bu tür giyinişlere de rastlıyoruz. Özellikle bazı genç hanım kardeşlerimiz de üstlerine delikli, dantelli veya saydam bir üst giyisisi alıyor ve kısa kollu giyisisi bunun altından görülüyor. Oysa örtünme emrinin gerçekleşmesi için kolların kapalı olması gerekiyor. Yukarıdaki 2. hadiste Peygamberimiz, hanımların yabancı erkeklere karşı yalnızca yüz ve ellerinin açık kalacabileceğini söylüyor. Lütfen bu noktaya dikkat edin ve bu tür yanlışlara düşmekten kaçının.

6- Yırtmaçlı etek:

Anlaşılması çok güç ama bazı kardeşlerimiz de dış elbise olarak altlarına yırtmaçlı etek giyiyorlar. Gene anlaşılması çok güçtür ki bu yırtmaç bazen diz kapaklarına kadar bile çıkabiliyor. Kardeşlerim! Böyle örtünme olur mu? Yanlış yapıyorsunuz! Yoksa son zamanlardaki tesettür tartışmaları, televizyon ve tesettür defileleri vs. bizlere temel bazı şeyleri, bazı değerleri unutturdu mu? Kardeşlerim bu tarzda bir giyinmeyle ayete de hadise de, örtünme emrinin amaçlarına da muhalefet ediyorsunuz. Tesettürlü bir hanımınefendinin böyle bir giyiniş tarzı olamaz. Lütfen bu hataya düşmeyiniz.

7- Manto ve pardesü türlerinden:
1-İçini gösteren, 2-Çok aşırı süslü, 3-Çok dikkat çekici renkli (mesela kırmızı), 4-Dar, 5-Uzun yırtmaçlı, 6-Parlak deri, 7-Bele doğru daralan (Rus modeli):

Bu tür pardesü ve mantolar da dikkatleri üzerinize çekmenize veya bazen vücut hatlarınızın belli olmasına sebep oluyor. Oysa örtünme emrinin amaçları arasında bunları önlemek var. Lütfen pardesü ve mantonuzun böyle olmamasına özen gösterin ..

selam ve dua ile..
iktibas
vaktileyl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-27-2009, 20:37   #3
Kullanıcı Adı
Gökmen
Bu konu hakkında bir hikaye anlatmak istiyorum...

Karşılıklı bir kilise ve bir camii varmış, günlerden birgün kilise,nin papazı kilise,nin kapısının önünde otururken gözü bir kargaya takılmış ve o sırda kilise,de çan ve camii,de ise ezan okunmaya başlamış. Papaz bakalım demiş bu karga müslümanlardanmı yoksa hırıstiyanlardanmı, nereye konacak bir bakayım demiş ve karga dönüp dolaşıp gelmiş kilisenin çan,ının üzerine konmuş ve konar konmazda çan,ın üzerine pislemiş. Papazda kargaya doğru bakıp, yahu sana müslümnlardansın desem değilsin geldin kiliseye kondun, hırıstiyanlardansın desem oda değilsin çan,a pisledin, sen kimlerdensin karga demiş...

Benim gözümde ise başını örtüpte, darcık elbiseler giyinip vicut hatlarını ortaya çıkartan bayanların,da bu kargadan bir farkı yok ve işin en acı tarafı ise bu durum ne yazıkki Gayretullah,ın dahi gücüne gidiyor ve bu hanımlar ahirette ALLAH c.c gücüne giden bu durumun açıklamasını nasıl yapacaklar bilemiyorum...

Paylaşımın için teşekkür ederim kardeşim...
Gökmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-27-2009, 22:17   #4
Kullanıcı Adı
Beritan
pantol konusunda yorum yapmayacağım
fakat pardesü konusunda katılıyorum...
geçen kıyafet ve pardesü almaya çıktık...
bi baktımki ne göreyim....
fatihte koskoca caddede herkes tesettürlüye kıyafet yok diyor..
evet tekbir var oda tamamen tünik vede pantolon ...
pardesülere baktık...
pardesü modelleri bi tuhaf...
boylar kısalmış...adıda ara boy olmuş....
gerçekten tesettürden biz bile fire veriyorsak...
ne olacak halimiz bilmiyorum....
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-27-2009, 22:22   #5
Kullanıcı Adı
Feride
Pantolonla ilgili görüşlere katılıyorum kesinlikle. Nereye baksam pantolon tunik, pantolon tunik..Herkes olmuş tek tip..Ve tabi en önemlisi islama aykırı olması pantolonun..

Onun dışında tesettürün en güzelinin çarşafla olduğunu düşünüyorum. Ha ben giyiniyormuyum hayır, belki nefsime çok ağır geliyor. Ama giymeyi isterdim..

Bu güzel yazı için teşekkürler vaktileyl..

Konu Feride tarafından (05-27-2009 Saat 22:25 ) değiştirilmiştir..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-27-2009, 22:33   #6
Kullanıcı Adı
Abdullah KAÇ
Bu konuda uzman değilim. Ancak yorum yapacak kadar okumuşluğum olduğunu düşünüyorum. Önemli bir konu. Bu konuda konuşmak, böyledir diye kestirip atmak çok doğru değil.

Ancak islamiyette pantolon yasaktır diye bir ibare olmaz. Yoktur da.

Kural bellidir. Tesettür...

Vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmektir kural. Tabiki uzun tunik giymeden bel üzerinde bir ceketle pantolun giymek tesettüre uymaz. Ancak pantolonun üzerine uzun tunik giymek tesettür e ve islamiyete uyar. Çünkü esas kural vücut hatlarını meydana çıkarmayacak şekilde giyinmektir.

Bir ikincisi şimdi büyük şehirlerde yaşayan tesettürlü kişiler bir yerden bir yere giderken 3- 4 otobüs minibüs değiştirmek zorunda kalabiliyorlar. Ve otobüse binip iniyorlar... Etek giyildiğinde bu gibi durumlarda rahatsız oldukları durumlar olabiliyor. Bu gibi durumlarda pantolon üzerine uzun tunik giyilmesi çok daha doğru bir seçim olacaktır. Ve bu niyetle giyen bir çok kişide vardır. Tabiki herkesin niyeti farklıdır bunu bizimde sorgulamaya hakkımız yok.

Dikkat edeceğimiz esas kural tesettürdür. Tesettür de vücut hatlarını göstermeyecek belli etmeyecek, dikkat çekmeyecek şekilde giyinmektir diye biliyorum. Bu çerçevede değerlendirmenin özelliklede büyük şehirlerde yaşayan kişiler için daha doğru bir değerlednirme olacağını düşünüyorum...

Selam ve dua ile..
Abdullah KAÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-27-2009, 22:44   #7
Kullanıcı Adı
Beritan
Alıntı:
Abdullah KAÇ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konuda uzman değilim. Ancak yorum yapacak kadar okumuşluğum olduğunu düşünüyorum. Önemli bir konu. Bu konuda konuşmak, böyledir diye kestirip atmak çok doğru değil.

Ancak islamiyette pantolon yasaktır diye bir ibare olmaz. Yoktur da.

Kural bellidir. Tesettür...

Vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmektir kural. Tabiki uzun tunik giymeden bel üzerinde bir ceketle pantolun giymek tesettüre uymaz. Ancak pantolonun üzerine uzun tunik giymek tesettür e ve islamiyete uyar. Çünkü esas kural vücut hatlarını meydana çıkarmayacak şekilde giyinmektir.

Bir ikincisi şimdi büyük şehirlerde yaşayan tesettürlü kişiler bir yerden bir yere giderken 3- 4 otobüs minibüs değiştirmek zorunda kalabiliyorlar. Ve otobüse binip iniyorlar... Etek giyildiğinde bu gibi durumlarda rahatsız oldukları durumlar olabiliyor. Bu gibi durumlarda pantolon üzerine uzun tunik giyilmesi çok daha doğru bir seçim olacaktır. Ve bu niyetle giyen bir çok kişide vardır. Tabiki herkesin niyeti farklıdır bunu bizimde sorgulamaya hakkımız yok.

Dikkat edeceğimiz esas kural tesettürdür. Tesettür de vücut hatlarını göstermeyecek belli etmeyecek, dikkat çekmeyecek şekilde giyinmektir diye biliyorum. Bu çerçevede değerlendirmenin özelliklede büyük şehirlerde yaşayan kişiler için daha doğru bir değerlednirme olacağını düşünüyorum...

Selam ve dua ile..
pantol giyilmeyecek diye bir kural vardı...
2 tunik tesettür değildir...
hele pantol giyen biri için hiç değildir...
hatta tek tesettür cilbaptır..
fakat biz nefsimize hükmedip bunu yapamıyoruz..
ama kalkıpta bu yokturda diyemeyiz..
Herkes Kur'an-ı kerimden hüküm çıkarabilseydi, hadis-i şerifler lüzumsuz olurdu
"Ey Peygamber! hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. ALLAH, Gafûrdur, Rahîmdir. " (el-Ahzab, 33/59).
ayetlerdede hadislerdede tesettürünün sınırı bellidir ha uyulur ha uyulmaz...
ama kişi kendi yorumlayamaz...
nasılki bir forumun yada bir ülkenin kanunları varsa islamiyetin ve tesettürün yasalarıda vardır..
ve bu değiştirilemez...
Alt 05-27-2009, 22:53   #8
Kullanıcı Adı
Abdullah KAÇ
Alıntı:
Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
pantol giyilmeyecek diye bir kural vardı...
2 tunik tesettür değildir...
hele pantol giyen biri için hiç değildir...
hatta tek tesettür cilbaptır..
fakat biz nefsimize hükmedip bunu yapamıyoruz..
ama kalkıpta bu yokturda diyemeyiz..
Herkes Kur'an-ı kerimden hüküm çıkarabilseydi, hadis-i şerifler lüzumsuz olurdu
"Ey Peygamber! hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. ALLAH, Gafûrdur, Rahîmdir. " (el-Ahzab, 33/59).
ayetlerdede hadislerdede tesettürünün sınırı bellidir ha uyulur ha uyulmaz...
ama kişi kendi yorumlayamaz...
nasılki bir forumun yada bir ülkenin kanunları varsa islamiyetin ve tesettürün yasalarıda vardır..
ve bu değiştirilemez...
Tamda bende onu diyorum. Pantolon giyilmez diye bir kural yok ki olamaz da. Neden olamaz? Pantolon 1400 yıl önce yoktu. Burada kural tesettürdür. Tesettüründe ne olduğu bellidir. Yani bu biranın ne olduğu gibidir. Bira içmek haramdır. Neden? Bira haramdır mı yazıyor hadis kitaplarında? Hayır. Ama hüküm sarhoşluk etkisi yapan herşeyin haram olmasıdır. Bu durumda bira da haramdır diyebiliyoruz.

Tesettürde aynı şekilde eskiden pantolon vardı yada yoktu diye tartışma yapılabilir. Ama tesettürün ne olduğu bellidir. Dikkat çekecek şekilde giyinmemek vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmek.

O halde pantolon giyip uzun tunik giyen birine haram işliyorsu demek doğru olmaz. Zaten bir kişi bir kaç otobüse binipgiydiği eteğinin açıldığını farkediyorsa pantolon giyip üzerine tunik alması daha doğru olacaktır bu şartlarda...

Yani hayat şartları değişebilir. Ama kuralalr bellidir. Önemli olan tesettürdür.
Abdullah KAÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-27-2009, 23:01   #9
Kullanıcı Adı
Gökmen
Abdullah kardeşim bu konuda sana hak veriyorum, sadece vicut hatlarının belli olmaması yetmiyor zira dikkat çekecek kadar renkli giyinmek veya yüzün burun altından değilde üstünden dahi kapanması sakıncalı oluyor zira gözlerde her zaman bir çekicilik oluyor, fakat burun dışarıda kaldığı vakit çekicilik söz konusu olmuyor.

Ayrıca mahremiyet haricinde güzel görünmek için çaba sarf etmek çok sakıncalı bir durum, ALLAH c.c muhafaza dinden dahi çıkma durumu söz konusu, buna sebep ise göz zinasıdır ve bakarkende güzele bakmak sevaptır demek, zira ALLAH c.c zinanın her türlüsünü yasak kılmıştır ve bu sözü söyleyen insan ALLAH c.c muhafza ALLAH,ın c.c ayetini inkar etmektedir ve göz ile zinanın helal olduğunu iddaa etmektedir ve buda kulu dinden çıkarmaktadır, söyleyen ve ona sebep olan açısından...
Gökmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-27-2009, 23:03   #10
Kullanıcı Adı
Beritan
Alıntı:
Abdullah KAÇ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tamda bende onu diyorum. Pantolon giyilmez diye bir kural yok ki olamaz da. Neden olamaz? Pantolon 1400 yıl önce yoktu. Burada kural tesettürdür. Tesettüründe ne olduğu bellidir. Yani bu biranın ne olduğu gibidir. Bira içmek haramdır. Neden? Bira haramdır mı yazıyor hadis kitaplarında? Hayır. Ama hüküm sarhoşluk etkisi yapan herşeyin haram olmasıdır. Bu durumda bira da haramdır diyebiliyoruz.

Tesettürde aynı şekilde eskiden pantolon vardı yada yoktu diye tartışma yapılabilir. Ama tesettürün ne olduğu bellidir. Dikkat çekecek şekilde giyinmemek vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmek.

O halde pantolon giyip uzun tunik giyen birine haram işliyorsu demek doğru olmaz. Zaten bir kişi bir kaç otobüse binipgiydiği eteğinin açıldığını farkediyorsa pantolon giyip üzerine tunik alması daha doğru olacaktır bu şartlarda...

Yani hayat şartları değişebilir. Ama kuralalr bellidir. Önemli olan tesettürdür.
Tesettür, yani örtünmek, kendini haramdan gizleyip korumak dinimizin çok açık bir emridir. Dinimizin emirleri de, tartışılmak için değil, uyulmak içindir. Dinin emirlerine itaat etmeyip, dünyanın emrine girenler de, bir meta gibi kullanılmaktan kurtulamazlar.
Kadının pantolon giymemesinin güçlükle ne ilgisi vardır?
sizin bu yazınızdan şumu çıkmalı etek giyenler otobüste inip çıkarken biyeri gözüküyor...
bakın bende panyol giyiyorum ama pardesü altında..
ailem bu durumdan hoşlanmıyordu..
benide hemen bahanem hazırdı zorlanıyorum..
aslında ben kendi nefsimle savaşırken zorlanıyormuşum yeni anlıyorum....
kitapta etek yada pantol tartışması yoktur çünkü seçenek yoktur...
günümüz şartlarında uymuyoruz....ama inkar etmek uymamaktan daha kötüdür..
olan birşey vardır...
uymuyorsak günahı uymayana...
ama kalkıpta pantol tesettürler bağdaşır dersem....günah ikiye katlanır...
Kur'anda tek tesettür vardır...cilbap..
oda boydan boya...şimdi çarşaftır...
giymeyi nefsim kabul etse giyicem..işte bende nefsimle savaştayım..
bu konuda yazmak çok bilgi ister..
bence araştımadan yazmak hiç iyi değildir...
sizin ilkkez bir konuya yazdığınızı gördüm ve çok şaşırdım...enteresan bir yorum yaptınız..
saygılarımla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)