AK Gençliğin Buluşma Noktası
Türkiye ve Dünyadan Spor Türk ve dünya spor'u ile alakalı haber ve bilgiler bu başlıkta.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-07-2008, 15:36   #1
Kullanıcı Adı
Parantez
Standart Paris'in kralı Nadal
Paris'in kralı Nadal
Roland Garros'u finalde Roger Federer'i 3-0 yenen Rafael Nadal kazandı. Rakibini son 2 yılda olduğu gibi bir kez daha deviren İspanyol raket, Bjorn Borg'un üst üste 4 Fransa Açık şampiyonluğu rekoruna da ortak oldu.




Sezonun 2. Grand Slam mücadelesi olan toplam 15 milyon 576 bin Euro ödüllü Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda bayanlardan sonra erkeklerde de şampiyon belli oldu.

Son 2 yılda olduğu gibi Fransa Açık'ta finalde bir kez daha karşı karşıya gelen dünyanın 1 numarası Roger Federer ile dünyanın 2 numarası Rafael Nadal'ın mücadelesinde gülen taraf yine Nadal oldu.

Philippe Chatrier Kortu'ndaki maçta baştan sona rakibine üstünlüğünü kabul ettiren İspanyol raket Nadal, turnuva boyunca olduğu gibi Federer'e de set vermedi ve 6-1, 6-3 ve 6-0'lık set sonuçlarıyla 3-0 galip ayrıldı.

2 numaralı seri başı Nadal, Roland Garros'ta son 2 yılda olduğu gibi İsviçreli Roger Federer'i bir kez daha devirerek, Paris'te üst üste 4. zaferini kazandı. Kariyerinin 6. finalinden 4. şampiyonluğunu çıkaran Nadal, Paris'teki yenilmezliğini 28 maça çıkarırken, Bjorn Borg'un ard arda 4 Fransa Açık şampiyonluğu rekoruna da ortak oldu.

Kariyerinin 15. Grand Slam finalinde hiç kazanamadığı Roland Garros şampiyonluğunu yine elinden kaçıran Roger Federer ise, 1 saat 48 dakikalık maçın ardından şampiyonluk sayısını da 13'e çıkaramadı.

Nadal, kupa töreninde yaptığı konuşmada, ''Herkese bugünkü destek için teşekkürler. Roger, finalde yoluna taş koyduğum için özür dilerim. Bugün iyi bir performans sergiledi. Roger, her zaman kazansa da kaybetse de kortta çok beyefendi. Takımıma teşekkür ediyorum. Onlar olmadan bu başarı olmazdı'' dedi.

 

Parantez isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-07-2008, 15:45   #2
Kullanıcı Adı
Sukût-u_Hayal
Standart Paris'in kralı Nadal
Mücadele 4 saatte fazla sürdü.. :o Ben izlerken yoruldum tenisçiler yorgunlukdan dolayı çok basit hatalar yaptı ... :-\
Sukût-u_Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-07-2008, 15:51   #3
Kullanıcı Adı
Parantez
Standart Paris'in kralı Nadal
Alıntı:
ha_lee Nickli Üyeden Alıntı
Mücadele 4 saatte fazla sürdü.. :o Ben izlerken yoruldum tenisçiler yorgunlukdan dolayı çok basit hatalar yaptı ... :-\
canım bu bir önceki turnuva ama eklenmediği için ekledim
dünkü wimb... 'dı bi altta haberi..

sende izler misin tenis?
Parantez isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi