![]() |
#1 |
![]() Arkadaşlar bilindiği üzere partimiz 2001 yılında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulmuştur.
Fakat insanlar arasında çeşitli görüşler mevcuttur. kimine göre Ak Parti muhafazakar parti, Kimine göre islami bir parti, kimine göre devletçilik anlayışını ön planda tutan bir parti, kimine göre ise evrensel bir parti. bizim bu görüşlerin doğru olduğundan şüphemiz yok tabi de partimizin temel düsturu size göre muhafazakarlık mı islamcılık mı ? mesela milli görüşçüler yani saadet partililer islami bir parti olduklarını söylemekte. Başbakanımız 2008 yılında bir toplantıda "Din eksenli bir parti değiliz, herkese açık bir partiyiz" demişti. Fakat biz daha önceleri parti kuruluşunda yer alan isimlerin muhafazakar görüşten geldikleri için partimizin muhafazakar bir parti olduğunu düşünmekteyiz. Sokakta insanlar arasında yaygın bir inanışa göre partimizin din eksenli bir parti olduğu şiddetle iddia edilmekte. temel politika aracımız ne olmalı sizce ? milliyetçilik mi muhafazakarlık mı ? islamcılık mı ? yoksa evrensel değerleri içinde barındıran küresel bir aktör olmak mı ? geçen bir tv programında da bu konu tartışılıyordu. Ak partinin temel siyasi konumunun ne olduğu pek belli değil diyorlardı aklıma biraz takıldı da sizin görüşlerinizi almak istedim. bana kalırsa farklılığımız zenginliğimiz olduğu için her bir politika düsturunu içinde barındıran bir partiyiz.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() İşte bu diyebileceğimiz bir görüşe sahip değil partimiz.Çünkü geniş bir katılım partisi olma özelliği taşıyor.Başbakanımız muhafazakar demokratız diyor.Demokrat'a katılıyorum.Ama muhafakar milletin değerlerini muhafaza eden şeklinde tanımlarsak doğru olur.Muhafazakarlık geçmişi yada mevcut durumu muhafaza etmek şekline tanımlanabilir.Bu durumda en muhafazakar parti CHP ve lailçi kesim oluyor.Partimiz sol görüşleri de içinde barındırıyor.Mesela işçi ve yoksul kesimden en çok oy alan partidir.(Solcuların kendi görüşlerinden söylüyorum yoksa solculuk bu değildir.).Dini değerlere önem veriyor.Ama İslamcı parti diyemeyiz.Zaten bir partiye İslamcı denmesini yanlış buluyorum.Dinin yüceliğine uymuyor.Milliyetçi bir partidir.Irkçı değildir.Devletçi bir anlayışa biraz sahip diyebiliriz.Genel itibariyle serbest piyasa ekonomisini benimsemiştir.
Sonuç itibariyle yenilikçi,özgürlükçü,değerlere saygılı,milliyetçi ve halkına hizmetkar bir partiyiz. İnşallah yararlı olmuşumdur. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
ben bu konuya dikkat çekmeye çalışıyorum |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Partimiz tüm kesimlere hitab eden bir partidir.
Muhafazakar ,solcu -sağcı gibi tanımlamanaz AK Parti. Çünkü AK Parti'yi kuran halktır ve oy verenlerin içinde solcusuda var muhafazakarıda var , sağcısıda var bilmemneyide var. Bilmem anlatabildim mi ? Yani bu şekil tanımlamalardan kaçınmak gerekir diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Muhafazakar demokrat. Arı gibi çalışan, milletine aşık çok büyük insanlar bu partinin önde gelenleri.
Din eksenli olduğunu şiddetle iddia edenler, darbeci çetenin basının baskısına inanmış kişilerdir. Uzaktan yakından alakası yoktur. Zaten öyle olsaydı kapatılırdı. Delilleri gördünüz, en kuvvetli delil başörtüsüne AİHM'nin yorumuna tepki gösterip 'onlar ne anlar ulemaya soralım' demesi Başbakanın |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|