AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Dünya Ülkeleri Diğer Dünya ülkelerinin jeolojik, kültürel vs. bilgilerini burada paylaşıyoruz.



 
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08-15-2008, 21:52   #1
Kullanıcı Adı
muhafazakargenc
Standart Pasaport İşlemleri Pasaport Nasıl Alınır ?
Pasaport: Kanunda belirtilen yetkili makamlarca verilen ve hamiline bir ülkenin milli hudutlarından diğerlerine geçmesini sağlayan belgedir.

Pasaport çeşitleri aşağıya çıkartılmış olup, türlerine göre ayrıntılı bilgi konu içeriğinde verilmiştir.

Pasaport Çeşitleri

1. Umuma Mahsus Pasaport ve Başvurusu İçin Gerekli Belgeler,
2. Hususi Damgalı Pasaport ve Başvurusu İçin Gerekli Belgeler,
3. Diplomatik Pasaport ve Başvurusu İçin Gerekli Belgeler,
4. Hizmet Damgalı Pasaport ve Başvurusu İçin Gerekli Belgeler,
ve Yabancılar için ikamet tezkeresi,

1. UMUMA MAHSUS PASAPORT

Türk Vatandaşlarına Umuma Mahsus (normal) pasaportlar; yurt içinde İçişleri Bakanlığının verdiği yetkiyle Valiliklerce, yurt dışında ise; T. C. Konsolosluklarınca verilmektedir.

Pasaport sahibi talep ettiği takdirde, reşit olmayan kız ve erkek çocukları da pasaportun refakat hanesine kaydedilir.

Refakat hanesine yazılı olanlar; adına pasaport verilmiş bulunan kimselerin beraberinde bulunmadıkça, o pasaportla seyahat edemezler.

Umuma Mahsus Pasaportlar; Kanunda yazılı istisnalar saklı kalmak kaydıyla en az 6 ay, en fazla 5 yıl geçerli olmak üzere düzenlenir.

Umuma Mahsus Pasaport almak isteyen vatandaşlarımız, pasaport işlemleri için hazırlayacakları belgelerle birlikte, bizzat kendileri müracaatta bulunurlar ve pasaportlar hazırlandığında yine kendilerine teslim edilir.

İlimizde Umuma Mahsus Pasaportlar, Pasaport Şube Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüklerinde verilmektedir.

Dargeçit, Ömerli, Savur, Yeşilli, Derik ve Mazıdağı İlçelerimizde pasaport verilmediğinden bu ilçelerde ikamet edenlerin, en yakın ilçe Emniyet Müdürlüklerine yada İl Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmeleri gereklidir.

İSTENİLEN BELGELER :

-Pasaport veren birimlerden temin edilecek pasaport talep formu,

-Son altı ay içerisinde çekilmiş 4,5 x 6 cm ebadında dört adet renkli fotoğraf,

-18 yaşından küçükler için kanuni temsilcilerinden Noter’de hazırlanmış muvafakatname,

-İşçi ve işçi ailelerinden, Türkiye İş Kurumundan alınacak İşçi - İşçi Ailesi belgesi,

-Öğrenci pasaportu almak isteyenlerden Milli Eğitim Bakanlığından alınacak talep yazısı,

-Pasaportun meslek hanesi bölümüne İthalat ve İhracatçı, Kasap, Gazeteci yazdırmak isteyenlerden, ilgili meslek kuruluşlarından alacakları belge,

-Nüfus Hüviyet Cüzdanının aslı ve fotokopisi ile birlikte müracaat edeceklerdir.

Ayrıca Pasaportunu değiştirmek isteyenler;

Pasaportunu herhangi bir nedenle değiştirmek isteyenlerden, pasaportunda en az altı ay süresi bulunanlar istedikleri takdirde, harç yatırmadan, bu süresi kadar yeni pasaport alabilirler.

Pasaportunu kayıp edenler ise;

Pasaportunu nereden, ne zaman aldığını ve nerede, nasıl kayıp ettiğini açıklayan bir dilekçe yazacaklardır

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi