AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-13-2014, 00:14   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Petrol Fiyatlarındaki Düşüşün Rusya'ya Maliyeti Artıyor; Kayıp Şimdiden 100 Milyar $
Petrol fiyatlarındaki düşüşün Rusya'ya maliyeti artıyor



Petrol fiyatlarındaki düşüşün ve Batı ülkelerinin uyguladığı ambargoların Rusya'ya maliyeti artıyor. Maliye Bakanı Anton Siluanov kötüye giden ekonominin bilançosunu açıkladı.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, ülkesinin petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle 90-100, batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle de 40 milyar dolar kaybettiğini açıkladı.

"SERMAYE AKIŞI ENGELLENDİ"

Siluanov, Moskova'da düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, Rusya ekonomisinin sorunlarına değindi. Bu yıl jeopolitik durum ve petrol fiyatlarındaki düşüş gibi iki sorunla karşılaştıklarını hatırlatan Siluanov, yaptırımlar nedeniyle batılı ülkelerden gelen sermaye akışının engellendiğini ifade etti.

"BÜTÇE AÇIĞINI KAPAMAK İÇİN KAYNAK ARIYORUZ"

Siluanov, "Bu yıl petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle 90-100, yaptırımlar nedeniyle 40 milyar dolar kaybettik" dedi. Petrol fiyatlarındaki gerilemenin ülke bütçesini kötü etkilediğini söyleyen Siluanov, ilgili kurumların bütçe açığını kapamak için iç kaynak aradığını da sözlerine ekledi.

Kaynak

En Son Haber 24.11.2014

 


Konu Cihannur tarafından (12-13-2014 Saat 02:36 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-13-2014, 00:33   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Faşist ve Yayılmacı Rusya gelirlerinin önemli bir bölümünü petrol ve doğalgazdan elde ettiği için petrolde yaşanacak olan uzun süreli düşüş Rusya'nın kırılgan ekonomisini ağır bir biçimde etkileyecektir. Çeçenya'yı ve Kırım'ı ilhak etmiş olan Rusya, Suriye'nin demokrasiye geçmesini engellemek için bütün gücüyle çabalamanın yanı sıra Doğu Ukrayna'yı da ilhak etmeye çalışıyor.

Dünya barışı için tehdit oluşturan Rusya mutlaka engellenmeli. Evvelki gün Çeçenya'yı, dün Kırım'ı ilhak eden Yayılmacı Rusya, bugün Doğu Ukrayna'yı ilhak ederse orada da durmayacaktır. Yayılmacı ve Faşist Rusya, 2. Rasputin ve 2. Hitler olan Vladimir Putin'in önderliğinde yayılmacılığı politika hâline getirmiştir. Rusya'nın kendinin olmayan Çeçenya'yı ve Kırım'ı ilhakı, şimdi de Doğu Ukrayna'yı ilhaka çalışması bunun apaçık delilidir.

Amerika, Yayılmacı Rusya'nın dünya ve dünya barışı için ne kadar tehlikeli bir ülke olduğunu, Rusya, Çeçenya'yı ilhak edince anlamadı, Rusya, Suriye'nin demokrasiye geçişini engelleyince anlamadı, Rusya, Kırım'ı ilhak edince anlamaya başladı ve nihayet Rusya, Doğu Ukrayna'yı ilhak etmeye başlayınca anladı.

ABD, petrol silahını kullanarak Rusya'nın ekonomisini mümkünse çökertmek, çökertemiyorsa da ağır tahribata uğratmak istiyor. Sonuçta Rusya'nın yayılmacılığını sürdürebilmesi için paraya ihtiyacı var. Ekonomisi çökmüş ya da epeyce bozulmuş olan Rusya, yayılmacılığını sürdürecek maddi imkânlardan mahrum kalacaktır.

Konu Cihannur tarafından (12-13-2014 Saat 00:36 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım