AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-12-2014, 23:48   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Petrole 'OPEC ve Suudi Arabistan' Darbesi
Petrole ‘OPEC ve Suudi Arabistan’ darbesi



Petrol fiyatlarındaki düşüş, bugün OPEC’in talep tahminini düşürmesi ve Suudi Arabistan’ın üretimde kesintiye kırmızı ışık yakmasının ardından artarak sürdü.


Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) 2015 talep tahminini düşürmesi, Kuveyt’in Asyalı müşterilere yeni indirimler yapması ve Suudi Arabistan petrol bakanının üretimde kesinti yapılmayacağı yönünde açıklama yapmasının ardından yeni bir darbe aldı.

Suudi Arabistan Petrol Bakan Al Naimi, Birleşmiş Milletler (BM) iklim görüşmelerine katıldığı Lima'da gazetecilerin sorularını, "Petrol üretimini niye düşüreyim ki? Bu bir piyasa ve satış yapıyoruz. Neden kesintiye gideyim?" şeklinde yanıtladı.

OPEC erken saatlerde, 2015 yılı için tahminini günlük 300.000 varil düşürerek 28,9 milyona indirdi. Bu düzey OPEC'in geçtiğimiz ayki üretiminden 1,15 milyon daha az ve 27 Kasım'da Viyana'da yapılan toplantıda belirlenen 30 milyon varil günlük hedefin altında. OPEC ayrıca fiyatlardaki bu yıl yüzde 40'a varan düşüşün arz ve talep üzerindeki etkilerinin henüz net olmadığını da bildirdi.

Brent petrolü, OPEC’in 27 Kasım’daki toplantıda ABD üretimini yavaşlamaya zorlamak için üretimde indirime gitmeme kararı almasının ardından yüzde 16 değer kaybetti. ABD’de petrol üretimi 30 yılın en yüksek seviyelerinde seyrediyor. Suudi Arabistan ve Irak bu ay Asya’daki müşterileri için petrol ihracatında indirimleri genişletti. İndirim kararı grup üyelerinin pazar payı için mücadele ettikleri spekülasyonlarını artırdı.

Londra’daki Standard Chartered emtia araştırma bölüm başkanı Paul Horsnell, “Naimi, OPEC toplantısından iki hafta sonra politikasını değiştiremez. OPEC dışındaki ülkelerin bu yüksek fiyatlara dayanamayacağının görülmesi için bu durumun en az bir çeyrek sürmesi gerekiyor. OPEC dışındaki ülkelerin durumdan kötü etkilendiği açıkça ortaya çıkarsa o zaman farklı bir politika geliştirilebilir” yorumlarını yaptı.

Kaynak

Bloomberg HT 10.12.2014

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım