01-09-2008, 17:21 | #1 |
Peygamberimizden hatıra
Abdullah ibni Şeddâd radıyallahu anh anlatıyor:
Benî Uzre kabilesinden üç kişi* Resûl-i Ekrem sallahu aleyhi ve sellem'in huzuruna gelip müslüman oldu. Peygamber Efendimiz, "Benim adıma, bunların geçimini kim üzerine almak ister" diye sordu. Talha bin Ubeydullah, "Ben alırım" dedi. Onlar da Talha'nın yanında kalmaya başladılar.Bunlardan biri, Hz.Peygamberin gönderdiği askerî birliğe katıldı, ve şehit oldu. İkinci Sahâbî, Hz.Peygamberin gönderdiği bir başka askerî birliğe katıldı, o da şehit oldu. Üçüncü Sahâbî ise savaşta değil daha sonraları rahat döşeğinde öldü. Talha bin Ubeydullah sözüne şöyle devam etti: "Rüyamda bu üç kişinin Cennete girdiğini gördüm.Arkadaşlarından sonra rahat döşeğinde ölen adam en öndeydi. Onun arkasında, şehit olan ikinci adam duruyordu. İlk şehid olan ise en arkadaydı Gördüğüm bu hal zihnimi meşgul etti; ben de Resûl-i Ekrem'e giderek rüyamı anlattım Allah'ın Elçisi bana şunları söyledi: "Bunun nesini anlamadın, Talha? Allah katında en faziletli kimse, Müslüman olarak uzun bir hayat süren, ve sübhânallah, Allahü ekber, lâilâhe illallah diye Allah'ı çok zikredendir."
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-09-2008, 17:26 | #2 | |
Peygamberimizden hatıra
Alıntı:
|
||
01-09-2008, 18:18 | #3 |
Peygamberimizden hatıra
güzel bir paylaşım.. teşekkürler