AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-17-2009, 08:05   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Pimi çekilmiş bomba savunması: Asker kürdan taksa, patlamazdı!

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bir askerin eline pimi çekilmiş el bombası vererek patlamasına neden olduğu öne sürülen Teğmen Mehmet Tümer'in yargılanmasına dün devam edildi. Tümer, İbrahim Öztürk isimli bir askerin eline pimi çekilmiş el bombası vererek hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. Olayın ardından Genelkurmay soruşturma başlattı.

Dava açıldı. Ve yargılama 8. Kolordu Komutanlığı Askerî Mahkemesi'nde başladı. Ancak duruşmada 'bilirkişi' olarak dinlenen bazı yetkililer ve sanık avukatının ifadeleri kafaları karıştırdı. Tanık ifadeleri, 4 kişinin ölümüne sebep olan teğmeni değil, ölen askeri suçlar nitelikteydi. Askerin disiplinsiz olduğu söylendi.

Tahkikat heyeti raporunda teğmen için 'tecrübesiz' ifadesi kullanıldı. 4 askerin ölümüne sebep olan teğmenin davranışının 'uygunsuz' olduğu aktarıldı. Bombayı askerin eline 'eğitim ve korkutmak' amacıyla verdiği savunuldu. Önceki gün görülen duruşmada bir ara İbrahim Öztürk'ün babası dayanamadı ve "Burada oğlum mu yargılanıyor?" dedi. Davanın dün görülen duruşmasında da 8. Kolordu Komutanlığı'nda görevli bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Tütüncü, el bombası hakkında bilirkişi olarak dinlendi. Müdahil avukat Özgür Murat Büyük'ün "Pim çekildikten sonra geri takılması ne kadar güvenilir veya olağan mıdır?'' yönündeki sorusunu şöyle cevapladı: "Teknik olarak emniyetli hale geçer. Emniyet maşası bırakılmadığı sürece emniyettedir." El bombasının pimi, skandal cezayı veren komutanın mevzisinde bulunmuştu.

'EĞİTİM TANIMINI ZORLAYAN BİR UYGULAMA'

Tütüncü, ayrıca pimi çekilmiş bir el bombasının verilmesi olayına hiç şahit olmadığını bildirdi. Askerî savcının "Mandalın kısmen gevşetilip bırakılması sonucu bomba patlar mı?" sorusuna, "Hafifçe gevşetip bırakmak mümkündür. Belirli bir aşamaya kadar gevşetilebilir." cevabını verdi. Mahkeme, bu durumun kamera ve fotoğraf makinesi aracılığıyla tespit edilmesine karar verdi. El bombasının, bilirkişi nezaretinde maksimum gevşekliğe ulaşacağı noktaya kadar gevşetilmiş hali duruşmaya gelen görevli tarafından görüntülendi.

Mahkemede eğitim konusunda bilirkişi olarak tayin edilen Piyade Albay Erhan Alişar, tecrübesine göre birlik komutanının pusu gibi bir görevde 'uyuma' tespit etmesi halinde çeşitli cezalar verebileceğini anlattı. Alişar, müdahil Avukat Özgür Murat Büyük'ün sorusu üzerine, "El bombasının pimini çektikten sonra birisine vermek ve mevzisine gitmesini daha sonra mevziye gelip takacağını söylemek sıra dışı ve eğitim tanımını zorlayan bir uygulama olabilir." dedi. Albay Alişar, kendisinin böyle bir duruma hiç şahit olmadığını kaydetti.

Sanık avukatı Behiç Cantürk mahkemeye getirilen pimi çıkarılmış el bombasını alıp pimini yerine takarak, bu durumun çok kolay olduğunu söyledi. Bir kürdanı pimi çekilmiş bombanın pim yerine takarak, mandalın sabit durma halini mahkemeye gösterdi. Cantürk'ün bu işlemi bilirkişi tarafından da yapılarak fotoğraflandı. Cantürk, kürdanı mahkemeye delil olarak sundu. Duruşma 11 Kasım tarihine ertelendi. ELAZIĞ AA


Şehit babası: Bunun adı düpedüz düşmanlıktır
Şehit Piyade Er Mesut Bulut'un babası Sinan Bulut, müdahil olduğu davada mahkemeye dilekçe verdi. Bulut, dilekçesinde, 4 askerin ölümüne sebep olan teğmen Mehmet Tümer'in şehit ailelerine karşı çok rahat bir tavır sergilediği, şehitleri suçlu duruma düşürmeye çalıştığını aktardı. Tümer'in cezasını hafifletmek amacıyla askerler hakkında çeşitli suçlar isnat ettiği ifade edildi. Şu ifadeler kullanıldı: "Oysa Öztürk, pimi çekilmiş bombayı 45 dakika patlatmayı aklından geçirmediği gibi ceza almamak için de komutanına yalvarmıştır. Arkadaşlarından birisi Öztürk'e 'bombayı bana ver, boş araziye atayım, cezayı ben alayım' demiştir. Var sayalım Tümer'in iddiaları doğru. Bu erlerin cezası ölüm müdür? TSK'nın herhangi bir bireyine silah doğrultan her kim olursa olsun bunun adı terördür, eşkıyalıktır, düşmanlıktır. Teğmene ne ad verilmeli? Çocuğumuzun şehit düşmesi haberine yıkıldık. Teğmenin elinden öldüğüne ikinci defa yıkıldık. Hak ettiği cezayı almazsa 3. kez yıkılacağız.''

Sinan Bulut'un dilekçesinin ardından söz alan sanık Teğmen Tümer, "Ben emir komutamda olan askerlerin hayatını kaybetmesi sebebiyle çok üzülüyorum. Kendi içimde vicdanım sızlıyor.'' diye konuştu.




















ZAMAN

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-17-2009, 13:12   #2
Kullanıcı Adı
Cihan_ŞümuL
Standart
tegmen mehmet tümere kendi egitim şekliyle ceza verilmesini istiyorum.bir hücreye kapatalım ve eline pimi çekilmiş bombayı verelim.

buyur nöbet senin aslanım diyelim.
Cihan_ŞümuL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-17-2009, 13:15   #3
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
eğitim miş...
bizde askerlik yaptık bırak elimize el bombası vermeyi...
cephaneliğe bile yaklaştırmıyorlardı tek başımıza...

özrü kabahatinden büyük...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-17-2009, 15:17   #4
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Böyle bir şerefsiz teğmen bizde de var...

İçer içer koğuşa gelirdi şerefsiz...
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-17-2009, 15:23   #5
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Standart
şöyle bi etrafımıza baksak sütü bozulmuş insanların ne kadar çogaldıgını görürüz...
birazda suç allah rahmet eylesin ama şehitlerimizde böyle şerefsiz bi komutan bombanın pimini çekecek elime verecek varya...o bombayı kafasında parçalarım allahıma...at onun üzerine o tekrar pimimi takar yok kürdanmı takar yoksa cehennemimi boylar bizi ilgilendirmez...en azında akşam haberlerde 4 anakuzusu egitim sırasında şehit oldu demezlerdi....
Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi