AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-01-2012, 01:04   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart PKK’dan Zerdüşt kanalı

Şemdinli’de hayata geçirmeye çalıştığı “ayaklanma” planı tutmayan bölücü terör örgütü PKK, bu tezgaha alet olmayan Müslüman Kürt halkını “Yezidileştirme projesi”ne hız verdi. PKK, bir “inanç” kanalı kurarak, buradan Yezidilik propagandası yapmaya başladı.

KANALIN ADI KÜRTÇEDE “ATEŞ” ANLAMINA GELEN “ÇIRA TV”

PKK'nın bir diğer yayın organı ANF'de “örgütün inanç kanalı” diye tanıtımı yapılan televizyon kanalının ismi ve simgesi de hayli dikkat çekici. Kanalın adı Çıra TV. Çıra Kürtçede “ateş” anlamına geliyor. Kanalın simgesi de “ateş”. Yezidilik Wikipedia gibi sosyal paylaşım sitelerinde, Zerdüştlük'le birlikte anılan inanç sistemlerinden birisi olarak gösteriliyor. Zerdüşt dini inancına sahip kişilerin kutsal olarak kabul ettiği “ateş”, Zerdüştizmde çok önemli bir yere sahip.


“YEZİDİLİK KÜRTLERİN MİLLİ DİNİDİR” PROPAGANDASI


Çıra TV'de Yezidilerin nasıl ayin yaptıkları, toplumsal adetleri, Yezidiliğin Kürtlerin milli dini olduğu propagandası yapılıyor. Çıra TV'de yayınlanan bazı programların adları şöyle: “Yezidiler Gelin”, “Gerçek Tarih”, “Durum”, “Yezidi Evi”, “Yezidi Güneşi”, “Çocuk Programı”...


ÖCALAN: İSLAMİYETE KARŞI EN BÜYÜK DİRENİŞİ YEZİDİLER SERGİLEDİ


Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın da İslamiyete karşı Yezidiliği öne çıkaran açıklamalarının bulunduğu biliniyor. Öcalan Yezidilikle ilgili olarak şunları söylüyordu:


“İslam ordularına karşı en büyük direnişi gerçekleştiren ve yıllarca süren, ardı arkası kesilmeyen isyanlarla özüne sahip çıkanlar dağlık alanlara yerleşmiş olan Yezidilerle Aleviler olur. Bu direniş esasında özüne sahip çıkan Kürtlüğün ifadesidir. Çünkü binlerce yıllık geçmişiyle uygarlık yaratmış olan bir halkın zorlu da olsa teslim alınması hiç de kolay olamayacaktı. Köklü tarihini kendine dayanak yapan halkın bu ana kitlesi diğer halkları da kendi yanında çekerek doğal eritme sürecini yaşatır. Kürt sosyal yaşamının eşit ve özgür yanlarıyla insanın doğasına en yakın konumunu halen koruyor olması, diğer halkları da kendine çekmekte ve diğer baskıcı zülumkar ve insanın doğasına aykırı yaşam tarzları karşısında çekim merkezi olmaktadır.”


Öcalan'ın bu sözleri, “PKK Online” internet sitesinde halen, “Yezidilik” başlığı altında “Reber Apo” imzasıyla yayında.


AHMET TÜRK DE Mİ YEZİDİ?


Yine BDP'lilerden pek çok kez “Kürtlerin gerçek dini Zerdüştlüktür” şeklinde açıklamalar gelmişti. Son olarak Batman'da BDP'nin sahte imamlarından Kasım Koç'un “Kürtler Zerdüşttür” dediği basına yansımıştı. Terör örgütü PKK'nın yanı sıra siyasi uzantıları olan siyasi parti ve sözde sivil toplum örgütlerinde, kendini “Yezidi” olarak ifade eden pek çok yöneticinin bulunduğu bilinirken, DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün de Yezidi olduğu ifade ediliyor.


ÖRGÜTTEN KAÇANLAR İTİRAF EDİYOR


Örgütten kaçarak güvenlik güçlerine sığınan bir çok örgüt mensubunun da, PKK kamplarında Zerdüştlük propagandasının yapıldığını ve İslamiyet dininin aşağılandığını itiraf ettikleri biliniyor.


AKADEMİ DE KURDULAR


Örgütün Belçika Brüksel'deki kurduğu “Abdullah Öcalan Sosyal Bilimler Akademisi”nin en temel amaçlarından birinin de, “Yezidiliğin Kürtlerin dini olduğu iddiasını akademik olarak temellendirmek ve Yezidiliği Kürt halkına benimsetmek” için sözde tarihi temelli çalışmalar yapmak olduğu belirtiliyor.


İSLAMA BAKIŞLARININ EN NET TEZAHÜRÜ

Kürtlerin Müslüman kimliklerini sindirmek ve Türk-Kürt ayrışması çıkarmak amacıyla alternatif Cuma, alternatif teravih namazları gibi organizasyonlarla İslamiyet karşıtı propaganda yapan örgütün, Yezidiliğin anlatıldığı bir kanalı yayına sokması, PKK ve yandaşlarının İslamiyete ve Müslümanlara karşı bakışının en net tezahürü olarak değerlendiriliyor.

YENİ AKİT

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-01-2012, 01:04   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım