AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-07-2012, 13:43   #1
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Standart PKK, bölgede yıllarca Kürt katliamı yaptı !
PKK, bölgede yıllarca Kürt katliamı yaptı
EMRULLAH BAYRAK ANKARA, CİHAN - 07.02.2012


Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü, Diyarbakır özel yetkili cumhuriyet savcılığı tarafından PKK'nın iç infazlarına yönelik başlatılan soruşturmanın bölge halkında umut oluşturduğunu söyledi.


Ailelerin, çocuklarının akıbetini bu yolla öğrenebileceğinin altını çizen Güçlü'ye göre, Kürtlere yönelik cinayetlerin 'infaz ve faili meçhul' kavramı ile açıklanması mümkün değil. "Çünkü, gündemde binlerce, on binlerce cinayet var. PKK, Kürt katliamı yapmıştır." diyor. Örgütün bir dönem bölgede muhtar bırakmadığını hatırlatan Güçlü, soruşturmanın derinleşmesi halinde, 'PKK gerçeği'nin açığa çıkacağını düşünüyor. Örgütün katliamları ortaya çıktıkça, gençler arasında da sorgulamanın başlayacağını vurguluyor.

Kürt Siyasetçi Güçlü, gençlerin büyük bir kesiminin örgüte katılış gerekçesinin, 'Kürtleri özgürleştireceği, hak ve özgürlükleri kazandıracağı' olduğunu ifade etti. Güçlü, örgütün katliamlarının ortaya çıkarılması halinde gençler arasında sorgulamanın başlayacağını belirtti. Öldürülen Kürtlere ilişkin yeni bir liste daha hazırladığını dile getiren Güçlü, "Kürt katliamının yeni örneklerini Meclis'in ilgili komisyonuna yeniden sunacağım. Bu yeni örnekler, daha önce Meclis Komisyonu'na, kamuoyuna yansıyan listeye eklenmesi gereken önemli örneklerdir." diye konuştu.

Terör örgütü PKK'nın sözde merkezî yayın organı Serxwebûn'da kendi açıklamalarıyla ifade edilen cinayetlerde de gerekçe olarak 'ajanlık ve muhbirlik' gösteriliyor. Büyük katliamlara 12 Eylül 1980 askerî darbesinden sonra başlayan terör örgütünün eylemleri, özellikle 1984-1987 yılları arasında daha çok Kürt nüfusu hedef almıştı. PKK'nın yöneticilerinden Yıldırım Merkit'in babası Ali Merkit, 'ajanlık' yaptığı gerekçesiyle örgüt tarafından öldürüldü. 1981 yılı sonunda ise 2 TİKKO militanının öldürülmesinde parmağı olduğu gerekçesiyle 'ajan' ilan edilen Teyfik Kutoğlu infaz edildi.

Örgütün infaz şifresi 'Lolan'
PKK, infazlarını Kuzey Irak'taki Hakurk yakınlarında bulunan Lolan kampında gerçekleştiriyor. Militanlar için verilen "Lolan'a gönderilsin" talimatı ölüm anlamına geliyor. Özellikle 1983-1985 arasında 100'ün üzerinde militanın burada öldürüldüğü belirtiliyor. 'Delal' kod adlı Saime Aşkın, Şanlıurfa'da öğretmen iken PKK'ya katıldı. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra ise Lübnan'a geçen Aşkın, PKK'nın sözde Merkez Yürütme Konseyi üyeliğine kadar yükseldi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kadın ilişkilerine karşı çıkan Aşkın, Lolan kampına gönderildi. Burada uzun işkencelere maruz kalan Aşkın öldürüldü. Aşkın'dan sonra arkadaşı Tunceli Öğretmen Okulu'ndan mezun olan Bircan Yıldız da Lolan'da kurşun sıkılarak öldürüldü. Lolan'da öldürülenler arasında PKK'nın önemli isimleri İbrahim Ramazan, Hüseyin Engezik, Mehmet Resul Altınok da bulunuyor. Lolan'daki infazların hala devam ettiği ileri sürülüyor.

 

_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-07-2012, 14:08   #2
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Standart
şimdi çıkıp pkk yandaşı dtp'nin uludere olayının hesabını sormak istemesi trajikomik geliyor...
dtp nin faili meçhullere neden sesi çıkmıyor sorusuna güzel bir cevap niteliğinde olmuş bu ifşalar...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2012, 15:24   #3
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart
tür olaylarda insanın kafasının almadı o kadar çok şey var ki bizler içlerinde yaşamamıza rağmen onları ( halkı ) anlamakta zorluk çekiyoruz.

en basitinden bizim köyün camisi pKK tarafından tarandı cami dağıtıldı. ama köylüler kuran üzerine yemin edip tövbe etmişcesine hiç bir yerde bahsetmezler. ama onlara karşı kendini koruyan bir iki mustazaf hakkında istemediğiniz kadar propaganda dolaştırdılar.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2012, 15:50   #4
Kullanıcı Adı
Sevban
Standart
Olan bölge halkına oldu bir yandan pkk bir yandan devlet...
Canlı bir infazın şahididir rahmetli babam, dağ köyün de öğretmenlik yapar iken jandarma'ya muhbirlik yapan köyün muhtarını çocuklarının gözü önün de infaz ederler.
Evet kürtlerin savunucusuyum diyen pkk kürtleri katletmiştir.
Sevban isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi