AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-11-2009, 19:48   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart PKK ile ilgili yeni karar!
Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen terörle mücadele toplantısı sona erdi. Toplantıdan sonra İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Irak Ulusal Güvenlik Bakanı Şirvan el Vaili basına açıklamalarda bulundu. El Vaili, görüşmelerle ilgili bir bildiri yayımladıklarını ve bu bildirinin 5 maddeden oluştuğunu belirtti. Buna göre, ABD, Irak ve Türkiye, PKK'nın yasaklı bir terör örgütü olduğunu, Irak ve Türkiye'ye zarar verdiğini vurguladı.

Terör örgütü PKK'nın Irak'taki faaliyetlerinin ve uzantısı Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi'nin yasaklanmasının kararlaştırıldığı bildiride, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı ziyaret sırasında "PKK ya silahı bırakır ya da Irak'ı terk eder" açıklaması teyit edildi. Bildiride son 3 ayda terör

örgütü PKK ile mücadele konusunda yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği, komisyonun bir sonraki toplantıyı Türkiye'de yapmasının karalaştırıldığı kaydedildi. Kerkük'te terör örgütü PKK'nın siyasi bürosu ve gazetesinin kapatılması için ne tür önlemler alındığına ilişkin soruya karşılık El Vaili, "PKK'yı ilgilendiren her şeyi kapatmayı kararlaştırdık ve bu işi başlattık. Biz terörün her çeşidine karşı mücadele edeceğiz, kim olursa olsun" dedi.

Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde operasyon düzenlemesi ve asker bulundurmasına ilişkin başka bir soru üzerine de El Vaili, bölgedeki faaliyetlerin iki taraf arasındaki anlaşmalar ve görüşmelerle yapıldığını vurguladı.

İçişleri Bakanı Atalay da, basın toplantısında, daha önce kurulan

bu üçlü mekanizmanın kasımda tekrar başlatıldığını, bugün yapılan toplantının onun devamı olduğunu söyledi. Atalay, 3 ayda yapılan faaliyetlerin genel olarak gözden geçirildiğini belirterek, toplantıya genelkurmay başkanlığı harekat daire başkanının katıldığını ifade etti. Toplantıda, daha önce yapılması gündemde olan askeri işbirliği, terörle mücadele anlaşmaları üzerinde durulduğunu belirten Atalay, "PKK'nın kuzey Irak'ta sona erdirilmesi konusunda tüm taraflarda güçlü bir iradenin olduğunu gördük. Zamanı geldiğinde alınacak önlemler, hareketler olgunlaşacak ve açıklanacaktır" diye konuştu. 3 devletin en üst seviyesinde de güçlü bir irade ve yeni hedeflerin, çalışmaların olduğunu söyleyen Atalay, "alt komitelere, istihbarat ve diğer alanlarda somut görevler verdiklerini" kaydetti...

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-11-2009, 19:50   #2
Kullanıcı Adı
Yektâ-Ak
Standart
ne olursa olsun gerçekten bu seçimlerde kürt devletlerine pek fazla guvenilmeyeceğini anladım bazıları diyeyim herkes alınmasın...arkadan vurdular gibi birşeyler oldu....
Yektâ-Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım