AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-07-2007, 11:28   #1
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart PKK kadroları------Murat Belge



Kara Kuvvetleri Komutanı, PKK'ya katılımların, silahlı mücadelenin devam ettiği 23 yıl boyunca önlenemediğini söylemiş, "Başarılı olsaydık, bu mücadele sürecinin bugünlere gelmemesi lazımdı" demiş.
PKK'ya katılıp dağda bayırda silahlı mücadeleye girmek kolay iş değil. Binlerce insan bu şekilde hayatını kaybetse de, hâlâ onların yerini almak üzere gelip katılanlar var demek. PKK, kadrolarını Avustralya veya Sumatra'dan devşirmediğine göre, bu ülkede yaşayan insanlar arasından çıkıyor bu kadrolar.
Türkiye'de bazı 'muhataralı' konular vardır. Bunlar üstüne söz söylemek, aklı başında kişinin yapacağı iş değildir. Sonra yetkili birileri çıkar, söylediğin sözü ağzına tıkar, neye uğradığını şaşırırsın. Türkiye'de Kürt olduğunu, 'Kürt sorunu' olduğunu bilmeyen mi vardı? Bilmeyen yoktu, ama 12 Eylül'den sonra bunu söyleyen de yoktu. Topluma 'karda kart kurt' öğretisi verilmişti, bunun dışına çıkmak yoktu.
Sonunda, olaylar durulmayınca ve durulmamasının bir 'açıklaması' gerekince, o zamanın Genelkurmay Başkanı, 'Etnik sorun, kolay çözülmüyor. İşte IRA, ETA, Korsika sorunları' demişti ve ülkede Kürt bulunduğu yeniden keşfedilmişti.
O zamandan beri 'kart kurt' öğretisi piyasaya sürülmedi ama hiç belli olmaz.
Evet, yıllardır bu mücadele sürüyor ve 'ucunda ölüm' olmasına rağmen (öyle çok 'ucunda' da değil) sürdürmeye yetecek sayıda insan buna katılıyor. Bu nasıl oluyor, niçin oluyor?
Gazetelere yansıdığı kadarıyla Kara Kuvvetleri Komutanı bu konuda ayrıntıya girmemiş. 'Aileler çocuklarına engel olsun' gibi bir temenni geçiyor, ama herhalde ciddi bir tedbir olarak bunu düşünüyor olamaz.
Daha önce de, birkaç sefer söylediğim bir şeyi bu vesileyle bir kere daha söyleyeyim.
Eskaza Rusya ile savaşıyor olsaydık, böyle bir olayın içeride milliyetçi ideolojinin hızla yükselmesine, keskinleşmesine yol açması şaşırtıcı bir şey olmazdı. Kendi hesabıma, onaylamazdım bunu, ama yadırgamazdım da.
'Kürt sorunu' böyle bir şey değil. Bunun tam tersi. Çünkü burada farklı bir etnisite ile aynı sınırlar içinde yaşamak söz konusu. Komşumuz ülkelerde o etnisiteden insanlar yaşıyor (sayıları buradaki kadar yüksek olmasa da) ve biz kendi Kürt yurttaşlarımızı, burada yaşamanın onlar için de daha iyi olduğuna ikna etmek durumundayız.
Bunun yöntemi her gün suratlarına daha, daha büyük Türk bayrağı sallamak mıdır? Gene bir 'etnisite' olarak 'Türk' diye kendimizi yüceltmek, kaçınılmaz bir 'Türk/Kürt' kutuplaşması yaratmak mıdır? Şimdi bu icraatın uzun listesini çıkarmaya, bir kere daha yazmaya gerek yok. Yakın tarih içinde şu özetlediğim tavrın binlerce örneğini yaşadık. Bunların sonuçları da ortada -ne kadar 'başarılı' olunduğunu gösteriyor. İşte, 23 yıldır kadro yenilenmesi engellenemiyor demiş Kara Kuvvetleri Komutanı.
Bu yöntemle olsa olsa şu olur:
"Ben senden güçlüyüm! Şimdi senin gözünü patlatırım! Kes sesini, otur aşağı! Haline şükret!"
Böyle bir söylemle benimle kalmaya 'ikna edilmiş' insanlarla yaşamak, bana sevimli gelmiyor ('ikna edenler'le
yaşamanın sevimliliği de ayrı konu).
Saygı duyamadığım biriyle birlikte yaşayacağım da ne olacak.
'Yaşamak için zillete katlanmak' terbiyesinden bu toplumun artık çıkması gerekiyor.

 

selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-07-2007, 14:03   #2
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart PKK kadroları------Murat Belge
sanki adam cumleyi getirmis getirmis yuklemi unutmus :S
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi