07-31-2009, 17:43 | #1 |
PKK'yı,İsrail ve ABD eğitiyor
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Aydın, İngiliz BBC’de yayınlanan ve İsrail-Mossad ajanlarının peşmergeleri eğitirken çekilmiş görüntülerinin yayınlanmasını değerlendirdi. Şok açıklamada bulunan Aydın İsrail’in sadece peşmergeleri değil PKK’yı da eğittiğini iddia etti. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Aydın, İngiliz BBC’de yayınlanan ve İsrail-Mossad ajanlarının peşmergeleri eğitirken çekilmiş görüntülerinin yayınlanmasını değerlendirdi. Şok açıklamada bulunan Aydın İsrail’in sadece peşmergeleri değil PKK’yı da eğittiğini iddia etti. Nurullah Aydın, İngiliz BBC’de yayınlanan peşmergelerin İsrail tarafından eğitildiğini gösteren görüntülerin yer almasının ardından konuya ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Kuzey ırakta ve PKK kamplarında ele geçirilen başta mühimmatlar olmak üzere bütün değerlendirmelerin PKK’yı İsrail askerleri ve Mossad ajanlarının eğittiğini ortaya koyduğunu belirten Nurullah Aydın, yakalanan PKK üyelerinin ifadelerinde de sık sık İsraillilerden bahsedildiğini söyledi. PKK’lı teröristlerin ifadelerinin kamuoyundan gizlendiği için bu gelişmelerin bilinmediğini belirten Aydın, “İsrail askerleri ve Mossad ajanlarının peşmergeleri eğittiği ve istihbari destek sağladığı doğrudur. Birinci Körfez Savaşı’nın ardından Peşmergelerin ABD’nin eğitim ve askeri üssü olan Guam adalarına götürülmesinde, eğitilmesinde İsrail askerlerinin ve Mossad’ın rolü olduğu bilinmektedir. PKK’nın kuruluş aşamasından, yani 1970’li yıllardan itibaren başlayan ayrılıkçı Kürt yapılanmasında, Avrupa ayağı ile Kuzey Irak’taki PKK kamplarında ele geçirilen askeri mühimmat ve teröristlerin ifadelerinde İsrail’in Mossad kanalıyla PKK’lılara da eğitim verdiği bilinmektedir. Ancak sorguya alının PKK’lıların ifadeleri kamuoyundan gizlendiği için, PKK’lıların peşmergelerle birlikte eğitilmesi ve Mossad ilişkisi kamuoyuna yansımamıştır” diye konuştu. Milli gazete
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|