AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-03-2012, 17:35   #1
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart Polisten Derneğe `GİTME` Baskısı
Adana`nın Yüreğir İlçesinde faaliyet sürdüren Anadolu Der gönüllüsü gençlere, polis tarafından `derneğe gitme!` şeklinde baskı yapıldığı iddia edildi.


ADANA - Yüreğir İlçesinde faaliyet sürdüren Anadolu Der gönüllüsü K.Y. (19) ile H.T. (22) isimli gençlere, polis tarafından `derneğe gitme!` şeklinde baskı yapıldığı iddia edildi.

Sivil polislerin çalıştığı işyerine gelerek baskı kurmak istediğini belirten K.Y. (19); "Ben bir tekstil firmasında işçiyim. İşte olduğum bir sırada sivil bir polis işyerimize geldi. Önce patronumun yanına giderek benim hakkımda sorular sormuş. Sonra da patronumun yazıhanesine beni çağırttılar. İçerideki şahıs, kendisinin polis olduğunu söyleyip; adımı, yaşımı, kaç kardeş olduğumuzu sordu. En son olarak da `sen İslam`ı yaşayan bir gençsin, namazlarını kılıyorsun. Herhangi bir derneğe gidiyor musun?` diye sordu. Ben de, Anadolu Der`e gittiğimi söyledim. Bunun üzerine bana, `gittiğin o dernek, Allah`ın ismini kullanarak yasal olmayan işler yapıyor. Biz devlet olarak senin ayağına kadar geldik. Senin gibi gençlerin iyiliğini istiyoruz, bundan sonra o derneğe gitme! Bir ihtiyacın bir sıkıntın olursa sana yardımcı oluruz. Biz devletten bunun için maaş alıyoruz` şeklinde şeyler söyledi. Ben ise bu konuşma sırasında susmayı tercih ettim" dedi.

K.Y; bu görüşmenin ardından patronunun sürekli, `artık o derneğe gitme!` şeklinde sözler söylediğini belirtti.
Buna benzer bir olayı da H.T. ( 21) isimli gencin yaşadığı öğrenildi. H.T, evlerine gelen polisin önce kendisiyle konuşup `Anadolu Der`e gitme!` dediğini, daha sonra da babas Mahmut T ile konuşup, `oğlunu bu derneğe gönderme` dediklerini söyledi.

"Polislerin Yaptığı Suçtur"
Dernek müdavini gençlerin, evine giden polislerin suç işlediğini belirten Anadolu Der Başkanı Ramazan Yiğit; "Tamamıyla yasal faaliyet sürdüren derneğimiz, hiçbir şekilde polisin bu hukuksuz muamelesini hak etmiyoruz. Bizim yaptığımız faaliyetler, halkımızın maddi-manevi faydasına olacak alanları kapsıyor. Bu bağlamda dernek müdavimlerimize yönelik bu çirkin uygulamaların hukuksuzca yapıldığını ve suç olduğunu belirtmek istiyorum."dedi.

Dernekleriyle ilgili tüm bilgilerin Valiliğin dernekler masasında mevcut olduğunun altını çizen Yiğit; "Polis tarafından derneğimiz, sanki yasadışı bir mekân gibi lanse edilmektedir. Bu şekilde ailelere de ayrı bir korku salınmak isteniyor. Ayrıca evlerine polis giden gençlerimiz, sanki bir suç işlemiş gibi komşularının gözünden düşürülmek isteniyor. Bu şekilde birçok hukuksuzluk beraberce işleniyor" diye konuştu.

Yiğit son olarak; "Derneğimiz tamamıyla yasal bir zeminde faaliyet gösterirken neden illegal bir oluşum gibi gösterilip bu muameleye tabii tutuluyor. Bu gibi hukuksuzlukların devam etmemesi için tüm sivil toplum kuruluşlarının bir birine destek olması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Ayhan Kaya - İLKHA

 

Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım