AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-08-2009, 12:11   #1
Kullanıcı Adı
Beyazgülüm
Exclamation POLONYA'DA UZAN'A EL ATTI !!
Polonya'da Uzan'a El Attı


Uzanlar adına Türkiye'ye 4.7 milyar dolar tahkim davası açan Polonyalı Nowa Huta’nın hisselerine devlet tarafından el konuyor.





UZAN Grubu’nun paravan şirketler aracılığı ile açtığı 40 milyar dolarlık tahkim davalarına karşılık, Polonyalı Nowa Huta’dan geldi. Uzan Grubu adına devlete karşı 4.7 milyar dolarlık tahkim davası açan Polonya merkezli çimento şirketi Nowa Huta ‘hisselerde yapılan dolandırıcılık’ iddiasıyla Polonya devleti tarafından el konulma aşamasına geldi.

Polonya devletinin, Uzan Grubu’nun Polonya’daki tüm varlıklarını el koyma kararı aldığı bildirildi. Rumeli Holding’in patronu Kemal Uzan yaklaşık 1 ay önce Polonya’da bulunan çimento şirketleri tarafından Türkiye aleyhine açılan 4.7 milyar dolarlık tahkim davasından çekilmek istediğini Türk taraflara iletmişti. Çekilmenin nedeninin hisselerdeki sahtecilik konusundan kaynakladığı belirtiliyor.


DAVA ALEYHLERİNE

TÜRKİYE ise Kemal Uzan’ın bu talebine karşı çıkarak, tahkim davası için hakem atanmasını talep etti. Ancak Kemal Uzan’ın bu girişiminden şüphelenen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) geçtiğimiz ay Polonya’ya bir ekip göndererek, olayın incelenmesi talimatı verdi. Polonya’da yapılan incelemede, Polonya’da Uzanlar’ın özelleştirme ihalesinden aldığı Nowa Huta adlı çimento şirketi ile ilgili yapılan dava sürecinin tamamlandığı ve şirket hisselerinde Uzanların ‘dolandırıcılık yaptığı’ gerekçesiyle şirketlere el konulma aşamasına gelindiği tespit edildi.

Yapılan incelemede, Uzan Ailesi’nin, Türkiye’deki şirketlerine el konulmasının ardından ‘Türkiye’den mal kaçırmak’ için Polonya’daki şirketlerin hisselerini çalışanlara devrettiği belirlendi. Bu aşamadan sonra dava açıldı. Açılan davanın da Uzan Ailesi’nin aleyhine sonuçlandığı kaydedildi.


EL KOYMAYI KARMAŞIK YAPI GECİKTİRDİ

DAVA sonucunun ardından da, Uzanlar’a ait Polonya’daki şirketlere el konulmasına yönelik karar alındığı belirtildi. Polonya’daki çimento fabrikaları, Rumeli Holding’in iştirakleri arasında yer alıyor. TMSF, İmarbank operasyonu kapsamında Uzan Grubu’nun mallarına el konulmasının ardından, Polonya’daki şirketlere de el konulması için hukuki mücadele başlatmıştı.

Ancak, şirket hisselerinde çok fazla el değiştirme olması ve hisselerdeki karmaşık yapı nedeniyle, Polonya’daki şirketlere el konulamamıştı. Genç Parti Lideri Cem Uzan da, TMSF ile yaptığı görüşmelerde ‘Bütün mallarınıza el konuldu. Tahkim için tutulan avukatların ücretini nasıl ödüyorsunuz’ sorusuna, Polonya’daki çimento fabrikalarını işaret ederek, bu ülkeden elde ettiği gelirlerle ‘tahkim davalarını finanse ettiğini’ açıklamıştı.

Diğer davaları etkileyebilir


ŞİRKET hisselerine el konması kararının Uzan Grubu’nun açtığı tahkim davalarını etkilemesi bekleniyor. Grup, başta ÇEAŞ ve Kepez şirketleri olmak üzere, el konulan tüm şirketler için toplam 40 milyar dolarlık tahkim davası açmıştı. Bunun 10.1 milyar dolarını ÇEAŞ ve Kepez ile ilgili davalar, 4.7 milyar dolarını da çimento fabrikaları ile ilgili davalar oluşturuyor.


Aktifhaber

 

Beyazgülüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım