AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Seçenekler
 
Alt 07-04-2010, 14:16   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Portekiz İsrail'i kınadı, TBMM bir ay sonra öğrendi

Portekiz İsrail'i kınadı, TBMM bir ay sonra öğrendi
Portekiz Meclisi, İsrail'in Mavi Marmara gemisinde 9 insani yardım eylemcisini katletmesine çok sert tepki gösterdi ancak bu tepki Ankara'ya bir ay sonra ulaştı.

Portekiz Meclisi'nin olayın hemen ardından 2 Haziran'da aldığı çok sert kararın, TBMM'deki ilgili milletvekillerine ulaşması 29 Haziran'ı buldu. 2 Haziran'da Portekiz Meclisi'nin kararını Dışişleri Bakanlığı 24 Haziran'da TBMM'ye gönderdi. Kararın TBMM Portekiz Dostluk Grubu'na ulaşması ise 29 Haziran'da gerçekleşti. Dışişleri'ne takılan kınama kararının TBMM'ye ulaşması için neredeyse bir ay geçmesi vekilleri kızdırdı.

Avrupa Birliği üyesi bir ülkenin meclisi olması açısından önem taşıyan açıklama şu ana kadar İsrail'i kınayan en sert kararlardan birini teşkil ediyor. "İsrail Kuvvetlerince Yapılan Saldırıyı Kınama Kararı" başlığını taşıyan metin "İsrail kuvvetlerinin Gazze'ye insani yardım götüren küçük bir filoya karşı Kıbrıs ve Gazze arasındaki uluslararası sularda gerçekleştirdiği zalim saldırı dünyayı şoka ve infiale uğratmıştır." cümlesiyle başlıyor. Saldırının "dünyanın neredeyse her yerinde bir isyan dalgasına yol açtığını" ifade eden karar, İsrail'in bu eylemleri ile siyasi ve diplomatik inanılırlığını azalttığına dikkat çekiyor. Metin, "Cumhuriyet Meclisi, İsrail devletince uygulanan ambargo nedeniyle Gazze'de yaşayanların içinde bulunduğu dramatik şartları hafifletmek amacıyla bölgeye gitmekte olan insani bir filoya karşı İsrail kuvvetlerince girişilen bu acımasız ve ölümcül saldırıyı şiddetle kınar." derken, hadisenin tarafsız, güvenilir, şeffaf ve milletlerarası kriterlere uygun olarak araştırılması talebi ile nihayetleniyor.

Kaynak:Zaman

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi