AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Dini Konular (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=219)
-   -   Allah "Evlenin" diyor, neden evlenemiyoruz ? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=114320)

Sevban 08-20-2009 14:12

Bence kız tarafı hep kolay olanı zorlaştırıyor... :)

Mutlaka bir antikalık çıkarıyorlar, şuan da bu durumu yaşıyorum :)

LeyaL 08-20-2009 14:15

Alıntı:

demir_ex Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 658794)

Evet bu şekilde zorlaşdıranlara şahid olduk lâkin bana sorarsnız erkek
tarafı için de söylerim ısrarla (:

Bu konuda Allah yardımcınız olsun efendim zor bu işler insanın bulaşası gelmiyor :)

mavihayal 08-20-2009 14:32

Alıntı:

demir_ex Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 658794)

evet kesinlikle günümüzdede gözüküyo zaten 5 vbilezik alırız yok biz 7 istiyoruz gibi vs. vs...:):)bu işler fani işler ya huzur mutluluk olsunda çift arasında onlar geçici ha 5 ha 7 farketmiyo yani ......katılıyorum demir_Ex

Alıntı:

LeyaL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 658797)
Evet bu şekilde zorlaşdıranlara şahid olduk lâkin bana sorarsnız erkek
tarafı için de söylerim ısrarla (:

Bu konuda Allah yardımcınız olsun efendim zor bu işler insanın bulaşası gelmiyor :)

evet sanada katılıyorum arkadasım...zor işler bu işlerrr

ishakyilmaz 08-20-2009 14:39

Nasip kısmet işleri bunlar.Alın yazımız yazılmıştır bir kez.Çetin ve içten dualarla hayırsızı,hayırlıya çevirme dileğimizi Yücce Allah'tan diliyebiliriz.Lakin hiç tasvip etmediğim bir durum söz konusu;Bu tür özel durumların artık toplumun gözü önünde bu tür argümanlarla dinlendirilmesi hiç hoş değil!Örnek olarakta yazıda geçen şu olayı vermek istiyorum;
Mehmet Bey, biz 4 kardeş evlenemiyoruz, bir türlü kısmet olmuyor. En büyüğümüz 44, en küçüğümüz 31 yaşında.
Gittiğimiz kişiler, "Kısmetiniz bağlı, büyü var" diyor. İnanmak istemiyoruz ama ister istemez etkileniyoruz. Neredeyse okumadığımız dua kalmadı.

Rabbim "İsteyin vereyim" diyor ve "Evlenin" diyor. Bu durumda "Neden evlenemiyoruz" diye düşünüyorum. Bir yerlerde yanlış mı yapıyoruz acaba? Hangi duayı okumamızı tavsiye edersiniz?

(Rumuz: Zeynep)

çalıkuşu 08-20-2009 17:04

herkes ister dört dörtlük birileriyle hayatını paylaşmayı amma ne bizler bu konumdayız nede karşımızdakiler.lakin insanlar karşıdakine dört dörtlük muamele yapar fakat boşa gider.
evlilik konusuna gelince fikirlerimiz menfi olsada değişebilir ama insanlarda günden güne değişiyor bunu unutmamakta fayda var.ne kadar güzel bi kalple bağlanırsan bağlan senin duygularının aynısını karşıdaki sana aksettirmeyebiliyor.
ee tabi çevreyi ve yaşanan olaylarıda unutmamak lazım.hayatın bizleri pişirmesini isteriz hazırlıklı gitmek için ama bazı durumlarda piştiğini anlayınca insan yanadabiliyor ve ufuklara beyaz olarak bakamıyor.
evlilik zahmetli iş.
rabbim hayırlısını versin hakkımızda,o gün geldiğinde elbetteki bazı duygu ve düşüncelerde değişecektir.

BlueMoon 08-20-2009 17:11

Allah herkesin gönlüne göre versin. bu zamanda evlenecek hakiki kişiyi bulmak da zor

çalıkuşu 08-20-2009 17:16

Alıntı:

olcayatay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 658842)
Allah herkesin gönlüne göre versin. bu zamanda evlenecek hakiki kişiyi bulmak da zor

duana amin diyorum kardeşim tesbitinede katılıyorum.
lakin acaba bizleri bu kadar korkutan nedir....
insanların arasında yürürken sessizce onlardan kötü bişeyler kapmamak için korkarak devam ederken yolumuza istemeden de olsa kapıp bişeyler ve bunlarda bizlerden masumluğumuzu alıyor.
suç bizdemi yoksa biraz daha güvenerekmi bakmalıyız hayata ve insanlara..

mavihayal 08-20-2009 17:23

Alıntı:

olcayatay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 658842)

Kesinlikle bu zamanda çok zor kardeş katılıyorum size ...Rabbim herkezin gönlüne göre versin inşallah....

Alıntı:

çalıkuşu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 658845)
duana amin diyorum kardeşim tesbitinede katılıyorum.
lakin acaba bizleri bu kadar korkutan nedir....
insanların arasında yürürken sessizce onlardan kötü bişeyler kapmamak için korkarak devam ederken yolumuza istemeden de olsa kapıp bişeyler ve bunlarda bizlerden masumluğumuzu alıyor.
suç bizdemi yoksa biraz daha güvenerekmi bakmalıyız hayata ve insanlara..

Şimdi arkadasım...kesinlikle birazdaha güvenerek bakmalıyız....bu devirde güven çok önemli yoksa insanların bazıları çıkar üzerine bile evlilik yapıyo yani düşünmek lazım...

dilemma 08-20-2009 18:41

Hayırlı ve iyi biriyle evlenmek kadar, genleri de iyi olan biriyle evlenmek lazım:)
Kararınızı vermeden önce karşıdaki kişinin ailesinde kalıtsal hastalıklar yahut bozuk genlerin olup olmadığına dikkat etmek lazım;;)

Sevban 08-22-2009 14:15

Kararınızı vermeden önce karşıdaki kişinin ailesinde kalıtsal hastalıklar yahut bozuk genlerin olup olmadığına dikkat etmek lazım;;)[/quote]

ilginç

All times are GMT +3. The time now is 19:16.