![]() |
Bence kız tarafı hep kolay olanı zorlaştırıyor... :)
Mutlaka bir antikalık çıkarıyorlar, şuan da bu durumu yaşıyorum :) |
Alıntı:
tarafı için de söylerim ısrarla (: Bu konuda Allah yardımcınız olsun efendim zor bu işler insanın bulaşası gelmiyor :) |
Alıntı:
Alıntı:
|
Nasip kısmet işleri bunlar.Alın yazımız yazılmıştır bir kez.Çetin ve içten dualarla hayırsızı,hayırlıya çevirme dileğimizi Yücce Allah'tan diliyebiliriz.Lakin hiç tasvip etmediğim bir durum söz konusu;Bu tür özel durumların artık toplumun gözü önünde bu tür argümanlarla dinlendirilmesi hiç hoş değil!Örnek olarakta yazıda geçen şu olayı vermek istiyorum;
Mehmet Bey, biz 4 kardeş evlenemiyoruz, bir türlü kısmet olmuyor. En büyüğümüz 44, en küçüğümüz 31 yaşında. Gittiğimiz kişiler, "Kısmetiniz bağlı, büyü var" diyor. İnanmak istemiyoruz ama ister istemez etkileniyoruz. Neredeyse okumadığımız dua kalmadı. Rabbim "İsteyin vereyim" diyor ve "Evlenin" diyor. Bu durumda "Neden evlenemiyoruz" diye düşünüyorum. Bir yerlerde yanlış mı yapıyoruz acaba? Hangi duayı okumamızı tavsiye edersiniz? (Rumuz: Zeynep) |
herkes ister dört dörtlük birileriyle hayatını paylaşmayı amma ne bizler bu konumdayız nede karşımızdakiler.lakin insanlar karşıdakine dört dörtlük muamele yapar fakat boşa gider.
evlilik konusuna gelince fikirlerimiz menfi olsada değişebilir ama insanlarda günden güne değişiyor bunu unutmamakta fayda var.ne kadar güzel bi kalple bağlanırsan bağlan senin duygularının aynısını karşıdaki sana aksettirmeyebiliyor. ee tabi çevreyi ve yaşanan olaylarıda unutmamak lazım.hayatın bizleri pişirmesini isteriz hazırlıklı gitmek için ama bazı durumlarda piştiğini anlayınca insan yanadabiliyor ve ufuklara beyaz olarak bakamıyor. evlilik zahmetli iş. rabbim hayırlısını versin hakkımızda,o gün geldiğinde elbetteki bazı duygu ve düşüncelerde değişecektir. |
Allah herkesin gönlüne göre versin. bu zamanda evlenecek hakiki kişiyi bulmak da zor
|
Alıntı:
lakin acaba bizleri bu kadar korkutan nedir.... insanların arasında yürürken sessizce onlardan kötü bişeyler kapmamak için korkarak devam ederken yolumuza istemeden de olsa kapıp bişeyler ve bunlarda bizlerden masumluğumuzu alıyor. suç bizdemi yoksa biraz daha güvenerekmi bakmalıyız hayata ve insanlara.. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Hayırlı ve iyi biriyle evlenmek kadar, genleri de iyi olan biriyle evlenmek lazım:)
Kararınızı vermeden önce karşıdaki kişinin ailesinde kalıtsal hastalıklar yahut bozuk genlerin olup olmadığına dikkat etmek lazım;;) |
Kararınızı vermeden önce karşıdaki kişinin ailesinde kalıtsal hastalıklar yahut bozuk genlerin olup olmadığına dikkat etmek lazım;;)[/quote]
ilginç |
All times are GMT +3. The time now is 19:16. |