![]() |
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
|
Atatürk uyarmıştı
• Memleketler çeşitlidir, fakat medeniyet birdir, ve bir milletin gelişmesi için bu tek medeniyete katılması lazımdır. 29.10.1923, Fransız Muhabiri Maurice Pernot’ya Demeç.(Mustafa Kemal Atatürk)
Avrupa Birliği bir medeniyet projesidir, aksini iddia eden var mı? Dolayısıyla AB devletine falan girmiyoruz biz. Tartışmayı bizi almayacaklar konusunda sürdürürseniz, çoğu şeyi es geçersiniz. |
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
Eğer bu kadar olay çıkarmasaydılar da Türbanlı kardeşlerimiz üniversiteye girseydi nasıl sorun çıkabilirdi? Eskiden giriyorlardı o zaman sorun yoktu. Rejim tehlikede değildi. Yasakladılar ondan sonra sorun oldu. Rejim tehlikede değil, tehlikede olan ulusal bütünlüğümüz. Türbanlı olsun olmasın insanlar eşittir, eşit haklara sahip olmalıdır. Sen sırf Türbanlı diye bir insanın eğitim hakkını elinde alırsan tabii ki onlarında diyecek lafları olur. Serbest bırakılsın bakalım rejim tehlikesi olacak mı? Türbanı bu kadar sorun edenler utansın! Tabii varsa utanmaları! |
Atatürk uyarmıştı
Tamamda ben farklı birşey söyledim , neden AB den böyle bir baskı var neden hakaret içeren bir şeyin cezalandırılması gibi bir kanun değiştirilmek veya kaldırılmak isteniyor.
Bu kanun bankalar kanunu değilki bizi medeniyetler eşiğine getirecek bir yoldan çıkmayalım diye değiştirilsin veya kaldırılsın. Bu tip bir kanun olsa tamam bende hemfikirim , esnetilebilinir , kaldırılabilinir. Bu konuya yoğunlaşmadığımı belirtmek isterim , anlatmak istediğim neden elin adamı gelipte bunu değiştirin diyor , rahatsız etti beni. İkiyüzlü AB nin komisyon başkanınamı kaldı anayasamı değiştirmek. |
Atatürk uyarmıştı
AB nin benim için iyi niyetli olmadığına inanıyorum o yüzdende AB den birşey gelmesini istemiyorum. Ben AB den alacaksam olur , insiyatif bende çünkü. AB dayatmasıyla yapılan işlerin samimiyetine inanmıyorum.
Alıntı:
|
Atatürk uyarmıştı
Memleketler çeşitlidir. Fakat medeniyet birdir. Ve bir milletin ilerlemesi için de bu tek medeniyete ortak olması lazımdır. Osmanlı İmparatorluğu'nun düşüşü batıya karşı elde ettiği başarılardan çok, boş bir gururla kendisini Avrupa milletlerine bağlayan bağları kestiği gün başlamıştır. Bu bir hata idi, bunu tekrar etmeyeceğiz. ( 1923 )
Memleketimizi çağdaşlaştırmak istiyoruz. Bütün çalışmamız Türkiye'de çağdaş, yani batılı bir hükümet meydana getirmektir. ( 1923 ) Biz, batı medeniyetini bir taklitçilik yapalım diye almıyoruz. Onda iyi olarak gördüklerimizi, kendi bünyemize uygun bulduğumuz için, dünya medeniyet seviyesi içinde benimsiyoruz.(1923) Medeni dünya çok ilerdedir. Buna yetişmek, o medeniyet çemberine girmek mecburiyetindeyiz... Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar. ( 1925 ) |
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
Harf inkılabını ne yapacağız ? Latin alfabesini Türkler bulmuştu değil mi? Müzikte yeniliği ne yapacağız ? Klasik müziğin babası da Türkler tabii Ölçü, saat ve takvimdeki değişikliklerde tam Türklere göre yapılmış. Avrupalılar aslında Türk olduğu için. Demokrasi , laiklik, milli egemenlik bunlar hep öz Türk malı. Sahi sapka ve kıyafet devrimi de tam Türk kültürüne dönüş olmuş. Kemalistler siz kemalist olmak yerine biraz ciddi olun. |
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
Ey kemalistler neyin batı karşıtlığını yapıyorsunuz ??? BU ülkeyi batılılaştırmaya çalışan - bu amaçla zor kullanmaktan çekinmeyen- sizler, neyin batı karşıtlığı yapıyorsunuz ??? >:( |
Atatürk uyarmıştı
"Kemalist" diyerek aslında Atatürk'e gönderme yapıldığı ve söylediklerinizi Atatürk'e söylediğiniz çok belli.
Mesajlarınız için neden satır aralarını kullanıyorsunuzki veya neden "Kemalist" i kullanıyorsunuzki. Atatürk diyin Atatürkçü diyin açıkça söyleyin , neden çekiniyorsunuzki ? |
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
|
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
|
Atatürk uyarmıştı
Atatürk yaşarkende Kemalizm varmıydı acaba?
|
Atatürk uyarmıştı
"Kemalizm" ve Atatürk çok uzak kelimeler,sanki... :-X
|
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
Bugün basbakanimiz ne güzel dedi..Atatürkten sonra paradan atatürkü kaldiran chp, devlet dairelerden atatürk resimlerini kaldiran chp bunlar firsat bulunca yine yaparlar yoksa bunlarin derdi atatürk filan degil rant, rant..;) |
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
Hem şunu da unutma; Ak partiye oy veren %47 lik kesim Atatürkçü olmasaydı, bu ülkeyi sevmeseydi, Atatürk'ü kullanarak siyaset yapmaya çalışanlara malzeme olacak kadar düşüncesiz olsaydı, emin ol oyunu başka partiye verirdi. , Bu ülkeyi, o beğenmediğiniz çobanlar, fakir insanlar, Atatürk gibi gerçek vatan aşıkları kurtardı. Lale devrini ilan eden makam ve eğlence düşkünü üst tabaka, bu ülkeye sadece zarar vermiştir. |
Atatürk uyarmıştı
rikopasa önce gürlüyorsun sonra nabza göre şerbet veriyorsun.. hemen her lafında sizin görüşlerinize karşı değilim diyorsun ama saldırmaya yer arıyorsun.. ben anlamadım :o :o :o :o
|
Atatürk uyarmıştı
ATATURK GENCLİGİ GOREV BASINDA ANLIYAN ANLAR
|
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
|
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
|
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
* |
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
particilik adına kör olmuş gidiyorlar , ben burada diğer tüm partilerin yanlışlarını yapılan hataları oturur konuşurum. bankaların boşaltılmasını , zamanında geçerli olan "hamili kart yakınımdır" işlerini , hortumculuğu falan detaylandıralım ama petkim satışını , oferlerin durumunu , yabancı sermaye , Türkiyede Türk banka kalmadı , ileride senin çiftçin yatırım için kredi istediğinde verilmeyecek ama elin hollandalısı gelecek zaten toprak aldılar bide bankalardan düşük faizli krediyle yatırımınıda yapacak ... bunlarıda adam gibi tartışalım ... özgür düşünce , demokrasi , özgürlük naraları atıyorlar ama bebeklerin , çocukların başına daha bilinçleri bile oluşmayan yavruların başına o yaşta türbanı geçirip düşünce , yorum özgürlüğünü elinden alıyorlar. |
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
Sn Başbakan TBMM de AB komisyon başkanının mandacı konuşmalarını dinleyeceğine Musul ve Kerkük'deki Türkmenlere yapılanlar için avrupaya gidip "bakın bunu halledin yoksa ben halledeceğim" derse emin ol kimse "izin almaya gitti" demez , avrupaya gidip "bu pkk nın elinde bir avrupa menşei mühimmat daha yakalanırsa sonuçlarına katlanırsınız" derse emin ol kimse "izin almaya gitti" demez. Ha bunu kim yapabilmiş ? geçmiş hükümetler yapmışmı ... hayır ... İşte bunu kimse yapamamış bu da Ulu Önder Mustafa Kemal Paşa nın ayrıcalığıymış.... |
Atatürk uyarmıştı
Rus bolşeviklerimi ? ... Kazım Karabekir rus bolşeviklerini organize etmiş ve bir ordu kurmuş bekliyordu , Atatürk daha sonra ülke bedel ödemesin diye bu ordunun yardımını istemedi. Yani bolşevikler ile yakın diyalog kurulmamıştır. Bolşevizm , komunizm ... bunlar kardeştir.
"Efendiler, iki türlü tedbir olabilirdi. Birisi doğrudan doğruya Komünizm diyenin KAFASINI KIRMAK; diğeri Rusya'dan gelen her adamı derhal denizden gelmiş ise vapurdan çıkarmamak, karadan gelmiş ise hududun haricine defetmek gibi zecri, sedid, kırıcı tedbir kullanmak." Bumudur yani Atatürk'ün ruslarla kurduğu iyi diyalog ... |
Atatürk uyarmıştı
Benim için doğu batı kuzey güney hiç farketmez vatanımın menfaatleri geçerlidir. Atatürk'te bu paralelde ilişkilerde bulunmuştur. Tarih sayfalarına gömülmüş olaylara takılmamıştır ve öylede yapmalıydı zaten. Bunları yaparkende ülkesinin refahını düşünmüştür , o zamanlarda doğu gelişmiş olsaymış doğu örnek alınacakmış. Tabii bunları yaparken bugünkü gibi teslimiyetçi bir politika uygulanmamıştır bunu göz ardı etmeyiniz. Petkim , Türk Telekom , bankalar , limanlar ... vs. ne kadar ödenirse ödensin bunların satılmasına gerek varmıydı gerçekten. İnin güneye egeye arsa almak istiyorum dediğinizde muhattaplarınızın yarısı yabancılar olacaktır. Hatırlarsanız Filistinde toprak satmıştı şimdi ne durumdalar.
Küba da Ruslar yardımı kestiğinde abd dolarının kullanımını serbest bırakmıştı , düşünsenize Küba da amerikan doları ... yani siyasi dünyada yapılanlar ülke menfaatine ise sonuna kadar arkasındayım , Akp de istediğiyle masaya otursun istediğiyle anlaşsın ama ülkemin bunun yararını görmesi şartıyla. Sırf Akp değil herkez yapsın bunu sorun değil ama dolara faiz ödeyen tek ülkeyiz varmı ötesi berisi , neden yunan emekli vakfı parasını Türkiyede tutup 5 yılda 100 milyon dolarını 150 milyon faiz geliriyle 250 milyon dolar yapabiliyor , bunlar neden böyle ? Ekonomi iyi diyorlar ama değil , eğitim iyi diyorlar ama özerk kuruluş olan YÖK başkanı şamar oğlanı ... Bunları düzeltin , yöneticilerinizi gençler olarak uyarın yoksa hep beraber yanarız , avrupalı sen akp lisin diye seni kayırmaz. |
Atatürk uyarmıştı
Bence anlaşılmayı ve anlaşmayı imkansız kılan; Önyargıdır...
Bazı gerçeklere önyargısal bakarsanız; sizin ikna kapasitenizin önemi de ortadan kalkar, önemsiz hale gelir... Olduğu gibi görmek varken, şablon kullanmanın alemi ne, ben de bunu anlayamıyorum; Yalçın Bey! sevgilerimle... :-* |
Atatürk uyarmıştı
Güzel kardeşim AB birliğini sevmeyebilirsiniz ve gizli emelleri olduğuna inanabilirsiniz , yalnız bu inancınız ülke siyasetleri ile örtüşmeyebilir , kişisel zihnimizin bizlere sunduğu vehim ve fikir yumaklarının dışında farklı gelişmelere gebe kalınabiliyor , bu gün bütün cıplaklığı ile orta da olan hukuk sisteminin siyasallaşma sürecinde bu millete reva görülen bir yapılanmanın önüne geçebileçek başka bir mantıklı cıkar yoktur acizane tek çıkış yolu ab kriterleridir , Avrupadan gelen demokrasi uyarılarından hoşnut olunamayan guruplara baktığımızda otoriter güçlerin hafakanlarını anlarım ama sizlerin cıkışlarına anlam veremiyorum , Türkiye AB reformlarıyla hukuk ve demokrasi standartlarını AB düzeyine çıkarmak için uğraş veriyor. Türkiyeye tam üyelik için müzakere süreci açıldıysa bu yüzden. Cumhuriyetin temel nitelikleri hukuk, demokrasi ve laiklik anlayışını Türkiyeye özgü değil evrensel, çağdaş, AB normlarına uyarlama zorunluluğu var. Yıllar önce ab nin kapısını çalarken ortaya konan irade bunları içeriyor aslında. ABden hukuk, demokrasi ve laikliğe ilişkin eleştirilerin gelmesi bence ülke selameti için beklenilen bir tepki idi , iç mekanizma doğruya ve güzele ulaşmada geçikiyorsa çıkış olarak bu yöntemlerin kullanılması demokrasinin evrensel savaş stratejisidir ve ehemmiyetlidir............. bu arada kardeşim çinlisi japonu vs tatil yapmadan gelişmek için çalışsın türk otursun gerilesin cehalete gömülsün sonrada abd vs peşinden koşsun eeeeeeeee öle salataya böle limon
|
Atatürk uyarmıştı
evet anlıyorum sizi ... bulgaristan , hırvatistan avrupa birliği düzeyindeler ya ...
Şunu iyice anlayın artık , AB hristiyan birliğidir ,Türkiye yi eğer başarabilirlerse hristiyanlaştırdıktan sonra alırlar ancak. Bırakın bu kriter işlerini , bulgaristanın kriteri ne ? ... Hadi dahada ileri gideyim portekiz in yunanistan ın kriterleri ne ? ... adam gibi yönetilsek 15 yılımızı almaz bu ülkelerin düzeyine ulaşmamız. |
Atatürk uyarmıştı
Tamam da bazı şeyler birbiriyle çelişmiyor mu? Atatürk öyle bir laf demiş diyorsun peki aynı Atatürk degil mi Latin Alfabesine geçen? Aynı Atatürk degil mi milletin başına fes yerine fötür şapka taktıran! Bence birileri her ideolojisine Atatürk ü alet etmeyi bıraksın artık Atatürç çagının ötesinde büyük bir liderdi ama şimdi ki sözde temsilcileri maalesef dünya gerçeklerinden çok çok uzaklarda...
Batının ahlaki durumunu bilemem beni alaka da etmez ama bilimsel gelişmelerinin hangi noktalara vardıgını görmek çok zor degil. Bu gelişmelelere gözlerimizi kapamak, biz yapmadıysak kimse yapamaz demek ya da bunlar gavur bunlar namsussuz istemezük bunların bilim ve teknolojisini demek ne kadar çagdaş bir düşünce olabilir ki??? |
Atatürk uyarmıştı
31.Padişahımız ve 96.halife Abdülmecid Han hakkında iftira ve hoş olmayan hakaret içerdiğinden mesaj tarafımdan düzeltilmiştir..
Duyguseli.. |
Atatürk uyarmıştı
Ordunun siyaset üzerindeki etkisini olabildiğince azaltmak ve hatta sonlandırmak için AB'ye girmek istiyoruz.....
Bizi kabul etmeseler de kanunarımızı onların kanunlarına benzeterek yaşam standartlarımızı yükseltmek için, daha demokratik bir Türkiye için AB'ye girmek istiyoruz... Kimisi diyor ki, bunları AB'ye girmeden de yapamaz mıyız? Yapardık elbette....Ama yaptırmadılar !! Ben girebileceğimizi sanmıyorum ama bu çalışmalar ülkemizin ilerleyişinin önünü açıyor...Gerçi ordunun siyaset üzerindeki etkisini başka türlü sona erdiremeyiz... |
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
|
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
Büyük devlet, gerçekten mevcudiyeti ve bütünlüğü tehdit edildiğinde bütün gücünü kullanan, ama kendi öz milletinin değerlerine saygı duyan devlettir; her farklılığı hemen tehdit olarak alıgılama paranoyasından uzak, soğukkanlılıkla toplumun farklı kesimlerinin taleplerine kulak veren devlettir... Devletimizin Silahlı Kuvvetler, Cumhurbaşkanlığı, Yargı ve YÖK gibi anayasal kurumları onyıllardır, böylesi bir paranoyanın hakim olduğu bir zihniyet tarafından yönetiliyor... Silahlı Kuvvetlerin 27 Nisan bildirisi içeriği, üslubu ve zamanlaması açısından hem Hukuk Devleti ilkesine, hem de milletimizin geleneksel değerlerine karşı gerçekleştirilmiş bir saldırıdır... Bildiride verilen somut örnekler içerisinde Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle düzenlenen programdaki küçük kızların kıyafetinin çağ-dışı olarak nitelendirilmesi, bu kıyafet şeklini dini bir vecibe olarak gören, bu ülkede yaşayan, vergi ve şehit veren milyonlarca insana yapılmış bir saygısızlıktır (elbette özel şahıslar tesettürü çağ dışı olarak görebilir ve bunu medyada da dile getirebilir, fakat böyle bir açıklama bu ülkenin Silahlı Kuvvetlerince hem de bir tehdit olarak beyan edilemez)... Kendi milletinin iradesini kabul etmeyen, istediğinde darbe yapıp halkın çoğunluğunun seçtiği hükümetleri indiren, üstü kapalı darbe tehditlerinde bulunanlar, ordu müessesesini amacı dışına çıkartarak, Mehmetçik’e en büyük haksızlığı yapmaktadır... Bu milletin önemli bir kısmının dini bir gereklilik olarak gördüğü bir kıyafet biçimini (27 Nisan muhtırasında olduğu gibi) çağ-dışı olarak adlandırma hakkı ve yetkisi yoktur. Bu, Genelkurmay Başkanlığı’nın kendi öz milletinin önemli bir kısmının inancına karşı yapmış olduğu müthiş bir saygısızlıktır... Kaldı ki, kurumlararası uyum ve uzlaşının çok sık vurgulandığı bir dönemde kurumlararası uyum, diğer bütün kurumların TSK’ya uyması anlamına gelmese gerek... |
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
Sana çok teşekkür ederim yazdıklarından oturu. Kendı dusuncemı oluştururken tek dayanagım, kaynagı olan seylerdır. Hemen bende sana sunu kanıtlayabılecegım kı, istersen scan edıp bende yollayabılırım yada arastırmacı bırıysen sende öğrenebilirsin. ABD bize 1948'de yardım ederken bizden neler istediğini bir araçtır istersen!! Hatta onlardan bır tanesını ben sana soylıyım, din kitaplarımızın değişmesini isteyen ABD'dir. ABD, neden ve hangı sartlar altında 2. Dunya Savasında Ruslara yardım ettgını gene arastır. 10 Şubat 1969 günü 6. Fılo vakasında kimlerin kışkırttıgına bır bak ıstersen. Turgut Özal'ın bir gece de Türkiye Cumhuriyetinde Dine Dayalı bir Devlet kurulamaz ibaresini nasıl kaldırıldıgını bır arastır ıstersen.Daha çok sey var ama hangı bırını soylıyım sana. Bir Osmanlı bakanı, Osmanlı'ya Borç vermek isteyen bir İngilize tokat gibi bir cevabı olmuştur, onun da arastır. |
Atatürk uyarmıştı
diyorsun ki Türkiyede dine dayalı bi sistem olmasın
|
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
|
Atatürk uyarmıştı
sen dünyada İSLAMİ şeriatla (tamamen yarım yamalak değil) yönetilen ülkelere bi bakda öyle konuş...
İSLAM herzaman insan için bir kurtuluş yoludur... seçip seçmemek senin elinde... ayrıca hali ortada demişsin bu islamin zaafiyeti var anlamına gelir hemen bu sözünü çürütecek bi yorum yazayım İSLAMİYET insanlık için en mükemmel dindir..Eksiği yoktur... |
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
|
Atatürk uyarmıştı
hayır ben yorumunu islamiyetin zaafı var gibi anladım
|
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
Bakara Suresi: 8 - İnsanlardan öyleleri de vardır ki, inanmadıkları halde, "Allah'a ve ahiret gününe inandık." derler. 9 - Allah'ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar. Halbuki sırf kendilerini aldatırlar da farkına varmazlar. |
Atatürk uyarmıştı
İslam Kıyamete kadar yaşanacak olan bir dindir.Sanmayınki dünyada geçmişden bu yana başka bir din vardı.Hristiyanlık yahudilik musevilik diye bir din yoktur...Bütün o Peygamberler insanlara hep islamı anlatmıştır...
Çünkü İslam teslimdir...Bizler Allaha teslim olmadığımz için hakkıyla islam olmadığımız için bu haldeyiz zaten. Ahh islam bir yaşansa bir yaşansa varya Dünya asrı saadet devri gibi olur...İşte en güzel şekilde sahabe yaşamış demekki İslam yaşanıyorsa ancak mutluluk o zaman var... :-* |
All times are GMT +3. The time now is 01:38. |