AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Herşeyi robotlar üretse Mallar Kime Satılırdı? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=127026)

novek 06-16-2010 22:03

http://www.kurtuluscephesi.com/kurcep1/kc51_4.html

İntifada 06-16-2010 22:06

novek sen bana şu de hele yoldaş...
leninin makalesiyle alakalı bana birşeyler göndersene bu cümle aradan alıntı değilki başlı başına paragraf :)
hepiniz bu adamın yolundan gidiyorsunuz be yoldaş :)
o makaleyi nasıl buluyorsun lenin sence haklımı

novek 06-16-2010 22:10

CTRL+F İLE aratabilirsin senin yazıdıgn paragrafta var.

İntifada 06-16-2010 22:19

novek ctrl de basmıyor bi sen alıntılasana o makaleyi...

novek 06-16-2010 22:34

ozaman klavyeni çope at.

İntifada 06-16-2010 22:35

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 754640)
ozaman klavyeni çope at.

sinirlenme yoldaş ya...
şu alıntıyı yapta bir okuyayım ya...
böyle aşağılık satırları yazan lenin devamını nasıl getirmiş bir göreyim...

Erhan KARACA 06-17-2010 00:42

(: bana da bana da ben de lenini seviyim.. (:

novek 06-17-2010 13:05

Alıntı:

Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 754699)

sana lenini gostereyimmi?

Ahmet Yasin 06-17-2010 13:14

Alıntı:

Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 754699)

Beni de seviin mii erhan :)

Orta Dogu 06-18-2010 05:12

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 753812)
biraz açıklarmısın
1-) islam kapitalizme karşıdır aynı fikirdeyimde komunizme karşı oldugunu nereden anladın??
2-)komunizm nasıl sefalet oluyor?
çunku benim bildigim sosyalizm-komunizmde uretim araçları herkesin ortak malı zengin sınıf yok ama fakir sınıfta yok
devlet zenginleşince herkes aynı oranda zenginleşiyor kapitalizmdeki gibi kucuk bir azınlık zenginleşmiyor.
devlet büyüyorsa herkesin geliri buyuyor.

1) islam'da insanlar mal ve mulk sahibi olabilir (mesela miras hukuku var Kuran'da), bu kesinlikle yasaklanmis degil. Bu yuzden komunizm'i Islam'a uygun bulmuyorum.

2) komunizm'in sefaletten baska birsey getirmedigini saniyorum gorduk. Insanlari mutlu ve refah icinde yasayan bir tane komunist ulke yok bildigim kadariyla.

Orta Dogu 06-18-2010 05:58

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 753864)
sosyalizmi bilmedigin yada yanlış anlamış oldugun belli.

SOSYALİZM, HALKIN ÖZEL MÜLKİYETİNİ ELİNDEN ALMAK MI DEMEKTİR?

Sosyalistler, halkın özel mülkiyetini elinden almak şöyle dursun, daha çok insanın eskisinden daha fazla özel mülkiyeti olmasını isterler. iki çeşit özel mülkiyet vardır. Niteliği gereği kişisel olan mülkiyet vardır: kişisel tatmin için kullanılan tüketim malları. Bir de, kişisel nitelikte olmayan özel mülkiyet türü vardır: üretim araçları mülkiyeti. Bu tür mülkiyet kişisel tatmin için değil tüketim mallarının üretimi için kullanılır. Sosyalizm, birinci çeşit özel mülkiyeti, diyelim ki, giydiğiniz elbiseleri elinizden almak değildir, ikinci tür özel mülkiyeti, yani elbiseyi yapan fabrikayı almak demektir. Azınlığın elindeki üretim araçlarının özel mülkiyetini kaldırarak, tüketim araçlarında çoğunluk için daha fazla özel mülkiyeti sağlar. Sosyalizmde, işçiler tarafından üretilmiş olup da kapitalistin kârı biçiminde ellerinden alınan servet, daha fazla özel mülkiyet, yani daha çok elbise, daha çok mobilya, daha fazla yiyecek içecek, daha fazla sinema bileti satın alabilmeleri için gene işçilerin olur. Kullanım ve eğlence için daha fazla özel mülkiyet vardır, ama ezme ve sömürme için özel mülkiyet yoktur, îste sosyalizm budur.

SOSYALİST TOPLUMDA HERKES AYNI ÜCRETİ Mİ ALIR?

Hayır, herkes aynı ücreti almaz. Usta işçi, usta olmayan işçiden, ve yönetici de, işçiden daha fazla alır. Büyük müzisyen, ortalama bir müzisyenden daha fazla alır. 400 kile buğday üreten bir çiftçi, 300 kile üretenden daha fazla; sekiz ton maden çıkartan bir madenci, altı ton çıkartandan daha fazla para alır ve bu örnekler böyle sürer gider, insanlara, yaptıkları işin nicelik ve niteliğine göre para ödenir. Sosyalist toplumda en yüksek ücreti alan kimse bile, bunu, çalışmasıyla hakettiği sürece alır. Bunu, üretim araçları satın alarak, başkalarının emeğinin sırtından, kazanılmamış paraya çeviremez. Zaten üretim araçları satın alması olanağı yoktur, çünkü sosyalist toplumda, üretim araçları halka aittir, satılık değildir. Daha çok ya da daha iyi çalışarak daha yüksek ücret alması, onun başkalarından daha iyi yaşamasını sağlar, ama hiç kimseyi sömürmesine elvermez. Sosyalist toplumda ücret eşitsizliği olmakla birlikte fırsat eşitliği vardır. Usta işçi daha yüksek ücret alır, ama hüneri olmayan işçinin önünde de usta olabilmesi için gerekli eğitim ve uygulama olanakları da açıktır. Her ne kadar mühendisler, yöneticiler, yazarlar, sanatçılar daha çok kazanırlarsa da, herkese, yetenekleri ile orantılı ücretsiz eğitim sağlanır; herkese bu mesleklere giriş kapıları ardına kadar açık tutulur. Sosyalist toplumda "herkese" demek sözcüğün tam anlamıyla herkese demektir, yoksa, sadece ücretleri ödeyebilene, ya da tutum ve davranışları kusursuz olana, ya da zenci veya yahudi olmayana demek değildir.
http://kutuphane.halkcephesi.net/Leo...orular%201.htm

Islam'in boyle bir sisteme karsi oldugunu sanmiyorum (ama emin degilim). Gercekten hayal gibi, basarili bir ornegi neden yok bu sistemin?

novek 06-18-2010 13:06

Alıntı:

Orta Dogu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755303)
1) islam'da insanlar mal ve mulk sahibi olabilir (mesela miras hukuku var Kuran'da), bu kesinlikle yasaklanmis degil. Bu yuzden komunizm'i Islam'a uygun bulmuyorum.

2) komunizm'in sefaletten baska birsey getirmedigini saniyorum gorduk. Insanlari mutlu ve refah icinde yasayan bir tane komunist ulke yok bildigim kadariyla.

haydaa sosyalizm-komunizm de kim dedi sana ozel mulkiyet olmaz diye yada yasak diye.?

tam tersine daha fazla insanın ozel mulkiyeti olmasıdır sosyalizmin amacı. yukardaki yazıda açıklamış bunu.

rizzelli 06-18-2010 13:33

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755339)
haydaa sosyalizm-komunizm de kim dedi sana ozel mulkiyet olmaz diye yada yasak diye.?

tam tersine daha fazla insanın ozel mulkiyeti olmasıdır sosyalizmin amacı. yukardaki yazıda açıklamış bunu.

sallama novekcim.

mülke takılıp kalıyorsun.

mesele şu ;birey kendisi için ticaret yapamaz.

haydi cumaya :gül:

novek 06-18-2010 13:35

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755355)
sallama novekcim.

mülke takılıp kalıyorsun.

mesele şu ;birey kendisi için ticaret yapamaz.

haydi cumaya :gül:

ne gerek var bireyin fabrika açmasına zaten devlet açıyor fabrika.
senin özel mulkiyetten kastın uretim araçlarının tek bir kişinin tekelinde olup o kişinin parası ile insanları sömürmesi ise oyle bir ozel mulkiyet yok.
ozgunum senin istedigin gibi bişey yok somuremezsin insanları.

rizzelli 06-18-2010 13:40

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755356)

ne gerek var bireyin fabrika açmasına zaten devlet açıyor fabrika.
senin özel mulkiyetten kastın uretim araçlarının tek bir kişinin tekelinde olup o kişinin parası ile insanları sömürmesi ise oyle bir ozel mulkiyet yok.
ozgunum senin istedigin gibi bişey yok somuremezsin insanları.

ha şöyle izaya gel bakalım.

komunizm ile sosyalizm de birey kendisi için ticaret yapamaz.

uç ideolojilerinizin peşinden bakalım ne kadar gicedeksiniz.

sana da bir şirket açalım bırak bu masalları.

eski komunistlerin para kazandıktan sonra sizlerle nasıl dalga geçtiklerini görmek istersen,tanıştırabilirim bir kaç kişiyle seni.

novek 06-18-2010 13:42

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755357)
ha şöyle izaya gel bakalım.

komunizm ile sosyalizm de birey kendisi için ticaret yapamaz.

uç ideolojilerinizin peşinden bakalım ne kadar gicedeksiniz.

sana da bir şirket açalım bırak bu masalları.

eski komunistlerin para kazandıktan sonra sizlerle nasıl dalga geçtiklerini görmek istersen,tanıştırabilirim bir kaç kişiyle seni.

sen ne istiyorsun o fabrika halkın malı- devletin malı olmasın.
sadece benim olsunmu istiyorsun
100 lerce insanda senin için çalışsın sen de luks içinde rahat yaşamak mı istiyorsun oyle bişey yok sosyalizmde..

koca fabrikayı satın alıcak kadar paran varsa o parayı tuketim mallarına harcayabilirsin neden uretim araçları satın alıyonki?
çalışmayana ekmek yok sosyalizmde oyle yattıgı yerden
umutlanma.

rizzelli 06-18-2010 15:03

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755358)

sen ne istiyorsun o fabrika halkın malı- devletin malı olmasın.
sadece benim olsunmu istiyorsun
100 lerce insanda senin için çalışsın sen de luks içinde rahat yaşamak mı istiyorsun oyle bişey yok sosyalizmde..

koca fabrikayı satın alıcak kadar paran varsa o parayı tuketim mallarına harcayabilirsin neden uretim araçları satın alıyonki?
çalışmayana ekmek yok sosyalizmde oyle yattıgı yerden
umutlanma.

fabrika değil bakkal dükkanı açmak istiyorum ne olacak, izin veriyonuz mu

novek 06-18-2010 15:09

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755378)
fabrika değil bakkal dükkanı açmak istiyorum ne olacak, izin veriyonuz mu

market -bakkal açma işini zaten devlet yapıyor hem bakkal dukkanı açıpta ne yapıcaksın.
eğer istersen devletin açtıgı markete iş başvurusunda bulunarak orda çalışabilirsin.
bakkalın ekonomiye ne yararı var?
alıp satmaktan başka ulke zenginligine bir artısı oluyormu (bakkal-market gibi şeylerin.)
yoksa zaten hazır var olan bir ürünü 3 e alıp 5 e satarakmı kazanıyor?

rizzelli 06-18-2010 15:33

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755384)
market -bakkal açma işini zaten devlet yapıyor hem bakkal dukkanı açıpta ne yapıcaksın.
eğer istersen devletin açtıgı markete iş başvurusunda bulunarak orda çalışabilirsin.
bakkalın ekonomiye ne yararı var?
alıp satmaktan başka ulke zenginligine bir artısı oluyormu (bakkal-market gibi şeylerin.)
yoksa zaten hazır var olan bir ürünü 3 e alıp 5 e satarakmı kazanıyor?

işçi olmak istemiyorum hayret birşey ya.

kendi dükkanımı açmak istiyorum.

işimi büyütüp daha fazla kişiye iş imkanı oluşturuyorum.

yani bir nevi devlete yardım etmiş oluyorum.

devlet teşekkür edeceğine, bana hizmet eden robot ol diyor.

bu sistemlerin yaşama ihtimali sıfır.hele Türkiye'de İslam topraklarında nefes alması imkansız.

boşuna hayal kurmayın.

bu sistemden ancak anarşist çıkar.

devlete çalşan uysal işçi profili hayal etmek ile gerçek arasında fark var.

novek 06-18-2010 15:38

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755413)
işçi olmak istemiyorum hayret birşey ya.

kendi dükkanımı açmak istiyorum.

işimi büyütüp daha fazla kişiye iş imkanı oluşturuyorum.

yani bir nevi devlete yardım etmiş oluyorum.

devlet teşekkür edeceğine, bana hizmet eden robot ol diyor.

bu sistemlerin yaşama ihtimali sıfır.hele Türkiye'de İslam topraklarında nefes alması imkansız.

boşuna hayal kurmayın.

bu sistemden ancak anarşist çıkar.

devlete çalşan uysal işçi profili hayal etmek ile gerçek arasında fark var.

insanlara istihdam saglamak gibi erdemli bir dusuncen oldugu için seni kutlarım bende sandımki market yada fabrika senin olucak bütün işçiler çalışıcak sende onların sırtından yattıgın yerden zengin olucaksın .
işçilerin senin robotun olucak sanmıştım.
pardon yanlış dusunmuşum ozur dilerim.

rizzelli 06-18-2010 15:44

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755419)

insanlara istihdam saglamak gibi erdemli bir dusuncen oldugu için seni kutlarım bende sandımki market yada fabrika senin olucak bütün işçiler çalışıcak sende onların sırtından yattıgın yerden zengin olucaksın . pardon yanlış dusumuşum ozur dilerim.

özür diliyorsan saçma ideolojilerin için özür dile.

senin bilinçaltına sermaye sahiplerine,ülkesi için yararlı işler yapan iş adamlarına düşmanlık beslemeni sağlayan komunizm ve sosyalizm dir.

helal paraya engel olan boş ideolojilerin peşinden koşmak kısacası ahmaklıktır.

düşünce kalıplarını izmlerle şekillendirme.

Kur'an ın peşinden gitmeyi dene, düşün novekcim.

novek 06-18-2010 16:02

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755424)

senin bilinçaltına sermaye sahiplerine,ülkesi için yararlı işler yapan iş adamlarına düşmanlık beslemeni sağlayan komunizm ve sosyalizm dir.

bugun asgari ucretle geçinemeyen işçilerin patronları en az 50 işçinin aldıgı asgari ucret kadar kazanınca helal para peki.
şimdi sen diyceksinki o adam okadar serveti nerdne nasıl yaptı.
herhalde işçilikle yapmadı.

şunu iyi düşün patronlar milli ekonomiye katkı saglamak içinmi şirket kuruyorlar yoksa kar etmek içinmi şirket kuruyorlar.
birde üretim yapmayan, yani sadece ticaret yapan alıp satmaya dayalı bir şirketin milli ekonomiye katkısı varmıdır?.
yada ithalat yapan firmaların milli ekonomiye katkıları varmıdır?

Orta Dogu 06-18-2010 21:44

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755424)

Peki sizce Bati'daki kapitalist sistem bugunku haliyle tam olarak Islam'a uygun mu? ABD dunyanin en zengin ulkesi ama 45 milyon insanin saglik sigortasi bile yok. O kadar zenginlik var fakat milyonlarca insan zor sartlarda yasiyor. Bu adil mi, ne yapmak lazim? Zenginler paylasmak istemiyor zenginliklerini.

.:Ay_Yıldız:. 06-18-2010 21:49

Alıntı:

Orta Dogu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755683)
Peki sizce Bati'daki kapitalist sistem bugunku haliyle tam olarak Islam'a uygun mu? ABD dunyanin en zengin ulkesi ama 45 milyon insanin saglik sigortasi bile yok. O kadar zenginlik var fakat milyonlarca insan zor sartlarda yasiyor. Bu adil mi, ne yapmak lazim?

Gördüğüm kadarı ile Rizzeli kapitalizmi övmek yerine islami ekonomik sistemini övüyor. Komunizm karşıtı olmak illa ki kapitalist olmak değildir. İslam dünyasında da ekonomik olarak gerçekten islam'a uymayan sistemler mevcut. Derdimiz İslamın özünü yakalayabilmek.

Orta Dogu 06-18-2010 21:53

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755684)
Gördüğüm kadarı ile Rizzeli kapitalizmi övmek yerine islami ekonomik sistemini övüyor. Komunizm karşıtı olmak illa ki kapitalist olmak değildir. İslam dünyasında da ekonomik olarak gerçekten islam'a uymayan sistemler mevcut. Derdimiz İslamın özünü yakalayabilmek.

Iste sorun bu, nasil bir sistem olacak bu 'Islam'a uygun' sistem. Zorla zengin'den alip fakire mi verecegiz?

novek 06-18-2010 21:59

Alıntı:

Orta Dogu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755686)
Iste sorun bu, nasil bir sistem olacak bu 'Islam'a uygun' sistem. Zorla zengin'den alip fakire mi verecegiz?

kesinlikle herkes islama kapitalizmde uymaz sosyalizmde uymaz diyor ama kimse islama gore nasıl olmalı bundan bahsetmiyor.
mesela banka varmı islamda? faiz varmı?

.:Ay_Yıldız:. 06-18-2010 22:03

Alıntı:

Orta Dogu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755686)

"İslam" kavramının karşılığı "adalet"e tescil eder. Adalet,Adalet,Adalet..

Kapitalist ekonomi sisteminde bankalar faiz teşviki ile,İslami ekonomik sistemi ise kar teşviki ile para toplarlar.

Sosyalist ve kapitalist gibi batıl sistemlerde maddiyat ölçüsü vardır. ekonomik ve sosyal meseleleri insanın maneviyat ve ahlakını dikkate almadan değerlendirirler. Yani,temel mesele paradır. İnsani boyut değil.

Bildiğiniz üzere Özel mülkiyetteki zulm ve haksızlığın sebebi, o bölgelerde kanun koyuculuk yetkisinin bizzat bu mülkiyete sahip olmasıdır. Ancak islamda yasa diye birşey yoktur. Yalnızca allah'ın yasaları vardır ve her düzen ahlaki olmak zorundadır.

Bildiğiniz üzere ; Zulüm, haksızlık, stok, kara para,rüşvet,faiz,suistimal,adam kayırma,spekülasyon, sahtekarlık, yağmacılık, beleşçilik, rüşvet, gasp ve hırsızlık, başkalarının hakkını çiğneme vb. bâtıl yollarla kazanç sağlanmasına İslam dini izin vermemektedir.

Haşr Suresi'nin 7. ayetinde;"mal ve servetin dağıtımı ve bölüştürülmesine belli kurallar koymamızın sebebi, aranızdan belli bir zengin sınıfın, bütün varlık ve servetleri ele geçirmesini önlemektir" buyrulur.

Yani,mesele şu veya bu sisteme yakınlığı değil,ahlaki ve insani boyutundadır. Örneğin sosyalist ekonomi sisteminde adil bir ekonomik dağılım olmasına karşın,bunu uygulayanların iman boyutu bir soru işaretidir. Zira bu sistemlerin ortaya atıcıları dini afyon olarak görürler.

novek 06-18-2010 22:21

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755690)
"İslam" kavramının karşılığı "adalet"e tescil eder. Adalet,Adalet,Adalet..

Bildiğiniz üzere ; Zulüm, haksızlık, stok, kara para,rüşvet,faiz,suistimal,adam kayırma,spekülasyon, sahtekarlık, yağmacılık, beleşçilik, rüşvet, gasp ve hırsızlık, başkalarının hakkını çiğneme vb. bâtıl yollarla kazanç sağlanmasına İslam dini izin vermemektedir.

Haşr Suresi'nin 7. ayetinde;"mal ve servetin dağıtımı ve bölüştürülmesine belli kurallar koymamızın sebebi, aranızdan belli bir zengin sınıfın, bütün varlık ve servetleri ele geçirmesini önlemektir" buyrulur.

Yani,mesele şu veya bu sisteme yakınlığı değil,ahlaki ve insani boyutundadır. Örneğin sosyalist ekonomi sisteminde adil bir ekonomik dağılım olmasına karşın,bunu uygulayanların iman boyutu bir soru işaretidir. Zira bu sistemlerin ortaya atıcıları dini afyon olarak görürler.

sen bu yazdıgınla farkında olmadan sosyalizmi önerdin aslında. bu anlattıkların sosyalizme benziyor.

.:Ay_Yıldız:. 06-18-2010 22:21

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755695)

sen bu yazdıgınla farkında olmadan sosyalizmi önerdin aslında. bu anlattıkların sosyalizme benziyor.

İslami ekonomisi var iken,niye beşerisine sarılayım ki?

İntifada 06-18-2010 22:22

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755695)

yoldaş şu özel mülkiyetle kardanda bir haber ver...

novek 06-18-2010 22:25

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755690)
"Zira bu sistemlerin ortaya atıcıları dini afyon olarak görürler.

karl marxın dini öven bir sürü sözü vardır siz marksa karşı çıkanlarınız nedense bu sözleri görmezler.
sadece bu iki kelimeyi "din afyondur" sözünü ele alırlar.
marks bunu hangi şartlarda soylemiştir?
marks bir felsefeciydi felsefeci bir olaya her açıdan bakar belki dine afyon demesi de bu yuzdendi.
ayrıca din afyondur derken acı dindirme manasında soylemiştir markx.
yani demiştirki din afyondur.
marxın yaşadıgı dönemde agrı kesiciye afyon derlerdi.

Marx “Din halkın afyonudur.” İfadesini 1844’de afyon ve afyon türevlerinin insanın alabileceği tek etkili ağrı kesici olduğu zamanda söyledi. Bu maddeleri Marx’ın kendiside kullanmıştı. Sağladıkları geçici rahatlamaya minnet duydu. Dinin ekonomik ve sosyal sıkıntı içinde olanları rahatlatabileceği gerçeğini de görüyor ve elbetteki kınamıyordu. Bu sıradan bir gerçekti, özdeyiş değil.

marx dine karşı gerçekten ard niyetli sözler etmiş olsaydı bile.
onun ekonomi ile ilgili soyledikleri dine uygunmu onemli olan bunun tartışılmasıdır. marxın din hakkındaki gorusleri degil. ekonomi hakkındaki gorusleri!!!

İntifada 06-18-2010 22:27

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755699)
karl markzın dini öven bir sürü sözü vardır siz marksa karşı çıkanlarınız nedense bu sözleri görmezler.
asdece bu iki kelimeyi din afyondur sözünü ele alırlar.
marks bir felsefeciydi felsefeci bir olaya her açıdan bakar belki dine afyon demesi de bu yuzdendi.

Marx “Din halkın afyonudur.” İfadesini 1844’de afyon ve afyon türevlerinin insanın alabileceği tek etkili ağrı kesici olduğu zamanda söyledi. Bu maddeleri Marx’ın kendiside kullanmıştı. Sağladıkları geçici rahatlamaya minnet duydu. Dinin ekonomik ve sosyal sıkıntı içinde olanları rahatlatabileceği gerçeğini de görüyor ve elbetteki kınamıyordu. Bu sıradan bir gerçekti, özdeyiş değil.

Novek arkadaş yapma böyle şeyler...
şimdi buraya doldururum büyük yoldaşların sözlerini sonra bana dersin kişilere takılma diye
:hihi2:

novek 06-18-2010 22:29

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755700)
Novek arkadaş yapma böyle şeyler...
şimdi buraya doldururum büyük yoldaşların sözlerini sonra bana dersin kişilere takılma diye
:hihi2:

marxın dini öven sözlerini bul googleden onları kopyala.
çunku komunizmin kurucusu marxtır.

rizzelli 06-18-2010 22:31

islamla sosyalizmi veya komunizmi ekonomik yönden karşılaştırdık.

birey ticaret yapamaz,

olay bu.

marksı mübarek göstermekle olmuyor novek.

İntifada 06-18-2010 22:32

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755702)

birey ticaret yapamaz,

olay bu.

ilginci marxda darvini çok övermiş :)

novek 06-18-2010 22:35

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755702)

birey ticaret yapamaz,

olay bu.

bilakis ticaretten kasıt aracılıkmı yoksa bir çiftçinin mesela kendi ürettiği malı satması ticaret sayılırmı?
yada harammıdır?

.:Ay_Yıldız:. 06-18-2010 22:35

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755699)
karl marxın dini öven bir sürü sözü vardır siz marksa karşı çıkanlarınız nedense bu sözleri görmezler.
sadece bu iki kelimeyi "din afyondur" sözünü ele alırlar.

marx dine karşı gerçekten ard niyetli sözler etmiş olsaydı bile.
onun ekonomi ile ilgili soyledikleri dine uygunmu onemli olan bunun tartışılmasıdır. marxın din hakkındaki gorusleri degil. ekonomi hakkındaki gorusleri!!!

Novek İsterse bu sistemin kurucusu en dindar bir adam olsun.

Kur'anın dışında sistem batıldır!

Orta Dogu 06-18-2010 22:45

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755704)
ilginci marxda darvini çok övermiş :)

kardes kimin kimi ovdugu ya da kimin din dusmani oldugu onemli degil, bizim icin onemli olan hangi sistemin islam'a daha uygun olup olmadigini arastirmak. yani ekonomik sistemden bahsediyoruz.

İntifada 06-18-2010 22:47

Alıntı:

Orta Dogu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755713)
kardes kimin kimi ovdugu ya da kimin din dusmani oldugu onemli degil, bizim icin onemli olan hangi sistemin islam'a daha uygun olup olmadigini arastirmak.

ne kapitalizm nede sosyalizm bizim için uygun değildir..
Birisi haran olan faiz üzerine kuruludur...
Diğeri helal olan karı yok sayar...

rizzelli 06-18-2010 22:50

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755707)
bilakis ticaretten kasıt aracılıkmı yoksa bir çiftçinin mesela kendi ürettiği malı satması ticaret sayılırmı?
yada harammıdır?

yahu bu dünyadaki kullandığın şu interneti çiftçiler ve işçiler mi yaptı.

çiftçi ve işçi olmak istemiyorum kardeşim.başka argümanınız yok mudur sizin.

ben ticaret yapmak istiyorum devlete değil kendime.

All times are GMT +3. The time now is 12:56.