AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Dinler Arası DİALOG l Ne olduğu - fayda ve zararları nelerdir? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=152982)

Ammar 09-09-2011 13:55

peki

neyin üzerine nasıl ve kime göre uzlaşı ?

Tebliğde ( diyalogta var ) uzalaşı var mıdır ?

Terennüm 09-09-2011 14:05

tevhidde uzlaşı

Ammar 09-09-2011 14:13

peki budistlerle nasıl tevhidi bir uzlaşı ?

ve semavi dilerlerle tevhidi uzalaşı nasıl oluyor yada olacak ?

Terennüm 09-09-2011 14:15

islamı hakiki olarak yaşayarak tebliği temsille yaparak....Avamca tabirle elin bal satarken yüzün sirke satmayacak...

Terennüm 09-09-2011 14:24

bunu üstad bediüzzaman şöyle ifade ediyor:

Bizler hakaik-i İslamiyenin kemalatını efalimizle izhar etsek, sair dinlerin etbaları, fevc fevc kıtalarla İslamiyete dehalet edeceklerdir

Ammar 09-09-2011 14:26

tamam da değerli kardeşim. tebliği anladık diyalogla tebliğ zaten kesnlikle eş anlamlı değildir. videodaki sözlerdebunu gösteriyor.

uzalaşı karşılıklar bazı şeylerden feragat etmek taviz vermektir. uzlaşma anlatmak değil kabul etmektir.

ayrıca;

Tebliğ, emr bi'l maruf ve nehy ani'l münker, davet ve irşad yemiyor mu ?

asrı saadette uzlaşı örnekleri var mıdır ? peygambermiz hangi gayri islami din veya dinlerle uzlaşmıştır ?

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 947460)
bunu üstad bediüzzaman şöyle ifade ediyor:

Bizler hakaik-i İslamiyenin kemalatını efalimizle izhar etsek, sair dinlerin etbaları, fevc fevc kıtalarla İslamiyete dehalet edeceklerdir

ustad hiç bir gayri müslimle uzlaşmadı. hayatını islamı anlatmakla geçti. ayrıca izah edersek anlatsak göstersek diyor.

İntifada 09-09-2011 14:33

"Bir zaman İngiliz devleti, İstanbul Boğazının toplarını tahrip ve İstanbul’u istilâ ettiği hengâmda, o devletin en büyük daire-i diniyesi olan Anglikan Kilisesinin başpapazı tarafından, Meşihat-ı İslâmiye’den dinî altı sual soruldu. Ben de o zaman, Dârül-Hikmeti’l-İslâmiyenin azası idim. Bana dediler: "Bir cevap ver. Onlar, altı suallerine altı yüz kelime ile cevap istiyorlar." Ben dedim: Altı yüz kelime ile değil, altı kelime ile değil, hatta bir kelime ile değil, belki bir tükürük ile cevap veriyorum. Çünkü o devlet, işte görüyorsunuz; ayağını boğazımıza bastığı dakikada, onun papazı mağrurâne üstümüze sual sormasına karşı, yüzüne tükürmek lâzım geliyor... Tükürün o ehli zulmün o merhametsiz yüzüne!..’ demiştim:"

Saidi Nursi

suratına tükürelecek adamlarla diiyalog masalarına oturuluyor...

Terennüm 09-09-2011 14:35

peygamberimizn hilful fudul cemiyetinin bir üyesi olduğunu örnek verebilirim..

İntifada 09-09-2011 14:42

hilf'ul fudul erdemliler hareketi idi...
mesela mavi marmarayı örnek gösterebiliriz buna içerisinde erdemli zulme karşı gayrimüslimler var idi...
erdemsizler ile aynı harekette yer almadı peygamberimiz...

Terennüm 09-09-2011 14:47

demek ki sair dinlerin erdemlilerini kabul ediyorsunuz?

All times are GMT +3. The time now is 18:22.