AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Atatürk uyarmıştı (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=25365)

tayyipleyiz 04-11-2008 16:33

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Avrupa birliğine karşısınız anladık onlar gayri müslim her halt beklenir..Eee araplarada karşısınız.. :-\ hadi onlarıda geçtik aralarında sapkın olanlar varmış..!!Eee İran'ada karşı çıkıyorsunuz..Rusya İranla bize işbirliği teklifinde bulundu diye çıngar çıkardınız..Eee ne yapalım..Dinimizden dilimizden olmayanlarla alışverişi keselim yerimizde oturalım.. ''Biz kendi kendimize yeteriz'' mantığıyla yaşamaya devam edin siz.. ;) bakalım kendi başınıza nereye kadar yaşayacaksınız daha.. ;)

Bu çıkış da size yakışır... :-* +1

Benide_Kapatın 04-11-2008 16:34

Atatürk uyarmıştı

• Memleketler çeşitlidir, fakat medeniyet birdir, ve bir milletin gelişmesi için bu tek medeniyete katılması lazımdır. 29.10.1923, Fransız Muhabiri Maurice Pernot’ya Demeç.(Mustafa Kemal Atatürk)

Avrupa Birliği bir medeniyet projesidir, aksini iddia eden var mı?

Dolayısıyla AB devletine falan girmiyoruz biz.

Tartışmayı bizi almayacaklar konusunda sürdürürseniz, çoğu şeyi es geçersiniz.

MaU_95 04-11-2008 16:45

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

rikopasa Nickli Üyeden Alıntı
Atatürk zamanında türban türbandı şimdi rejim bayrağı sanki , bu hale getirenler utanmalı.
Senden çok ben isterim türbanlı arkadaşlarında özgürce okumasını.
Avrupa Birliği bizi almaz , ne zaman alır ? AB tükenince , genç nüfus kalmayınca yani AB feshedilmeden biraz önce. Ben girmeyelim demiyorum , bu adamların buralara gelipte bazı şeyleri dayatmasına tahammül edemiyorum.
301. maddeyi neden tartışıyorsun kardeşim , sanane , ne yani ileride Türklüğe serbestçe küfür edemeyeceğin için sorunmu yaşarsın ?

Teknolojisini , insan haklarını , örf adetlerimize uyan yeniliklerini ... vb alalım zaten ...

Türban üzerinden siyaset yapan Baykal, Sezer, Ulusalcılar ve diğerleri.
Eğer bu kadar olay çıkarmasaydılar da Türbanlı kardeşlerimiz üniversiteye girseydi nasıl sorun çıkabilirdi?
Eskiden giriyorlardı o zaman sorun yoktu. Rejim tehlikede değildi. Yasakladılar ondan sonra sorun oldu.
Rejim tehlikede değil, tehlikede olan ulusal bütünlüğümüz. Türbanlı olsun olmasın insanlar eşittir, eşit haklara sahip olmalıdır.
Sen sırf Türbanlı diye bir insanın eğitim hakkını elinde alırsan tabii ki onlarında diyecek lafları olur.
Serbest bırakılsın bakalım rejim tehlikesi olacak mı?
Türbanı bu kadar sorun edenler utansın! Tabii varsa utanmaları!

rikopasa 04-11-2008 16:56

Atatürk uyarmıştı

Tamamda ben farklı birşey söyledim , neden AB den böyle bir baskı var neden hakaret içeren bir şeyin cezalandırılması gibi bir kanun değiştirilmek veya kaldırılmak isteniyor.
Bu kanun bankalar kanunu değilki bizi medeniyetler eşiğine getirecek bir yoldan çıkmayalım diye değiştirilsin veya kaldırılsın. Bu tip bir kanun olsa tamam bende hemfikirim , esnetilebilinir , kaldırılabilinir.
Bu konuya yoğunlaşmadığımı belirtmek isterim , anlatmak istediğim neden elin adamı gelipte bunu değiştirin diyor , rahatsız etti beni.
İkiyüzlü AB nin komisyon başkanınamı kaldı anayasamı değiştirmek.

rikopasa 04-11-2008 17:40

Atatürk uyarmıştı

AB nin benim için iyi niyetli olmadığına inanıyorum o yüzdende AB den birşey gelmesini istemiyorum. Ben AB den alacaksam olur , insiyatif bende çünkü. AB dayatmasıyla yapılan işlerin samimiyetine inanmıyorum.

Alıntı:

her şeye rağmen öncümüz ATATÜRK
"herşeye rağmen" derken ne kastettiniz anlayamadım ...

nar 04-11-2008 17:54

Atatürk uyarmıştı

Memleketler çeşitlidir. Fakat medeniyet birdir. Ve bir milletin ilerlemesi için de bu tek medeniyete ortak olması lazımdır. Osmanlı İmparatorluğu'nun düşüşü batıya karşı elde ettiği başarılardan çok, boş bir gururla kendisini Avrupa milletlerine bağlayan bağları kestiği gün başlamıştır. Bu bir hata idi, bunu tekrar etmeyeceğiz. ( 1923 )

Memleketimizi çağdaşlaştırmak istiyoruz. Bütün çalışmamız Türkiye'de çağdaş, yani batılı bir hükümet meydana getirmektir. ( 1923 )

Biz, batı medeniyetini bir taklitçilik yapalım diye almıyoruz. Onda iyi olarak gördüklerimizi, kendi bünyemize uygun bulduğumuz için, dünya medeniyet seviyesi içinde benimsiyoruz.(1923)

Medeni dünya çok ilerdedir. Buna yetişmek, o medeniyet çemberine girmek mecburiyetindeyiz... Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar. ( 1925 )

LüGaT 04-11-2008 20:39

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

* Efendiler! (...) Halbuki,hangi istiklâl vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle,ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?.. Târih böyle bir hâdiseyi kaydetmemiştir!... (1922)

Vay be...İsviçre'nin anayasasını kim aldı acaba?

(:

İsviçre anayasasıyla iş bitmiş midir ?

Harf inkılabını ne yapacağız ? Latin alfabesini Türkler bulmuştu değil mi?

Müzikte yeniliği ne yapacağız ? Klasik müziğin babası da Türkler tabii

Ölçü, saat ve takvimdeki değişikliklerde tam Türklere göre yapılmış. Avrupalılar aslında Türk olduğu için.

Demokrasi , laiklik, milli egemenlik bunlar hep öz Türk malı.

Sahi sapka ve kıyafet devrimi de tam Türk kültürüne dönüş olmuş.

Kemalistler siz kemalist olmak yerine biraz ciddi olun.

maviinsan 04-12-2008 00:46

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

* Efendiler! (...) Halbuki,hangi istiklâl vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle,ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?.. Târih böyle bir hâdiseyi kaydetmemiştir!... (1922)

Vay be...İsviçre'nin anayasasını kim aldı acaba?

(:

İsviçre anayasasıyla iş bitmiş midir ?

Harf inkılabını ne yapacağız ? Latin alfabesini Türkler bulmuştu değil mi?

Müzikte yeniliği ne yapacağız ? Klasik müziğin babası da Türkler tabii

Ölçü, saat ve takvimdeki değişikliklerde tam Türklere göre yapılmış. Avrupalılar aslında Türk olduğu için.

Demokrasi , laiklik, milli egemenlik bunlar hep öz Türk malı.

Sahi sapka ve kıyafet devrimi de tam Türk kültürüne dönüş olmuş.

Kemalistler siz kemalist olmak yerine biraz ciddi olun.

+1

Ey kemalistler neyin batı karşıtlığını yapıyorsunuz ??? BU ülkeyi batılılaştırmaya çalışan - bu amaçla zor kullanmaktan çekinmeyen- sizler, neyin batı karşıtlığı yapıyorsunuz ??? >:(

rikopasa 04-13-2008 16:07

Atatürk uyarmıştı

"Kemalist" diyerek aslında Atatürk'e gönderme yapıldığı ve söylediklerinizi Atatürk'e söylediğiniz çok belli.
Mesajlarınız için neden satır aralarını kullanıyorsunuzki veya neden "Kemalist" i kullanıyorsunuzki. Atatürk diyin Atatürkçü diyin açıkça söyleyin , neden çekiniyorsunuzki ?

mavera 04-13-2008 16:24

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

"Kemalist" diyerek aslında Atatürk'e gönderme yapıldığı ve söylediklerinizi Atatürk'e söylediğiniz çok belli.
Mesajlarınız için neden satır aralarını kullanıyorsunuzki veya neden "Kemalist" i kullanıyorsunuzki. Atatürk diyin Atatürkçü diyin açıkça söyleyin , neden çekiniyorsunuzki ?

Hayrola provoke ederek birseyler elde etmeyemi calisiyorsun..burada kimsenin Atürkle ve onun ilkeleriyle sorunu yoktur, sorunumuz senin gibi Atatürkü kendi cikarina kullanan kemalist diye gecinen bagnaz insanlarladir!

All times are GMT +3. The time now is 13:16.