AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Haberler (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Şeriat isteyenlerin oranı (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=37400)

EpiVaTeS 07-28-2008 18:07

Şeriat isteyenlerin oranı

˙·٠٠•● eminmisin Karşı olma konusunda parabol˙·٠٠•●••٠·˙

Demokrat 07-28-2008 18:07

Alıntı:

parabol Nickli Üyeden Alıntı
Bu anketin inandırıcılığına kesinlikle inanmıyorum....

Eğer bir gün böyle bir durum söz konusu olur (ki bu ütopya) işte o zaman bu kesimin karşısında en başta ben dururum....

Çünkü ben atatist olsam dahi mesela "Başörtüsü özgürlüğünü kişisel hak olduğu için desteklerim....Ama Ataist olarak sizin insanışlarınıza göre yaşayacak değilim bu nedenle kimse bu ülkede şeriati dayatamaz" derim...

Ki bir müslüman olarakta aynı şekilde din Allahımla benim aramdadır..Şeriata da aynı derecede karşıyımdır...

kardes diger yazdiklarina katiliyorum ama su din Allahla, kul arasinda söylemine hic katilmiyorum o zaman Kuran niye gönderildi, peygamberler niye gönderildi, sünnet ne ifade eder, din alimleri ne güne duruyor, imamlar sadece maas alan devlet memuru mu!

EpiVaTeS 07-28-2008 18:10

˙·٠٠•● Şeriata nasıl karşı olunur ben onu anlamadım Şeriat ne demek ilk önce onda bir anlaşalım
Şeriat ALLAH ın bunlara uyun refaha erersiniz uymazsanız ceza çekersiniz diye gönderdiği kurallardır ... eğer şeriata hala karşıyım diyorsan durup düşünmeni isterim ..
Şeriata karşıyım demek ALLAH ın koyduğu kurallara karşıyım demektir... ˙·٠٠•●••
٠·˙

parabol 07-28-2008 18:12

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Bu anketin inandırıcılığına kesinlikle inanmıyorum....

Eğer bir gün böyle bir durum söz konusu olur (ki bu ütopya) işte o zaman bu kesimin karşısında en başta ben dururum....

Çünkü ben atatist olsam dahi mesela "Başörtüsü özgürlüğünü kişisel hak olduğu için desteklerim....Ama Ataist olarak sizin insanışlarınıza göre yaşayacak değilim bu nedenle kimse bu ülkede şeriati dayatamaz" derim...

Ki bir müslüman olarakta aynı şekilde din Allahımla benim aramdadır..Şeriata da aynı derecede karşıyımdır...

kardes diger yazdiklarina katiliyorum ama su din Allahla, kul arasinda söylemine hic katilmiyorum o zaman Kuran niye gönderildi, peygamberler niye gönderildi, sünnet ne ifade eder, din alimleri ne güne duruyor, imamlar sadece maas alan devlet memuru mu!

Kuran allahın emirleri bize bir şekilde iletilsin diye var ve peygamberlerde bu yolu bize gösterenler...

Ben kuran okursam alimler için okumuyorum ki aklimler bunun yolunu öğretirler sadece...Bu dini allahım için yaşıyorum sizin söyledikleriniz sadece aracılar...demeye çalıştığım bu...

Ben ibadetlerimi kendim için Allah'a yaparım...Demekki Allahla benim aramda....

parabol 07-28-2008 18:13

Alıntı:

Alemdar Nickli Üyeden Alıntı
˙·٠٠•● Şeriata nasıl karşı olunur ben onu anlamadım Şeriat ne demek ilk önce onda bir anlaşalım
Şeriat Allah ın bunlara uyun refaha erersiniz uymazsanız ceza çekersiniz diye gönderdiği kurallardır ... eğer şeriata hala karşıyım diyorsan durup düşünmeni isterim ..
Şeriata karşıyım demek Allah ın koyduğu kurallara karşıyım demektir... ˙·٠٠•●••
٠·˙

Ozaman cümlemi düzelteyim...

Şeriata değil şeriatın devlet yönetiminde kullanılmasına karşıyım....

Çünkü bu ülkede herkes müslüman olmak senin inanışlarına göre yaşamak zorunda değil...

Demokrat 07-28-2008 18:14

peki sen Allaha tek basina ulasabilirmisin Kuran ve Sünnet Allahla senin arana girmiyor mu kardes ;).. bakiniz islamda cemaatcilik vardir nasilki cemaatle yapilan ibadetler, tek basina yapilan ibadetlerden kat ve kat fazlaysa bir kiside kendi basina öyle Allahi bulamaz..
senin niyetinin iyi oldugunu biliyorum ama ömer hayyam tarzi, neyzen tarzi söylemleride hic sevmiyorum acikcasi ;)

EpiVaTeS 07-28-2008 18:17

Alıntı:

Alıntı:

Alemdar Nickli Üyeden Alıntı
Şeriat Allah ın bunlara uyun refaha erersiniz uymazsanız ceza çekersiniz diye gönderdiği kurallardır ... eğer şeriata hala karşıyım diyorsan durup düşünmeni isterim ..
Şeriata karşıyım demek Allah ın koyduğu kurallara karşıyım demektir... ˙·٠٠•●••
٠·˙

Ozaman cümlemi düzelteyim...

Şeriata değil şeriatın devlet yönetiminde kullanılmasına karşıyım....

Çünkü bu ülkede herkes müslüman olmak senin inanışlarına göre yaşamak zorunda değil...

˙·٠٠•● o son yazına güzel bir örnek vermek istiyorum tabi ki kimse benim inancıma göre yaşayamaz ama
Osmanlıda Şeriatla yönetiliyordu ve hristiyanlarda bize inanmıyordu
Demek ki şeriat insanlara adaleti hakkı hukuku getiriyor ama tam manasıyla uygulanırsa
nedense toplumumuzda Şeriata karşı bir önyargı var
˙·٠٠•●••٠·˙

Demokrat 07-28-2008 18:18

arkadaslar seriat sadece bir yönetim bicimimidir.. kildigimiz namaz, tuttugumuz oruc bile seriatin icine girmiyor mu cenaze namazinda "kahrolsun seriat" diyenlere hayretle baka kalirdim ;)

EpiVaTeS 07-28-2008 18:20

˙·٠٠•● bu ülkeden dini ve milli değerleri söküp atmaya çalışanların sonlarını merak ediyorum˙·٠٠•●••٠·˙

parabol 07-28-2008 18:21

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
peki sen Allaha tek basina ulasabilirmisin Kuran ve Sünnet Allahla senin arana girmiyor mu kardes ;).. bakiniz islamda cemaatcilik vardir nasilki cemaatle yapilan ibadetler, tek basina yapilan ibadetlerden kat ve kat fazlaysa bir kiside kendi basina öyle Allahi bulamaz..
senin niyetinin iyi oldugunu biliyorum ama ömer hayyam tarzi, neyzen tarzi söylemleride hic sevmiyorum acikcasi ;)

Abi demek istediğimin çok dışına çıkıyorsun...Bu söylediklerine katılıyorum ama ben cemmatlerle beraber olmak için allaha inanayım demiyorum...Öncelikle Allahla aramda bağ kurduktan sonra dış etkilre başlıyorum....

Kuran zaten Allahın kelamı aramıza giren bir olgu değilki...

Ben ibadetlerimi istediğim gibi yaparım dinimi istediğim gibi yaşarım...Günahsa günah sevapsa sevap bana cezamı ödülümü ne cemaat ne alim verebilir...ben yaparım Allahım onaylar...

sonucu yanlış yada doğru olsada aramıza birini sokmaya ben karar veririm...Yani din Allahla benim aramdadır..

All times are GMT +3. The time now is 02:26.