AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Dinler Arası Diyalog Bir Oyun Mu ? Bir Safsata Mı ? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=140340)

unnamed 11-05-2010 01:02

benim aklima takilan...
asli bile kalmayan dinler icin neyi yaristiriyorsunuz....
yoksa bizim bilmedigimiz Islamin yaristirilmaya ihtiyacimi var....
Peygamber efendimiz ile alakali ornekleri geciniz....
yapilan bu diyolog safsatasiyla onun hicbir bagi alakasi yoktur....
bu zamana kadar o kadar diyologu savundunuz etkisi olsaydi batili hala islami teror dini diye gosterirmiydi....
sizin diyolog kurdugunuz adamlar yapiyor bunu....
ki kitabimizda siz onlardan olmadiginiz muddetce onlar sizin dostunuz degillerdir denmiyor mu...
gereksiz aciklamalar....

Iceshield 11-05-2010 01:03

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828060)
oyle demedin ama.cikan sonuc o....
yardim yapanin kasasi.var...
soyledigin kelimeye nokta koy ki virgulden sonrasini herkes istedigi gibi tamalamasin....

Yazımı tekrar okudum ve sizin çıkardığınız sonucu çıkaramadım. Her yazdığımı da açıklarsam işim var. :) Sizden alıntıladığım mesajdan da anlıyorum ki beni eleştireceğinize kendi yazılarınızı,devrik cümlelerinizi düzeltmelisiniz.

Örneğin, ''soyledigin kelimeye nokta koy ki virgulden sonrasini herkes istedigi gibi tamalamasin'' ile ne demek istediğinizi anlamadım.

depare 11-05-2010 01:16

Siyer kitablarında Efendimiz (SAV) in Ebu Cehil (Ümmetimin deccalı dediği) kişiyi, tebliğ maksatlı 100 defayı aşkın ziyaret ettiği naklediliyor. Yani sizin mantığınıza göre Efendimiz (SAV) Ebu Cehil’i dost mu edinmiş oldu ki 100 defa ayağına gidip ziyaret etmiştir?

Her seferinde'de tebliğ'de bulunmuştur..Ebu Cehil Peygamberimiz (s.a.v) içine düşmesi için açtığı çukura daha sonra kendi düşünce onu oradan hiç kimse çıkaramamış oda "Beni buradan ancak Muhammed (s.a.v) çıkarır" diyerek Peygamberimizi (s.a.v) çağıttırmış Peygamberimiz de "Seni ordan çıkarırım ama Müslüman olup İslamı kabul edeceksin" demiş Ebu Cehil de kabul edip sonra yine caymıştır..

Hz.Musa (a.s)'a Firavunu yıllarca üvey babalık yaptıran Allahu teala sonra yine Firavunu Hz.Musa (a.s)'ın mucizesi ile helak etmedi mi..?

Ziyaret etmek,yan yana olmak Dinler(!) bakımından anlam ifade etmez :)

Efendimiz (SAV) vefat ettiğinde, bir yahudiden aldığı borçuna karşılık (ki bu borç yine İslam adına kullanılmış bir borçtur) rehin olarak Kalkanını vermiş, ve vefat ettiğinde Sahabe Efendilerimiz bu borcu ödeyip kalkanı geri almışlardır. Yani Efendimiz (SAV) bir yahudiden aldığı borca karşılık yahudileri dost mu edinmiştir?

İslam'da kul hakkına ne kadar önem verildiğini söylememize gerek yok bu ister kafir olsun,ister Müslüman olsun değişmez...

Ayrıca borç alıp,vermek ve buna benzer diyaloglar caizdir bunun onları dost edinmekle bir yakınlığı yoktur..

Fatih Sultan Mehmet İstanbul fethinden sonra açılmalarına yardım ettiği kiliselerden dolayı onu Hristiyan dostu mu ilan edeceksiniz?

Hayır tabiki zira Hristyan'ın kilisesin'de Yahudin'in Havrasın da ibadet edebilme özgürlüğünü İslam vermiştir Fatih Sultan Mehmet değil :)

unnamed 11-05-2010 01:16

Alıntı:

Iceshield Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828076)
Yazımı tekrar okudum ve sizin çıkardığınız sonucu çıkaramadım. Her yazdığımı da açıklarsam işim var. :) Sizden alıntıladığım mesajdan da anlıyorum ki beni eleştireceğinize kendi yazılarınızı,devrik cümlelerinizi düzeltmelisiniz.

Örneğin, ''soyledigin kelimeye nokta koy ki virgulden sonrasini herkes istedigi gibi tamalamasin'' ile ne demek istediğinizi anlamadım.

ben senin cikardagin sonucu sormadim zaten....
senin yazindan ne cikardigimi soyledim....
ikinci.bir sey var ki....
bana laf cakmak icin boyle ufak seyleri onume surme...
cakacam derken lafi gedigine oturturum kalak kalirsin orda...
neyse icinde demek ki birseyler kalmis aciklayayimda huzura er....
telefinla baglandigimdan yazma hatalari cokca oluyor....
arti olarak turkce klavye olmadigindan degisik gozukebiliyor....
insaAllah bunu anlarsinda ugrasmak zorunda kalmam seninle....

merve 11-05-2010 01:19

Alıntı:

Iceshield Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828039)
Bunları gidip üniversite bölümünde konuşun yoksa yolacağım saçınızı başınızı.Batırdınız konuyu !! :)

Üniversite bölümü mü ;D;D;D Şaka gibi ya :hihi2:
Konu zaten batmış :@ Benim de katkım olsun istedim :hihi2::ayutandım:

Iceshield 11-05-2010 01:24

Hasbinallah. Ne sizi tanıyorum daha önceden, ne de size bir laf çakma hevesim var. Ben bu konuda birileriyle birşeyler konuşurken neden böyle garip tavırlar içine giriyorsunuz anlamıyorum. İstediğin sonucu çıkar. Başkası da başka sonuç çıkarır. Bu sinirli tavrınızın nedeni nedir ?

Laf,çakmak, içinde birşey kalmasın falan... Seviyeyi düşürmeyelim. Benim görüşlerime cevap verecekseniz sorun yok. Ama kalkıpta Türkçe öğretmenliği yapmaya da gerek yok. Eğer yöneticiliğinizin gereğini yerine getirmeye çalışıyorsanız o iş öyle olmaz. Bende iyi bilirim forum işlerini. Eğer böyle şeyler yazmaya,sataşmaya devam ederseniz şikayet edeceğim sizi forumun yöneticilerine.

He yok benim cemaate karşı olduğumu düşünüp önyargı sahibi olduysan merak etme. Eminim ki senden daha iyi tanıyorum onları. Çünkü sizin gibi konuşan insanlar olmaz oralarda pek.

unnamed 11-05-2010 01:29

buton orda basiver......
edebiyat hocaligi yapan ben degilim sizsiniz....
senden akil alacak yada yoneticiligi ogrenecek degilim...
konuyu bu sekle.sokan sizsiniz...
forumculugu biliyorum....
cok kiskandim bu arada sizi....
ben.bilmiyorum....
seviyeni yukselt o zaman bizi asagilara indirmek.mecburiyetinde birakma....

manifesto 11-05-2010 01:29

Kafayı DİN ifadesine takmışlar..islam din ama diğerleri din değilmiş de neymiş de bilmem imişde..üfür babam üfür..tutarsa artık..

Kur'an bizzat onların inancına DİN diyor...
Alıntı:

Sen dinlerine uymadıkça...
Alıntı:

"Çünkü onlar sizi ele geçirirlerse ya taşlayarak öldürürler, yahut kendi dinlerine döndürürler...
Bunun gibi sayısız örnekde geçmekte.Meal okuduğu yok ki bilsin..Diyalog çalışmaları islamı terör dini olarak göstermeyi niye engelleyemememiş..
SAYENİZDE..

unnamed 11-05-2010 01:36

buyur soyle neden sayemiz de....
bizde cikip israilden izin alinmasi lazim di diyecektik dimi...
yada gazetemize tam sayfa cola reklami alacaktik....
meal okumadigimi nerden biliyorsun benhur efendi?
beraber mi yasiyoruz?
bu isleri gec safsata yorum yapma...
soylediklerimi. .............su nedenle yanlistir de anlayalim....
yemezler hu ifadeleri...

Iceshield 11-05-2010 01:37

Tevbe estağfurullah. Böyle bir sitede ne için buradasınız anlamıyorum. Bırak beni kardeşim ya. Çattık . Size mi soracağım ne yazacağımı !

merve 11-05-2010 01:37

Alıntı:

Iceshield Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828094)
Hasbinallah. Ne sizi tanıyorum daha önceden, ne de size bir laf çakma hevesim var. Ben bu konuda birileriyle birşeyler konuşurken neden böyle garip tavırlar içine giriyorsunuz anlamıyorum. İstediğin sonucu çıkar. Başkası da başka sonuç çıkarır. Bu sinirli tavrınızın nedeni nedir ?

Laf,çakmak, içinde birşey kalmasın falan... Seviyeyi düşürmeyelim. Benim görüşlerime cevap verecekseniz sorun yok. Ama kalkıpta Türkçe öğretmenliği yapmaya da gerek yok. Eğer yöneticiliğinizin gereğini yerine getirmeye çalışıyorsanız o iş öyle olmaz. Bende iyi bilirim forum işlerini. Eğer böyle şeyler yazmaya,sataşmaya devam ederseniz şikayet edeceğim sizi forumun yöneticilerine.

He yok benim cemaate karşı olduğumu düşünüp önyargı sahibi olduysan merak etme. Eminim ki senden daha iyi tanıyorum onları. Çünkü sizin gibi konuşan insanlar olmaz oralarda pek.

İyi misiniz ?? Bir bardak su vereyim mi :):) Sakin ;ı:
Benim tavrım size değil konuda yazan herkese :) Zaten forumda bu konuda yorum yapan bir kaç kişi var hep aynı yorumlar bıktım artık ya.. Anlaşamayacaklarını bildikleri halde hala konuşuyorlar beni deli ediyorlar ;;)
Seviyenin düştüğü falan yok, benim olduğum yerde seviye yükseklerdedir :karizmatik:
Yönetici de değilim :hihi2:
Beni şikayet edebilirsiniz ;1 Hiç sorun değil :ayutandım:
Cemaatin ''en'' içindeyim ''8 senedir'' :saygılar:

Iceshield 11-05-2010 01:40

Unnamed'e yazdım ben Merve Hanım :)

İntifada 11-05-2010 01:41

nasıl yazasım geldi ama gayretullaha dokunur diye korkuyorum :)

unnamed 11-05-2010 01:46

yok sakin oyle bisey yapma yavuzum...
baksana dokunanlari cokca var....
nereye atlangocluk yapacakalarini sasirdiklar....
benim bu sitede isim neymis...
cevap verecegim....
baktim deymez....
anlamiyor yavuzum....

Iceshield 11-05-2010 01:49

Unnamed iyi misin ? Sen bence kesinlikle birisiyle karıştırıyorsun beni ? Ne dokunmuş bana kardeşim ? Ne dediğinin farkında mısın ? Neden bahsediyorsun ? Açıkça söyle derdini de anlayayım. Seni kıran, incitici birşey mi yazdım ? Ben görüşümü belirtirken geldin başladın bana cevap yazmaya.

Bilmeden insanlar hakkında birşeyler yazıp,günaha sokma kendini şu cuma gecesi.

merve 11-05-2010 01:52

Alıntı:

Iceshield Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828124)
Unnamed'e yazdım ben Merve Hanım :)

Hmm.. Benim mesajıma denk gelmişşş ;ı:

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828125)
nasıl yazasım geldi ama gayretullaha dokunur diye korkuyorum :)

Ben buradan sana bir dokunacağım :@

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828137)
yok sakin oyle bisey yapma yavuzum...
baksana dokunanlari cokca var....
nereye atlangocluk yapacakalarini sasirdiklar....
benim bu sitede isim neymis...
cevap verecegim....
baktim deymez....
anlamiyor yavuzum....

Sakin ya :w: Ben sinirliyim ama belli ediyor muyum ???:w:
Ne kadar iyi bir kızım yahu :ayutandım:

TYH 11-05-2010 02:09

aman sakin :|

Hakan Özkan 11-05-2010 08:50

Allah hocaefendiden ve onun başını çektiği hizmetlerden razı olsun. İslamfobiyi dünya insanlığının başına bela edenlerin karşısında tek güç olarak çalışan islamın cehresini kirleten onca islami akıma rağmen gayretleri takdire değer. Dinler arası diyaloğu sırf hocaefendiye özel kini olanların farklı yorumlaması sacma sapan düşünceler ile dinde asimile yapıyor diye eleştirmesi aymazlığın önde gidenidir.

Terennüm 11-05-2010 09:44

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827980)
Adem Etyemez kardeşim sen forumda üstat posizyonundasın benim gözümde bilgili kişisin. Bilmeyen bir insanın olayları çarpıtarak demiyeceğim yanlış değerlendirmesi kabul edilir ama senin yakın geçmişimizdeki olayları yanlış değerlendirmende ben art niyet ararım .
Eğer değerlendirmendeki hataları gösterdiğim kişisel düşünclerimde a ben hatalıysam buyur hatamı söyle kişisel olarak size ve bir topluma yönelik sarfettiğim sözden dolayı özür dilerim hakkınızı helal ediniz .

sevgili ezel kardeşim,bu foruma ilk katıldığım andaki uslubum ne ise şimdide odur..burada ki üstadlık pozisyonunu yönetim uygun görmüş hatta bununla ilgili teşlekkür yazımda belirtmiştim üstadlığı forumda benden daha önce hakeden üyeler vardır diye..kaldıki yazılarımı üstad olarak değil Adem etyemez olarak yazıyorum(sen bunu varyemez adem diye çevirmiş olsanda)

gelelim olayları çarpıtmam konusuna benim olayları çarpıttığım yok..yazdıklarımı bir daha okursan anlatmak istediğimi çok iyi anlarsın..
ayrıca davos çıkışıyla ilgili değerlendirmede bulunmadım.dediklerim ve yazdıklarım mavi marmara gemisiyle ilgilidir..ne demişim bir daha okuyalım.."gelelim mavi marmara olayına herkes mitingler yaptı sonuç ne oldu... değiştimi?..birlieri Türkiye-israil savşı çıkması için elinden geleni yaptı..ama hükümet sağ duyulu ve aklı selim bir yol izledi. hatta bülent arınç şöyle bir açıklama yaptı..hiç kimse bu olaydan dolayı israil ile savaşmamızı beklemesin...demekki birileri bu ülkeyi zora sokmak için elinden geleni yaptı..açıklamalardan bunu anlıyorum..."şimdi bu yorumdan nasıl davos mitingleri olarak anladın anlamış değilim...

sevgili ezel kardeşim,hocaefendiyi ve sevenlerini sevmeyebilirsn nefrette duyabilirsn ama sonuçta hepimiz insanız bir saygı duyulma hakkımız vardır...eleştiri ile hakareti birbirne karıştırmamk gerekir..sayın başbakanında dert yandığı şey budur...daha iki gün önce oktay ekşinin tutumuna hepimiz ayağa kalktık niye yazdıkları eleştiri değil hakaretti...

ben şahsi bütün haklarımı helal ederim ve ettim.. hatta benimde seni kırmışlığım var ise senden de helallik dilerim..zira yazılarına karşılık verirken kaşlarımı çatmış olabilirim...vel hasıl kelam ezel kardeşim biz yaradılanı yaradan ötürü severiz o yüzden seni de Allah için seviyorum saygılarımla...

depare 11-05-2010 15:35

Fetullah Gülen hakkında ki düşünceleri mi bilen biliyor...

Özel kinim olsa idi bizde bazıları gibi neden Amerika da olduğuna takılır yahut FBA ajanı olduğunu vs iddia ederdik..

Biz Gülen hareketin'in diyalog kanadını eleştiriyoruz diğer çalışmalarıyla sorunumuz yok..

Biz insanları günahları yüzünden aşağılamaz en fazla eleştiririz..

Bankasın da faiz varmış evet bu günahtır ama onu eleştirenlerin yarısı da namaz kılmıyordur hangisi daha büyük günahtır..?

Günahlar,hatalar beşerin yaratılışın da var o halde günahdan dolayı töhmete uğratmak yanlıştır..

Eleştirirsin bu yalnış dersin nedeni ni söylersin geçer gidersin...

Yalnız itikad noktasın da bozukluk arz edenler hariçtir bu Dini bozmaya yöneliktir ve insanı Dinden de çıkarır buna her zaman gereken cevabı veririz..

Onu da konuşup itikadını belli edene veririz başkasına değil..

Ben hoca,yahut alim sıfatıyla vermiyorum Müslüman olman'ın yüklediği sorumlulukla veriyorum...

Bize öyle aşılanmış birisi bir şey söyledi mi sen alimmisin fetva kesiyorsun deriz...

Sanki Dini savunmak her Müslüman'ın değil de yalnız alimlerin işi imiş gibi :)

Herkes bildiğinîn zekatını vermeye ve bildiği ile savunmaya mecburdur...

Eliyle,diliyle yahut kalp ile müdahale hadisi yanlız alimlere değil bütün Müslümanlara hitap eder..

depare 11-05-2010 15:36

...........................

EZEL 11-05-2010 17:10

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828255)
Fetullah Gülen hakkında ki düşünceleri mi bilen biliyor...

Özel kinim olsa idi bizde bazıları gibi neden Amerika da olduğuna takılır yahut FBA ajanı olduğunu vs iddia ederdik..

Biz Gülen hareketin'in diyalog kanadını eleştiriyoruz diğer çalışmalarıyla sorunumuz yok..

Biz insanları günahları yüzünden aşağılamaz en fazla eleştiririz..

Bankasın da faiz varmış evet bu günahtır ama onu eleştirenlerin yarısı da namaz kılmıyordur hangisi daha büyük günahtır..?

Günahlar,hatalar beşerin yaratılışın da var o halde günahdan dolayı töhmete uğratmak yanlıştır..

Eleştirirsin bu yalnış dersin nedeni ni söylersin geçer gidersin...

Yalnız itikad noktasın da bozukluk arz edenler hariçtir bu Dini bozmaya yöneliktir ve insanı Dinden de çıkarır buna her zaman gereken cevabı veririz..

Onu da konuşup itikadını belli edene veririz başkasına değil..

Ben hoca,yahut alim sıfatıyla vermiyorum Müslüman olman'ın yüklediği sorumlulukla veriyorum...

Bize öyle aşılanmış birisi bir şey söyledi mi sen alimmisin fetva kesiyorsun deriz...

Sanki Dini savunmak her Müslüman'ın değil de yalnız alimlerin işi imiş gibi :)

Herkes bildiğinîn zekatını vermeye ve bildiği ile savunmaya mecburdur...

Eliyle,diliyle yahut kalp ile müdahale hadisi yanlız alimlere değil bütün Müslümanlara hitap eder..

Depare ben milyonlarca kişinin örnek aldığı on milyonlarca kişinin takip ettiği birisi değilim fark burda diye düşünüyorum .

Özgür Çağrı 11-05-2010 19:19

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827946)
BenHur bu yurtlar okullar dersaneler madem milletin neden en pahalı kurumlar bunlar ?
Neden amerikalı coniye israilli şarona rus alexandera hoşgörü diyalog varda iranlı ismail'e hoşgörü yok ?
Gülen hocanın ''Eğer bir evde 3 sabah üst üste sabah namazı kılınmıyorsa o evi kapatınız '' sözüne rağmen neden artık evlerde sabah namazı kılınması konusunda hassasiyet yok. Fazla öğrenci kazanmak adına neden bu kadar taviz veriliyor ?
28 şubatta başörtüsüz girin fetvasını cemaatindeki bayanlara veren hoca neden başörtülü girmek konusunda tereddütte olan cemaatteki okuyan kızlara başörtüyle girin fetvasını vermiyor ?

Benhur madem bunca dinci terörist içinde yazma lutfunu gösteriyorsun şunlarada cevap ver yav ;;)

Ruh-i zar 11-05-2010 19:29

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828031)
ruhizar abilerin ablaların giderleri diğer öğrencilerden karşılanıyor ne demek? yani mantıksız şeyler yazıyorsun..şuanda ünide bir ev iaşesi 150-250 tl arası değişir..iline ildeki kira vesair duruma göre senin verdiğin 200 tl zaten senin yeme içme barınma iaşen için..sen bir başkasının parasını değil kendi paranı masrafını karşılıyorsun.

haa herkes 200 tl veremeyebilir..kimi konuşur 150 verir kimi 100 kimine %100 burs bulunur hiç ödememiş olur..ne var bunda nesini eleştiriyorsun?

Görmemişim mesajı dün:)

Ev iaşesi için herkesten para alınması gerek tabi ki.
Ama bu 'abi abla' dediğimiz insanların bir çoğundan para alınmıyor.
Ben mi anlatamıyorum anlamıyorum.
Bi evde 6 kişi kalıyo diyelim iaşe için 200 tl toplanması karar verildiyse ay sonunda burslular için gelen burslarla birlikte 1200 tl toplanmış olması gerekmez mi?
Ama böyle değil işte.
Ablalar para vermiyolar, 'burslu' dediğiniz insanlarda bi kısmını veriyolar.
Burs kısmı da gelmiyo eve. Burs diyosanız buna evin parası 200 se kişi 100ünü verebiliyosa geri kalan 100ün 'burs' tarafından karşılanması gerekmez mi?
Eee gelmiyo ama bu burs denilen şey.
Ay sonunda toplanan parada 700 civarı oluyo(MİSAL).
Evdekiler bununla geçiniyolar..
Geri kalan 500 tllik burs eve hiç girmiyo ki..
Paranın tamamını verenlerde hem kendi giderlerini karşılamış oluyolar hemde diğerlerinin.
Böyle saçmalık mı olur?

Blur 11-05-2010 22:53

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828071)
Dinler tasnifin'in ikinci şıkkın da bahsettiğiniz İnançların aslı bozulmadan önce ki hali için "Din" deniliyor..

Aslı bozulmuş Dinler diyor burada ki Din kastı "Asla" dır bozulmuşa değil :)

Onu geçelim birileri dünya da bir inanç sistemine Din diyerek inanıp uyguluyorsa Fıkıh Alimleri de bunu kitaplar da pek tabiki "Aslı bozulmuş Dinler" olarak belirtecektir..

Bu Fıkıh alimlerin'in bu inançları Din olarak kabul ettiklerini göstermiyor...

Eğer dediğiniz gibi olsaydı o zaman şu üçüncü madde de geçen Batıl inançları da Din olarak kabul etmeleri gerekecek ki hiç bir peygamberi ve dayanağı olmayan bu inançları Din olarak hiç bir alim kabul etmez...

Çünkü zaten Din Hz.Adem (a.s)'dan beri birdir ve İslam üzeredir farklılıklar bozulduktan sonra ortaya çıktı...

İşte bahsettiğim asıl budur bunun dışında ki inançlar Din değildir sadece Din olduğuna inanan insanların inancıdır o kadar..

Şimdi istersen'iz "Allah katında Din tekdir oda İslamdır" ayetini bir kez daha mütala edin :)

Sizin bahsettiğiniz Din müttesibleri arasında ki diyaloğa bizde karşı değiliz...

Bu diyalog bir iş için,bir anlaşma için,yahut başka bir konu hakkın da ve asıl maksat olan tebliğ için olur...

Buna karşı çıkmıyoruz,çıkmayız...

Diyalog süreci ile Türkiye’deki Papaz ve hahamlara İslam dininin bir vecibesi olan orucu tanıtma gayesi ile iftar yemekleri verildi, hatta bazı papazların saygı gereği olsa gerek Ramazan ayında oruç tuttuklarını beyan etmeleri, hergün cevşen ve yasin okudukları beyan etmiş olmaları (Kardinal Men.Marovitch - Vatikanın Türkiye temsilcisi) , İslam camiası adına sevindirici değil midir?

Evet öyle şeylere sahne olduk ki Papazlar,Hahamlar iftara davet edildi..

İftar nedir..? Bizim Dini inancımız da yer alan bir vecibedir peki o zaman Papaz'ın iftar da ne işi var..?

Yemek ısmarlayacaksan başka bir vakitte,günde ısmarla ye,yedir...

Sonra ne oldu peki..? Bazı diyalog temsilcileri de Noel bayramını kutlamaya katıldı buda onların Dini bayramı orada Müslüman'ın ne işi var,neyi kutluyor farkında mı..?

Bu küfre giriyor o ne olacak peki..? Bir yandan İslam tahrif oluyor değneğin tek yüzüne bakarsanız bu kavranamaz..

Peygamberimiz (s.a.v) Yahudi bir alimle görüşüp,diyalog kurup onun Müslüman olmasına vesile olmuş işte ne güzel buna karşı olmadığımızı belirttim Peygamberin (s.a.v) bütün hayatı tebliğ idi her dakika tebliğ ile uğraştı...

"Habeşistan'a hicrete gönderdiği sahabesini, oranın Meliki ve dini lideri olan Hristiyan Necaşi ile diyalog kurup ondan kendi ashabının sığınmasına ve bu vesile ile İslamı TEBLİĞ etmeseydi, Necaşi mümin olarak vefat edebilirmiydi? Ve Efendimiz (SAV) onun gıyabında cenaze namazını kılar mıydı?"

Bu yazılarınız dan anlıyorum ki siz bizim tebliğ amaçlı diyaloğa karşı olduğumuzu düşünüyorsunuz hayır tam aksine buna destekçiyiz..

Önce Dinler arası Diyalog ile normal Diyaloğu bir kenera ayırın..

Dinler arası diyalog çalışmalarına örnek verelim yukarıda bahsedilmiş...

"Allah katında Din tekdir oda İslamdır" ayeti hutbelerden kısmen kaldırıldı bu kimi rahatsız etti..?Hristyanı,Yahudiyi etti onların talebiyle kaldırıldı..

Neden rahatsız etti çünkü bu ayette üstüne basa,basa tek Dinden söz ediliyor bu da Dinler diyaloğuna ters düşüyor...

Tek Allaha inan herkes Hristyan,Yahudi olsa dahi Cennete gidecek görüşü de Dinler diyaloğun'un meyvelerindendir...

Şunun üstüne basa,basa söylüyoruz diyaloğa değil Dinler arası diyaloğa karşıyız...

"2004 yılı Mevlüt Kandili kutlamaları AB nin Merkezi olan Brükselin en büyük Kilisesinde İsevi ruhanilerce (papaz ve kardinaller dahilinde) Peygamber Efendimizin (SAV) doğum günü kutlanmış ve bunu "Dinleraarası Diyalog" çatısı altında yapıldı. Bu tarihte bir ilk idi, peygamberliğini kabul etmedikleri Peygamberimiz (SAV) ruhaniyeti karşısında onun doğum gününü kutlanması. Bugün hürmet eden, yarın sizce iman etmez mi? Bundan daha iyi tebliğ mi olur? "

Malesef bu tebliğ değil onların elinde bir kozdur yarın bir gün Sultan Ahmet gibi Türkiyen'in en büyük camisin'de Tanrı,oğlu ve kutsal ruh adına bir ayin düzenlemizi isterseler ne olacak..? :)

Yapmayacaklarını kim iddia edebilir sonuçta ortada "Dinler diyaloğu" var... Buda karşılıklı ilgi alaka ister :)

O zaman ne olacak soruyorum bu gidiş buna gidiyor Diyarbakırda'ki görüntüler başka bir ildeki sembolik sırat köprüsünden üç din mensublarının beraber geçmesi klavuza ihtiyaç yok..!

Dostum bence sen benim demek istediklerimi anlamamışsın çünkü ayetleri kendi işine geldiği gibi yorumlamışsın dinlerarası diyalogtan islam alemi ne gibi bir zarar görmüştür ? Avrupa'nın göbeğinde Müslüman denildiği zaman hala akla neler çağrıştırıyor bu imajı silmek yada silmeye çalışmak sizce kötü mü ? Ayrıca şahsi fikriyatım olarak hocaefendinin böyle bir adımı neden attığını tam manasıyla bilemeyiz belki 20 30 sene sonrasını düşünerek bir şeyler yapmayı hedefliyor cemaat ilk kurulduğunda vasıfları neydi ki izmir'in kenar mahallelerinden birinde başladı bu iş ve şimdi dünya'nın her yerinde.. Sizce bu bir tesadüfmüdür ? Samimi olmayan Allah dostu olmayan bir insanın bu kadar ilerlemesi bu kadar seveninin olması sizce mümkünmüdür.. :)

hipermuhafazakar 11-06-2010 10:55

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827946)
BenHur bu yurtlar okullar dersaneler madem milletin neden en pahalı kurumlar bunlar ?
Neden amerikalı coniye israilli şarona rus alexandera hoşgörü diyalog varda iranlı ismail'e hoşgörü yok ?
Gülen hocanın ''Eğer bir evde 3 sabah üst üste sabah namazı kılınmıyorsa o evi kapatınız '' sözüne rağmen neden artık evlerde sabah namazı kılınması konusunda hassasiyet yok. Fazla öğrenci kazanmak adına neden bu kadar taviz veriliyor ?
28 şubatta başörtüsüz girin fetvasını cemaatindeki bayanlara veren hoca neden başörtülü girmek konusunda tereddütte olan cemaatteki okuyan kızlara başörtüyle girin fetvasını vermiyor ?

1. Yurtlar okullar dersaneler en pahalısı değil bir kere o okulllarda sayısız kişi burslu okuyor kalıyor durumu iyi olmayanlara indirim yapılıyor. Hem orada verilen çift kanatlı eğitim hiçbir yerde yoktur Türkiyede. bende kaldım 2 ay ordan biliyorum oradaki imkanlara gezilere yemeklere göre verilen ücret azdır.

Sen peki neden o okullarda yurtlarda o binlerce gencimizin ahlakının yozlaşmasının önüne geçilmesine, ellerinden geldiğince 5 vakit namaz kılmalarına , başı boş bırakılmamalarına , hem dinini hem tarihini hem peygamber davasını öğrenlerine destek olmalarına bakmıyorsunda ücrete bakıyorsun ??? furkanca bakışmısın körfezce bakışmısın nesin. Ticarethane diye açılmadı oralar hem millete hem insanlığa faydalı olacak insanları yetiştirmek için açıldı. Bunun binlerce şahidi vardır ! Bir taneside benim çünkü bende kaldım o yurtlarda. Oralarda kalanların % 85'i toplumda gördüğümüz en temiz en düzgün karakterli kişiler oluyor.

2. Ne konu hakkında yazdığını dahi bilmiyorsun sen hiçbir bilgi birkimin yok ordan burdan tek taraflı gördüğüne göre yazıyorsun. İslam ve Türkler nerelerdeki ülkelerde en çok yanlış gösteriliyor biliniyor ??? İranda mı ??? Hem İrandada Türk okulları var Malezyadada var dünya üzerinde 110'dan fazla ülkede var. Oralarda gelecek dünya adına en büyük fedakarlıklarla güzel tohumlar ekiliyor.

3. Niyetin senin parazitlikten başka birşey değil Gülen hoca ne zaman nerde demiş 3 kere sabah namazı kılınmıyan ev kapansın diye ??? ispatlamazsan şerefsizsin ! Şu delilsiz kaynaksız parazitlere bakıyorsunda neden o evlerdeki insanların ellerinden geldiğince 5 vakit namaz kılmalarına günahsız yaşamalarına bakmıyorsun ! O evlerde lise-ortaokul öğrencilere okul derslerine hem yardım edilmesine hem dini kitaplar okutulmasına maddi fedakarlıklar yapılmsına ve bunların tamamen karşılıksız yapılmasına bakmıyorsun !

Senin bilgi seviyenin bir CHP'liden hiçbir farkı yok ! milli görüşçüyüm diyorsun adam akıllı bir yorumunu görmüyoruz akpartiforumda yetki alıyorsun bu nasıl oluyor yaa ??? ben diyaloğun meyvesini gösteren 2 bölüm koydum onları dahi izlmeye bakmaya tenezzül etmeden insanları zehirliyorsun !

Blur 11-06-2010 13:28

Hocaefendinin özellikle doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinde çocukları bilinçlendirip okullara gönderttirip dağa çıkmalarını engellediği için bazı kesimler tarafından sevilmemesi çok normal :)

M.Atilla 11-06-2010 14:18

Alıntı:

Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828595)
Sevgili Ruhi Zar bulunduğum muhitte Dernek başkanlığım vesilesi ile yurt kapsamında hizmet ediyoruz acizane. Yurdumuzda imkanı olan kardeşlerimizden 250 ile 300 tl ücret alıyoruz. Durumu iyi olmayan zor durumda olan kardeşlerimiz de ay gelir ücret ödemez verirse bir miktar para verir. Yurdumuzun sabit giderleri o kadar çok ki coğu kez öğrencilerin ücretleri ile karşılanmaz ,bu noktada derneğimiz vasıtası ile esnaf abilerimizden yardım alınır bir havuz oluştururuz eksik gelen yerlere takviye yaparız bu döngü her ay böyle işler. Evlerimizin olduğu dönemlerde de bu denge bir türlü sağlanmazdı burdaki gaye öğrencileri fitnenin kol gezdiği noktalardan uzak tutmak ve benim bildiğim etrafımdaki bir çok bu tarz oluşumlar da öğrencilerin ödedikleri ile sadece ayakta duran hizmet kuruluşu yoktur.

Bu arada bazı kardeşlerimizin hizmete dönük uygunsuz itham ve eleştirilerini hayretle izliyorum fevkelade üzülüyorum.

bende aynı üzüntü içindeyim..bazı eleştiriler gerçekten hoş değil...zannediyorum bu tür eleştiriler bilgisizlikten kaynaklanmakta..bu kısa açıklamanızla işleyiş hakkında bilgisi olmayan üyelerimizi bilgilendirdiğiniz de için teşekkürler...

İntifada 11-06-2010 14:33

Alıntı:

hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828579)

Senin bilgi seviyenin bir CHP'liden hiçbir farkı yok ! milli görüşçüyüm diyorsun adam akıllı bir yorumunu görmüyoruz akpartiforumda yetki alıyorsun bu nasıl oluyor yaa ??? ben

hacı derdin yetkiyse açık açık söylesene...
ne her mesajında bir yetki muhabbeti yapıyorsun...
yok bölüm sorumluluğun elinden alındı diye adamın yetkisi gözüne fazla görünüyorsa yazayım şifremi gir benim hesapla istediğin yetkiyi yap...

Ruh-i zar 11-06-2010 14:40

Alıntı:

Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828595)
Sevgili Ruhi Zar bulunduğum muhitte Dernek başkanlığım vesilesi ile yurt kapsamında hizmet ediyoruz acizane. Yurdumuzda imkanı olan kardeşlerimizden 250 ile 300 tl ücret alıyoruz. Durumu iyi olmayan zor durumda olan kardeşlerimiz de ay gelir ücret ödemez verirse bir miktar para verir. Yurdumuzun sabit giderleri o kadar çok ki coğu kez öğrencilerin ücretleri ile karşılanmaz ,bu noktada derneğimiz vasıtası ile esnaf abilerimizden yardım alınır bir havuz oluştururuz eksik gelen yerlere takviye yaparız bu döngü her ay böyle işler. Evlerimizin olduğu dönemlerde de bu denge bir türlü sağlanmazdı burdaki gaye öğrencileri fitnenin kol gezdiği noktalardan uzak tutmak ve benim bildiğim etrafımdaki bir çok bu tarz oluşumlar da öğrencilerin ödedikleri ile sadece ayakta duran hizmet kuruluşu yoktur.

Bu arada bazı kardeşlerimizin hizmete dönük uygunsuz itham ve eleştirilerini hayretle izliyorum fevkelade üzülüyorum.

Yurtlar için kafamda pek bi soru işareti yok zaten.
Ama evde olan durum benim biraz kafamı kurcalamakta..

unnamed 11-06-2010 14:49

Alıntı:

hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828579)
Senin bilgi seviyenin bir CHP'liden hiçbir farkı yok ! milli görüşçüyüm diyorsun adam akıllı bir yorumunu görmüyoruz akpartiforumda yetki alıyorsun bu nasıl oluyor yaa ??? ben diyaloğun meyvesini gösteren 2 bölüm koydum onları dahi izlmeye bakmaya tenezzül etmeden insanları zehirliyorsun !

senin yazdığın yazıları hayretle okuyorum...
buyur gel devir teslim yapayım yetkilerimi vereyim sana...
sonra millete kalkıp yeniden sövmeye başla...
her seferinde aynısın..
burda zehir saçan sen dahil kimseyi görmedim, tıkandığın yerlerde saçma sapan kelimler kullanma..
sen neye dayanarak bu adamı cehepe zihniyetiyle bir tutuyorsun...

depare 11-06-2010 17:21

Okul yönünü bilemem lakin bizim kurslarımız da bu sistem yoktur hemen hiç birinde talebeden para alınmaz...

Talebeye,esnaf,iş adamı,gönüllü vs bütün tedariğini sağlar.İlim öğrenen talebeden para alınmaz bilakis her şeyi karşılanır :)

Ben cep telefonuyla bir talebe arkadaşı mı araması için çaldırıp bıraktığım zaman bile "O talebe senin onu araman lazım" diye uyarı alıyorum :)

Tabi dediğim gibi okul talebesi değil Dini ilim talebesi...

Terennüm 11-06-2010 18:03

Alıntı:

Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828285)
Görmemişim mesajı dün:)

Ev iaşesi için herkesten para alınması gerek tabi ki.
Ama bu 'abi abla' dediğimiz insanların bir çoğundan para alınmıyor.
Ben mi anlatamıyorum anlamıyorum.
Bi evde 6 kişi kalıyo diyelim iaşe için 200 tl toplanması karar verildiyse ay sonunda burslular için gelen burslarla birlikte 1200 tl toplanmış olması gerekmez mi?
Ama böyle değil işte.
Ablalar para vermiyolar, 'burslu' dediğiniz insanlarda bi kısmını veriyolar.
Burs kısmı da gelmiyo eve. Burs diyosanız buna evin parası 200 se kişi 100ünü verebiliyosa geri kalan 100ün 'burs' tarafından karşılanması gerekmez mi?
Eee gelmiyo ama bu burs denilen şey.
Ay sonunda toplanan parada 700 civarı oluyo(MİSAL).
Evdekiler bununla geçiniyolar..
Geri kalan 500 tllik burs eve hiç girmiyo ki..
Paranın tamamını verenlerde hem kendi giderlerini karşılamış oluyolar hemde diğerlerinin.
Böyle saçmalık mı olur?

siz bu yorumu evde kaldığınız ve başınıza geldiği içinmi yapıyorsunuz yoksa duyduklarınızlamı yazıyorsunuz?

Ruh-i zar 11-06-2010 18:19

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828622)
siz bu yorumu evde kaldığınız ve başınıza geldiği içinmi yapıyorsunuz yoksa duyduklarınızlamı yazıyorsunuz?

Kulaktan dolma şeylerle bi ithamda bulunmam..
Her yerde böyle olmadığınıda anladım ama demekki denetlenmiyolar gerektiği gibi..

Terennüm 11-06-2010 18:34

Alıntı:

Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828625)
Kulaktan dolma şeylerle bi ithamda bulunmam..
Her yerde böyle olmadığınıda anladım ama demekki denetlenmiyolar gerektiği gibi..

bu evlerin başı boş bırakılmayacağını düşünüyorum zira ev abisinde ablasında hesap verdiği bir abileri veya ablaları var..(hatta bu evler bazı yerlerde esnaf abilere zimmetlidir..ne demektir zimmet her türlü işiyle ilgilenmeden tutun sağlık sorunlarna öğrencinin yetişemediği noktalarda yardımlarla takviye yapmaktır.)şunuda unutmamak gerekir..insanın olduğu her yerde sorunlar yaşanmaktadır..bu en has dairemiz olan ailemizdede geçerlidir.....belki buralarda birilerin hatası olabilir. ama bu bütünü için geçerli değildir...bir kaç kişinin yaptığı yanlışlar bir zümreye mal edilemez..benim içimde hep bir ukde olmuştur bu evlerde kalmamak...kalamdığımız için bizde o evlere gider kardeşlerimizn halini hatrını sorarız..

Mavera 11-06-2010 21:22

demek ki ak partinin yumusak karni bu tür konularmis baksaniza sayfalardir tartisiliyor ve konuda daldan, dala atlaniyor..
herkesin özgürce fikirlerini söylemesi ne güzel zaten ak partinin güzelligide budur herkes ayni seyleri söylese siranlasiriz, yanlislarimizi görmeyiz, deve kusu misali kafamizi topraga gömeriz..
hic kimse, hic bir kurum hatasiz degildir ama mühim olan bardagin dolu tarafina bakmakdir..

EZEL 11-07-2010 00:24

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 828658)
demek ki ak partinin yumusak karni bu tür konularmis baksaniza sayfalardir tartisiliyor ve konuda daldan, dala atlaniyor..
herkesin özgürce fikirlerini söylemesi ne güzel zaten ak partinin güzelligide budur herkes ayni seyleri söylese siranlasiriz, yanlislarimizi görmeyiz, deve kusu misali kafamizi topraga gömeriz..
hic kimse, hic bir kurum hatasiz degildir ama mühim olan bardagin dolu tarafina bakmakdir..

Mavera mühim olan bardağın dolu tarafına bakmaktır demişsinde bu bir vevi şu anlama gelmiyormu bardağın işine gelen kısmına bak diğer kısmına gözlerini kapa :)) Bence bardağın hepsine bakmak gerek yoksa o bardak elinden kayar kırılır ...

Mavera 11-07-2010 00:31

üstadim ben hepsine bakmayalim demiyorum ki.. ama hepsine bakmadan önce doluyu görelim yoksa bosu görmek cok kolaydir..
ben hep ümmetin birliginden, dirliginden yanayim o acidan ilk mesajimdada belirttim dinler arasi diyalog kadar ümmet arasi diyalogada önem vermeliyiz..
bizim bize yaptigimizi bazen düsman yapmiyor, bizim bizden cektigimizi bazen o köhnemis zihniyetten cekmiyoruz..
hepimiz sadece kendi yolumuzu dogru görüyor digerlerini sapitmis, yoldan cikmis ve küfre giden yol olarak algiliyoruz..
önce önyargilarimizi kiralim, önce güzellikleri görelim..
mesela sana soruyorum kardesim bu cemaatin hic mi güzel yani yok, sana göre hic mi faydasi yok, sana göre hic mi dinimizi bir hayri olmamistir?

İntifada 11-07-2010 00:32

beehh...
21 sayfa olmuş...

AK Üye 11-07-2010 00:37

Dinler arası dialogun güzel ve nazenin meyveleri Avrupalı İslam hasımlarını ziyadesiyle korkutmakta....
Ümidim odur ki; peyderpey bu şahlanış bir gün fevc fevc dehalet ikliminde şaha kalkar...

Ah o günleri gören bizler olaydık, nolurdu...

All times are GMT +3. The time now is 01:57.