![]() |
benim aklima takilan...
asli bile kalmayan dinler icin neyi yaristiriyorsunuz.... yoksa bizim bilmedigimiz Islamin yaristirilmaya ihtiyacimi var.... Peygamber efendimiz ile alakali ornekleri geciniz.... yapilan bu diyolog safsatasiyla onun hicbir bagi alakasi yoktur.... bu zamana kadar o kadar diyologu savundunuz etkisi olsaydi batili hala islami teror dini diye gosterirmiydi.... sizin diyolog kurdugunuz adamlar yapiyor bunu.... ki kitabimizda siz onlardan olmadiginiz muddetce onlar sizin dostunuz degillerdir denmiyor mu... gereksiz aciklamalar.... |
Alıntı:
Örneğin, ''soyledigin kelimeye nokta koy ki virgulden sonrasini herkes istedigi gibi tamalamasin'' ile ne demek istediğinizi anlamadım. |
Siyer kitablarında Efendimiz (SAV) in Ebu Cehil (Ümmetimin deccalı dediği) kişiyi, tebliğ maksatlı 100 defayı aşkın ziyaret ettiği naklediliyor. Yani sizin mantığınıza göre Efendimiz (SAV) Ebu Cehil’i dost mu edinmiş oldu ki 100 defa ayağına gidip ziyaret etmiştir?
Her seferinde'de tebliğ'de bulunmuştur..Ebu Cehil Peygamberimiz (s.a.v) içine düşmesi için açtığı çukura daha sonra kendi düşünce onu oradan hiç kimse çıkaramamış oda "Beni buradan ancak Muhammed (s.a.v) çıkarır" diyerek Peygamberimizi (s.a.v) çağıttırmış Peygamberimiz de "Seni ordan çıkarırım ama Müslüman olup İslamı kabul edeceksin" demiş Ebu Cehil de kabul edip sonra yine caymıştır.. Hz.Musa (a.s)'a Firavunu yıllarca üvey babalık yaptıran Allahu teala sonra yine Firavunu Hz.Musa (a.s)'ın mucizesi ile helak etmedi mi..? Ziyaret etmek,yan yana olmak Dinler(!) bakımından anlam ifade etmez :) Efendimiz (SAV) vefat ettiğinde, bir yahudiden aldığı borçuna karşılık (ki bu borç yine İslam adına kullanılmış bir borçtur) rehin olarak Kalkanını vermiş, ve vefat ettiğinde Sahabe Efendilerimiz bu borcu ödeyip kalkanı geri almışlardır. Yani Efendimiz (SAV) bir yahudiden aldığı borca karşılık yahudileri dost mu edinmiştir? İslam'da kul hakkına ne kadar önem verildiğini söylememize gerek yok bu ister kafir olsun,ister Müslüman olsun değişmez... Ayrıca borç alıp,vermek ve buna benzer diyaloglar caizdir bunun onları dost edinmekle bir yakınlığı yoktur.. Fatih Sultan Mehmet İstanbul fethinden sonra açılmalarına yardım ettiği kiliselerden dolayı onu Hristiyan dostu mu ilan edeceksiniz? Hayır tabiki zira Hristyan'ın kilisesin'de Yahudin'in Havrasın da ibadet edebilme özgürlüğünü İslam vermiştir Fatih Sultan Mehmet değil :) |
Alıntı:
senin yazindan ne cikardigimi soyledim.... ikinci.bir sey var ki.... bana laf cakmak icin boyle ufak seyleri onume surme... cakacam derken lafi gedigine oturturum kalak kalirsin orda... neyse icinde demek ki birseyler kalmis aciklayayimda huzura er.... telefinla baglandigimdan yazma hatalari cokca oluyor.... arti olarak turkce klavye olmadigindan degisik gozukebiliyor.... insaAllah bunu anlarsinda ugrasmak zorunda kalmam seninle.... |
Alıntı:
Konu zaten batmış :@ Benim de katkım olsun istedim :hihi2::ayutandım: |
Hasbinallah. Ne sizi tanıyorum daha önceden, ne de size bir laf çakma hevesim var. Ben bu konuda birileriyle birşeyler konuşurken neden böyle garip tavırlar içine giriyorsunuz anlamıyorum. İstediğin sonucu çıkar. Başkası da başka sonuç çıkarır. Bu sinirli tavrınızın nedeni nedir ?
Laf,çakmak, içinde birşey kalmasın falan... Seviyeyi düşürmeyelim. Benim görüşlerime cevap verecekseniz sorun yok. Ama kalkıpta Türkçe öğretmenliği yapmaya da gerek yok. Eğer yöneticiliğinizin gereğini yerine getirmeye çalışıyorsanız o iş öyle olmaz. Bende iyi bilirim forum işlerini. Eğer böyle şeyler yazmaya,sataşmaya devam ederseniz şikayet edeceğim sizi forumun yöneticilerine. He yok benim cemaate karşı olduğumu düşünüp önyargı sahibi olduysan merak etme. Eminim ki senden daha iyi tanıyorum onları. Çünkü sizin gibi konuşan insanlar olmaz oralarda pek. |
buton orda basiver......
edebiyat hocaligi yapan ben degilim sizsiniz.... senden akil alacak yada yoneticiligi ogrenecek degilim... konuyu bu sekle.sokan sizsiniz... forumculugu biliyorum.... cok kiskandim bu arada sizi.... ben.bilmiyorum.... seviyeni yukselt o zaman bizi asagilara indirmek.mecburiyetinde birakma.... |
Kafayı DİN ifadesine takmışlar..islam din ama diğerleri din değilmiş de neymiş de bilmem imişde..üfür babam üfür..tutarsa artık..
Kur'an bizzat onların inancına DİN diyor... Alıntı:
Alıntı:
SAYENİZDE.. |
buyur soyle neden sayemiz de....
bizde cikip israilden izin alinmasi lazim di diyecektik dimi... yada gazetemize tam sayfa cola reklami alacaktik.... meal okumadigimi nerden biliyorsun benhur efendi? beraber mi yasiyoruz? bu isleri gec safsata yorum yapma... soylediklerimi. .............su nedenle yanlistir de anlayalim.... yemezler hu ifadeleri... |
Tevbe estağfurullah. Böyle bir sitede ne için buradasınız anlamıyorum. Bırak beni kardeşim ya. Çattık . Size mi soracağım ne yazacağımı !
|
Alıntı:
Benim tavrım size değil konuda yazan herkese :) Zaten forumda bu konuda yorum yapan bir kaç kişi var hep aynı yorumlar bıktım artık ya.. Anlaşamayacaklarını bildikleri halde hala konuşuyorlar beni deli ediyorlar ;;) Seviyenin düştüğü falan yok, benim olduğum yerde seviye yükseklerdedir :karizmatik: Yönetici de değilim :hihi2: Beni şikayet edebilirsiniz ;1 Hiç sorun değil :ayutandım: Cemaatin ''en'' içindeyim ''8 senedir'' :saygılar: |
Unnamed'e yazdım ben Merve Hanım :)
|
nasıl yazasım geldi ama gayretullaha dokunur diye korkuyorum :)
|
yok sakin oyle bisey yapma yavuzum...
baksana dokunanlari cokca var.... nereye atlangocluk yapacakalarini sasirdiklar.... benim bu sitede isim neymis... cevap verecegim.... baktim deymez.... anlamiyor yavuzum.... |
Unnamed iyi misin ? Sen bence kesinlikle birisiyle karıştırıyorsun beni ? Ne dokunmuş bana kardeşim ? Ne dediğinin farkında mısın ? Neden bahsediyorsun ? Açıkça söyle derdini de anlayayım. Seni kıran, incitici birşey mi yazdım ? Ben görüşümü belirtirken geldin başladın bana cevap yazmaya.
Bilmeden insanlar hakkında birşeyler yazıp,günaha sokma kendini şu cuma gecesi. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Ne kadar iyi bir kızım yahu :ayutandım: |
aman sakin :|
|
Allah hocaefendiden ve onun başını çektiği hizmetlerden razı olsun. İslamfobiyi dünya insanlığının başına bela edenlerin karşısında tek güç olarak çalışan islamın cehresini kirleten onca islami akıma rağmen gayretleri takdire değer. Dinler arası diyaloğu sırf hocaefendiye özel kini olanların farklı yorumlaması sacma sapan düşünceler ile dinde asimile yapıyor diye eleştirmesi aymazlığın önde gidenidir.
|
Alıntı:
gelelim olayları çarpıtmam konusuna benim olayları çarpıttığım yok..yazdıklarımı bir daha okursan anlatmak istediğimi çok iyi anlarsın.. ayrıca davos çıkışıyla ilgili değerlendirmede bulunmadım.dediklerim ve yazdıklarım mavi marmara gemisiyle ilgilidir..ne demişim bir daha okuyalım.."gelelim mavi marmara olayına herkes mitingler yaptı sonuç ne oldu... değiştimi?..birlieri Türkiye-israil savşı çıkması için elinden geleni yaptı..ama hükümet sağ duyulu ve aklı selim bir yol izledi. hatta bülent arınç şöyle bir açıklama yaptı..hiç kimse bu olaydan dolayı israil ile savaşmamızı beklemesin...demekki birileri bu ülkeyi zora sokmak için elinden geleni yaptı..açıklamalardan bunu anlıyorum..."şimdi bu yorumdan nasıl davos mitingleri olarak anladın anlamış değilim... sevgili ezel kardeşim,hocaefendiyi ve sevenlerini sevmeyebilirsn nefrette duyabilirsn ama sonuçta hepimiz insanız bir saygı duyulma hakkımız vardır...eleştiri ile hakareti birbirne karıştırmamk gerekir..sayın başbakanında dert yandığı şey budur...daha iki gün önce oktay ekşinin tutumuna hepimiz ayağa kalktık niye yazdıkları eleştiri değil hakaretti... ben şahsi bütün haklarımı helal ederim ve ettim.. hatta benimde seni kırmışlığım var ise senden de helallik dilerim..zira yazılarına karşılık verirken kaşlarımı çatmış olabilirim...vel hasıl kelam ezel kardeşim biz yaradılanı yaradan ötürü severiz o yüzden seni de Allah için seviyorum saygılarımla... |
Fetullah Gülen hakkında ki düşünceleri mi bilen biliyor...
Özel kinim olsa idi bizde bazıları gibi neden Amerika da olduğuna takılır yahut FBA ajanı olduğunu vs iddia ederdik.. Biz Gülen hareketin'in diyalog kanadını eleştiriyoruz diğer çalışmalarıyla sorunumuz yok.. Biz insanları günahları yüzünden aşağılamaz en fazla eleştiririz.. Bankasın da faiz varmış evet bu günahtır ama onu eleştirenlerin yarısı da namaz kılmıyordur hangisi daha büyük günahtır..? Günahlar,hatalar beşerin yaratılışın da var o halde günahdan dolayı töhmete uğratmak yanlıştır.. Eleştirirsin bu yalnış dersin nedeni ni söylersin geçer gidersin... Yalnız itikad noktasın da bozukluk arz edenler hariçtir bu Dini bozmaya yöneliktir ve insanı Dinden de çıkarır buna her zaman gereken cevabı veririz.. Onu da konuşup itikadını belli edene veririz başkasına değil.. Ben hoca,yahut alim sıfatıyla vermiyorum Müslüman olman'ın yüklediği sorumlulukla veriyorum... Bize öyle aşılanmış birisi bir şey söyledi mi sen alimmisin fetva kesiyorsun deriz... Sanki Dini savunmak her Müslüman'ın değil de yalnız alimlerin işi imiş gibi :) Herkes bildiğinîn zekatını vermeye ve bildiği ile savunmaya mecburdur... Eliyle,diliyle yahut kalp ile müdahale hadisi yanlız alimlere değil bütün Müslümanlara hitap eder.. |
...........................
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ev iaşesi için herkesten para alınması gerek tabi ki. Ama bu 'abi abla' dediğimiz insanların bir çoğundan para alınmıyor. Ben mi anlatamıyorum anlamıyorum. Bi evde 6 kişi kalıyo diyelim iaşe için 200 tl toplanması karar verildiyse ay sonunda burslular için gelen burslarla birlikte 1200 tl toplanmış olması gerekmez mi? Ama böyle değil işte. Ablalar para vermiyolar, 'burslu' dediğiniz insanlarda bi kısmını veriyolar. Burs kısmı da gelmiyo eve. Burs diyosanız buna evin parası 200 se kişi 100ünü verebiliyosa geri kalan 100ün 'burs' tarafından karşılanması gerekmez mi? Eee gelmiyo ama bu burs denilen şey. Ay sonunda toplanan parada 700 civarı oluyo(MİSAL). Evdekiler bununla geçiniyolar.. Geri kalan 500 tllik burs eve hiç girmiyo ki.. Paranın tamamını verenlerde hem kendi giderlerini karşılamış oluyolar hemde diğerlerinin. Böyle saçmalık mı olur? |
Alıntı:
Dostum bence sen benim demek istediklerimi anlamamışsın çünkü ayetleri kendi işine geldiği gibi yorumlamışsın dinlerarası diyalogtan islam alemi ne gibi bir zarar görmüştür ? Avrupa'nın göbeğinde Müslüman denildiği zaman hala akla neler çağrıştırıyor bu imajı silmek yada silmeye çalışmak sizce kötü mü ? Ayrıca şahsi fikriyatım olarak hocaefendinin böyle bir adımı neden attığını tam manasıyla bilemeyiz belki 20 30 sene sonrasını düşünerek bir şeyler yapmayı hedefliyor cemaat ilk kurulduğunda vasıfları neydi ki izmir'in kenar mahallelerinden birinde başladı bu iş ve şimdi dünya'nın her yerinde.. Sizce bu bir tesadüfmüdür ? Samimi olmayan Allah dostu olmayan bir insanın bu kadar ilerlemesi bu kadar seveninin olması sizce mümkünmüdür.. :) |
Alıntı:
Sen peki neden o okullarda yurtlarda o binlerce gencimizin ahlakının yozlaşmasının önüne geçilmesine, ellerinden geldiğince 5 vakit namaz kılmalarına , başı boş bırakılmamalarına , hem dinini hem tarihini hem peygamber davasını öğrenlerine destek olmalarına bakmıyorsunda ücrete bakıyorsun ??? furkanca bakışmısın körfezce bakışmısın nesin. Ticarethane diye açılmadı oralar hem millete hem insanlığa faydalı olacak insanları yetiştirmek için açıldı. Bunun binlerce şahidi vardır ! Bir taneside benim çünkü bende kaldım o yurtlarda. Oralarda kalanların % 85'i toplumda gördüğümüz en temiz en düzgün karakterli kişiler oluyor. 2. Ne konu hakkında yazdığını dahi bilmiyorsun sen hiçbir bilgi birkimin yok ordan burdan tek taraflı gördüğüne göre yazıyorsun. İslam ve Türkler nerelerdeki ülkelerde en çok yanlış gösteriliyor biliniyor ??? İranda mı ??? Hem İrandada Türk okulları var Malezyadada var dünya üzerinde 110'dan fazla ülkede var. Oralarda gelecek dünya adına en büyük fedakarlıklarla güzel tohumlar ekiliyor. 3. Niyetin senin parazitlikten başka birşey değil Gülen hoca ne zaman nerde demiş 3 kere sabah namazı kılınmıyan ev kapansın diye ??? ispatlamazsan şerefsizsin ! Şu delilsiz kaynaksız parazitlere bakıyorsunda neden o evlerdeki insanların ellerinden geldiğince 5 vakit namaz kılmalarına günahsız yaşamalarına bakmıyorsun ! O evlerde lise-ortaokul öğrencilere okul derslerine hem yardım edilmesine hem dini kitaplar okutulmasına maddi fedakarlıklar yapılmsına ve bunların tamamen karşılıksız yapılmasına bakmıyorsun ! Senin bilgi seviyenin bir CHP'liden hiçbir farkı yok ! milli görüşçüyüm diyorsun adam akıllı bir yorumunu görmüyoruz akpartiforumda yetki alıyorsun bu nasıl oluyor yaa ??? ben diyaloğun meyvesini gösteren 2 bölüm koydum onları dahi izlmeye bakmaya tenezzül etmeden insanları zehirliyorsun ! |
Hocaefendinin özellikle doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinde çocukları bilinçlendirip okullara gönderttirip dağa çıkmalarını engellediği için bazı kesimler tarafından sevilmemesi çok normal :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ne her mesajında bir yetki muhabbeti yapıyorsun... yok bölüm sorumluluğun elinden alındı diye adamın yetkisi gözüne fazla görünüyorsa yazayım şifremi gir benim hesapla istediğin yetkiyi yap... |
Alıntı:
Ama evde olan durum benim biraz kafamı kurcalamakta.. |
Alıntı:
buyur gel devir teslim yapayım yetkilerimi vereyim sana... sonra millete kalkıp yeniden sövmeye başla... her seferinde aynısın.. burda zehir saçan sen dahil kimseyi görmedim, tıkandığın yerlerde saçma sapan kelimler kullanma.. sen neye dayanarak bu adamı cehepe zihniyetiyle bir tutuyorsun... |
Okul yönünü bilemem lakin bizim kurslarımız da bu sistem yoktur hemen hiç birinde talebeden para alınmaz...
Talebeye,esnaf,iş adamı,gönüllü vs bütün tedariğini sağlar.İlim öğrenen talebeden para alınmaz bilakis her şeyi karşılanır :) Ben cep telefonuyla bir talebe arkadaşı mı araması için çaldırıp bıraktığım zaman bile "O talebe senin onu araman lazım" diye uyarı alıyorum :) Tabi dediğim gibi okul talebesi değil Dini ilim talebesi... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Her yerde böyle olmadığınıda anladım ama demekki denetlenmiyolar gerektiği gibi.. |
Alıntı:
|
demek ki ak partinin yumusak karni bu tür konularmis baksaniza sayfalardir tartisiliyor ve konuda daldan, dala atlaniyor..
herkesin özgürce fikirlerini söylemesi ne güzel zaten ak partinin güzelligide budur herkes ayni seyleri söylese siranlasiriz, yanlislarimizi görmeyiz, deve kusu misali kafamizi topraga gömeriz.. hic kimse, hic bir kurum hatasiz degildir ama mühim olan bardagin dolu tarafina bakmakdir.. |
Alıntı:
|
üstadim ben hepsine bakmayalim demiyorum ki.. ama hepsine bakmadan önce doluyu görelim yoksa bosu görmek cok kolaydir..
ben hep ümmetin birliginden, dirliginden yanayim o acidan ilk mesajimdada belirttim dinler arasi diyalog kadar ümmet arasi diyalogada önem vermeliyiz.. bizim bize yaptigimizi bazen düsman yapmiyor, bizim bizden cektigimizi bazen o köhnemis zihniyetten cekmiyoruz.. hepimiz sadece kendi yolumuzu dogru görüyor digerlerini sapitmis, yoldan cikmis ve küfre giden yol olarak algiliyoruz.. önce önyargilarimizi kiralim, önce güzellikleri görelim.. mesela sana soruyorum kardesim bu cemaatin hic mi güzel yani yok, sana göre hic mi faydasi yok, sana göre hic mi dinimizi bir hayri olmamistir? |
beehh...
21 sayfa olmuş... |
Dinler arası dialogun güzel ve nazenin meyveleri Avrupalı İslam hasımlarını ziyadesiyle korkutmakta....
Ümidim odur ki; peyderpey bu şahlanış bir gün fevc fevc dehalet ikliminde şaha kalkar... Ah o günleri gören bizler olaydık, nolurdu... |
All times are GMT +3. The time now is 01:57. |