![]() |
Şeriat isteyenlerin oranı
hayret bir şey anket için nasıl "saçma" dersiniz?
birileri de sanki babalarının malıymış gibi "İLLE DE CUMHURİYET" demiş. iran'da da yönetim şekli cumhuriyet ?? fakat islami kurallar var. cumhuriyet, halkın ülke yönetimini seçtiği bir yönetim şeklidir. şeriat kurallarının egemen olduğu cumhuriyetler de var dünyada. 2013 te rejimimizin 90. yılını kutluyor olacaz. laik cumhuriyet türkiye nin 90. yılına az kaldı. ne gördük bu 90 yılda? daha birkaç sene öncesine kadar 3.dünya ülkesi diye tabir ediliyorduk. ekonomi berbat, sanayi kötü, teknolojik gelişmeler yok denecek kadar az, üniversiteler kötü, eğitim berbat vs... diyecegim o ki 90 yıldır hiç bir hayrını görmedik şu laiklik midir, laik cumhuriyet midir nedir çoğu kimsenin tanımını dahi yapamadığı yönetim şeklinden? şeriatı denemek lazım. |
Alıntı:
iste kardes bu noktada bir ayrisma var Kuran-i Kerim sadece diger dünyanin kurallarini belirleyen bir kitap degil aksine bu dünya icinde gönderilmis ve düzenin nasil olacagini belirtmis yani eger Allahla arana biri giriyorsa bu Allahin kelami kardes yani Kurani kerimi sadece dini kurallar olan bir kitap olarak algilarsak yaniliriz o kitap hayatimizin her alanini belirleyen ve kurallar koyan bir kitaptir tabiki öyle bir yönetim isteyip, istememek bireyin takdirindedir ama bu gercegide gözardi etmemek gerekir ;) |
˙·٠٠•●Cumhuriyetle Şeriat aynı şey değil ama anlamıyorlar bir türlü doğru anlatılması gerek bence •●••٠·˙
|
basligi amacindan saptirmaya gerek yok, Seriatla yönetim isteyenlerin orani cok azdir ve kaldiki Türkiye su anda böyle bir yönetime hazir degildir tabiki birey istedigi yönetimi ister ama herkesin her istedigi denenecek olursa yap,boz tahtasina döneriz..
|
İlk yorumumda dediğim gibi şeriat gelse dahi yönetim şekli yine cumhuriyet olacak,seçimler-meclis vs vs.
Tek değişiklik yasalarda olacak,ceza hukuku-medeni hukuk vs. vs. Ne birisi yahudi diye onun hakkı yenecek nede ateist diye kolu bacağı koparılcak. Bir araştırmacının top kapı sarayında osmanlı zamanında görülen bir davayla ilgili belgeler buldu,dava gaziantepte görülüyor ama padişahın mı nedir tam bilmiyorum onayı için Gaziantep-İstanbul arası gidip gelinmesi gerekiyor.O zamanlarda araba-uçak-balon bulunmadığını-atla seyahat yapıldığını düşünürsek davanın 2 ay gibi kısa sürede bitirilmesi ve yahudiye dava açan müslümanın haksız bulunması şer-i düzenin ne kadar adil olduğunu gösteren küçük örneklerne bir tanesidir. Bugün cumhuriyetle yönetiliyoruz,laiklik denen naniklik yüzünden ayaklı masonlar sağda solda cirit atıyor,kendilerine kemalist sıfatını takanlar başörtülüleri tekmeleyip iabdet haneleri kapatmakla uğraşıyor,insanları sapkın yola itmeye çalışıyor. Bir ateist 'baskı görücem' korkusuyla şeriat kanunlarıyla yönetilen bir ülkede nasıl ki yaşamak istemiyor ise bende laiklik denen safsatanın bulunduğu bir ülkede yaşamak istemiyorum. Komünist bir ülkemi olsa acaba :-X |
Alıntı:
şeriatı istemeyenler, laiklikten ne kadar memnunlar acaba? bunun yap-bozla ne alakası var?? ?? ?? ?? bir ülke ya şeriatla yönetiliyordur ya da yönetilmiyordur. tamam farklı yönetim şekilleri de vardır ama ülkemizin için iki seçenek var. ya şeriat ya da değil. laiklikte sakalla. örtüyle uğraşarak bilimden, ilimden, ekonomiden, sanayiden uzak kaldık. bir ülke daha bir duruma düşemezdi? yıllardır hep halkın seçtiği vekillerin yönettiğini sandığımız ülkemizi meğer çakallar, mafyalar, yönetti. şeriat olsaydı bunların oluşacağına imkan vermiyorum. bu yüzden şeriat diyorum. yap-bozla alakası yok? saçma sapan yorumlarda bulunmayalım, konuyu farklı yerlere çekmeyelim |
Herkes sözlerimi anlamak istediği gibi anlıyor!! yok milli dini değerleri yok etmeye çalışmakmış....
Ben bu değerler çok çok bağlıyımdır...Ama diğer insanlarıda görmezden gelemem.... Ben kimsenin dini yaşayışına inanışına kılık kıyafetine karışmam...Ama kimsede beni inanışına göre yaşatamaz...osmanlıdakiler yaşamış olabilir ama ben yaşayamam.... Sözlerimi çarptımayın şuan şeriatın devlet idaresinden bahsediyoruz cevaplarım ona göre yoksa allahın kuralları demektir buna lafımız yok sankı dine laf söylüyormuşum gibi çarpıtılmasın... Herkes o kadar istiyorsa kuranı kendi hayatının anayasası yapar ama kimsenin yapmasını bekleyemez... Kusura bakmayında yeri geldiğin de boşanmak için kocamın boşol demesini bekleyemem... Hüdaverdi komünizmede bir o kadar karşıyım biri dini yönetimdse biri dinsiz yönetim en iyisi ikisini ortası...yani bugün..(tabiki bir takım özgürlükler daha da oturunca) |
şeriatın yanında demokrasi olmazsa ben de istemiyorum
|
özgürlükler sınırlı olduğu ölçüde kısıtlanmamalı her zaman
|
devleti dini kurallarka bezemek sakıncalı sonuçlar doğurur.Hangi din ile yönetilecez?HAngi mezhep ile?Birinin ak dediğine diğeri kara demez mi?Bugünkü sistemin eksiklikleri olsa da yine iyi :-*
|
All times are GMT +3. The time now is 02:19. |