AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Beyin Fırtınası (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=217)
-   -   EN ŞİDDETLİ BEYİN FIRTINASI: SATRANÇ (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=12798)

HOGE_MERA 11-24-2007 12:52

EN ŞİDDETLİ BEYİN FIRTINASI: SATRANÇ

Soru:

Beyaz taşlarla oynadığınız bir oyunda ilk hamleyi hangi taşla yaparsınız ve bu hamleyi yapma sebebiniz ya da amacınız nedir?

HOGE_MERA 12-05-2007 21:48

Dünyada ve Türkiye'de satranç gelişirken, bizim bölümde geriliyor. :)

Öğrenmek isteyen, oynamasını bilen, geliştirmek isteyenler vazgeçmiş herhalde.

selahattin_ay 12-15-2007 00:54

Alıntı:

HOGE_MERA Nickli Üyeden Alıntı
Soru:

Beyaz taşlarla oynadığınız bir oyunda ilk hamleyi hangi taşla yaparsınız ve bu hamleyi yapma sebebiniz ya da amacınız nedir?

cevap at ile oynarim amacim hem atin ziplamasindan faydalanmak hem de onun piyonlarini yemek olur ayrica coban matini falan dusunurse de onlem tarzi bir seyler ...

HOGE_MERA 12-15-2007 13:16

Alıntı:

selahattin_ay Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Soru:

cevap at ile oynarim amacim hem atin ziplamasindan faydalanmak hem de onun piyonlarini yemek olur ayrica coban matini falan dusunurse de onlem tarzi bir seyler ...

Diyelim ki rakip bu ilk hamleye merkezdeki piyonuyla hamle yaparak karşılık verdi. Şahın önündeki piyonu 2 kare ilerletti ve merkezi sağlama aldı. 2. hamleni yapacaksın. Hangi taşla yaparsın?

osman_zinnur 02-05-2008 01:55

Alıntı:

Soru:

cvp: e4,d4,c4,f4 gibi merkezi tutucu hamlelerle başlardım bu hamleler ayrıca arkadan gelecek Ac3,Af3 hamlelerini destekler. bu arada ben de satrancı geliştirmek istiyorum sık sık etüt ve problem koyun. saygılarımla...

HOGE_MERA 05-25-2008 13:15

Alıntı:

osman_zinnur Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Soru:

cvp: e4,d4,c4,f4 gibi merkezi tutucu hamlelerle başlardım bu hamleler ayrıca arkadan gelecek Ac3,Af3 hamlelerini destekler. bu arada ben de satrancı geliştirmek istiyorum sık sık etüt ve problem koyun. saygılarımla...

Merkezi tutucu hamleler ve devamında at c3 ya da f3 doğru hamleler.

Uzun süreden beri ilk defadır giriş yapabildim. Askerlik görevimi yapıyorum, cevap verme imkanım olmadı. Geç cevap verdiğim için hakkını helal et kardeşim. Uzun bir süre daha giriş yapamayabilirim. Selam ve dua ile..

ENGİNEER 05-25-2008 13:58

Bütün örnekleri yaptım..Zevkliydi gerçekten..Uzun zamandır oynamıyorum bayağı unutmuşum...

YavuzSultanSelim 05-25-2008 16:31

satranç tamamen zeka oyunu değil bence. çoğu ustalar hamle ezberleyerek bu oyunu oynuyor. Mesela her hamlenin karşı bir hamlesi var. Karşıdakinin hamlesini çökertecek hamleleri yaptın mı oyunu alıyosun. O yüzden pek fazla satrançı sevmiyorum

All times are GMT +3. The time now is 12:13.