![]() |
Namazını kıldıran imam Saylan'ı neden akladı?
Toprağa verilen ÇYDD Başkanı Saylan'ın Teşvikiye'de kılınan cenaze namazında emekli müftünün konuşmasını Ersoy Dede analiz etti. http://image.haber7.com/haber/haber7...9104027159.jpg 19 Mayıs 2009 22:42 Ersoy Dede'nin yazısı: Türkan Saylan'ın cenaze namazını kıldıran imam, ekranları başındakilere Saylan'ı anlattı. Üstelik öyle bir anlattı ki, 'Acaba neden anlatıyor' demek durumunda kaldık... Bir imam cenaze töreninde ne anlatır? Türkan Saylan’ın cenaze namazını, vasiyeti üzerine eski Beyoğlu Müftüsü İhsan Özkeskin kıldırdı.. *** Pek çok cenaze törenini gazeteci olarak izlemiş biriyim.. Yakınlarımdan da çok kişinin cenaze namazına katıldım ama benim yakınlarımdan kimseyi, son yolculuğuna, kıdemli din görevlileri uğurlamadığı için, Ya da hiçbir din görevlisi, benim yakınlarımın cenaze töreninde konuşma falan yapmadığından, deneyimlerim gazeteci olarak izlediğim törenlerle sınırlı.. Bu törenlerin hiç birinde de, din görevlisinin, Merhum ya da merhumeyi aklama konuşması yaptığına tanık olmamıştım.. Bu da benim için bir ilk oldu.. Eski Müftü İhsan Özkeskin, önce kişisel hukukunu anlattı Türkan Saylan ile, Ardından da, bilinenin aksine ne kadar dindar bir kişi olduğunu.. Peki ama bu vaaza gerek var mıydı? Onu; “'Namaz Kılmasınlar Bale Yapsınlar” sözüyle hatırlayanlar, Eski müftünün bu konuşmasından sonra düşüncelerini değiştirmiş midir acaba? Ya da başörtüsü düzenlemesi için; “Bu, Türkiye için büyük bir ayıptır” dediğini aklından çıkarmayanlar, Artık, o cenaze töreninden sonra farklı mı düşünüyordur? Mesela unuttuk mu; “Bir af ilan edilsin. Ceza alan öğrenciler okullarına perukla devam edip okullarını bitirsinler" dediğini, o eski müftü; “dindar bir insandır Türkan Hoca” dediğinde.. Hâlâ anlayabilmiş değilim, din görevlisinin bu tartışmaya neden karıştığını ve Neden taraf olduğunu…. ERSOY DEDE - CAFESİYASET |
"dindar bir insandır Türkan Hoca” :D inancını gizlide yasıyor demek ki :hihi2:
|
Alıntı:
Dindar görmesek yedirecekler haaa... ;D :w: Neyse öldüğü iyi oldu oradaki bir çok kişi cami gördü böylece... :w: :hihi2: Dua bile ettiler yaa bunlar tam dinci... :w: ;D Bu kadar laikliğe aykırı hareket edilmez yahuuu kınıyorum hepsini... gerici dinciler nolacak... :w: :hihi2: ;D |
Alıntı:
Türkan Saylan inançlıydı demeye getirmedim tabiki,ama yeter artık bırakın kadının peşini Allah'tan başka kimseye verecek hesabı kalmadı. |
Alıntı:
Dindarlık sadece İslam dinine bağlı olanlar için geçerli bi cüümle değil.. Mesela Hristiyanlığın gereklerinitam olarak hatta Misyonerlik bazında sürdüren biri DİNDAR biri olur.. |
Alıntı:
Zaten MİT ve Genelkurmay'ın raporlarında misyoner olduğuna dair bilgiler var. |
ALLAH c.c ayetlerinin işine gelenini kabul edip işine gelmeyenlerini red eden bir varlık nasıl oluyorda müslümanlık sıfatını alıyor hala anlamış değilim zira bunu iddaa eden zihniyetler bizim bilmediğimiz bir hadis veya ayetmi haşa huzurdan biliyorlar...
|
Alıntı:
mechul çok güzel yazmış millet cami gördü...şeriyatçı bunlar... |
Bunlar Atatürk ile kafayı bozmuşlar...cenaze arabasının önüne bile Atatürk resimi asmışlar...Allah akıl fikir versin ne diyeyim.
|
Alıntı:
Atatürk imanlarını kurtaracak sanıyorlar... ;ı: ;ı: |
Vay be kadına bakın cenaze namazini kildiracak hocayi bile ayarlamis önceden :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben şimdi merak ediyorum MÜNKER ile NEKİR,i görünce karşısında ne yapacak bu gece... |
Alıntı:
Laikliğin tanımını sormaz inşALLAH... :hihi2: |
Bu kadını pek sevmemekle birlikte Allah günahlarını affetsin ne diyeyim?
Bu kadın başörtülüleri sevmiyor, saygı dahi duymuyor.Hatta onlara hakaret bile ediyor utanmaz. Bir de Atatürkçü'yüz diyerek milleti uyutuyor.Bari Atatürk'ün adını kirletmeseler.Yazık! |
düşündükçe içim titriyor
şimdi nasıl veriyor ki acaba yaptıklarının hesabını... neydi bu kadar bu düşmanlığı... :( belki onca iyilik yaptı (kötülüklerinin yanısıra) ama neye yarar ki İyiliklerin merkezine Rabbine düşmandı sayın Türkan Saylan :( gerçekten boşa geçen ömrüne ve ona mı acısam yoksa onun yolunda ömrünü hiç edenlere mi acısam çok yazıkkk :( |
Nedense bu ülke de birileri öldüğü zaman badem gözlü muamelesi görür hep...Sizde bizlere akıl vermeyi bırakın, herkes istediği görüşünü yorum olarak yazabilir... Siz sevdiğinizi yazın, biz sevmediğimizi... Yorum üzerinden siyaset yapmayınız...
|
Alıntı:
dinimizi elimizden almak için her yola başvurmuş bir insandan söz ediyoruz biz şuan... hangi düşmanlığından söz edeyim ki hangisinden... kılınan namazdan takılan başörtüden kendilerinin asıl bizim bir hiç oluşumuzdan mı ... yoksa teröristlere yaptığı yardımlardan söyleyin Allah aşkına hangisinden bahsedeyim... son ERGENEKON olayınıda saymadımmm yani ....... hem dünyalar kadar bilgisi donanımı olsa ne yazar ki ... Allah rızası için ve O'nun yolunda kullanmadıktan sonra O'nun yoluında kullanmadığı gibi birde düşmanlığını yaptı aktif bir şekilde... kusura bakmayın ama ben savunulucak bir tarafını göremiyorum ... bence sizlerde neye bağlandığınızı görünn .. artık uyanınnn ... Allah hidayet nasip etsin inş sizlerede |
O imam hem "DSP'li" hem de "vasi imam" çıktı! Türkan Saylan'ın cenazesinde siyasi içerikli bir konuşma yapan emekli Müftü İhsan Özkeskin DSP'li çıktı. Saylan, cenaze namazını Özkeskin'in kıldırması için vasiyet vermiş! |
Alıntı:
|
Alıntı:
DSP'nin herkez ne mal olduğunu biliyor.Yaptıklarını da çok iyi biliyoruz.Eğer insan bir partiyi destekliyor ise onun görüş ve yaptıklarını destekliyor demektir. |
Alıntı:
Bir dip not daha İmam İhsan Özkeskin 1999 yılında DSP'den Üsküdar Belediye Başkan adayı olmuş, fakat seçimleri kazanamamıştı. |
1- İhsan özkeskin değil, İhsan Özkes,
2- İmam değil eski müftü. 3- Türkan Saylan özellikle bu adamı istemiş, özellikle bu kıldırsın demiş. 4- Çünkü bu adam 2002 seçimlerinde beyoğlu müftüsü iken CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAK İÇİN BAŞVURMUŞ birisidir. 5- DSP liliğini bilmiyorum, ama chp milletvekili adayı olmuştu. (burdan bakabilirsiniz, http://www.milliyet.com.tr/Guncel/Ha...0olmayanlardir) 5- Bu sebeple de türkan saylanı aklaması, aklamaya çalışması doğaldır. |
Öyle yorumlar var ki Allah onlara vahiy yolu ile Türkan Saylan'ın cennetlik mi cehennemlik mi olduğunu bildirdi herhalde diye düşündürüyor insanı.
Arkadaşlar kendinize gelin!! Kuran'da şöyle bir ayet okuduğumu hatırlıyorum: Biz bazılarını kötülük yapmak üzre göndeririz, mealinde idi.. Yapılanların kaçta kaçının insan egosu/nefsi ile yapıldığını kaçtakaçının görevi olduğunu siz nereden biliyorsunuz?!! Bilmedikleriniz hakkında atıp tutmayınız rica ederim. Bir Müslümana yakışır vaziyette "Allah affetsin" deyip sükunette bulunmak ve dahi varsa içimizdeki kötü cümleleri kendimize saklamak daha evladır diye düşünüyorum. |
|
HELAL OLSUN O IMAMA. TURKIYEMIZDE BOYLE DIN ADAMLARINA IHTIYAC VAR. ACIK FIKIRLI DURUST DEMOKRASIDEN YANA DIN ADAMLARINA IHTIYAC VAR.
|
Alıntı:
|
Başlığı yeniden okuyunca şu geldi aklıma:
Katranı kaynatmakla olur mu şeker? Cinsine tükürdğüm cinsine çeker! |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 15:20. |