AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   BYE BYE TÜRKCHE (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=115813)

tikky_men 09-11-2009 15:54

BYE BYE TÜRKCHE

"SoN SAmAnlaRdA, ON bEsh İlE YiRMy BesH YasH AraSI GenChyK De TÜRKÇE'Nİn NasIL YOq OLUShuNu GöRüyORus."
Türkçe şu an gençler arasında gerek yazışmalarda, gerek konuşmalarda anlaşılamayan bir şekilde kullanılıyor.
Eminim Türkçe'yi kıskanan kesimlerin oyunu.
Türkçe'nin 2009 modeli şöle
- "z" harfini "s" ile değiştirerek yazma ve okuma,
- "h" harfini "f" harfi ile değiştirerek yazma ve okuma,
- "ş ile ç" harflerini " sh " harfleri ile "ch" harfleriyle değiştirerek yazma ve okuma,
- Cümleler de kimi harfleri büyük kimi harfleri de küçük yazma.

Farkında mısınız? Türkçe özünden kopuyor. Gençliğin nereye gittiğini size soruyorum. 19 yaşındayım ve ne durumda olduğumu bilmiyorum. Türkçe'mi kullanamıyorum.

bHAnA YArdIm EdyN. PheN TÜRKÇE'yi GeRy İsTyYorUm.

BlueMoon 09-11-2009 15:59

evet bu bizim kanayan yaramız özellikle facebookta msn de ve diğer sohbet sitelerinde konuşurken yazışırken mesaj ve imla kuralları zaten yok edildiği gibi Türkçemiz de resmen katledilmektedir.

bu konuya birçok kez dikkat çektim. sadece burada değil birçok ortamda bundan bahsettim fakat pek kaale alan olmadı.

özellikle gençler böyle yazılardan ne anlıyor bilmiyorum

ş yerine $ gibi ifadeler vs..

Feride 09-11-2009 16:13

Ben de gerek forumda gerekse başka alanlarda elimden geldiğince uyarıyorum. Hatta öyle ki çoğu zaman şaka falan yaptığımı düşünüyorlar.: ) Halbuki ben çok ciddi oluyorum..

Forumda da uyardığım kişiler sanırım bazen kırılabiliyorlar bu uyarılarmdan dolayı. Canları saolsun..: )

Netice itibariyle dikkat etmek lazım. İletişim aracımız olan dilimize, güzel Türkçemize gereken ihtimamı göstermeliyiz..

tikky_men 09-11-2009 16:13

EVET. BİRAZ ÖNCE BENDE ZORLANDIM AYZARKEN İLK DEFA BİR SİYASİ FORUMA YAZI YAZIYORUM VE "BİRAS "YAZARKEN FARK ETTİM VE DEDİM;" BÖYLE BİR KONU AÇMALIYIM. MSN'DE BENDE ÖYLE (ÖLE ) KONUŞUYORUM. ARTIK BANADA YASAK :)"

tikky_men 09-11-2009 16:15

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 666098)
Ben de gerek forumda gerekse başka alanlarda elimden geldiğince uyarıyorum. Hatta öyle ki çoğu zaman şaka falan yaptığımı düşünüyorlar.: ) Halbuki ben çok ciddi oluyorum..

Forumda da uyardığım kişiler sanırım bazen kırılabiliyorlar bu uyarılarmdan dolayı. Canları saolsun..: )

Netice itibariyle dikkat etmek lazım. İletişim aracımız olan dilimize, güzel Türkçemize gereken ihtimamı göstermeliyiz..

Evet, haklısın. Güzel TÜRKÇE'miz gidiyor :(

Zeynep 09-11-2009 16:21

Alıntı:

tikky_men Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 666100)
Efet, haqlısın güsel TÜRKÇE'misss gidiyooo :(

konuya uymadı sanki bu yazı ne dersin ? :)

Feride 09-11-2009 16:22

Alıntı:

Zeynep Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 666106)

:)) katılıyorum: D

Enfal 09-11-2009 16:25

Hocam Türkçe'yi bozarak mı koruyacağız? Tamam anladık bozmuşlar. Nasıl bozduklarını da anladık. Sizin nerede nasıl yazdığınızı da anladık ama yeter yani. Artık normal bir şekilde yazalım şu gariban harfleri ve onların oluşturduğu kelimeleri.

tikky_men 09-11-2009 16:26

Alıntı:

BİLİYORUM ABLACIĞIM. AMA HERKES FARKETSİN DİYE ÖRNEK VERDİM. ÇÜNKİ BUNU KULLANAN BEN SEN O BİZİZ YANİ. ÖNCE BENDEN BAŞLAYALIM. :) MALUM SEN OKUYUNCA BEN OLARAK OKUYACAKSIN SENDE DÜZELECEKSİN. NEYSE BİRAS SAÇMA BİR LAF OLDU :) YANİ ÖYLESİNE ÖRNEK VERDİM

Zeynep 09-11-2009 16:27

tamam kardeşim :) anladı ablan

tikky_men 09-11-2009 16:31

TAMAM ABLA KABUL ETTİ KARDEŞİN :D

reyAKbay 09-11-2009 16:33

Herşeyden önce sormak istediğim birşey var ''tikky'' nedir? Madem bu kadar muzdaripsiniz ,türkçemizin yokoluşundan ötürü şikayetçi iseniz bu hadise üzerinde dikkatli davranıyorsunuz da ----> neden ''tikky'' ??
Bu tikkylik akımı da yeni peydah oldu başımıza , saçmalıktan başka bir şey ifade etmiyor benim için. Özenti kesiminin yeni gözde kelamı ''tikky''. Cevabı basit TÜRKÇEMİZ işte bunlardan ötürü yozlaşmakta! Herkes üstüne düşen görevi yerine getirse ki bu çok zor birşey değil,hallonulmayacak vaziyette değiliz.Elimden geldiğince dikkat ediyorum,etmeyeni uyarıyorum.Hepimizin yapması gereken de bu olsa sahip çıkılması gereken bir dilimiz de olmaz.Selam ile..

LeyaL 09-11-2009 16:37

Bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz..
Forumda ya da diğer alanlarda..

Her birimiz daha dikkatli olur isek; sorunu ortadan kaldırma adına çok büyük bir adım atmış olacağız (:

tikky_men 09-11-2009 16:39

Alıntı:

reyAKbay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 666125)
Herşeyden önce sormak istediğim birşey var ''tikky'' nedir? Madem bu kadar muzdaripsiniz ,türkçemizin yokoluşundan ötürü şikayetçi iseniz bu hadise üzerinde dikkatli davranıyorsunuz da ----> neden ''tikky'' ??
Bu tikkylik akımı da yeni peydah oldu başımıza , saçmalıktan başka bir şey ifade etmiyor benim için. Özenti kesiminin yeni gözde kelamı ''tikky''. Cevabı basit TÜRKÇEMİZ işte bunlardan ötürü yozlaşmakta! Herkes üstüne düşen görevi yerine getirse ki bu çok zor birşey değil,hallonulmayacak vaziyette değiliz.Elimden geldiğince dikkat ediyorum,etmeyeni uyarıyorum.Hepimizin yapması gereken de bu olsa sahip çıkılması gereken bir dilimiz de olmaz.Selam ile..

HAKLISIN AMA BEN HATAMI KABUL EDİYORUM. YAZIMI OKURSANIZ:
"BENİ KURTARIN" DİYORUM. YANİ MSN KONUŞAN GENÇLER BU KONUŞMADAN KENDİNİ ALAMIYOR. TİKKY SADECEE NİCK, AMA MAĞAZALAR ÜZERİNDEKİ YABANCI TABELALAR GERÇEK. YANİ NİCK ÖNEMSİZ DÜŞÜNCE ÖNEMLİ. BEN TÜRKÇE'yi GAYET İYİ KULLANDIĞIMDAN EMİNİM. ÇÜNKİ BEN SANAL ALEMDE SADECEE KONUŞTUĞUM DİL O. EVET O DİL OLDU. MSN DİLİ. YANİ İNSANLARIN GERÇEK HAYATI ÖNEMLİ DEĞİLMİ? DÜŞÜNCE ÖNEMLİ DEĞİLMİ?
TİKKY NE ANLAMA GELDİĞİNİ BENDE BİLMİYORUM. AMA UNUTMAMAK İÇİN BİR NİCK BUNDAN EMİN OLABİLİRSİN...

LeyaL 09-11-2009 16:45

Alıntı:

tikky_men Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 666129)
HAKLISIN AMA BEN HATAMI KABUL EDİYORUM. YAZIMI OKURSANIZ:
"BENİ KURTARIN" DİYORUM. YANİ MSN KONUŞAN GENÇLER BU KONUŞMADAN KENDİNİ ALAMIYOR. TİKKY SADECEE NİCK, AMA MAĞAZALAR ÜZERİNDEKİ YABANCI TABELALAR GERÇEK. YANİ NİCK ÖNEMSİZ DÜŞÜNCE ÖNEMLİ. BEN TÜRKÇE'yi GAYET İYİ KULLANDIĞIMDAN EMİNİM. ÇÜNKİ BEN SANAL ALEMDE SADECEE KONUŞTUĞUM DİL O. EVET O DİL OLDU. MSN DİLİ. YANİ İNSANLARIN GERÇEK HAYATI ÖNEMLİ DEĞİLMİ? DÜŞÜNCE ÖNEMLİ DEĞİLMİ?
TİKKY NE ANLAMA GELDİĞİNİ BENDE BİLMİYORUM. AMA UNUTMAMAK İÇİN BİR NİCK BUNDAN EMİN OLABİLİRSİN...

Size güzel bir isim bulalım mı =)

Evet sokakda yürürken bir ara Türkiye'de olduğuna inanmak için şahid arayabiliyor insan..(:

Eşref 09-11-2009 16:48

Alıntı:

LeyaL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 666135)
Size güzel bir isim bulalım mı =)

Bencede. Kardeşimize öncelikle güzel bir isim bulalım derim. ;1 Birde bizler gibi küçük harflerle yazarsa, forum kurallarını da ihmal etmemiş olur. :)

Ak_Kelebek 09-11-2009 16:56

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 666137)
Bencede. Kardeşimize öncelikle güzel bir isim bulalım derim. ;1 Birde bizler gibi küçük harflerle yazarsa, forum kurallarını da ihmal etmemiş olur. :)

Hislerime tercüman oldun kardeşim bende tam bundan bahsedecektim ki sen yazmışsın;1 +

tikky_men 09-11-2009 16:57

bilmem ki nasıl olur.

Feride 09-11-2009 16:59

Bence konuyu açan arkadaş, açtığına açacağına bin pişman oldu gibi sanki: D

Nikinden de olacak zira bu gidişle: )

LeyaL 09-11-2009 17:03

bye bye turkce derken kasdı nickiydi zaten (:
Yok pişman felan olmaz gâyet mutlu ve de kararlı :D

tikky_men 09-11-2009 17:08

yok nick demiyelim o zaman madem güzel türkçe konuşacağız takma isim diyelim. takma ismimi değiştirmek gibi bir niyetim yok. ben konu başlığı seçerken alakalı olsun istedim.

depare 09-11-2009 17:50

Bir milleti ayakta tutan 3 değer vardır; "Dil,Din ve Tarih"
Bunlardan birisi kaybedilirse o millet yok olur..!

tikky_men 03-15-2012 10:50

Alıntı:

Alıntı:

reyAKbay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 666125)

haklısın bir şey diyemiyorum...

unnamed 03-15-2012 12:56

konu hortlamis...
diger yani da konuyu acan kisinin niki...
entresan..

tikky_men 03-17-2012 12:06

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 998291)
konu hortlamis...
diger yani da konuyu acan kisinin niki...
entresan..

"Farkında mısınız? Türkçe özünden kopuyor. Gençliğin nereye gittiğini size soruyorum. 19 yaşındayım ve ne durumda olduğumu bilmiyorum. Türkçe'mi kullanamıyorum." yazdım""".... bilmem anlatabildimmi?

Feride 03-17-2012 16:54

Alıntı:

tikky_men Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 998845)
"Farkında mısınız? Türkçe özünden kopuyor. Gençliğin nereye gittiğini size soruyorum. 19 yaşındayım ve ne durumda olduğumu bilmiyorum. Türkçe'mi kullanamıyorum." yazdım""".... bilmem anlatabildimmi?

Özeleştiri olmuş..

Güzel bunun farkında olabilmekte..

All times are GMT +3. The time now is 00:24.