AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Protesto (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=122)
-   -   ETÖ'nün 'Yargı Ayağı' !!! '' YANDAŞ YARGI İSTEMİYORUZ '' (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=116010)

rıfat gökalp 09-15-2009 04:02

ETÖ'nün 'Yargı Ayağı' !!! '' YANDAŞ YARGI İSTEMİYORUZ ''
 
http://image.samanyoluhaber.com/Imag...9828/83689.jpg

İlginç listedeki meşhur isim -
Bağımsız yargıyı baskı altına almakla suçlanan Ergenekon sanığı Engin Aydın'dan ilginç bir isim listesi çıktı.


Belgeyi dikkat çekici hale getirense, HSYK'dan iki üyenin listede yer alıyor olması...




Yargıyı ve siyaseti etkileme, yönlendirme toplantılarının organizatörü olmakla suçlanan, ETÖ iddiaları sanığı Engin Aydın'dan çok önemli bir belge ortaya çıktığı öne sürülüyor.



El yazısı ile kaleme alındığı görülen listede, "önemli" başlığının altında, alt alta sıralanmış isimler göze çarpıyor. Ergenekon'un kamuoyunu baskı altına almak için düzenlediği toplantılardan birinin katılımcı listesi olduğu öne sürülen belgede, iki isim dikkat çekiyo O isimlerden biri, Kadir Özbek diğeri de Suat Ertosun. İki ismin de yanına "yargıtay" diye not düşülmüş. Ertosun'u kamuoyu yakından tanıyor.



Suat Ertosun'un, Asrın Davası, Fail-i Meçhuller ve terör örgütü PKK'ya ağır darbe vuran KCK operasyonun hakim ve savcılarını görevden almak için korsan kararname hazırladığı öne sürülmüştü. Üstüne bir de ETÖ iddiası sanığı Engin Aydın'la yan yana görüldüğü bu fotoğraf ortaya çıkınca hakkındaki şüpheler büyümüştü.

Engin Aydın'dan çıkan listedeki bir diğer isim de Kadir Özbek. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Yardımcısı Özbek, Ertosun hakkındaki iddialar, medyada yer alınca kameraların karşısına geçip onu savunmuştu.

İlginç isim listesinde, kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim daha var.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu. Hukuk çevreleri, Eminağaoğlu'nu, Asrın Davası'nda hakim ve savcıları baskı altına alacak açıklamalar yaptığı gerekçesiyle eleştiriyor. Ağaoğlu, ETÖ iddiaları sanığı Mustafa Balbay tutuklanınca Cumhuriyet Gazetesi'ne gitmişti. Gazete ekranda gördünüğünüz bu fotoğrafı yayınlayıp, altına da "destek ziyareti" başlığını atmıştı

samanyoluhaber


VİDEO-LİNK

http://www.samanyoluhaber.com/h_3134...m---video.html



rıfat gökalp 09-15-2009 04:13

Yandaş yargıda yeni skandal

http://www.habervaktim.com/resim/resim86982_2.jpg

Ergenekon Terör Örgütü sanıklarının isteği üzerine hakkında soruşturma açılan CHP'li milletvekilleriyle görüşmeler yaptığı ortaya çıkan Danıştay 1. Daire Başkanlığı üyesi Abdullah Dörtlemez'in, ilginç bir bağlantısı daha tesbit edildi.


Abdullah Dörtlemez'in, Ergenekon soruşturmasını eleştiren ve Ergenekon sanıklarına açıkça destek veren Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun başkanlığını yaptığı ve hiçbir hukuki dayanağı olmayan Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) Denetim Kurulu asil üyesi olduğu ortaya çıktı. Abdullah Dörtlemez, 3. Ergenekon iddianamesinde “Ergenekon terör örgütüne üst düzey eleman kazandırma, yargıyı ve siyasi oluşumları etkileyip yönlendirme toplantıları” olarak nitelendirilen Kent Otel Toplantıları'na da katılmış.

YARSAV BAŞKANVEKİLİYDİ, ŞİMDİ DENETİM KURULU ASİL ÜYESİ!

YARSAV'ın ilk Olağan Genel Kurulu, 26 Aralık 2006 tarihinde toplanarak, seçim ve görev dağılımı yaptı. Divan Kurulu Başkanlığını Onursal Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, başkan vekilliğini Danıştay üyesi Abdullah Dörtlemez'in, divan katipliğini Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Zafer Candoğan'ın yaptığı Genel Kurul'da, Denetim Kurulu asil üyeliklerine Nihal Koyuncu, Aysel Sevcan, Hamdi Yaver Aktan, Abdullah Dörtlemez ve Murat Arslan seçilirken, yedek üyeliklerine ise Necla Üçkardeşler, Yusuf Uluç, Hayrettin Kadıoğlu, Fatih Hakçı ve Semih Akça getirildi.

KENT OTEL TOPLANTILARINA DA KATILMIŞ

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan üçüncü iddianamede, Ergenekon Terör Örgütü üyeliği iddiasıyla yargılanan Engin Aydın'ın, Kent Otel toplantılarına katılanlar arasından tespit ettiği bazı kişilerle örgütün amaç ve stratejilerini anlatmak amacıyla küçük gruplar halinde ‘Ehli Dil' ve ‘Perşembe toplantıları' adı altında gizli toplantılar yaptığı kaydediliyor.
Kent Otel toplantılarının sekreteryasını yürüten Engin Aydın, toplantıları, toplantı konularını, katılımcıları tek tek deftere şöyle kaydetmiş:

3. Ergenekon iddianamesinde “Ergenekon terör örgütüne üst düzey eleman kazandırma, yargıyı ve siyasi oluşumları etkileyip yönlendirme toplantıları” olarak nitelendirilen Kent Otel Toplantıları'na katılanlar



Ergenekon sanıkları

İlhan Selçuk
Engin Aydın
Şener Eruygur
Hurşit Tolon
Mustafa Balbay
Erdal Şenel
Fatih Hilmioğlu
Mustafa Yurtkuran
Levent Ersöz
Ferit Bernay


(...)
Danıştay üyeleri:

Sinan Yörükoğlu
Turan Falcıoğlu
Salih Er
Nihat Turan
A. Hamdi Ünlü
Levent Artuk
Atıl Üzelgün
Abdullah Dörtlemez
Harun Çetintemel (Danıştay eski Başsavcısı)



Yargıtay üyeleri:


Akın Demir
Mustafa Kıcalıoğlu
Hamid Yaver Akdan
Muharrem Coşkun
Zekeriya Sevimli
Vehbi Aksoy
Necdet Olcay S
Ali Erol Özgenç
Hulusi Özek
Ali Em


CHP'LİLER ERGENEKON SANIKLARINDAN ABDULLAH DÖRTLEMEZ'E ULAŞMIŞ

Gazetemiz, CHP İzmir eski Milletvekili ve Aliağa eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü'nün, hakkında açılan soruşturmaya izin verilmemesi için Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Engin Aydın'dan yardım istediğini, Büyük Loca tarafından 2000 yılında ‘Büyük Loca'nın devlet kademelerindeki irtibatını sağladığı' için teşekkür ödülü alan Abdullah Dörtlemez'in de Engin Aydın'ın isteği üzerine CHP'li Hakkı Ülkü ile görüştüğünü ortaya çıkarmıştı.

KENAN KIRAN/VAKİT

rıfat gökalp 09-15-2009 04:30

Ergenekon sanıklarından Jandarma eski Komutanı Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur bir süre önce internete düşen ses kaydında, İstanbul Ağır Ceza Mahkemelerini kastederek "12. ve 14. Mahkemeler bizden" demişti.


YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na, "Koçum Ömer" diye hitap eden Ergenekon sanığı Engin Aydın'ın Yargıtay ve Danıştay üyeliği seçimlerinden yüksek yargıda birçok atama için devreye girerek,"Yandaş yargı"yı oluşturduğu ortaya çıktı. İşte iddianameden çıkan şok diyaloglar:


Başkanımın bir ricası var

Konu, bir belediyenin Danıştay'dan çıkarmak istediği yürütmeyi durdurma talebi. Ergenekon sanığı Engin Aydın, Danıştay Başkanvekili Sinan Yörükoğlu ile konuşuyor:

ETÖ SANIĞI 'Engin Aydın'- Sadece belediye başkanımın bir ricası var.

Yörükoğlu- Evet.

Engin Aydın- Onların bir şeyi var bir ısıtma problemi bir yürütmeyi durdurma talepleri olacakmış o konuda. Senden sonra da gidip Nihat'ın odasında oturacağım.


İnşallah çevireceğiz Ömer dur bakalım

Konu, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun Yargıtay üyeliğine seçilmesi:

Eminağaoğlu- Abi burada her şey bir farklı gidiyor senin iki kişiyle görüşmen lazım.

ETÖ SANIĞI 'Engin Aydın'-
Öyle mi o malum iki kişiyle mi?

Eminağaoğlu
- Kuruldaki.

Engin Aydın-
Tamam o malum iki kişiyle tamam ben çarşamba günü.

Eminağaoğlu-
Son viraja girildi artık olmazsa olmaz yani yoksa bir çok şey gidiyor.

Engin Aydın-
O iki kişiye o iki kişiye Muharrem de bir uğrasın.

Eminağaoğlu-
Tamam

Engin Aydın-
İnşallah çevireceğiz Ömer, dur bakalım.


Yeğenoğlu iyi çocuk bize lazım

Konu bu kez Danıştay seçimi. Ergenekon sanığı Engin Aydın devrede.

Engin Aydın- Ben bir yerdeyim de şu ismi hemen bana versene.

Salih Altay-
He İsa Ğeğenoğlu.

Engin Aydın
- Yeğen.

Salih Altay
- Yeğenoğlu abi, bu çocuk iyi bir çocuk Danıştay içinde lazım.



Kaynak: Yeni Şafak

rıfat gökalp 09-16-2009 05:35

Eminağaoğlu'nu kendi üyeleri yargılayacak


http://www.habervaktim.com/resim/resim87101_2.jpg
Eminağaoğlu'nun dosyası HSYK'ya gelecek ama hakkında karar vereceklerin %80'i yarsavlı


Adalet Bakanlığı, YARSAV ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında ihraç istemiyle soruşturma başlatması, gözleri HSYK'ya çevirdi. Eminağaoğlu hakkındaki dosya HSYK'ya geldiğinde büyük komedi yaşanacak… YARSAV Başkanı hakkında, HSYK'da bulunan YARSAV'lı üyeler karar verecek. YARSAV'a üye olan HSYK'nın 3 asil üyesi, başkanları olan YARSAV Başkanı Eminağaoğlu hakkında işlem yapacak!

Adalet Bakanlığı, Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı (YARSAV) ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında ihraç istemiyle soruşturma başlatması, gözleri Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) çevirdi. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Eminağaoğlu hakkında disiplin cezası uygulanması istemiyle dosyayı HSYK'ya gönderebilecek. Eminağaoğlu hakkındaki dosya HSYK'ya geldiğinde büyük komedi yaşanacak… YARSAV Başkanı hakkında, HSYK'da bulunan YARSAV'lı üyeler karar verecek.

BAŞKAN HAKKINDA ÜYE KARAR VEREBİLİR Mİ?
HSYK'nın YARSAV'lı 3 üyesi, hakkında dört ayrı soruşturma bulunan YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile ilgili işlem yapacak. YARSAV üyeleri HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile HSYK'nın asil üyeleri Musa Tekin ve Orhan Cem Erbük, YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'nun ihracı konusunda karar verecek.

EMİNAĞAOĞLU HAKKINDAKİ KARAR TARTIŞMALI OLACAK
HSYK'da; yargıdan beş, Adalet Bakanlığı'ndan iki temsilcinin bulunduğu 7 üye yer alıyor. Yargıdan gelen 5 asil üyesinin 3'ünün YARSAV üyesi olması, Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında verilecek kararı tartışmalı hale getiriyor. HSYK'nın asil üyesi Ali Suat Ertosun'un da, Ergenekon Terör Örgütü davası sanıklarından Engin Aydın ile buluşması ve irtibatı göz önüne alındığında, Eminağaoğlu'nun şimdiden oy çokluğuyla aklanacağı şeklinde yorumlanıyor.

YEDEK ÜYELERİN TAMAMI DA YARSAV'A ÜYE
HSYK'nın, Eminağaoğlu hakkında karar verecek heyette yer alan 3 YARSAV'lı üyenin yerine HSYK'nın yedek üyeleri görevlendirmesi gerekiyor. Söz konusu görevlendirme yapılsa da sorun yine çözülmeyecek. HSYK'nın, 5 yedek üyesinden tamamı da Yargıçlar ve Savcılar Birliği'ne (YARSAV) üye... HSYK'nın yedek üyeleri olan Coşkun Öztürk, F. Anıl Genç, Ayşe Albayrak Doğan, Feyzi Altınok ve H. Ceyda Kerman da, YARSAV'da üye olarak görev yapıyor.

EMİNAĞAOĞLU: YARSAV ÜYESİ OLMASINDA SAKINCA VAR MI?
YARSAV Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na, HSYK'nın yargıdan gelen 10 üyesinden 8'inin YARSAV üyesi olduğunu ve hakkında karar vereceğini hatırlattık, Eminağaoğlu, “Vakit gazetesine beyanat vermiyorum” dedi. Eminağaoğlu, ikinci aramamız üzerine, “Amacınız nedir? HSYK'nın 12 üyesinin 12'sinin YARSAV üyesi olmasında sakınca mı var?” dedi ve ardından telefonunu kapadı.

===============

SÜREÇ NASIL GELİŞECEK?
Adalet Bakanlığı, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında ihraç istemiyle soruşturma başlattı. Adalet Bakanlığı ikisi adli, ikisi de disiplin olmak üzere Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında yürütülen soruşturmada savunmasını istedi.

Eminağaoğlu'nun Yargıtay ek binasında yaptığı basın toplantısının derneklerin kamuya ait bir yerde açıklama yapma yasağına aykırı davranması ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden "Ergenekon" davası başta olmak üzere hukuki konularda açıklamalarda bulunması nedeniyle yürütülen adli soruşturmada savunması istendi.

Eminağaoğlu, savunmasını verdikten sonra Adalet Bakanı kovuşturma açılmasını isterse Ankara'daki bir mahkeme Eminağaoğlu'nun hakkında iddianame düzenleyecek ve son kovuşturmanını açılmasına ise Sincan Ağır Ceza Mahkemesi karar verecek.

Bu süreç sonucunda Eminağaoğlu'nun yargılanması yönünde karar çıkarsa, yargılama Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde yapılacak.

Eminağaoğlu hakkında "tarafsızlığını ve saygınlığını yitirdiği" gerekçesiyle Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'nca yürütülen idari soruşturma kapsamında da savunması istendi.

Meslekten ihraç istemiyle yürütülen soruşturmada Eminağaoğlu, savunmasını verdikten sonra Teftiş Kurulu soruşturmayı tamamlayarak Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderecek.

Ceza İşleri Genel Müdürlüğü de Teftiş Kurulu'nun raporunu yerinde görürse, Eminağaoğlu hakkında disiplin cezası uygulanması istemiyle dosyayı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na gönderebilecek. İstenen disiplin cezası meslekten ihraç da olsa bu konuda son sözü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu söyleyecek. Hakimler ve Savcılar Kanunu'na göre hakimler ve savcılarla ilgili "uyarı", "kınama" ve "meslekten ihraç" cezaları öngörülüyor.


KENAN KIRAN /VAKİT

rıfat gökalp 09-17-2009 05:56

http://www.samanyoluhaber.com/Images/shcm.png








http://image.samanyoluhaber.com/Imag...0985/81904.jpg

HSYK üyelerini öve öve bitiremedi - Video

Korsan kararname iddiasıyla gündeme gelen HSYK üyeleri
İşçi Partisi'nin yayın organı Aydınlık tarafından "kahraman" ilan edildi.


Doğu Perinçek'e ait dergi, Ergenekon savcılarını değiştirmeye çalıştıkları ileri sürülen HSYK üyeleri için "10 kahraman hakim" manşetiyle çıktı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yaz atamalarında, korsan kararname ile gündeme gelmiş ve Türkiye haftalarca HSYK krizi yaşamıştı.

HSYK ÜYELERİ İLE İLGİLİ İLGİNÇ HABER



Ali Suat Ertosun ve bazı HSYK üyelerinin başta Ergenekon olmak üzere KCK ve Faili Meçhul soruşturmaların savcı ve hakimlerini değiştirmeye çalıştığı iddia ediliyordu. Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek'in Aydınlık Dergisi, Türkiye'yi kilitleyen HSYK üyeleri ile ilgili ilginç bir haber yaptı.

AYDINLIK KAHRAMAN İLAN ETTİ

İşçi Partisi'nin yayın organı olan Aydınlık, Ergenekon ve KCK savcılarının değiştirilmesini istediği iddia edilen HSYK üyelerini kahraman ilan etti. Dergi, 'korsan kararname' ile Kurul'u kilitlediği öne sürülen üyelere de 'gerçek hukukçu' dedi.

"DİRENİŞİN İLK MEYVESİ"

'10 Kahraman Hâkim' başlıklı yazıda, Adalet Bakanlığı'nın, Ergenekon savcıları hakkındaki şikâyetleri işleme koymasını 'direnişin ilk meyvesi' olarak niteledi.
Dergide, dava sürecinde bundan sonra yapılacaklarla ilgili de öngörüler veriliyor. Hukuk literatürüne ilk kez giren 'çift başsavcı vekili" ataması'na değinen derginin, 'kılıçlar asıl şimdi çekildi' ifadesini kullanması dikkat çekiyor.

Bilindiği gibi İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ergenekon davasında halen tutuklu sanık. İddia edilen ETÖ'nün yöneticisi olmakla suçlanıyor. Ancak Perinçek birkaç ay önce HSYK'ya çağrıda bulunmuş, Aydınlık 'Ergenekon savcıları hakkında soruşturma başlatılsın' haberiyle çıkmıştı.

AYDINLIK'IN ÇAĞRISI CEVAPSIZ KALMADI

"Soruşturmaya gerçek savcıları atayın" kapağının hemen ardından Kurul'un, 3 savcıyı özel yetkilerle cumhuriyet başsavcı vekilliğine ataması "HSYK, ile Aydınlık arasında ortak bir frekans mı var sorusunu akla getiriyordu. HSYK krizinden sonra çıkan bu teşekkür haberi de şüpheleri yeniden ayağa kaldırdı.

tıkla izle

http://www.samanyoluhaber.com/h_3100...i---video.html

rıfat gökalp 09-18-2009 03:43

http://www.samanyoluhaber.com/Images/shcm.png









http://image.samanyoluhaber.com/habe...3/4/137345.jpg

Ergenekon Terör Örgütü Sanığı
''Org. Şener Eruygur'un'' eşi Mukaddes Eruygur 12 ve 14. MAHKEMELER BİZDEN 'diyor


İŞTE ŞOK SÖZLER

Mukaddes Eruygur eşinin tahliye edilmesi olayını anlatırken, İstanbul Ağır Ceza Mahkemelerini kastederek "12 ve 14. Mahkemeler bizden" diyor. Hatırlanacağı üzere Org. Hurşit Tolon'u da tahliye eden mahkeme 12. Ağır Ceza Mahkemeleriydi.

Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi Kd. Albay Nusret Demircan'la yaptığı konuşmaların ses kaydı video paylaşım sitelerine düştü.

Ses kaydında Mukaddes Eruygur, eşi Şener Eruygur'un taburcu edilip edilmemesi konusunda Alb. Demircan'la fikir alışverişinde bulunuyor. Kamuoyunun ağır hasta olarak bildiği Org. Eruygur hakkında Tabip Albay Demircan çok farklı konuşuyor.

GATA'nın verdiği kararın hastanın durumuna göre değil, Hukuksal durumuna göre verildiğini ortaya çıkartan ses kaydında, Albay Demircan, hukukçularla görüşülmesini buna göre istenirse taburcu, istenirse yatış verilebileceğini kendileri için hiçbirşeyin fark etmeyeceğini söylüyor.

Albay Demircan, Eruygur'un taburcu edilmesi halinde tekrar tutuklanabileceğinden endişe ettiğini ima ederek, "buradan taburcu edilirse tekrar aynı şeyler yaşanır endişesi var" diyor.

Konuşmanın diğer bölümünde ise Org. Eruygur'a hiçbir tedavi yapılmadığı, Org. Eruygur'un hastaneye gitmiş olmak için GATA'da bulunduğu ortaya çıkıyor. Eruygur'la ilgili GATA'da ne bir kan testi ne bir film olduğunu bunun Emekli sandığına fatura edilirken sıkıntıya neden olacağı üzerinde duruluyor ve bunların halledilmesi isteniyor.

Videonun bir bölümünde ise Org. Eruygur'un ayakta GATA içinde çekilmiş fotoğrafları bulunuyor.


12 ve 14. Mahkemeler 'ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN' EMRİNDE İMİŞ

http://www.samanyoluhaber.com/h_2217...r---video.html



"12 MAHKEME BİZDEN"


Konuşmanın sonunda ise Mukaddes Eruygur'un, eşinin tahliyesi için "mahkeme seçimi" üzerine konuşmaları yer alıyor. Konuşmanın bu bölümünde Mukaddes Eruygur, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Zekeriya Öz'ün istekleri doğrultusunda karar verdiğini, 12 ve 14. Ağır Ceza mahkemelerinin ise kendilerinden olduğunu şu sözlerle belirtiyor:

"Şimdu bu Zekeriya Öz 13. Mahkemede. İtirazlarımızı bunlar kapatıyor. 12. Ve 14. Mahkemeler bizdenmiş. Ankara Barosu, İstanbul Barosu, İzmir Barosu hazırız biz dediler. Teşekkür ettik herkese ama bir ceza profesörü, anayasa profesörü birisi ceza profesörü. Sinan Aygün nasıl çıktı dedim. Sinan Aygün'ün yanında Hisarcıklıoğlu vardı dedi. Sizin arkanız nerde arkanız dedi bana."

Org. Eruygur'un eşi Mukaddes hanımın "bizden" dediği 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Org. Hurşit Tolon'u tahliye eden mahkemeydi. 12. Ağır Ceza, Org. Tolon hakkındaki delilleri ve hazırlanacak iddianameyi beklemeden tahliye kararı vermiş ve bunu da "delil yetersizliğine" dayandırmıştı. Oysa daha önce Org. Tolon hakkında yapılan tahliye talepleri aynı deliller nedeniyle defalarca reddedilmişti.


12 ve 14. Mahkemeler 'ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN' EMRİNDE İMİŞ

http://www.samanyoluhaber.com/h_2217...r---video.html

rıfat gökalp 09-18-2009 04:09

http://image.samanyoluhaber.com/Imag...9723/80661.jpg

Türkiye 'bu aileyi konuşuyor' - Video


http://www.samanyoluhaber.com/h_3076...r---video.html


Kamuoyu Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt'ü artık çok yakından tanıyor.

Gün geçmiyor ki bu iki isim gazetelerde, televizyonlarda boy göstermesin. İşte son bir yılda adından çok söz edilen Paksüt ailesine dair hafızalara kazınanlar

Türkiye son 1 yıldır Paksüt alisini konuşuyor..

Örneğin Osman ve Ferda Paksüt ailesi gündemden düşmek bilmiyor. Kamuoyu bu aileyi ilk kez Ankara Atlıspor tenis kulübünde patlak veren "dinleme skandalıyla" tanıdı.



Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt "dinleniyorum" iddiasıyla ortalığı ayağa kaldırdı. Ama çok geçmeden, polislerin Paksüt için değil bir uyuşturucu şebekesi için orada olduğu ortaya çıktı.

FERDA PAKSÜT'ÜN ISRARI ŞEBEKEYİ KAÇIRTTI

Polisler aylardır peşinde oldukları şebekeyi ellerinden kaçırırken Ferda ve Osman Paksüt ile AK Partiden ihraç edilen Turhan Çömez arasında görüşme trafiği hız kazandı.

PAKSÜT AİLESİ TURHAN ÇÖMEZ'LE YAKINLAŞTI

Ve gündemden düşmeyen Ferda Paksüt bir gün Adliye'ye davet edildi. Kameralar eşliğinde Adliye'ye giren Paksüt 6 saat ifade verdi. Her fırsatta "Bizim hanlarımız var, bu ülkenin sahipleri bizleriz" diyen Bayan Paksüt'ün Adliye'de ifadesi Ergenekon sanığı sıfatıyla alındı.

FERDA PAKSÜT 6 SAAT İFADE VERDİ

Adliye'den sonra Ferda Paksüt'ün telefonu savcıların talimatıyla dinlenmeye başladı. Bu yasal dinlemelerde Ferda Paksüt'ün Ergenekon sanıklarıyla sık sık telefonda görüştüğü tespit edildi. Aynı dönemde Ferda Paksüt'ün Anayasa Mahkemesindeki eşi dinlemeler için "eşimi dinleyenler alçaktır" ifadesini kullandı.

Bu sert açıklamaların ardından gözler bir kez daha Paksüt ailesine çevrildi. Dinlemeler Ferda Paksüt'ün Ergenekon sanıklarıyla görüşmeye devam ettiğini gösteriyordu. Hatta Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün de eşinin telefonuyla sık sık bu kişilerle görüştüğü tespit edildi.



Ergenekon savcıları bu bilgiyi Anayasa Mahkemesiyle paylaştı. Türk yargı tarihinde ilk kez bir Anayasa Mahkemesi Başkanvekili bir suç örgütüne bilgi vermekle suçlanıyordu. Yüksek Mahkeme, Paksüt'ün bilgi sızdırdığını kabul etti. Ama "telefon dinlemeleri delil kabul edilmediği" için Ergenekon sanıklarına bilgi aktarmakla suçlanan Paksüt'ün yargılanmasına izin çıkmadı.


video tıkla

http://www.samanyoluhaber.com/h_3076...r---video.html


SAMANYOLUHABER



rıfat gökalp 09-18-2009 04:14

http://www.samanyoluhaber.com/Images/shcm.png






http://image.samanyoluhaber.com/Imag...9725/80799.jpg

'Osman da babası gibi sayın Demirel' - Video


http://www.samanyoluhaber.com/h_3079...l---video.html



Ergenekon'da yargılanan Ferda Paksüt ile eşi Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, yeniden Ankara'nın renkli gecelerinde boy göstermeye başladı.

Ergenekon stresini resepsiyonda attılar

Ergenekon sanığı Ferda Paksüt ile eşi Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Ankara gecelerinde yeniden boy göstermeye başladı. Paksüt çifti önceki gece de Mısır Büyükelçiliği'nin Mısır Millli Günü nedeniyle düzenlediği resepsiyona katıldı. Ergenekon soruşturması ve Anayasa Mahkemesi'nin inceleme başlatmasıyla zor günler yaşayan Osman Paksüt ile eşi Ferda Paksüt uzun süre sosyal ortamlarda görünmemişti. İkili en son Fransız Milli Günü nedeniyle düzenlenen resepsiyona katılmıştı. Paksüt'lerin hızla eski formlarına kavuştukları ve resepsiyonları kaçırmadıkları gözlendi.



OSMAN DA BABASI GİBİ SAYIN DEMİREL

Resepsiyonda kendisine Ergenekon davasını soranlara Ferda Paksüt “Orada (Osman Paksüt) Mahkeme başkanvekili olarak değil eşim olarak oturuyor. Mahkemede mücadele edeceğiz” cevabını verdi.

Geceye katılan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel resepsiyondan ayrılırken yanına gelerek kendisini selamlayan Ferda Paksüt'le tokalaştı. Demirel, Osman Paksüt'ü de karşısında görünce Paksüt'ün babası Emin Paksüt'ten övgüyle bahsetti. Demirel'in, kayınpederi için övgü dolu sözler söylemesi üzerine Ferda Paksüt gülerek “Oğlu da ondan geri kalıyormu sayın cumhurbaşkanım? Gelini de kalıyor mu?dedi.

video tıkla

http://www.samanyoluhaber.com/h_307999_osman-da-babasi-gibi-sayin-demirel---video.html




YENİ ŞAFAK

rıfat gökalp 09-18-2009 04:21

Anayasa Mahkemesi'nden 'Paksüt' kararı !!!
(YANDAŞ YARGI)


Anayasa Mahkemesi heyeti, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının gönderdiği dosya üzerine Başkanvekili Osman Paksüt hakkında ''soruşturma açılmasına gerek bulunmadığına'' oy çokluğuyla karar verdi.


Anayasa Mahkemesi heyeti, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının gönderdiği dosya üzerine Başkanvekili Osman Paksüt hakkında ''soruşturma açılmasına gerek bulunmadığına'' oy çokluğuyla karar verdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç tarafından görevlendirilen bir üye, Başkanvekili Osman Paksüt'le ilgili iddialar üzerine inceleme raporu hazırladı.

Raporu görüşmek için toplanan heyette, Paksüt'ün yerine başka bir üye yeraldı.

Heyet, Ergenekon savcılarınca önesürülen suçlamaların dayanaktan yoksun, delil dosyasına konulan bazı bilgilerin de usulsüz dinlemelerle elde edildiği kanaatine vardı.

Heyet, Paksüt hakkında soruşturma açılmasına yer olmadığına karar verdi.

Hakkındaki iddiaların araştırılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Osman Paksüt, Ergenekon savcıları hakkında da usulsüz dinleme yaptıkları gerekçesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

CİHAN

BlueMoon 09-18-2009 08:55

şimdi de etö davasının özel bir komisyona aktarılması gündemde buna kesinlikle karşıyız. özel komisyon zaten kendi adamları

rıfat gökalp 09-19-2009 04:37

http://image.samanyoluhaber.com/Imag...0976/78964.jpg

İlginç karara tepkiler çığ gibi


Ergenekon 1. İddianamesinde yer alan resmi bir belgeyi köşesinde kullanan Şamil Tayyar’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmesi davayı yazan gazetecilere sansür ve gözdağı tartışmasına yol açtı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi Ergenekon 1. İddianamesi’nin eklerinde yer alan Güler Kömürcü ile Tuğrul Türkeş arasındaki telefon konuşmasına yer verdiği 12 Eylül 2008 tarihli köşe yazısından dolayı “haberleşmenin ve özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği” gerekçesiyle Şamil Tayyar hakkında 1 yıl 6 ay hapis cezası kararı aldı. Tayyar’ın cezası önce iyi hal nedeniyle 1 yıl 3 aya düşürüldü ardından da ceza ertelenerek, “5 yıl adli denetime tabi tutulması” kararı verildi.

YARGITAY’A İTİRAZ YOLUNU DA KAPATTI

Mahkeme, davayla ilgili “Gerekçeli kararın” açıklanması geriye bıraktı. Bu durum Tayyar’ın Yargıtay’a temyize gitme yolunu da fiilen kapattı. Bu durum benzer davalara emsal oluşturulması ve Ergenekon davası iddianamesinden ve eklerinden haber yapılması yolunu kapatıyor. Bütün avukatlara dağıtılan belgeler, medya organlarının internet sitelerine orijinal halleriyle de konmuştu. Karara gazeteciler de sert tepki gösterdi:

Alper Görmüş (Taraf yazarı): Karar diğer gazeteciler için “Demoklesin Kılıcı” gibi asıldı. Tarafsız yargı” tiyatrolarına girmemek gerek, herkes kartını açtı. Karar hiç mantıklı değil. Ergenekon sürecini durdurma sulandırma çabalarının bir parçası olarak görüyorum. Bu benzer davaların açılabileceği anlamına geliyor.”

Zaman Gazetesi Gen. Yay. Yön:
Ekrem Dumanlı: Yargının kamuoyuyla paylaştığı dosyanın ceza davasına dönüştürülmesi yeni bir sansür anlamına gelir. Özel hayatın korunması kadar basın özgürlüğünün korunması da önemlidir.

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas: “Basın özgürlüğü diye mangalda kül bırakmayanların buna da tepki göstermeli. Şamil Tayyar Ergenekon konusunda iddianameleri dosyaları en iyi inceleyen gazeteci. Bu çabasından dolayı ceza alması çok ayıp, çok yanlış. Bu karar hukukun üstünlüğü diyenlere ders olmalı. Anayasaya göre Anayasa Mahkemesi kararları da gerekçeyle birlikte açıklanmak zorundadır. Burada gerekçe açıklanmadığı için Yargıtay’a gidilemiyor.”


KARAR ÇOK SAÇMA VE KABUL EDİLEMEZ

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay: “Bu görüşme iddianamenin ekleri arasında yeralmıştır. Bu da kamuoyuna mal olmuştur. Her kesin internetten rahatlıkla ulaşabileceği ve alenileşmiş bir görüşmenin dava konusu olması ve hapisle cezalandırılması kabul edilemez. Kararı çok saçma buluyorum.”

STAR

rıfat gökalp 10-01-2009 18:52

YARBAY 'MUSTAFA DÖNMEZ' tahliye edildi !!!


Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Ankara Yenikent'teki Zir Vadisi'nde bulunan mühimmatlarla ilgili yargılanan Yarbay Mustafa Dönmez'in oybirliğiyle tahliyesine karar verdi. Gerekçe şöyle açıklandı:


Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi, ''askeri eşyayı gizlemek'' suçundan yargılanan Dönmez'in tutukluluk hali dosya üzerinden incelendi.
Mahkeme heyeti, yapılan inceleme sonunda Dönmez'in tahliyesine karar verdi.


Tahliye kararının gerekçesinde, Dönmez hakkında ''askeri eşyayı gizlemek'' suçundan tutuklama kararı verildiği, Dönmez'in yaklaşık 8 aydır tutuklu olduğu belirtildi.

Dönmez'in, bir başka suçtan da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu bulunduğu ifade edilen gerekçede ''sanığa isnat edilen bu suçun niteliği, tutuklu kaldığı süre ve yargılamanın gelmiş olduğu aşama dikkate alındığında, sanık hakkındaki tutuklama sebeplerinin ortadan kalktığı değerlendirilerek, tahliye edilmesi kanaatine varılmıştır'' denildi.
Gerekçede, bu nedenle Dönmez hakkındaki tutuklama sebepleri ortadan kalktığı kanaatine varıldığından, Dönmez hakkında Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi tarafından düzenlenen 12 Ocak 2009 tarihli tutuklama müzekkeresinin geri alınarak, sanığın oybirliğiyle tahliyesine karar verildi.
Yarbay Dönmez hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin ''Ergenekon'' davası kapsamında bir başka suçtan vermiş olduğu tutuklama kararı bulunuyor.


HABER7










MKE: Yarbay Dönmez'deki silahlar TSK'nın envanterine
ait olduğunu söyledi

Yarbay Mustafa Dönmez'in Sabanca'daki yazlık evinde


22 el bombası
1 Mısır yapımı makineli tüfek
2 Kalaşnikof uzun namlulu silah
8 adet Kalaşnikof şarjörü
bol miktarda mermi ele geçirildi.

Yarbay Dönmez'de ele geçirilen bir kroki üzerine de 12 Ocak 2009 günü Ankara Zir Vadisi'ndeki harabenin çevresinde yapılan kazılarda da;


2 el bombası
28 el bombası gövdesi
12 tüfek bombası
800 G-3 mermisi
12 bubi tuzağı bulunmuştu.



Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmez'in Sapanca'daki evinde bulunan silah ve mühimmatın, TSK envanterinde kayıtlı olduğunun belirlendiği ve TSK'ya teslim edildiği öğrenildi. MKE de 14 Mayıs 2009 tarihli raporunda Bedrettin Dalan'ın Poyrazköy'deki arazisinde bulunan silah ve mühimmatın büyük bölümünün TSK envanterine kayıtlı olduğunu belirlemişti.

ZAMAN

rıfat gökalp 10-08-2009 20:42

http://www.samanyoluhaber.com/Images/shcm.png








http://image.samanyoluhaber.com/Imag...0972/78635.jpg


Anayasa Mahkemesi'nden DİNİ ÖZGÜRLÜKLERE tırpan !



Anayasa Mahkemesi, ilköğretimin 5. sınıfını bitirenler için tatil döneminde yaz Kur'an kursları açılabileceğini öngören kanun hükmünün iptal istemini reddetti.


Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, baktığı bir davada, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunu'na 1999 yılında eklenen Ek Madde 3'ün birinci fıkrasının üçüncü tümcesi ile ikinci fıkrasının Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürerek, Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Yüksek mahkeme, bu hükümlerin iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istemini esastan görüşecek karara bağladı.

Heyet, Ek Madde 3'ün birinci fıkrasının üçüncü tümcesindeki, ''ilköğretimin 5. sınıfını bitirenler için tatillerde ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetim ve gözetiminde yaz Kur'an kursları açılır'' ibaresini ile ''Kur'an kurslarının açılış, eğitim öğretim ve denetimleri ile bu kurslarda okuyan öğrencilerin barındığı yurt veya pansiyonların açılış ve çalışmalarına dair hususların yönetmelikle düzenleneceği'' öngören hükmün iptal istemini oy çokluğuyla reddetti.

rıfat gökalp 10-24-2009 03:04

http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon13.gif Savcı ALİ ÇAKIR; Ergenekon ile ilgili haber yapan basın'ın canını okuyoruz dedi !
http://www.samanyoluhaber.com/Images/shcm.png







http://image.samanyoluhaber.com/Imag...1019/88822.jpg


Bakırköy Cumhuriyet başsavcısı

ALİ ÇAKIR

Basının canını okuyoruz !!!



Ergenekon'la ilgili haber yapan gazeteciler için 2 bin 407 dava açıldı.
Davaların yarıdan fazlası “Mevkutelerin canına okuyoruz” diyen Ali Çakır'ın Basın Savcısı olduğu Bakırköy'de açıldı



Ergenekon silahlı terör örgütü' iddiasıyla yürütülen soruşturma ve buna bağlı olarak açılan Ergenekon davaları devam ederken, “soruşturmanın gizliliğini ihlal” ve “adil yargılamayı etkileme” suçlamalarıyla Ergenekon konusunda haber yapan ya da yazı yazan gazetecilere binlerce dava açıldı. Adalet Bakanlığı'nın Nisan ayı itibariyle hazırladığı verilere göre; sadece bir ayda konuyla ilgili 2 bin 407 soruşturma açıldı.

TÜM SAVCILIKLARI İKİYE KATLADI

Nisan ayı içerisinde açılan 2 bin 407 soruşturmanın başlatılma adresleri içinde Bakırköy Adliyesi diğer adliyelere fark atmış durumda. Soruşturmaların yarısından fazlasına imza atan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteciler hakkında bir ayda bin 566 işlem yaptı. 2 bin 407 soruşturmadan geriye kalanların 334'üne Şişli, 507'si ise Kadıköy, Üsküdar, Fatih ve Küçükçekmece savcılıklarına ait.


684'Ü DAVAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bin 566 soruşturmadan 684'ü için dava açıldı. Şişli'de yapılan soruşturmalardan 311'inde kovuşturmaya yer olmadığına dair takipsizlik kararı verilirken 23 soruşturma sonucunda dava açılmış. Kadıköy, Üsküdar, Fatih, Küçükçekmece ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmalardan 223'ü hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilirken soruşturma sonucunda 106 dava açıldı.

493 GAZETECİ HAKKINDA DAVA

Savcılarının, Ergenekon soruşturması kapsamındaki haber ve yazıları nedeniyle “gizliliğin ihlali” ve “adil yargılamayı etkileme” suçlamasıyla dava açtığı gazeteci sayısı ise 493 oldu. Hakkında soruşturma açılan basın mensuplarından 11'ini sorumlu yazı işleri müdürü, 28'ini köşe yazarı, 167'sini muhabir, 85'ini de diğer basın mensupları oluşturdu. En çok dava açılan gazeteler ise Taraf, Star ve Zaman oldu.

Cinali'nin telefonundan ‘mevkute' muhabbeti

Bakırköy Basın Savcısı Ali Çakır'ın, 2006 yılında Vatansever Kuvvetler Güç Birliği (VKGB) Başkanı Taner Ünal'ın yardımcısı Ahmet Cinali'nin telefonundan vali olduğu söylenen X şahısla telefon görüşmesindeki sözleri şok etkisi yapmıştı. VKGB soruşturması kapsamında dinlenen Cinali'nin telefonundan 4 Aralık 2006 günü Cinalini'nin “Valim” diye seslendiği ‘X' bir şahısla görüşüyor.

X şahsa kendisini ‘Bağcılar basın savcısı' olarak tanıtan Çakır, 5 yıldır bu görevde olduğunu belirtiyor. X şahsın “Ne güzel ne güzel!” demesi üzerine Çakır, “Türkiye nüfusunun yüzde 60'ı bizde biliyorsunuz” diyor. X kişi, “Tabii tabii yani mevkutelerin canına okuyorsunuzdur savcım heh heh...” diyor. Bunun üzerine Savcı Çakır, “Biraz okumaya çalışıyoruz.” ifadesini kullanıyor. Çakır, kendisine bağlı 20-22 mevkutenin olduğunu belirtiyor.

İpek Çalışlar'a Vatanseverli sorgu

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır'ın, 2006'da Bağcılar cumhuriyet savcısı iken ‘Latife' adlı kitabı sebebiyle hakkında Atatürk'e hakaret davası açtığı İpek Çalışlar'ı, Vatansever çete davası ve Ergenekon sanığı VKGB Başkanı Taner Ünal'la birlikte sorguladığı ortaya çıkmıştı. Randevu alıp ifade vermeye giden İpek Çalışlar'ı Taner Ünal'la birlikte odasında ağırlayan Savcı Ali Çakır, Ünal'ı “kitapta geçen ve dava konusu olan Topal Osman meselesinde uzman olarak” tanıtmış.

Görüşme sırasında Çalışlar'ın yanında olan avukatı Yücel Döşemeci ‘skandal sorgu'da “Taner Ünal'ın sürekli sorular sorarak müvekkiliyle tartıştığını” söyledi. Savcı Ali Çakır ise Çalışlar'ın randevu almadan yanına gittiğini belirterek “İpek Çalışlar ile Taner Ünal'ın karşılaşmaları tamamen tesadüf. Taner Ünal o gün başka bir işlem için yanıma gelmişti. Dava konusu olan kitapla ilgili konuşurken Taner Ünal ile bunlar tartışmaya başladılar, tartışma uzayınca ikisini de dışarıya davet ettim” demişti.

Küçük'ün ajandasındaki Çakır

Bakırköy Basın Savcısı Ali Çakır'ın ismi ‘Ergenekon yöneticisi' olarak yargılanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün ajandasından da çıkmıştı. Ergenekon iddianam e s inin ek klasörlerinde yer alan Veli Küçük'e ait 2007 tarihli ajandada, Savcı Ali Çakır'ın ismi dört kez not edilmiş. İşte o notlar:

7 Mayıs: “Ali Çakır, C.Savcısı” notunun karşısına Çakır'ın iş ve cep telefonunu yazılmış.

11 Mayıs: Bir önceki notun karşısına bu kez Çakır'ın o dönem görevli olduğu mahkeme olan “Bağcılar” notu düşülmüş.

30 Mayıs: Hasan Çetin (Savcı Ali Çakır gönderdi) elektronik görüntü sistemlerinin sahibi. 0 212. 434..., 0 532 414..., L. Türkan ile görüştüm. Türker Nakliyat ile görüşecek ve tekrar toplantı yapacağız ilk uygulamayı yapmak için....

1 Eylül: “26 Şubat pazartesi akşam savcı Ali ve Hasan ile yemek yiyeceğiz ve ortaklık görüşülecek...




STAR GAZETESİ

rıfat gökalp 10-24-2009 04:06

http://www.habervaktim.com/resim/res...jpg?t=94767148
http://www.ensonhaber.com/images/news/171793.jpg

rıfat gökalp 10-31-2009 15:10

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı; Osman Kaçmaz'ın yandaşlığı tescillendi




Verdiği birbirinden skandal kararlarla gündemden düşmeyen jammerci Sincan hakimi Osman Kaçmaz'ın yandaşlığını tescilleyen bir olay ortaya çıktı...



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında skandal yorumlar yaparak “Yargılanmalı” kararı veren Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın, Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu hakkında “yargılanamaz” kararı verdiği ortaya çıktı. Hukukçular, tartışmalı kararlarla gündeme gelen Kaçmaz'ın HSYK tarafından derhal görevden alınması gerektiğini söyledi.


Vakit, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın şifrelerini çözüyor. Adalet Bakanlığı tarafından aleyhinde açılan soruşturmada, savunma için süre talebinde bulunan Osman Kaçmaz'ın tartışmalı kararlarına bir yenisi daha eklendi. Gül ve Erdoğan hakkında zorlama yorumlarla “yargılanmalı” kararı alan Kaçmaz'ın, basın yoluyla hakaret suçu işlediği iddia edilen ulusalcı Sabih Kanadoğlu hakkında “yargılanamaz” kararı verdiği ortaya çıktı. Kaçmaz'ın verdiği skandal kararın süreci şöyle gelişti:

KANADOĞLU HAKARET SUÇU İŞLEDİ

Emekli Hakim Beyazıt Boran, Kanadoğlu'nun 2001 yılında bir GSM şirketinin açtığı davaları öne çekerek, önemli birçok davanın zaman aşımına uğramasına sebep olduğu gerekçesiyle “görevde yetkiyi kötüye kullandığı” suçlamasıyla Yargıtay Birinci Başkanlığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Kanadoğlu ise Boran'ın suçlamalarına somut gerekçelerle cevap vermek yerine hakaret ederek karşılık vermişti. Kanadoğlu, 19 Ağustos 2008 tarihinde çıktığı ATV Anahaber bülteninde Boran hakkında “Yetersiz olduğu için görevden aldım” diyerek hakaret etmişti.

KAÇMAZ'DAN “KANADOĞLU YARGILANAMAZ” KARARI

Boran, hakkında “yetersiz” diyerek “Basın yoluyla hakaret” suçu işleyen emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu hakkında 11 Şubat 2009 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Mayıs 2009 tarihinde iddiaların “soyut” olduğu gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Boran'ın takipsizlik kararına itiraz etmesi üzerine dosya, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'a gitti. Kaçmaz, “basın yoluyla hakaret” suçu işleyen şüpheli Sabih Kanadoğlu'nun yargılanmasına gerek görmedi. Kaçmaz, “Şikayetçi Beyazıt Boran'ın itirazının reddine” karar verdi. Ancak Kaçmaz, CMK'nın 173. maddesinin c fıkrasındaki “Karar, gerekçeli olmak zorundadır” hükmüne de aykırı davranarak gerekçesini açıklamadı.

“HUKUK SAVAŞINA SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİM”

Vakit'e konuşan Boran, kararı kabul etmediğini belirterek, kanun yararına bozma talebiyle Adalet Bakanlığı'na başvuru yaptığını söyledi. 25 yıllık şerefli bir görev geçmişine sahip olduğunu belirten Boran, yetersizlikle suçlanmaktan ötürü şeref ve saygınlığının rencide edildiğini ifade ederek, Kanadoğlu'nun TCK'nın 125. maddesine göre cezalandırılması gerektiğini kaydetti. Boran, Kaçmaz'ın gerekçesini açıklamamasını manidar bulduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bu kararı kabullenemiyorum. Çünkü ben yetersiz biri değilim. 3 tane kanunu iptal ettirdim. Savcı iken aldığım kararlar örnek karar olarak yayınlandı. 1. sınıf hakim olarak emekli oldum. Benim şeref ve saygınlığım rencide edildi. Hukuk savaşına sonuna kadar devam edeceğim. Bu konuda Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtım. Adalet Bakanlığı'na kanun yararına bozma talebinde bulundum. Eğer bir sonuç alamazsam AİHM'e kadar gideceğim.”

HUKUKÇULAR: HSYK, KAÇMAZ'I GÖREVDEN ALMALI

Kaçmaz hakkında Adalet Bakanlığı tarafından sahte imza atma, izinsiz görev yerinden ayrılma, gazetecilere haber servisi yapma, bir sanık için aracılık yapma ve görevi kötüye kullanma gibi suçlamalarla başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtiliyor. Hukukçular, soruşturmanın selameti açısından Osman Kaçmaz'ın HSYK tarafından derhal görevden alınması gerektiğini ifade ediyor.

Vakit'e konuşan emekli Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu, “Basından okuduğumuz bilgilere göre Osman Kaçmaz hakkında yapılan suçlamalar, soruşturmanın selameti açısından görevden alınmayı gerektirecek boyuttadır. Soruşturma tamamlandıktan sonra meslekten ihraç edilmesi bile söz konusu olabilir” dedi. Bir tuğgeneral hakkında suç duyurusunda bulunduğu için HSYK tarafından görev yeri değiştirilen emekli Cumhuriyet Savcısı Ali Karcı ise şunları söyledi: “Genelkurmay Başkanı'nın yargılanmasını isteyen eski savcı Ferhat Sarıkaya hemen ihraç edilmişti. Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı ve Başbakan yargılanmalı diyen Osman Kaçmaz halen görevinin başında. Derhal görevinden alınmalı. Meslekten ihraç edilmelidir.”

KAÇMAZ'IN VERDİĞİ TARTIŞMALI KARARLAR:

Kaçmaz, daha önce kamuoyunun yakından izlediği kimi soruşturmalarda da benzer kararları ile tartışmalara yol açmıştı. İşte bu kararlardan bazıları:

CUMHURBAŞKANI YARGILANMALI

Kaçmaz'ın en tartışmalı kararı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, “Kayıp Trilyon” davasıyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında vermiş olduğu “kovuşturma yapılmasına yer olmadığına” ilişkin kararı kaldırması oldu. Cumhurbaşkanı Gül'ün Anayasa'ya göre vatana ihanet dışında başka hiçbir iddia ile yargılanamayacağı açık olarak belirtilirken, Kaçmaz, Gül'ün milletvekili kadar bile dokunulmazlığı olmadığı görüşüyle yargılanmasına karar vermişti.

BAŞBAKAN YARGILANMALI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha başbakan olmadan çok önce 2000 yılında katıldığı bir radyo programında Abdullah Öcalan'dan, akıcı konuşma içinde “sayın”, askerlerimizden ise “kişi” anlamında “kelle” diye bahsettiği ortaya çıkınca “suçu ve suçluyu övmek”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçunu işlediği iddiasıyla şikayet edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erdoğan hakkında takipsizlik kararı vermişti. Osman Kaçmaz, bu takipsizlik kararını da kaldırmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, Erdoğan ile ilgili fezleke hazırlayıp dokunulmazlık sebebiyle dosyayı TBMM'ye gönderme kararı aldı.

ŞAMİL TAYYAR YARGILANMALI

Star gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar hakkında “Operasyon Ergenekon” adlı kitabı sebebiyle İşçi Partisi tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Ankara Başsavcılığı, kitapta “Ergenekon operasyonuyla ilgili gizli belgelere yer verildiği, yayın yasağının ihlal edildiği suçlarının oluşmadığı” görüşüyle takipsizlik kararı vermişti. Bu karar, itiraz üzerine Sincan'a gitmişti. Kaçmaz, başsavcılığın bu takipsizlik kararını kaldırmış ve Tayyar hakkında atılı suçlardan dava açılmasını istemişti.

BAYKAL'A DESTEK

Ergenekon'un kara kutusu olarak bilinen Tuncay Güney, TRT'de katıldığı “Büyüteç” adlı programda, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ağır suçlamalarda bulunmuştu. Bunun üzerine CHP'nin avukatları, Güney'i konuk eden TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile program yapımcıları hakkında, “kurumda kadrolaşma yapmak” ve “görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuşlardı. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcılığı, “iddiaların soyut ve genel” olması sebebiyle “takipsizlik” kararı vermişti. CHP'nin avukatları tarafından yapılan itirazı değerlendiren Kaçmaz, “takipsizlik” kararını kaldırarak, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Başkanı Ahmet Çavuşoğlu, program sunucusu İbrahim Gürkan Sarı ve yapımcı Cengiz Yel'in yargılanmaları yönünde karar vermişti.

ADD YARGILANAMAZ

Ergenekon sanığı Şener Eruygur'un başkanı olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) yaptığı Cumhuriyet Mitingleri'nin amacı dışında olduğu iddiasıyla Ankara Valiliği tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Başsavcılığın verdiği takipsizlik kararına yapılan itirazı değerlendiren Kaçmaz, itirazı reddederek ADD'nin yargılanmasına izin vermemişti.

YARSAV VE EMİNAĞAOĞLU'NA TORPİLLİ KARAR

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, telefonlarının dinlenip dinlenmediğinin belirlenmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine Osman Kaçmaz'ın başkanlığını yaptığı Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmuştu. Kaçmaz, Başsavcılığın kararını iptal ederek bir Sulh Ceza hakiminin başkanlığında bilirkişilerden oluşan teknik bir heyet oluşturularak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) bugüne kadarki tüm dinleme kayıtlarının kontrol edilmesini istemişti.

http://habervaktim.com/gommefoto/vakitlogo1.jpg

rıfat gökalp 10-31-2009 15:30

http://img692.imageshack.us/img692/3...ekim09vaki.jpg

rıfat gökalp 11-01-2009 01:21

http://www.habervaktim.com/resim/resim92492_2.jpg



Doğan'a Danıştay şefkati


Doğan Holding, ekonomi alanındaki usûlsüzlüklerini yargı yoluyla temize çıkarıyor, bu gelişmeleri de şirket raporlarında iftiharla anlatıyor. Holdingin son yayınlanan faaliyet raporunda, POAŞ'ın idarî kurumlardan aldığı iki büyük cezanın, Danıştay kararlarıyla iptal edildiği kaydedildi.



YENER DÖNMEZ'İN HABERİ...


“CEZAYI DANIŞTAY'DA İPTAL ETTİRDİK”

Faaliyet raporunda Doğan Holding'in hukukî iş ve işlemlerine temas edilerek, POAŞ'ın kamu ihalelerine katılımının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yasaklandığı belirtildi. Konunun holding tarafından yargıya taşındığının anlatıldığı raporda, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı aleyhine yürütmenin durdurulması ve söz konusu kararın iptali istemiyle POAŞ tarafından açılan davada mahkemece söz konusu yasaklama kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiş ve bu doğrultuda söz konusu yasağın kaldırıldığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim A.Ş. ilan edilmiştir” denildi.

EPDK'YI BIRAK, DANIŞTAY'A BAK

Doğan Holding'in faaliyet raporunda POAŞ'ın aldığı bir başka cezaya da temas edilerek, gelişmelerin yine Danıştay kararıyla şirket lehine sonuçlandığı ifade edildi. Raporda, şöyle denildi: “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun, grubun müşterek teşebbüse tabi teşebbüslerinden POAŞ'ın ve iştiraki Erk Petrol aleyhinde uyguladığı idari para cezalarına ilişkin kararlarının, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından yürütmesi durdurulmuş olup, davaları esastan görüşen Danıştay 13. Dairesi, söz konusu kararların iptaline karar vermiştir.”

EMEKLİ SAVCI'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Doğan'ın yaptığı usûlsüzlükler için açılan davaların Danıştay'dan geri dönmesini gazetemize değerlendiren Emekli Savcı Sami Gören, çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Kanunlar herkese eşit uygulanmalıdır. Anayasa'da bu özellikle vurgulanmıştır. Hukuk devleti ilkesi de idare ile yasama-yürütme-yargı eklerinin bütün eylem ve işlemlerini hukuka ve yürürlükteki mevzuata uygun olması gerektiği anlamına gelir” diyen Gören, “Maalesef günümüzde ‘güçlülerin kanunları örümcek ağı gibi deldiği, güçsüzlerin ise o örümcek ağlarına yakalandığı' vakidir. Bunun son örneğini de Doğan Holding ile ilgili gelişmelerde görmek mümkündür” dedi.

ASGARİ ÜCRETLİ BİLE VERGİ VERİYOR AMA...

Asgari ücretlinin dahi vergi verdiği Türkiye'de, Doğan Holding'in vergi kaçakçılığı yaptığı yetmezmiş gibi, kağıt kaçakçılığı yaptığının da ortada olduğunu söyleyen Gören, “En ufak esnaftan ve asgari ücretliden vergi alınırken, kartelleşenlerin yargı yoluyla temize çıkartılması ne kadar adaletli olur?” dedi.


http://habervaktim.com/gommefoto/vakitlogo1.jpg

rıfat gökalp 11-05-2009 20:04



BAŞBAKAN Hukukdışı

DİNLENİR ama ETÖ'cüler

DİNLENEMEZ !




Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı karar doğrultusunda,
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda inceleme yapılıyor.



Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nda 1 hakim ve 3 bilirkişi arama yapıyor. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda yapılan aramada "telekulak" iddialarıyla ilgili araştırma yapılıyor.


Alınan bilgiye göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Telekomünikasyon İletişim Bakanlığına (TİB) gelen, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Hayri Keskin ve beraberindeki bilirkişilerce inceleme başlatıldı.

İncelemenin ''telekulak'' iddialarıyla ilgili Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce alınan karar doğrultusunda yapıldığı öğrenildi.

HABERVAKTİM

rıfat gökalp 11-08-2009 21:12

Askeri HAKİM-Volkan Şahin, DURSUN ÇİÇEK'in evini ARAMAMIŞ ?

Arama'ya ciddiyet kazandırmak amacı ile 6.5 saat kaldığını,YİYİP ve İÇEREK zaman geçirdiğini İTİRAF etti

İşte o SES KAYDI




rıfat gökalp 11-12-2009 00:27

http://www.aktifhaber.com/images/news/61386.jpg


Nükleer Santral Danıştay'a

Takıldı





Mersin Akkuyu'da yapılacak nükleer santralle ilgili yönetmeliğin üç maddesinin yürütmesi durduruldu




Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) başvurusunu değerlendiren Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu nükleer santral inşa edilmesi için gerekli düzenlemeleri içeren yönetmeliğin üç maddesinin yürütmesini durdurdu. TMMOB, Nükleer Güç Santrallarının Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin Kanun Kapsamında Yapılacak Yarışma ve Sözleşmeye İlişkin Usul ve Esaslar ile Teşvikler Hakkında Yönetmelik'in bazı maddelerinin iptali için dava açmıştı.

TMMOB: İhale hukuken bitti

Danıştay 13. Dairesi, daha önce yönetmeliğin 7. maddesinin yürütmesinin durdurulmasına, diğer maddeleri yönünden ise yürütmenin durdurulması talebinin reddine hükmetmişti. Bu karara karşı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na itiraz ettiklerini belirten TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı "Kurul, itirazımızı kısmen kabul ederek; yönetmeliğin 'yer tahsisi' başlıklı 5. maddesi ve 'Aktif elektrik enerjisi birim satış fiyatını oluşturma usul ve esasları' başlıklı 10. maddesinin de yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Bu karar ile nükleer santral ihalesi hukuken sona ermiştir. Karar, yer tahsis koşullarının sözleşmeye bırakılamayacağını belirtmektedir" dedi.

AKTİFHABER

rıfat gökalp 11-14-2009 18:17

ERGENEKON SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ üyesi ŞENER ERUYGUR'un eşi;


12 ve 14. MAHKEMELER bizden
! SES KAYDI




rıfat gökalp 11-14-2009 18:18

Albay Çiçek'i, HSYK'nın yeni atadığı hakimler kurtardı
http://medya.zaman.com.tr/2009/11/14/cicek.jpg


Millete ve hükümete karşı 'kirli tezgah' belgesinin ıslak imzalı orijinalinin ortaya çıkmasından sonra çarşamba gecesi tutuklanan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik'in itirazını değerlendiren 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 43 saat aradan sonra akşam saatlerinde sürpriz bir tahliye kararı aldı. Kararın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'demokratik açılım'la ilgili TBMM'de konuşma yaptığı dakikalarda alınması dikkat çekti.
Albay Çiçek için herhangi bir yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol uygulaması da getirilmedi. Kararın tutuklu sanık Çiçek'in kaçma şüphesinin olmadığı ve mevcut delil durumlarının değerlendirilmesi sonucu alındığı öğrenildi. Nurettin Ak'ın başkanlık ettiği heyette hakim Tuncay Aslan ve iki hafta önce atanan üye hakim Yılmaz Alp gelmediğinden geçici görevlendirilen 12. Ağır Ceza hâkimi Oktay Kuban yer aldı. Heyet, kararı oy birliğiyle verdi. Kararda Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) tartışmalı yaz kararnamesinden sonraki atamalarıyla görevlendirilen iki hakimin yer alması dikkat çekti. Kararın gerekçeleri arasında ayrıca Çiçek'in memur olması, yerinin sabit olması, delillerin toplanmış olması, kaçma ihtimalinin olmamasının da yer aldığı belirtiliyor. Ancak, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 100. maddesinde tüm bu gerekçeler olsa bile şüphelinin TCK 314'tenyani terör örgütü üyeliğinden tutuklanması gerekiyor. Hukukçular, tutukluluk halinin sürmesi için bu maddeden tutuklama kararının alınmış olmasının bile yeterli olduğuna dikkat çekiyor. Tahliye kararı bu yönüyle de tartışılacak. Kurmay Albay Dursun Çiçek'i 43 saat sonra tahliye eden mahkemenin heyeti tartışmalı yaz kararnamesinden sonra yeniden oluşmuştu. Mahkeme Başkanı Nurettin Ak ve Hakim İdris Asan, atamalardan sonra heyette kaldı. Ancak itirazın değerlendirildiği dün akşamki heyet toplantısına İdris Asan ve Alp yer almazken, karar yeni atanan hakimlerin oyuyla çıktı.
HSYK, kritik davalara bakan hakim ve savcıları almak istemesiyle tartışmalı hale gelen 22 Temmuz kararnamesinde mahkemeye yeni üye olarak hakim Tuncay Aslan'ı atamıştı. Daha sonra Hakim İsmail Gündüz emekli olduğu için yerine Ekim 2009'da hakim Yılmaz Alp İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yeni üyesi olarak görevlendirildi. Talebi inceleyen heyete İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Oktay Kuban geçici olarak görevlendirildi. Oktay Kuban da, ekimde HSYK tarafından Hurşit Tolon'u tahliye eden İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne atanmıştı. Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur bu mahkemeden 'bizim mahkeme' diye bahsetmişti. Hakimler Ede ve Kutluata'nın yerlerinin değiştirilmesine rağmen 22 Temmuz Kararnamesi'nde İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne atama yapılmadı. HSYK, Dursun Çiçek'in adliyeye çağrıldığı dönemde her iki mahkemeye yeni üye atadı.


http://www.ensonhaber.com/images/news/201631.jpg


ZAMAN

tolga_09 11-14-2009 18:29

Ülkemizde tam bir erkler çatışması yaşanıyor.Hukuk kuralları mahkemeden mahkemeye farklılık gösteriyor.

rıfat gökalp 11-15-2009 03:15

HSYK üyesi,Ali Suat Ertosun'un, Kent Otel'deki Ergenekon Toplantıları'na 13 defa katıldığı ortaya çıktı...


http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos..._2680888_n.jpg




Haziran sonunda çıkması gerekirken, Ergenekon, KCK ve faili meçhul savcıları-hakimleri ile bu operasyonlara izin veren İstanbul ve Diyarbakır başsavcılarının görevden alınması teklifi nedeniyle geciken yaz kararnamesi için HSYK bugün bir kez daha toplanıyor. Ek kararname şeklinde hazırlanan korsan taslağa itiraz eden Adalet Bakanlığı, toplantılara temsilci göndermedi. Teklifi getiren HSYK üyesinin Ergenekon toplantılarına katıldığını ve kararname taslağı HSYK’ya geldikten sonra Ergenekon sanıklarıyla görüştüğünün belgelenmesinin ardından bugünkü kritik toplantı sonrası yaz kararnamesinin açıklanması bekleniyor.

HEDEFTEKİ SAVCI VE HAKİMLER

15 Haziran’da HSYK’ya gönderilen kararname taslağı konusunda bir ay boyunca sessiz kalan HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, son dakikada verdiği önerge ile toplantıları kilitlemişti. Ertosun, Ergenekon savcıları ve Ergenekon davasına bakan mahkeme heyetinden iki hakim, PKK’nın şehir yapılanması KCK operasyonunu yapan 5 savcı, faili meçhul cinayetleri soruşturan savcılar, faili meçhullerle ilgili Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz’ü tutuklayan mahkeme heyeti başkanının görevden alınmasını istedi. Ertosun, Ergenekon ve KCK operasyonlarına izin veren İstanbul ve Diyarbakır Cumhuriyet başsavcılarının da görevden alınmasını talep etti.

Adalet Bakanlığı, söz konusu girişime yargı bağımsızlığını zedelediği, yargıya müdahale niteliği taşıdığı, hakimlik teminatına aykırılık barındırdığı gerekçesiyle karşı çıktı. Bazı HSYK üyelerinin korsan taslağı geçirme konusunda ısrar etmesi üzerine son iki toplantıya Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman katılmayınca müzakereler bitmedi ve kararname de çıkmadı.

KENT OTEL MÜDAVİMLERİNDEN


Ergenekon savcılarının görevden alınmasını isteyerek kriz çıkaran HSYK üyesi Ertosun’un, Ergenekon iddianamesinde ‘örgüt toplantısı’ olarak gösterilen Kent Otel Toplantıları’na 13 kez katıldığı ortaya çıktı. 15 Haziran’da kararname taslağının HSYK’ya gönderilmesinin ardından Ertosun, Ergenekon sanığı Engin Aydın ile görüntülenmişti. Tüm bu ilişkilerin deşifre olmasının ardından teklifin ‘Ergenekon savcıları ve hakimleri kalsın ancak KCK ve faili meçhul savcıları alınsın’a dönüştüğü iddia edilmişti.

Mustafa Duyar’ı Ertosun’a sorun

Ergenekon iddianamesinde, Sabancı suikastı sanığı Mustafa Duyar hangi cezaevine nakledilirse Nurişler olorak bilinen Nuri ve Vedat Ergin’in de oraya nakledildiği ve sonunda Duyar’ın Nuriş tarafından öldürüldüğü anlatıldı. Nuri Ergin, ‘Zekeriya Öz, Ali Suat Ertosun’un neden Mustafa Duyar’a yakınlık gösterdiğini sorgulasın’ dedi. O dönem Ertosun Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürüydü.

Ankara’da çok ilginç trafik

15 Haziran’da kararname HSYK’ya gitti. Sonra Ertosun’la Aydın buluştu. Aydın daha sonra YARSAV Başkanı ile bir araya geldi


Adalet Bakanlığı’nın 15 Haziran’da yaz kararnamesini tamamlayarak HSYK’ya göndermesinin ardından Ankara’da ilginç bir trafiğin yaşandığı ortaya çıktı. Star geçen hafta HSYK üyesi Ali Suat Ertosun ile Ergenekon sanığı Engin Aydın’ın 15 Haziran’dan sonra yaptıkları görüşmenin fotoğraflarını yayınlamıştı. Görüşme trafiğinin bu kadarla bitmediği ortaya çıktı.

HSYK’DAN ÜÇ İSİM YARSAV ÜYESİ

Engin Aydın’ın, Ertosun’la görüştükten hemen sonra YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile buluştuğu belirlendi. Eminağaoğlu, Engin Aydın ve Ergenekon şüphelisi Sabih Kanadoğlu’nun avukatı İsmail Sami Çakmak ile aynı masada yemek yerken görüntülendi.

YARSAV’IN SUSKUNLUK NEDENİ BU MU?


Ergenekon, KCK ve faili meçhul savcılarının görevden alınmasının istendiği HSYK’nın üç üyesinin YARSAV üyesi olduğu ortaya çıkmıştı. Atama bekleyen ancak geciken kararname nedeniyle zor günler geçiren hakimler ‘YARSAV niye sessiz? Bizimle ilgilenmesi için illaki Ergenekoncu mu olalım?’ diye isyan ediyorlar. Suskunluğun nedenini de bu fotoğraf açıklıyor.

Star Gazetesi



http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos..._1746765_n.jpg

rıfat gökalp 11-15-2009 03:16

http://www.islahhaber.com/images/1396-0.jpg

YARSAV ve HSYK Ergenekon'a Çalışıyor


Hakim ve savcıların sadece yüzde 10’unun üye olduğu

YARSAV, HSYK’da yüzde 80 çoğunluğa sahip.





Hiçbir hukuki dayanağı olmayan YARSAV, Ergenekon sanıklarına açıkça destek veriyor. YARSAV'lı üyeler günlerdir HSYK'yı çalışamaz hale getirerek yargıyı kilitledi.
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) atama, terfi ve yer değiştirmeleri içeren 'yaz kararnamesi'ni ertelemesi, gözleri 7'si asil, 5'i yedek toplam 12 üyesi olan HSYK üyelerine çevirdi.

HSYK'nın 3 asil üyesinin yanı sıra, 5 yedek üyesinden tamamının da Yargıçlar ve Savcılar Birliği'ne (YARSAV) üye olduğu ortaya çıktı. HSYK'nın yedek üyeleri olan Coşkun Öztürk, F. Anıl Genç, Ayşe Albayrak Doğan, Feyzi Altınok ve H. Ceyda Kerman da, YARSAV'da üye olarak görev yapıyor.

Gazetemiz, HSYK'nın asil üyeleri HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile HSYK üyeleri Musa Tekin ve Orhan Cem Erbük'ün HSYK üyesi olduğu ortaya çıkarmıştı. Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun başkanlığını yaptığı ve hiçbir hukuki dayanağı olmayan YARSAV, Ergenekon soruşturmasını eleştiriyor ve Ergenekon sanıklarına açıkça destek veriyor.

"ATAMALARDA YARSAV MI ETKİLİ?"


HSYK'nın yargıdan gelen 10 üyesinden 8'inin YARSAV üyesi olması, YARSAV'a üye olmayan HSYK'nın asil üyesi Ali Suat Ertosun'un da, Ergenekon davası sanıklarından Engin Aydın ile buluşması, "Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların ve hakimlerin görev yerlerinin değiştirilmek istenmesinde YARSAV etkili mi?" sorusunu gündeme getirdi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in '14 Temmuz Salı günü çıkabilir' dediği 'yaz kararnamesi, YARSAV'a üye olan HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile HSYK üyeleri Musa Tekin ve Orhan Cem Erbük'ün direnmesiyle 7 gündür erteleniyor.


GENELDE YÜZDE 9, HSYK'DA YÜZDE 80


Türkiye'deki 11 bin savcı ve hâkimden sadece bini YARSAV'a üye… Savcı ve hâkimlerin sadece yüzde 9'u YARSAV'lı. HSYK'ya seçilen 10 yargı üyesinden ise 8'i YARSAV üyesi… HSYK'daki YARSAV'lı üye sayısı yüzde 80'i buluyor. HSYK'daki söz konusu durum, Türkiye geneliyle de bariz bir şekilde çelişiyor.


EMİNAĞAOĞLU: YARSAV ÜYESİ OLMASINDA SAKINCA VAR MI?


YARSAV Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na, YARSAV'ın yargıdan gelen 10 üyesinden 8'inin YARSAV üyesi olduğunu hatırlattık, Eminağaoğlu, "Vakit gazetesine beyanat vermiyorum" dedi. Eminağaoğlu, ikinci aramamız üzerine, "Amacınız nedir? HSYK'nın 12 üyesinin 12'sinin YARSAV üyesi olmasında sakıncası var mı?" dedi ve ardından telefonunu kapadı.


ALTINOK: YARSAV ÜYESİYİM, HİÇBİR SAKINCASI YOK


Gazetemize konuşan HSYK yedek üyesi Feyzi Altınok, kendisinin YARSAV üyesi olduğunu doğruladı. Feyzi Altınok, "YARSAV, hakim ve savcıların meslek kuruluşu… YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'nun, Ergenekon soruşturması sürerken açıklama yapmasını tasvip etmiyorum ancak gazetelerin de Ergenekon soruşturmasına yönelik haberlerini de tasvip etmiyorum. Kim olursa olsun, devam eden davayla ilgili yorum yapma, yönlendirme ve baskı altına alma doğru değildir" dedi.

Feyzi Altınok, "HSYK, hakkında dört ayrı soruşturma bulunan YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile ilgili işlem yapacak. YARSAV üyeleri HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile HSYK'nın asil üyeleri Musa Tekin ve Orhan Cem Erbük, YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'nun ihracı konusunda karar verecek. Bu etik mi?" sorumuza, "Bana göre hiçbir sakıncası yok" dedi.
HSYK yedek üyesi F. Anıl Genç'e yakın kaynaklar, F. Anıl Genç'in YARSAV üyesi olduğunu açıkladı.
HSYK yedek üyeleri Coşkun Öztürk, Ayşe Albayrak Doğan ve H. Ceyda Kerman ise, gazetemize konuşmaktan kaçındı. Öztürk, Doğan ve Kerman'ın sekreterleri, kendilerine sorularımızı ileteceklerini söylediler ancak HSYK yedek üyeleri gazetemize dönmekten kaçındı.

YARSAV, ERGENEKON SORUŞTURMASINI HEDEF ALIYOR

YARSAV Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasını eleştiriyor ve HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'e destek veriyor.
Eminağaoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretinde bulunanlar arasında yer almıştı.
Cumhuriyet gazetesi, Eminağaoğlu'nun ziyarete ilişkin fotoğrafına yer verirken, YARSAV Başkanının gazetenin yazarlarından Cüneyt Arcayürek ile görüşerek 'geçmiş olsun' dileğinde bulunduğu ifade edildi. Balbay, Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasında 'cebir ve şiddet kullanarak TC hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamasıyla gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı.
Eminağaoğlu, Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında evi aranan Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun yanında yer almıştı. Eminağaoğlu, Yargıtay binasında Ergenekon soruşturmasını hedef alan bir açıklama yapmıştı.
HSYK'nın 10 üyesinden 8'i Ergenekon soruşturmasını eleştiren YARSAV'a üye!

İşte YARSAV'A üye olan HSYK üyeleri

12 ÜYENİN 8'İ YARSAV'A KAYITLI: Adalet Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı'nca hazırlanan kararname yerine YARSAV'lı üyelerin kurula getirdikleri korsan kararname ile Ergenekon savcı ve hakimlerini değiştirerek davayı sulandırmayı hedefliyorlar. Bunun için de ellerinden geleni yapıyorlar. HSYK'nın 7'si asil, 5'i yedek toplam 12 üyesi bulunuyor. Asil üyelerin 3'ü, yedek üyelerin ise tamamı illegal kuruluş olan YARSAV üyesi…
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Adalet Bakanı ile kurulun doğal üyesi Adalet Bakanlığı Müsteşarı'nın yanısıra 3'ü Yargıtay, 2'si Danıştay'dan seçilen toplam 7 asıl üyeden oluşuyor. Sözkonusu tabloya göre; Yargıtay ve Danıştay'dan HSYK'ya seçilen 5 asil üyeden 3'ü YARSAV'lı olarak görülüyor.
KADİR ÖZBEK: HSYK Başkan Vekili (Asil Üye): Yargıtay 13. Hukuk Dairesi üyesi olarak görevini sürdürmekte iken 13 Ekim 2006 tarihinde HSYK asıl üyeliğine seçilmiştir.
MUSA TEKİN: (Asil Üye): Yargıtay Onbeşinci Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürürken, 13 Ekim 2006 tarihinde HSYK asil üyeliğine seçildi.
ORHAN CEM ERBÜK: (Asil Üye): 19 Ocak 2005 tarihinde Danıştay 8. Daire Üyeliğine seçilmiştir. 18 Kasım 2008 tarihinden itibaren Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu asil üyeliği görevini yürütüyor.

HSYK'DAKİ 5 YEDEK ÜYENİN TAMAMI YARSAV ÜYESİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda 5 yedek üye bulunuyor. 5 yedek üyenin tamamı da YARSAV üyesi…
COŞKUN ÖZTÜRK: (Yedek Üye): 2 Kasım 2000 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Coşkun Öztürk, halen Yargıtay Onuncu Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.
F. ANIL GENÇ: (Yedek Üye): 21 Ekim 2002 tarihinde Danıştay üyeliğine seçildi. 3 Ağustos 2007 tarihinden itibaren HSYK yedek Üyeliği görevini de sürdürüyor.
AYŞE ALBAYRAK DOĞAN (Yedek Üye): 2007 tarihinde Yargıtay Üyeliğine, 18 Mart 2009 tarihinde de HSYK yedek üyeliğine seçilen Ayşe Albayrak Doğan, halen Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürüyor.
FEYZİ ALTINOK: (Yedek Üye): 19 Temmuz 2004 tarihinde Ankara 27. Asliye Hukuk Hâkimi iken Yargıtay Üyeliğine seçildi. Halen Yargıtay 20. Hukuk Dairesi Üyesi ve HSYK Yedek Üyesi olarak görevde.
H. CEYDA KERMAN: (Yedek Üye): 19 Ocak 2005 tarihinde Danıştay Üyeliğine seçildi. 15 Ağustos 2008 tarihinde de HSYK Yedek Üyeliğine seçildi.

AMAÇ AÇIK VE ORTADA

Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun başkanlığını yaptığı ve hiçbir hukuki dayanağı olmayan YARSAV, Ergenekon soruşturmasını eleştiriyor ve Ergenekon sanıklarına açıkça destek veriyor.
HSYK'nın yargıdan gelen 10 üyesinden 8'nin YARSAV üyesi olması, YARSAV'a üye olmayan HSYK'nın asil üyesi Ali Suat Ertosun'un da, Ergenekon davası sanıklarından Engin Aydın ile buluşması, yargının günlerdir niçin kilitlenmek istendiğini ortaya koyuyor.

YARSAV'A ÜYE DEĞİL AMA O DA ERGENEKON SANIĞIYLA BİRLİKTE

Ergenekon savcılarının davadan alınmasını isteyen HSYK'nın asil üyesi Ali Suat Ertosun'un, kararname taslağının hazırlanmasının ardından Kent Otel'de Ergenekon davası sanıklarından Engin Aydın ile buluştuğuna yönelik fotoğraf basına yansıdı. Ali Suat Ertosun, Ergenekon sanığı İlhan Selçuk'un başkanlık ettiği Kent Otel'deki toplantıların Genel Sekreterliğini yapan ve kendisi de aynı davanın sanıklarından olan Engin Aydın'la yemekte buluşmuş. Ertosun, Ergenekon sanığı Engin Aydın, Danıştay Başsavcılığı'na vekalet eden Sinan Yörükoğlu, CHP'nin avukatı Tezcan Çakır'la Kent Otel'deki yemekli toplantılarda bir araya gelmiş.
(Kenan Kıran / Vakit)

rıfat gökalp 11-15-2009 18:00

Yandaş yargı panikte!
http://img9.imageshack.us/img9/8329/resim942121.jpg
Bir kısım Yargıtay, Danıştay ve HSYK üyesinin “Yargı mensupları dinleniyor” yaygarasını ısrarla sürdürmeleri, “Yandaş yargı telaşta. Örtbasın adı dinleniyoruz” yorumlarına yol açtı. Hukukçular, yargının tümünün dinlenmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Yargı değil, suçlular dinleniyor. Suçsuz olanların telaşlanmasına gerek yok” değerlendirmesini yaptılar...

Bir kısım Yargıtay, Danıştay ve HSYK üyesinin “Yargı mensupları dinleniyor” yaygarasının, Ergenekon sanıklarıyla yakın ilişkileri ortaya çıkan YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın meslekten ihracının istenmesinin ardından artması manidar bulundu. Adalet Bakanlığı ve TİB Başkanlığı'nın “Dinlemeler mahkeme kararıyla yapılıyor” açıklamalarına rağmen bazı çevrelerin “Dinleniyoruz” iddialarını ısrarla sürdürmeleri, “Örtbasın adı dinleniyoruz” yorumlarına yol açtı.

“YARGI DEĞİL, SUÇLULAR DİNLENİYOR”

Dinlemelerle ilgili tartışmaları Vakit'e değerlendiren hukukçular, teknik ve fiziki takibin tüm dünyada suçun ve suçlunun ortaya çıkması için kullanılan en yaygın hukuki yollardan biri olduğunu söyledi. Askeri Savcı Faik Tarımcıoğlu, yargının tümünün değil, suçluların dinlendiğini söyledi. Hakim kararıyla yapılan dinlemelerin yasal olduğunu belirten Tarımcıoğlu, “Yargı değil, suçlular dinleniyor. Yargı diyerek olayı başka mecralara çekmek istiyorlar” dedi. Tarımcıoğlu, son zamanlarda yargının içinde bulunduğu durumu şu sözlerle ifade etti: “Hakim davacı, mübaşir şahit. Böyle bir mahkemeden adalet çıkar mı?” Bir kısım Yargıtay, Danıştay ve HSYK üyesinin dinlendikleri yönünde kopardıkları yaygaranın altında bazı endişeler yattığını belirten Tarımcıoğlu, “Kanunsuz dinlemeler elbette suçtur. Ancak bugün bir bardak suda kopartılan fırtınanın altında bazı endişeler olduğu anlaşılıyor. Bariz bir şekilde suç işlemişsin. Mahkeme kararıyla tespit edilmiş. Halen feryad ediyorsun. O zaman suç işleme. Bugün ter ter tepinenler yıllarca başkalarını hem de yasal olmayan yöntemlerle dinlediler. O zaman neden sustunuz?” diye konuştu.

“SUÇ ŞÜPHESİ OLAN HERKES DİNLENEBİLİR”

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya ise, illegal 28 Şubat sürecinde karanlık güçlerin birçok yasadışı dinleme yaptıklarını ve bunların gündeme bile getirilmediğine dikkat çekti. Mahkeme kararlarıyla yapılan dinlemelerin yüksek yargı organlarınca gündeme getirilmesinin manidar olduğunu belirten Kılıçkaya, “Dinleme adi suçlar için değil, çete gibi illegal oluşumlar kaçakçılık gibi ağır suçlar için söz konusudur. Ergenekon çetesinin ortaya çıkarılmasında yapılan dinlemelerin çok büyük önemi vardır. Dolayısıyla suç şüphesi olan herkes mahkeme ve yasalar çerçevesinde dinlenir. Bu kişilerin Yargıtay, Danıştay veya HSYK üyesi olması durumu değiştirmez” dedi.

“DİNLENMESİYDİ BUNLAR ORTAYA ÇIKMAZDI”

Yasal dinlemeler gerçekleşmese bu çete ve bürokrasi bağlantılar ortaya çıkmayacaktı:

YARGITAY-ÇETE İLİŞKİSİ- Mahkeme kararı ile yapılan dinlemelerde, 2005'de başlatılan Neşter-2 operasyonunda bir çetenin, yargıdaki bazı hakim ve savcılar üzerinde baskı ve nüfuz oluşturdukları, görevsizlik ve beraat kararları çıkarttıkları tespit edildi.

OSMAN KAÇMAZ ÇETEYİ BERAAT ETTİRDİ- Tartışmalı kararlarıyla gündeme gelen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'da, Okyanus Operasyonu sanıklarını “dinleniyorsunuz” diye uyarmıştı. Kaçmaz'ın yine emekli Yargıtay Üyesi ve eski HSYK Başkanvekili Fehmi Ulusoy'un tapuda yolsuzluk yapmak iddiasıyla yürütülen soruşturmada tutuklanan Mehmet Kurt ve İbrahim Uygaç'ın serbest bırakılmasında rol aldığı ortaya çıktı.

ERGENEKON-YARSAV DAYANIŞMASI- Ergenekon sanığı Hurşit Tolon, telefondan eski Tümgeneral Erdal Şenel'e, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nu kastederek “YARSAV'daki arkadaşla mutlaka görüşmemiz lazım” dediği, bir başka Ergenekon sanığı Engin Aydın ise Eminağaoğlu için “Koçum Ömerim” diye hitap ettiği ortaya çıktı. Aydın ile HSYK üyesi Ali Suat Ertosun aynı karede yer almıştı.

OSMAN PAKSÜT-ERGENEKON BAĞLANTISI- Ergenekon soruşturmasında dinlemeye takılan Anayasa Mahkemesi Başvanvekili Osman Paksüt'ün ise, AK Parti'ye açılan kapatma davasıyla ilgili bilgi vermesi dinlemeye takılmıştı.

ÇÜRÜK ÇETESİNE SUÇÜSTÜ- İstanbul'da, aralarında ‘Karargah Evleri' soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Albay A. Zeki Üçok'un da yer aldığı iddia edilen ‘çürük çetesinin' rüşvet pazarlığı, teknik takibe alındı. Çürük çetesinin Hava Kuvvetleri'ne ait “satılamaz” şerhli arazi için de rüşvet pazarlığı yaptığı ortaya çıktı.

UYUŞTURUCU ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ- Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın uyuşturucu çetesi ve davaya bakan hakim A.K'nin aralarındaki bağlantı, yapılan teknik takip sonucu ortaya çıkarıldı. Takip sonucu uyuşturucu çetesi çökertildi.

SUİKASTLAR ÖNLENDİ- Ergenekon sanığı İbrahim Şahin'in, Ergenekon soruşturmasında Sivas'ta gözaltına alınan Ersin D. ile yaptığı görüşmede, kaos ortamı oluşturmak için Ermeni liderlere suikast hazırlığında oldukları ortaya çıkarıldı. Suikast son anda önlendi.

ERDOĞAN, 6 YIL DİNLENMİŞTİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Ergenekon Terör Örgütü tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen Danıştay saldırısında yaralanan Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Ergenekon Terör Örgütü üyeleriyle görüşmeleri ortaya çıkan hakim ve savcıların hakim kararıyla dinlenmesinden rahatsız oldular ve yargı kararıyla yapılan dinlemeleri eleştiren açıklamalarda bulundular.

Aynı HYSK Başkanvekili, Yargıtay ve Danıştay Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 yıl boyunca illegal dinlenmesi ve söz konusu görüşmelerin Aydınlık dergisinde yayınlanmasına, Ergenekon Terör Örgütü'nün 91 hakimi fişlemesine sessiz kaldı. Yargı; Fazilet Partisi'nin illegal elde edilen ses kaydıyla kapatılmak istenmesine, Erbakan ile Yasin Hatipoğlu arasındaki telefon görüşmesinin Milliyet'te ‘Seni gidi Hoca' başlığıyla yer almasına ve Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın ihraç edilmesine de suskun kaldı.
/ VAKİT

rıfat gökalp 11-15-2009 18:30

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı

Abdurrahman Yalçınkaya,ETÖ'nün Şüpheli

hakimlerine yapılan dinlemeleri kapatma

gerekçesi olarak sayabilirmiş ?



http://www.timeturk.com/images/news/...13310640_2.jpg


Dinleme depremi AK Parti'nin korkulu rüyası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'ya malzeme çıkardı. Milliyet Gazetesi'nden Fikret Bila'ya konuşan Yalçınkaya açık açık 'inceliyorum' dedi...


İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in ve Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun dinlenmesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı santralı üzerinden dinleme girişiminde bulunulması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’yı da harekete geçirdi. Başsavcı Yalçınkaya, dünkü görüşmemizde, dinleme kararları ve işlemleriyle ilgili olarak “siyasi partiler hukuku açısından inceleme” başlattıklarını söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu konuyla ilgili olarak basına yansıyan bilgi ve belgeler bizi çok üzdü. Üzüntüyle karşıladık. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olarak bizim görev alanımızla ilgili boyutu itibarıyla karar, işlem ve eylemleri incelemek zorundayız. Bizim görev alanımız Anayasa ve yasalarla belirlenmiş durumda. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görevi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini, Atatürk devrimlerini, hukuk devleti ilkelerini, cumhuriyetin tüm değerlerini korumaktır. Bu ilkelerin güvencesi bağımsız Türk yargısıdır.”

Anayasa ihlali var mı?

Basına yansıyan bilgileri kesinleştirdikten sonra soruşturmanın diğer aşamasına geçileceğini söyleyen Yalçınkaya, şöyle devam etti:

“Siyasi partilerin tüzükleri, programları ve eylemleri Anayasa’nın 68. maddesine aykırı olamaz. 68. maddenin 4. fıkrasında; siyasi partilerin tüzük, program ve eylemlerinin hukuk devleti ilkelerine aykırı olamayacağı yazılı. Eğer bu hüküm ihlal edilmişse o zaman Siyasi Partiler Yasası’nın 98. maddesinde yazılı olduğu gibi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olarak bizim görevimiz başlar. Siyasi Partiler Yasası’nın 98. maddesi siyasi partilerin kapatılması davalarını düzenliyor. Bu konuda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na tanınan yetkileri hükme bağlıyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olarak bu bilgi ve belgeleri Anayasa’nın 68/4 ve Siyasi Partiler Yasası’nın 98. maddeleri açısından incelemeye almak zorundayız.”

Siyasi makamın onayı

Başsavcı Yalçınkaya, “telefon dinlemeleriyle siyasi partiler hukuku arasında hangi gerekçeyle, nasıl bir bağ kurulduğuna” ilişkin soruma ise şu yanıtı verdi: “Telefon dinleme hukuk devleti ilkelerine aykırı biçimde yapılıyorsa, Siyasi Partiler Yasası ve Anayasa’nın 68/4 maddesiyle ilgilidir. Telefon dinleme, kayda alma, sinyal bilgilerinin değerlendirilmesinin hangi hallerde yapılabileceği yasada detaylı biçimde belirlenmiştir. Bu işlemin bu yasaya uygun yapılması gerekir. Telefonun hangi hallerde dinleneceği Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun (CMK) 135. maddesinde belirlenmiştir. Bu yetkiyi kullananın sıfatı ne olursa olsun, bu yasa hükmüne uygun işlem yapması gerekir. Hâkim ve savcıların dinlenmesi nasıl yapılıyor? Dinleme kararı nasıl alınıyor? Adalet Bakanlığı müfettişinin bu talebi Adalet Bakanı, Müsteşar veya Ceza İşleri Genel Müdürü tarafından onaylanıyor. Ondan sonra müfettişin talebi dinleme kararı alınması için hâkime götürülüyor. Hâkim bu kararı alıyor. Bu karar gizlidir. İtiraz yolu yok. Çünkü itiraz mercii hâkimdir ama itiraz yolu açık olursa dinlemeye alınan kişi dinlendiğini öğrenmiş olur ve telefonunu değiştirir veya başka önlem alır. Bu işlem zinciri içinde Bakan’ın veya ona bağlı kişilerin onayı olduğuna göre siyasi otoriteyi dolayısıyla siyasi partiler hukukunu ilgilendirir. Adalet Bakanı veya onun adına hareket eden kişinin, dinlemenin yasadaki koşulları mevcut değilse onay vermemesi gerekir.”

Dinleme koşulları

Başsavcı Yalçınkaya, telefon dinleme, kayda alma ve sinyal değerlendirmenin yapılabileceği koşulları ise şöyle izah etti:

“Telefon dinleme, kayda alma, sinyal değerlendirmeyi CMK 135. madde düzenliyor. Bu işlemlerin 135. maddenin suç işlendiğine ilişkin kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı ve başka suretle delil elde edilmesi imkânının bulunmaması durumunda yapılması gerekir. Ayrıca kamuoyuna yansıyan dinlemelerin söz konusu yasa maddesinin 6/a-8, 13 ve 14. fıkralarına dayanması gerekiyor. Örgüt üyesi olmak suçlaması dinleme için yeterli değil. Koşulları var. Bu fıkra hükümlerine göre suç işlemek üzere örgüt kurmak, silahlı örgütlere silah sağlamak, devlet sırlarına karşı suç işlemek, casusluk yapmak gibi suçların söz konusu olması gerekir. Herkesin yasaları bilmesi gerekir. Kimse ben yasayı bilmiyordum diyemez.”

‘Arzu edilmez’

Böyle bir incelemenin parti kapatma davasına kadar ulaşması elbette arzu edilecek bir sonuç değil. Bugün parti kapatmanın bir çözüm olmadığı yönünde görüş birliği mevcut. Anayasa Mahkemesi de buna özen gösteriyor. Başsavcı Çetinkaya da arzu etmiyor. “Bu istediğimiz bir şey değil ama bize verilen görevin gereği ve elbette bir süreç. Böyle olduğu halde kötü niyetli birçok yorum ve girişimle karşılaştık” diyerek bu düşüncesini de yansıttı.

AK Parti daha önce direkten dönmüştü

Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya, “Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği” iddiasıyla AK Parti’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı. Başsavcı, Gül’ü de aralarına alarak AK Parti’den 71 kişinin siyasetten yasaklanmasını istedi.

Ancak Anayasa Mahkemesi, AK Parti'nin kapatılmamasına karar verdi. Mahkeme, AK Parti'nin Hazine yardımının yarısının kesilmesine karar verdi.


TimeTürk




http://www.ensonhaber.com/images/1x1.gif


http://www.ensonhaber.com/images/1x1.gif
http://www.ensonhaber.com/images/1x1.gif


http://www.ensonhaber.com/images/news/201810.jpg





rıfat gökalp 11-16-2009 02:00

ERGENEKON sanıkları,HSYK,DANIŞTAY ve ANAYASA mahkemesi üyeleri; KENT OTEL'de toplantı yaparak YARGI'ya yönlendirmede bulunuyor


rıfat gökalp 07-09-2010 19:26

Yargıtay'da ilhaner cihaner'in tahliye edilmesi
için yürütülen lobi faaliyetleri ve kurtarma planları


İlhan cihaner'i tahliye et,YARGITAY başkanı ol !








YARGITAY'daki çetenin hesabı tuttu ve İlhan cihaner serbest bırakıldı



Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, tahliye edildikten sonra gittiği ablasının evinin önünde yaptığı açıklamada, ilginç tespitlerde bulundu 'Aksi halde bunun çözümü şiddettir' dedi.


Videoyu izlemek için tıklayın
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, tahliye edildikten sonra gittiği ablasının evinin önünde yaptığı açıklamada, "Yaşanan süreç insanlara ne kadar sıkıntı da yaşatsa gene çözümü hukuk içersinde aramalıdır. Aksine çözüm yolu sokaktır, şiddettir." dedi.

İlhan Cihaner en kısa zamanda görevinin başına döneceğini belirterek, bu süreç öncesinde görevi neyse aynı şekilde devam edeceğini söyledi. Bugünkü tahliye kararını şaşkınlıkla karşılamadığını ifade eden Cihaner, "Hiç yaşanmaması gereken bir süreçti. Karar şaşırtan bir karar olmadı." şeklinde konuştu.
Tutuklanma gerekçelerin tam oluşmadığı yönündeki değerlendirmeler için ise Cihaner, "Doğrudan bir tutuklama yapılması baştan hukuksuzluktu. O açıdan diğer esastan konulara hiç girmeye gerek yok. Şu an Yargıtay 11. Ceza Dairesi konuyu takip ediyor." yorumunu yaptı.
Cihaner son olarak hukuka ve yargısal sürece saygılı olunması gerektiğini vurgulayarak, "Yaşanan süreç insanlara ne kadar sıkıntı da yaşatsa gene çözümü hukuk içersinde aramalıdır. Aksine çözüm yolu sokaktır, şiddettir." ifadelerini kullandı.

HABER7

(CİHAN-HABER7)

dalamanli 12-29-2018 16:21

hariğka bir yazı

dalamanli 12-29-2018 16:21

süper bir yazı

dalamanli 12-29-2018 16:21

beğendim çok bnu

dalamanli 12-29-2018 16:22

ben bunu beğendimmm

dalamanli 12-29-2018 16:22

harika bir yazı olmuş


All times are GMT +3. The time now is 19:33.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
AK Parti Forum 2007-2023