AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   ♥ Oku Beni Ey Kitap! ♥ (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=347)
-   -   Beraber Okuyoruz.. Elif ŞAFAK- PİNHAN (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=118291)

Fasl-ı Gül 10-19-2009 14:42

Beraber Okuyoruz.. Elif ŞAFAK- PİNHAN

Kitap Dostları,

Yaptığmıız anket sonucunda okuyacağımız kitap Elif ŞAFAK Hanımın PİNHAN isimli romanı olmuştur.. Anket sayfamız silinse de oylarınız bu eser üzerinde yoğunlaşmıştı.. Onun için yeni bir anket açmıyoruz..Kitap ile ilgili her türlü paylaşımı bu sayfada yapalım inşaallah..

Kitabımızın temini ve okunma süresi için 20 günün yeterli olacağı kanaatindeyim.. Farklı düşünceleriniz olursa burada bildirebilirsiniz..

Okuma listesinden ismi silinen arkadaşlarımız da burada isimlerini ekletirlerse memnun olacağız..
selamlar..

http://www.kitapokuyoruz.com/kapak/1654-Pinhan.jpg

ELİF ŞAFAK- PİNHAN.. BERABER OKUYORUZ..

1. Feride
2. dilemma
3. Yalçın KARACA
4. menes
5. Fasl-ı Gül
6. reyAkbay
7.Tarihsever
8. çalıkuşu
9. ademetyemez
10. üçnoktadan
11. ReyAkbay
12.Akl-ı Selim
13.

Düşüncenin izini sürmek için.. Her izde biraz daha derinleşmek için.. Bekliyoruz..

NûN 10-19-2009 16:19

Alıntı:

Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 678700)
Hocam yirmi gün çok kısa bir zaman dilimi .:)

Katılıyorum...

Bir sürü beraber okuduğum kitap var, oku oku bitmiyor :w:

Bari 30 gün olabilir mi :)

LeyaL 10-19-2009 17:43

İsmim silinmiş :)

Evet bana kalırsa da 20 gün kısa gibi : ))

1. Feride
2. dilemma
3. Yalçın KARACA
4. menes
5. Fasl-ı Gül
6. reyAkbay
7.Tarihsever
8. çalıkuşu
9. ademetyemez
10. üçnoktadan
11. ReyAkbay
12.Akl-ı Selim
13. LeyâL

AY IŞIĞI 10-19-2009 18:01

Okuyacak olanlara keyifli okumalar dilerim.
Benimde düşündüğüm kitap şuanda olmasa bile ilerde muhakkak okumak istediğim roman inşAllah..

Fasl-ı Gül 10-20-2009 16:17

Aslında ben "20 gün çok uzun bir süre, süreyi azaltalım" şeklinde talepler geleceği zannını taşıyordum. Ama sırada bekleyen kitapların olduğu hakikatini unuttum galiba..

Arkadaşlarımızın yollarını hasretle bekleyen kitapları olduğu düşüncesiyle süremizi uzatalım ve azami bitiş süresini 15 Kasım olarak tayin edelim.. Sonrasında da her ayın 15'i forumda yeni bir kitapla buluşma mevsimi olsun inşaallah..

İsmi listede bulunmayan, silinen üyelerimiz isimlerini eklerlerse müteşekkir olacağız..

Kitabı temin, okumaya başlama ve diğer süreçleri burada paylaşmamız heyecanımızı arturacaktır, kitapla alakalı düşüncelerimiz de farklı bakışları tahlil etme imkanı sunacaktır..

İlgi ve alaka için teşekkür borçtur..

Sığlaşmış düşüncelerden kurtulmak, eleştirmek yerine değer üretmeyi hedef edinerek "nefsinden" işe başlayan tüm arkadaşlarımız bekliyoruz..

selam ile..

dilemma 10-20-2009 16:52

Ben bu okumada bulunamayacağım.
Okuyanlara kolaylıklar..

yolcu44 10-20-2009 17:02

Benim adım yokmuş :) Peki, ben de okumam o halde ;ı:

Fasl-ı Gül 10-20-2009 18:47

dilemma kardeşim, okuma sürecinde olmasa da yorum sürecinde katkılarını bekleyeceğiz.. :)

Okuma sürecine verdiğimiz aradan olayı "ikinci dönemi" başlattık ve bundan dolayı eski okuma listesinde ismi bulunanlar burada olamayabiliyor. Buradaki yeni beyanınız, isminizi listeye eklemekte yeterli olacaktır..

1. Feride
2. dilemma
3. Yalçın KARACA
4. Fasl-ı Gül
5. reyAkbay
6.Tarihsever
7. çalıkuşu
8. ademetyemez
9. üçnoktadan
10. ReyAkbay
11.Akl-ı Selim
12. LeyâL
13. Kadim Dolunay

MenDakkaDukka 10-20-2009 18:54

bende okumak istiyorum :)

Fasl-ı Gül 10-21-2009 22:58

Hoşgeldiniz.. İsminizi listemize ekliyor ve okuma sürecinde katkılarınızı bekliyoruz..

1. Feride
2. dilemma
3. Yalçın KARACA
4. Fasl-ı Gül
5. reyAkbay
6.Tarihsever
7. çalıkuşu
8. ademetyemez
9. üçnoktadan
10. ReyAkbay
11.Akl-ı Selim
12. LeyâL
13. Kadim Dolunay
14.MenDakkaDukka

Üç mevsim 10-21-2009 23:06

Forumun en değerli etkinliklerinden olan bu faaliyetten epey bir süredir uzak kalmışız. Kaldığımız yerden devam edelim o halde. Elif şafak - PİNHAN, 15 Kasım. Tamam İnşallah.

1. Feride
2. dilemma
3. Yalçın KARACA
4. menes
5. Fasl-ı Gül
6. reyAkbay
7.Tarihsever
8. çalıkuşu
9. ademetyemez
10. üçnoktadan
11. ReyAkbay
12.Akl-ı Selim
13. LeyâL
14. özgün irade

Özgür Çağrı 10-21-2009 23:29

Benimde okumam gereken madam bovary var o bitsin hemen temin edip başlyacağım :)

Fasl-ı Gül 10-21-2009 23:48

Satırların izini sürerken bizlerin yanında olacak tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.. Hoşgeldiniz.

Önümüzde yaklaşık 25 gün gibi uzun bir süre var. İnşaallah güzel bir şekilde başladığımız bu yolculuğu, hepimizin faydalanacağı bir şekilde hitame erdiririz.. Bu niyetle katkılarınızı bekliyoruz..

1. Feride
2. dilemma
3. Yalçın KARACA
4. Fasl-ı Gül
5. reyAkbay
6.Tarihsever
7. çalıkuşu
8. ademetyemez
9. üçnoktadan
10. ReyAkbay
11.Akl-ı Selim
12. LeyâL
13. Kadim Dolunay
14.MenDakkaDukka
15. Özgün İrade
16. Furkanca Bakış
17. ...

Satırlardan sadra doğru bir yolculuk için...

MenDakkaDukka 10-22-2009 00:42

daha sonra da siyah süt'ü okuyalım elif ŞAFAK tan...

reyAKbay 10-22-2009 16:47

Alıntı:

MenDakkaDukka Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 679754)
daha sonra da siyah süt'ü okuyalım elif ŞAFAK tan...

Benim bu kitaptan sonra okumayı düşündüğüm kitaptı..Birlikte okursak ne ala.

Fasl-ı Gül 10-22-2009 16:54

Bu platformda amacımız, her çiçekten bal almak.. Ne kadar çok çiçeğin özüne ulaşabilirsek bizim için o kadar kıymetli..

Bunun için farklı dallara konup farklı tatlara ulaşmak istiyoruz.. Dönem boyunca bir yazarın yalnız bir kitabını tercih edeceğiz bunun için..

Amacımız beraberce okumak ve düşünmek.. Sonra da kendi içimizde düşünceleri daha da derinleştirmek..

İlginiz için teşekkürler..

reyAKbay 10-22-2009 19:14

Alıntı:

Fasl-ı Gül Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 679936)
Bu platformda amacımız, her çiçekten bal almak.. Ne kadar çok çiçeğin özüne ulaşabilirsek bizim için o kadar kıymetli..

Bunun için farklı dallara konup farklı tatlara ulaşmak istiyoruz.. Dönem boyunca bir yazarın yalnız bir kitabını tercih edeceğiz bunun için..

Amacımız beraberce okumak ve düşünmek.. Sonra da kendi içimizde düşünceleri daha da derinleştirmek..

İlginiz için teşekkürler..

Elif Şafak için nacizane söylemek isterimki kendini tekrar eden değil her kitabında başka dünyalara açar kapılarını dolayısıyla bizlerde başka başka dünyalara çıkacağız sayesinde.Zaten oylama söz konusu ki çoğunluğun seçimini görebilmek ve uygulamak adına.Lakin organizatörüm ne diyorsa eyvAllah derim:gül: Selam ile...

Fasl-ı Gül 10-23-2009 21:41

Alıntı:

reyAKbay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 679967)
Elif Şafak için nacizane söylemek isterimki kendini tekrar eden değil her kitabında başka dünyalara açar kapılarını dolayısıyla bizlerde başka başka dünyalara çıkacağız sayesinde.Zaten oylama söz konusu ki çoğunluğun seçimini görebilmek ve uygulamak adına.Lakin organizatörüm ne diyorsa eyvAllah derim:gül: Selam ile...

Söylediğiniz gibi kitapları okurken "anket" usulüne göre en çok oy alan eseri seçiyoruz.. Talep çok fazla olursa, istişarenin gereği olarak bu talebe cevap veririz.. :)

Teşekkür ederim bu güzel ilgi için.. selam yürekten..
:)

1. Feride
2. dilemma
3. Yalçın KARACA
4. Fasl-ı Gül
5. reyAkbay
6.Tarihsever
7. çalıkuşu
8. ademetyemez
9. üçnoktadan
10. ReyAkbay
11.Akl-ı Selim
12. LeyâL
13. Kadim Dolunay
14.MenDakkaDukka
15. Özgün İrade
16. Furkanca Bakış
17. ...

Satırlardan sadra doğru bir yolculuk için...

çiğdem1905 10-24-2009 02:43

elif şafak'ı çok beğeniyorum

NûN 10-24-2009 21:19

Selamlar...

Bugün kitabı temin için Kızılay'da idim... Elbetteki buldum, bulunmayacak bir yazar değil zirâ =)

Herkesten özür dilerim; ama bu kitapta beraber okumaya katılamayacağım...
Sanırım bir ayrıntıyı kaçırdım ben, kitap Doğan Kitap'tan çıkıyor...
Eee? Ne var bunda, diyebilirsiniz, zâhirde bir sorun yok, ama bu Doğan Medya'ya ait bir yayınevi...

E biz okuyoruz, ne olacak, da diyebilirsiniz, ne desem, prensip meselesi, Doğan Medya'yı izlemiyorum, onlara ait hiçbirşeye bakmıyor, okumuyor, almıyorum...
Şimdilik...
Değil Elif Şafak, Yavuz Bülent Bakiler bile bu yayınevinden çıkarsa almam:evet:

Ne yapayım işte, sabit fikirliyim bu konuda...

Feride 10-24-2009 21:26

Bu kitap eğer o malum medya kuruluşuna aitse, ben de ne yazık ki katılamayacağım.

Tarihsever hatırlattığın iyi olmuş.. (en azından benim açımdan böyle). Aslında bana göre bu sabit fikirlilik değil. Okunacak kitap mı yok ki sanki. Gidipte o midemi bulandıran gruba destek sağlayayım.

O malum medyaya en ufak bir katkı sağlamayı bile düşünmüyorum.

Fasl-ı Gül 10-24-2009 21:45

Tarihsever, ben de bugün kitabımı aldım.. Ankara'dan.. Kızılay'dan..

Ama elimdeki kitap "metis" yayınlarından çıkmakta.. Kitap tanıtımına koyduğum kapakta "metis" yayınevinin.. Elimdeki kitapta aynı o şekilde.. Kitap hem metis hem doğan yayınlarından çıkıyor.. Dileyen kardeşimiz dilediği yayınevini tercih edebilir.. Okumaya da devam edebiliriz böylece :)

Kitabı hangi kitapçıdan sordunuz bilmiyorum ama "Kurtuba'da" metis yayınlarının yayınladığı "Pinhan" eserini bulabilirsiniz.. Benim daimi uğrak yerim olan "Birleşik" kitabevinde de metis yayınlarının olacağını düşünüyorum ama sormadım, emin değilim, yanlış yönlendirmek istemem..

Bununla beraber yine de yokum derseniz, sözümüz yoktur elbette.. Başka satırlarda buluşabiliriz..

selam ile..

Terennüm 10-24-2009 21:49

verdiğim sözden dolayı nerden çıkarsa çıksın okuyacağım.bu da benim fikrim...

Cihan_ŞümuL 10-24-2009 22:20

Ben de meraklandım şimdi.okusammı acaba?küçük bir ilçedeyim.bulabilirmiyim ki?

NûN 10-24-2009 22:27

Aman Allah'ım... O kadar baktım yoktu :ağla:

Akçağ, Dost, o kadar yere baktımdı :ağla:

Yok okurum o zaman, yarın tekrar araştıracağım inşaAllah...

Özür dilerim tekrar, bunu sözden dönmek olarak değerlendirmeyin lütfen...

Terennüm 10-25-2009 16:11

zifiri bir halka idi toprak,
yıldızlara sığınırdı bazen...
vira bismillah diyerek başlamış bulunmaktayım:)

Fasl-ı Gül 10-25-2009 16:18

Ben de kitabımı aldım ve okumaya başladım dün..
Kitaptaki betimlemeler çok hoş.. Konu da güzel.. Kitaba dair düşüncelerimi ve kitaptan satırları da yakın zamanda eklemeye başlayacağım inşaallah..

Konumuzu yetim bırakmayan, kelimelerin başını okşayan kıymetli üyelerimize selam ve şükranlar..
:)

NûN 10-28-2009 20:51

Aldım ben de bugün :)

Metis Yayınevinden olanı, gıcığım demi :hihi2: N'apim işte...

Ben de başlayacağım okumaya, eklerim düşüncelerimi inşaAllah...

sudaduran 10-28-2009 23:31

elif şafak'ı çok seviyorum ''aşk'' isimli kitabını bi solukta okudum

NûN 10-31-2009 17:00

Foruma girebildiğimiz sürece beraber okuruz inşaAllah =)
Ya bu kadar sitem edeyim n'olur, içimde kalırdı yoksa:hihi2:

Gene bir sabah rüyalarında kovaladığı maceraları düşünerek ve kanatlarının olmayışına hayıflanarak, dalgın dalgın, sıkıntılı sıkıntılı, ortalıkta dolanmaktaydı. Kanatları olsaydı, rüyalarındaki gibi gece gündüz uçar; denizlerin, dağların, köylerin, şihirlerin üzerinden süzülerek kimselere görünmeden, herkesi; herşeyi görmeyi başarabilirdi.

Kanatları, hem hercai renkleriyle tavuskuşunun tüylerine benzemeli, hem fırtınalara dayanacak kadar sağlam, hem de bir buluttan başka bir buluta değecek kadar uzun olmalıydı.

Süper... Rüya değil de hayal dersek o kelimelerin yerine, çocukluğumu buldum diyebilirim =)

NûN 10-31-2009 18:17

Görünenle yetinirsen eğer sadece tırtılı bilirsin. Çirkindir ya tırtıl, gönlünü çelmez. Görünenin ötesine geçmek istersen eğer, aradan örtüyü kaldırıp da gönül gözüyle bakarsan, kelebeği bulursun karşında.
Güzeldir ya kelebek, gönlün ona akar. Lakin gönül gözünle görürsen eğer, kelebeğe değil tırtıla sevdalanırsın.

Ne kadar güzel bir paragraf, çok hoşuma gitti, eğer alıp okumayan varsa, buradan okuyabilsin diye özellikle aktarayım istedim...

reyAKbay 11-01-2009 01:08

Okumam son buldu nihayet.Kitabı önerdiğimde başlamış bulunmuştum-henüz başlarında sayılırdım.Ankette de talep fazla olunca-bekleyip birlikte okumayı daha doğru buldum.
Keyifli bir kitaptı.Karakter bolluğu olsun,betimlemelerindeki başarı olsun,olaylar arasındaki bağlantıyı kurmadaki maharet olsun,dili kullanmada ki ustalığı olsun,genel itibariyle başarılı idi.
Fakat herşeye rağmen tüm bunlara rağmen yazarımızın AŞK kitabı kadar bir iz bırakmadı bende.Ortalardan sonlara doğru değişik vakalar zuhur ettikçe şaşkınlık sarıyor insanı.Daha doğrusu değişik düşünceler.Bu da farklı yaklaşımların-karekterlerin etkisi .Okudukça siz de farkedeceksiniz.Ve yorumları gerçekten merak ediyorum,şuan yorum yapmıyorum.
Ayrıca karakterlerin çeşitliliğine-fazlalığına bağlı olarak ve 2 okuma vaktin arasındaki zamanın çokluğundan dolayı ''acaba bu kimdi'' sorusuna birkaç defa mahkum oldum ve kitabı geriye doğru kurcalamak zorunda kaldım;1
Bugün Tüyaptaydım. Elif Şafak ve İskender Pala gibi yazarlarla tanışma fırsatını yakaladım.Daha önce Elif Şafak'ın söyleşi ve imza gününe katılmıştım fakat İskender Pala ilk oldu.Umarım ileride onun kaleminden de kelamlarını burada beraber okuruz.
Selam ile...

Feride 11-01-2009 13:46

Yalçın abi, yalnız değilsin merak etme: D

Benim de yolum düşerse alacağım inşAllah da, daha henüz düşmedi ne hikmetse..: )

En kısa zamanda düşmesini ümit ediyorum tabi: )

Feride 11-01-2009 13:53

Alıntı:

Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 682979)
İçime su serptiniz efendim keşke çok daha önce aynı saflarda gezindiğimizi ima etseydiniz hırpalazmazdım kendimi bu kadar. Millet yol almış yolun sonuna gelmiş biz ise daha yola cıkamadık umarım şevk unsuru bizede monte edilir kısa zamanda umutluyum :)

Umut inşeAllah her daim içimizde şükürler olsun: )

Her ne kadar yolun başında olsak da, Allah'ın izniyle o yolu yarılamayı ve dahi bitirmeyi de biliriz inşAllah: )

Sen gönlünü ferah tut abicim: D

reyAKbay 11-02-2009 15:15

Alıntı:

TarihSever Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 682810)
Görünenle yetinirsen eğer sadece tırtılı bilirsin. Çirkindir ya tırtıl, gönlünü çelmez. Görünenin ötesine geçmek istersen eğer, aradan örtüyü kaldırıp da gönül gözüyle bakarsan, kelebeği bulursun karşında.
Güzeldir ya kelebek, gönlün ona akar. Lakin gönül gözünle görürsen eğer, kelebeğe değil tırtıla sevdalanırsın.

Kitabın en manidar paragrafıydı bence.Ne kadar da güzel icmal etmiş yazar...Ben de bir kaç paragraf eklemek isterim

isimler ki büyülüdür/ sade büyülü mü/ isimler hem de büyücüdür/ sanmam ki çıkmış olsun hatırından/ismini ''fasl-ı hazan'' koyalım/ söndüğü yerde aradığını bulasın/ lâkin fasl-ı hazan demek/ fasl-ı hüzün demek/ söndüğü yerde/ sana kavuşmam gerek/ onun söndüğü yerde/ benim tutuşmam gerek...

kimine kafi gelir bu ten sureti
böyle doğar, böyle sırlanır
kimine dar gelir bu ten sureti
hep arar, savrulur

kiminin imanı korkudur
"ve inne rabbeke leşediydül'ikaab"
kiminin imanı safi aşktır
"ve ma rabbüke bizzallamin lil'abiyd"

her kim ki aşk için, aşkla yaşar
aşkı arar, aşkla yanar
işbu vücud şehrinin
kapısını aralar

Korktu.Gidip de varamamaktan degil , varip da dönüs yolunu bulamamaktan degil, dönüp de geride biraktiklarini yerinde bulamamaktan degil; bir kendini bulamamaktan, buldugunda korkmaktan korktu...

reyAKbay 11-02-2009 15:25

Alıntı:

Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 682979)
İçime su serptiniz efendim keşke çok daha önce aynı saflarda gezindiğimizi ima etseydiniz hırpalazmazdım kendimi bu kadar. Millet yol almış yolun sonuna gelmiş biz ise daha yola cıkamadık umarım şevk unsuru bizede monte edilir kısa zamanda umutluyum :)

Üstad
Sizde yok bir anormallik çünkü meşgalenin olduğu yerde değil kitaba vakit ayırmak,kendine vakit ayırmak zordur diye düşünüyorum.Okuyan diğer katılımcılardan da yorumlar bekleriz.Selam ile...

Fasl-ı Gül 11-02-2009 17:13

Sevgili Tarihsever ve reyAkbay..

Kitabın en can alıcı satırlarından sadra şifa kısımları bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim..

Ben daha biteremedim kitabımı.. Yorumumu kitabı bitirdikten sonra ekleyeceğim inşaallah..

Bu süreçte küçük küçük notları eklemek çok güzel oluyor.. Güzellikleri bizlere aktaran kitap dostlarına çok teşekkürler..

selam ile..

reyAKbay 11-05-2009 01:16

*** Olduğumdan büyük görülmektense olduğumdan hakir görülmeyi yeğlerim.

*** O vakit hayal de hafıza da anlar ki hikayeler hep eskidir, aynıdır. velhasıl bunca süslü kelime, bunca harf tek bir noktada saklıdır.

***Her şey zıddı ile açığa çıkar

Kırılmak için bükül
Düz olmak için eğril
Dolmak için boşal
Parçalan ki yenilen
Az şeye sahip olanlar
Çoğa kavuşabilirler
Çok şeyi olanların zihni karışır

***Bir de baktım ki/ ben ben değilim artık/ suretim başka bir suret/ ismim bir başkasının ismi/ gönlüm ne yöne akar/ ben ne yöne/ verdiğin emaneti yitirdim yollarda/ hata ettim/ kusur ettim/ affola...

***Bugün sana nazım geçmedi.
yazık ki bu demde sana nazım geçmedi.

***Hani halkanın ucunda/ kavuşacaktım sana/ hani bir iken ayrı düşmüştük/ ve çok iken bir olacaktık sonunda/ çoktan razı idim oysa/ razı idim gecenin matemine/ karanlığı fırsat bilene/ ve korkaklığıma/ ve karabasanlarıma/ oyun oynar gibi yaşar giderdim/ kuş avlardım/ kuşları deli gibi kıskanırdım ya/ bırakmadın/ bırakmadın ki kendimden kaçayım/ koyvermedin/ koyvermedin ki sürsün bu devran

NûN 11-05-2009 02:10

Teşekkür ederiz reyAKbay...

Ya kitapta hep bıcır şeyler dikkatimi çekiyor, böyle afilli kelam gözüme görünmüyor =)

Bakın örnek =)
...

Topraktaki bir oyuktan sırayı bozmadan peşpeşe çıkan;
Siyah patikalar halinde evlerin mutfaklarına dadanan;
Küçümen gövdelerinde boylarından büyük yükler taşıyarak harıl harıl çalışan ve uzaktan bakıldığında yürüyen çörek otlarını andıran karıncalara...

...

:hihi2:

Ay öyle bir anlatmış ki, insanın yiyesi gelir yolda görse :hihi2:

EZEL 11-05-2009 09:36

Kitabı bitirin ben sizi sınava alcam demedi demeyin ....:))

All times are GMT +3. The time now is 23:03.