![]() |
Beraber Okuyoruz.. Elif ŞAFAK- PİNHAN
Kitap Dostları, Yaptığmıız anket sonucunda okuyacağımız kitap Elif ŞAFAK Hanımın PİNHAN isimli romanı olmuştur.. Anket sayfamız silinse de oylarınız bu eser üzerinde yoğunlaşmıştı.. Onun için yeni bir anket açmıyoruz..Kitap ile ilgili her türlü paylaşımı bu sayfada yapalım inşaallah.. Kitabımızın temini ve okunma süresi için 20 günün yeterli olacağı kanaatindeyim.. Farklı düşünceleriniz olursa burada bildirebilirsiniz.. Okuma listesinden ismi silinen arkadaşlarımız da burada isimlerini ekletirlerse memnun olacağız.. selamlar.. http://www.kitapokuyoruz.com/kapak/1654-Pinhan.jpg ELİF ŞAFAK- PİNHAN.. BERABER OKUYORUZ.. 1. Feride 2. dilemma 3. Yalçın KARACA 4. menes 5. Fasl-ı Gül 6. reyAkbay 7.Tarihsever 8. çalıkuşu 9. ademetyemez 10. üçnoktadan 11. ReyAkbay 12.Akl-ı Selim 13. Düşüncenin izini sürmek için.. Her izde biraz daha derinleşmek için.. Bekliyoruz.. |
Alıntı:
Bir sürü beraber okuduğum kitap var, oku oku bitmiyor :w: Bari 30 gün olabilir mi :) |
İsmim silinmiş :)
Evet bana kalırsa da 20 gün kısa gibi : )) ELİF ŞAFAK- PİNHAN.. BERABER OKUYORUZ.. 1. Feride 2. dilemma 3. Yalçın KARACA 4. menes 5. Fasl-ı Gül 6. reyAkbay 7.Tarihsever 8. çalıkuşu 9. ademetyemez 10. üçnoktadan 11. ReyAkbay 12.Akl-ı Selim 13. LeyâL |
Okuyacak olanlara keyifli okumalar dilerim.
Benimde düşündüğüm kitap şuanda olmasa bile ilerde muhakkak okumak istediğim roman inşAllah.. |
Aslında ben "20 gün çok uzun bir süre, süreyi azaltalım" şeklinde talepler geleceği zannını taşıyordum. Ama sırada bekleyen kitapların olduğu hakikatini unuttum galiba.. Arkadaşlarımızın yollarını hasretle bekleyen kitapları olduğu düşüncesiyle süremizi uzatalım ve azami bitiş süresini 15 Kasım olarak tayin edelim.. Sonrasında da her ayın 15'i forumda yeni bir kitapla buluşma mevsimi olsun inşaallah.. İsmi listede bulunmayan, silinen üyelerimiz isimlerini eklerlerse müteşekkir olacağız.. Kitabı temin, okumaya başlama ve diğer süreçleri burada paylaşmamız heyecanımızı arturacaktır, kitapla alakalı düşüncelerimiz de farklı bakışları tahlil etme imkanı sunacaktır.. İlgi ve alaka için teşekkür borçtur.. Sığlaşmış düşüncelerden kurtulmak, eleştirmek yerine değer üretmeyi hedef edinerek "nefsinden" işe başlayan tüm arkadaşlarımız bekliyoruz.. selam ile.. |
Ben bu okumada bulunamayacağım.
Okuyanlara kolaylıklar.. |
Benim adım yokmuş :) Peki, ben de okumam o halde ;ı:
|
dilemma kardeşim, okuma sürecinde olmasa da yorum sürecinde katkılarını bekleyeceğiz.. :)
Okuma sürecine verdiğimiz aradan olayı "ikinci dönemi" başlattık ve bundan dolayı eski okuma listesinde ismi bulunanlar burada olamayabiliyor. Buradaki yeni beyanınız, isminizi listeye eklemekte yeterli olacaktır.. ELİF ŞAFAK- PİNHAN.. BERABER OKUYORUZ.. 1. Feride 2. dilemma 3. Yalçın KARACA 4. Fasl-ı Gül 5. reyAkbay 6.Tarihsever 7. çalıkuşu 8. ademetyemez 9. üçnoktadan 10. ReyAkbay 11.Akl-ı Selim 12. LeyâL 13. Kadim Dolunay |
bende okumak istiyorum :)
|
Hoşgeldiniz.. İsminizi listemize ekliyor ve okuma sürecinde katkılarınızı bekliyoruz..
ELİF ŞAFAK- PİNHAN.. BERABER OKUYORUZ.. 1. Feride 2. dilemma 3. Yalçın KARACA 4. Fasl-ı Gül 5. reyAkbay 6.Tarihsever 7. çalıkuşu 8. ademetyemez 9. üçnoktadan 10. ReyAkbay 11.Akl-ı Selim 12. LeyâL 13. Kadim Dolunay 14.MenDakkaDukka |
Forumun en değerli etkinliklerinden olan bu faaliyetten epey bir süredir uzak kalmışız. Kaldığımız yerden devam edelim o halde. Elif şafak - PİNHAN, 15 Kasım. Tamam İnşallah.
1. Feride 2. dilemma 3. Yalçın KARACA 4. menes 5. Fasl-ı Gül 6. reyAkbay 7.Tarihsever 8. çalıkuşu 9. ademetyemez 10. üçnoktadan 11. ReyAkbay 12.Akl-ı Selim 13. LeyâL 14. özgün irade |
Benimde okumam gereken madam bovary var o bitsin hemen temin edip başlyacağım :)
|
Satırların izini sürerken bizlerin yanında olacak tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.. Hoşgeldiniz.
Önümüzde yaklaşık 25 gün gibi uzun bir süre var. İnşaallah güzel bir şekilde başladığımız bu yolculuğu, hepimizin faydalanacağı bir şekilde hitame erdiririz.. Bu niyetle katkılarınızı bekliyoruz.. ELİF ŞAFAK- PİNHAN.. BERABER OKUYORUZ.. 1. Feride 2. dilemma 3. Yalçın KARACA 4. Fasl-ı Gül 5. reyAkbay 6.Tarihsever 7. çalıkuşu 8. ademetyemez 9. üçnoktadan 10. ReyAkbay 11.Akl-ı Selim 12. LeyâL 13. Kadim Dolunay 14.MenDakkaDukka 15. Özgün İrade 16. Furkanca Bakış 17. ... Satırlardan sadra doğru bir yolculuk için... |
daha sonra da siyah süt'ü okuyalım elif ŞAFAK tan...
|
Alıntı:
|
Bu platformda amacımız, her çiçekten bal almak.. Ne kadar çok çiçeğin özüne ulaşabilirsek bizim için o kadar kıymetli..
Bunun için farklı dallara konup farklı tatlara ulaşmak istiyoruz.. Dönem boyunca bir yazarın yalnız bir kitabını tercih edeceğiz bunun için.. Amacımız beraberce okumak ve düşünmek.. Sonra da kendi içimizde düşünceleri daha da derinleştirmek.. İlginiz için teşekkürler.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Söylediğiniz gibi kitapları okurken "anket" usulüne göre en çok oy alan eseri seçiyoruz.. Talep çok fazla olursa, istişarenin gereği olarak bu talebe cevap veririz.. :) Teşekkür ederim bu güzel ilgi için.. selam yürekten.. :) ELİF ŞAFAK- PİNHAN.. BERABER OKUYORUZ.. 1. Feride 2. dilemma 3. Yalçın KARACA 4. Fasl-ı Gül 5. reyAkbay 6.Tarihsever 7. çalıkuşu 8. ademetyemez 9. üçnoktadan 10. ReyAkbay 11.Akl-ı Selim 12. LeyâL 13. Kadim Dolunay 14.MenDakkaDukka 15. Özgün İrade 16. Furkanca Bakış 17. ... Satırlardan sadra doğru bir yolculuk için... |
elif şafak'ı çok beğeniyorum
|
Selamlar...
Bugün kitabı temin için Kızılay'da idim... Elbetteki buldum, bulunmayacak bir yazar değil zirâ =) Herkesten özür dilerim; ama bu kitapta beraber okumaya katılamayacağım... Sanırım bir ayrıntıyı kaçırdım ben, kitap Doğan Kitap'tan çıkıyor... Eee? Ne var bunda, diyebilirsiniz, zâhirde bir sorun yok, ama bu Doğan Medya'ya ait bir yayınevi... E biz okuyoruz, ne olacak, da diyebilirsiniz, ne desem, prensip meselesi, Doğan Medya'yı izlemiyorum, onlara ait hiçbirşeye bakmıyor, okumuyor, almıyorum... Şimdilik... Değil Elif Şafak, Yavuz Bülent Bakiler bile bu yayınevinden çıkarsa almam:evet: Ne yapayım işte, sabit fikirliyim bu konuda... |
Bu kitap eğer o malum medya kuruluşuna aitse, ben de ne yazık ki katılamayacağım.
Tarihsever hatırlattığın iyi olmuş.. (en azından benim açımdan böyle). Aslında bana göre bu sabit fikirlilik değil. Okunacak kitap mı yok ki sanki. Gidipte o midemi bulandıran gruba destek sağlayayım. O malum medyaya en ufak bir katkı sağlamayı bile düşünmüyorum. |
Tarihsever, ben de bugün kitabımı aldım.. Ankara'dan.. Kızılay'dan.. Ama elimdeki kitap "metis" yayınlarından çıkmakta.. Kitap tanıtımına koyduğum kapakta "metis" yayınevinin.. Elimdeki kitapta aynı o şekilde.. Kitap hem metis hem doğan yayınlarından çıkıyor.. Dileyen kardeşimiz dilediği yayınevini tercih edebilir.. Okumaya da devam edebiliriz böylece :) Kitabı hangi kitapçıdan sordunuz bilmiyorum ama "Kurtuba'da" metis yayınlarının yayınladığı "Pinhan" eserini bulabilirsiniz.. Benim daimi uğrak yerim olan "Birleşik" kitabevinde de metis yayınlarının olacağını düşünüyorum ama sormadım, emin değilim, yanlış yönlendirmek istemem.. Bununla beraber yine de yokum derseniz, sözümüz yoktur elbette.. Başka satırlarda buluşabiliriz.. selam ile.. |
verdiğim sözden dolayı nerden çıkarsa çıksın okuyacağım.bu da benim fikrim...
|
Ben de meraklandım şimdi.okusammı acaba?küçük bir ilçedeyim.bulabilirmiyim ki?
|
Aman Allah'ım... O kadar baktım yoktu :ağla:
Akçağ, Dost, o kadar yere baktımdı :ağla: Yok okurum o zaman, yarın tekrar araştıracağım inşaAllah... Özür dilerim tekrar, bunu sözden dönmek olarak değerlendirmeyin lütfen... |
zifiri bir halka idi toprak,
yıldızlara sığınırdı bazen... vira bismillah diyerek başlamış bulunmaktayım:) |
Ben de kitabımı aldım ve okumaya başladım dün..
Kitaptaki betimlemeler çok hoş.. Konu da güzel.. Kitaba dair düşüncelerimi ve kitaptan satırları da yakın zamanda eklemeye başlayacağım inşaallah.. Konumuzu yetim bırakmayan, kelimelerin başını okşayan kıymetli üyelerimize selam ve şükranlar.. :) |
Aldım ben de bugün :)
Metis Yayınevinden olanı, gıcığım demi :hihi2: N'apim işte... Ben de başlayacağım okumaya, eklerim düşüncelerimi inşaAllah... |
elif şafak'ı çok seviyorum ''aşk'' isimli kitabını bi solukta okudum
|
Foruma girebildiğimiz sürece beraber okuruz inşaAllah =)
Ya bu kadar sitem edeyim n'olur, içimde kalırdı yoksa:hihi2: Gene bir sabah rüyalarında kovaladığı maceraları düşünerek ve kanatlarının olmayışına hayıflanarak, dalgın dalgın, sıkıntılı sıkıntılı, ortalıkta dolanmaktaydı. Kanatları olsaydı, rüyalarındaki gibi gece gündüz uçar; denizlerin, dağların, köylerin, şihirlerin üzerinden süzülerek kimselere görünmeden, herkesi; herşeyi görmeyi başarabilirdi. Kanatları, hem hercai renkleriyle tavuskuşunun tüylerine benzemeli, hem fırtınalara dayanacak kadar sağlam, hem de bir buluttan başka bir buluta değecek kadar uzun olmalıydı. Süper... Rüya değil de hayal dersek o kelimelerin yerine, çocukluğumu buldum diyebilirim =) |
Görünenle yetinirsen eğer sadece tırtılı bilirsin. Çirkindir ya tırtıl, gönlünü çelmez. Görünenin ötesine geçmek istersen eğer, aradan örtüyü kaldırıp da gönül gözüyle bakarsan, kelebeği bulursun karşında.
Güzeldir ya kelebek, gönlün ona akar. Lakin gönül gözünle görürsen eğer, kelebeğe değil tırtıla sevdalanırsın. Ne kadar güzel bir paragraf, çok hoşuma gitti, eğer alıp okumayan varsa, buradan okuyabilsin diye özellikle aktarayım istedim... |
Okumam son buldu nihayet.Kitabı önerdiğimde başlamış bulunmuştum-henüz başlarında sayılırdım.Ankette de talep fazla olunca-bekleyip birlikte okumayı daha doğru buldum.
Keyifli bir kitaptı.Karakter bolluğu olsun,betimlemelerindeki başarı olsun,olaylar arasındaki bağlantıyı kurmadaki maharet olsun,dili kullanmada ki ustalığı olsun,genel itibariyle başarılı idi. Fakat herşeye rağmen tüm bunlara rağmen yazarımızın AŞK kitabı kadar bir iz bırakmadı bende.Ortalardan sonlara doğru değişik vakalar zuhur ettikçe şaşkınlık sarıyor insanı.Daha doğrusu değişik düşünceler.Bu da farklı yaklaşımların-karekterlerin etkisi .Okudukça siz de farkedeceksiniz.Ve yorumları gerçekten merak ediyorum,şuan yorum yapmıyorum. Ayrıca karakterlerin çeşitliliğine-fazlalığına bağlı olarak ve 2 okuma vaktin arasındaki zamanın çokluğundan dolayı ''acaba bu kimdi'' sorusuna birkaç defa mahkum oldum ve kitabı geriye doğru kurcalamak zorunda kaldım;1 Bugün Tüyaptaydım. Elif Şafak ve İskender Pala gibi yazarlarla tanışma fırsatını yakaladım.Daha önce Elif Şafak'ın söyleşi ve imza gününe katılmıştım fakat İskender Pala ilk oldu.Umarım ileride onun kaleminden de kelamlarını burada beraber okuruz. Selam ile... |
Yalçın abi, yalnız değilsin merak etme: D
Benim de yolum düşerse alacağım inşAllah da, daha henüz düşmedi ne hikmetse..: ) En kısa zamanda düşmesini ümit ediyorum tabi: ) |
Alıntı:
Her ne kadar yolun başında olsak da, Allah'ın izniyle o yolu yarılamayı ve dahi bitirmeyi de biliriz inşAllah: ) Sen gönlünü ferah tut abicim: D |
Alıntı:
***** isimler ki büyülüdür/ sade büyülü mü/ isimler hem de büyücüdür/ sanmam ki çıkmış olsun hatırından/ismini ''fasl-ı hazan'' koyalım/ söndüğü yerde aradığını bulasın/ lâkin fasl-ı hazan demek/ fasl-ı hüzün demek/ söndüğü yerde/ sana kavuşmam gerek/ onun söndüğü yerde/ benim tutuşmam gerek... ***** kimine kafi gelir bu ten sureti böyle doğar, böyle sırlanır kimine dar gelir bu ten sureti hep arar, savrulur kiminin imanı korkudur "ve inne rabbeke leşediydül'ikaab" kiminin imanı safi aşktır "ve ma rabbüke bizzallamin lil'abiyd" her kim ki aşk için, aşkla yaşar aşkı arar, aşkla yanar işbu vücud şehrinin kapısını aralar ****** Korktu.Gidip de varamamaktan degil , varip da dönüs yolunu bulamamaktan degil, dönüp de geride biraktiklarini yerinde bulamamaktan degil; bir kendini bulamamaktan, buldugunda korkmaktan korktu... |
Alıntı:
Sizde yok bir anormallik çünkü meşgalenin olduğu yerde değil kitaba vakit ayırmak,kendine vakit ayırmak zordur diye düşünüyorum.Okuyan diğer katılımcılardan da yorumlar bekleriz.Selam ile... |
Sevgili Tarihsever ve reyAkbay..
Kitabın en can alıcı satırlarından sadra şifa kısımları bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.. Ben daha biteremedim kitabımı.. Yorumumu kitabı bitirdikten sonra ekleyeceğim inşaallah.. Bu süreçte küçük küçük notları eklemek çok güzel oluyor.. Güzellikleri bizlere aktaran kitap dostlarına çok teşekkürler.. selam ile.. |
*** Olduğumdan büyük görülmektense olduğumdan hakir görülmeyi yeğlerim.
*** O vakit hayal de hafıza da anlar ki hikayeler hep eskidir, aynıdır. velhasıl bunca süslü kelime, bunca harf tek bir noktada saklıdır. ***Her şey zıddı ile açığa çıkar *** Kırılmak için bükül Düz olmak için eğril Dolmak için boşal Parçalan ki yenilen Az şeye sahip olanlar Çoğa kavuşabilirler Çok şeyi olanların zihni karışır ***Bir de baktım ki/ ben ben değilim artık/ suretim başka bir suret/ ismim bir başkasının ismi/ gönlüm ne yöne akar/ ben ne yöne/ verdiğin emaneti yitirdim yollarda/ hata ettim/ kusur ettim/ affola... ***Bugün sana nazım geçmedi. yazık ki bu demde sana nazım geçmedi. ***Hani halkanın ucunda/ kavuşacaktım sana/ hani bir iken ayrı düşmüştük/ ve çok iken bir olacaktık sonunda/ çoktan razı idim oysa/ razı idim gecenin matemine/ karanlığı fırsat bilene/ ve korkaklığıma/ ve karabasanlarıma/ oyun oynar gibi yaşar giderdim/ kuş avlardım/ kuşları deli gibi kıskanırdım ya/ bırakmadın/ bırakmadın ki kendimden kaçayım/ koyvermedin/ koyvermedin ki sürsün bu devran |
Teşekkür ederiz reyAKbay...
Ya kitapta hep bıcır şeyler dikkatimi çekiyor, böyle afilli kelam gözüme görünmüyor =) Bakın örnek =) ... Topraktaki bir oyuktan sırayı bozmadan peşpeşe çıkan; Siyah patikalar halinde evlerin mutfaklarına dadanan; Küçümen gövdelerinde boylarından büyük yükler taşıyarak harıl harıl çalışan ve uzaktan bakıldığında yürüyen çörek otlarını andıran karıncalara... ... :hihi2: Ay öyle bir anlatmış ki, insanın yiyesi gelir yolda görse :hihi2: |
Kitabı bitirin ben sizi sınava alcam demedi demeyin ....:))
|
All times are GMT +3. The time now is 23:03. |