![]() |
Kürt Açılımı Neler Getirecek | Ak Parti Forum Tartışıyor !
Kürt açılımının ne sonuçlar doğuracağını Ak Parti forum Tartışıyor ! Evet... Sizce neler getirecek bu açılım ? Mhp ve Chp bu açılıma destek vermediğinden ilerde nasıl etkilenecekler ? Ak Parti'ye ne kazandıracak ? vs.. |
Kimse'nin fikri yokmu bu konuda ?
|
Barış getirecek,Huzur getirecek.
Terörist pkk Türkiye içinden büyük destek ile ayakta duruyor.Bu desteğin neredeyse tamamını kürt vatandaşlar oluşturuyor.Ama bu noktada öz eleştiri yapmamızda şart.Neden? Teröristlerin kürtleri kandırmasının ve desteğini almasının en büyük taktiği "bu devlet,bu ülke sizi sevmiyor" cümlesidir.Bu ülkede yıllardır mhp gibi faşizan partiler büyük konumlara gelmişler ve yıllardır bu iki ırk arasındaki gerilimi arttırmayı başarmışlardır.Çakma alman kafatasçıları mantığındaki bu faşist görüş yıllardır bu ülkeye dtpnin verdiği zararın aynısını vermektedir. Bu noktada bu açılıma muhaliflerin ve Akpartiye Türk düşmanı yaftasını yapıştıranlarda şunu iyice bir düşünmeleri gerekmektedir. doğuda neden yıllardır iki parti var olmaktadır? Neden chp mhp gibi Türkiyeyi yönetmeye kalkan partilerin doğur-batı her ilde bir oyu yoktur? Akpartide bir terörist partisi diyemi? Tabiki hayır.Kürtlerin büyük bir kısmıda vatanseverlerdir.Onlar akpartiye oy atan kürt kesimidir.Şimdi şu noktada şöyle düşünmekte şarttır;Ya Akparti olmasaydı?..Bu vatansever kürt kardeşlerimiz mhpyemi chpyemi oy atacaklardı? Elbette küçükde olsa bir kısmı dtpye kayacak,Dtpnin meclisteki bileğini güçlendirecek ve teröristlerin meclisimizdeki gücünü arttıracaklardı..Şimdi gelelim bağdata..Yıllardır pkkyı silahlarla yok etmeye çalıştık.Evet bu taktik doğrudur ama önce denenmesi gereken en önceki yol desteklerini çektirmek ve aldıkları destekten güçlerini yok etmektir.Şehitler verdik,gözyaşı döktük.ama her zaman daha çok şehit vermeye devam ettik.bu bir çeşit döngü oldu.Şehit verdikçe mhp sertleşti,Türkün Türkten başka dostu yoktur sloganlarını arttırdı ve karşı tarafında dahada ayrışmasını sağlayarak bileklerini güçlendirdi. Sırf biz Türk ailelerden şehit verilmemektedir.Çünkü o teröristler Türk düşmanı değil TÜRKİYE düşmanıdır.Verilen her 10 şehitten 4ü kürttür.Onlarında evlerine ateş düşer onlarında ailelerinin analarının yürekleri yanar. İşte bizim amacımız "bu ülke bu devlet sizi sevmiyor" mantığıyla hergeçen gün pkknın bileğini güçlendiren kürtlere gerçekleri göstermektir.Sizde bu ülkenin vatandaşısınız,Sizde bizdensiniz mesajı vermek ve bu köpek teröristleri iyice güçsüzleştirmektir. Türk düşmanlığı bunun neresinde? |
çok hassas bir konu.akpartiye birşey kazandıracağını düşünmüyorum aksine çok büyük tepkiler olacaktır .ama bir yerlerden başlanmalı.zaten başbakanımızın bir sözü var:
millet kazancaksa biz kaybetmeye hazırız.. |
Kürt sorunu denildiği zaman herkesin konuşmaması gerek!Böyle ciddi ve hayatti bir konuda sadece bilenlerin konuşması gerek diye düşünüyorum.Haliyle bilenler konuşacağından çözüm yolunda büyük adımlar atılacaktır!Lakin Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli gibi bu sorunuda kısırdöngü siyaset sahalarına çekeceklerse,çekilecekse bu şahısların susması daha efdaldır.Bu sorunu gerçekten doğru irdelemek gerekiyor.Türkiye'de var olan onlarca etnik kökenden bir taneside 'Kürtlüktür',ve bunun gibi 'lazı','çerkezi'v.b etnik kökene sahip vatandaşlarımız vardır.Her bir etnik köken üzerinde emperyalist göçler çeşitli senaryolar üretmektedirler!Bi bakıyorsunuz karadenizli vatandaşlarımız üzerinde,bi bakıyorsunuz alevi vatandaşlarımız üzerinde...Bu planda gerçekten tutucu bir plandır,bir ülkeyi özelikle ülkemizi topla,tüfekle yıkamayan düşmanlar en kolay yol olarak bunu görmektedirler.Bu yüzden sorunları hakkaniyet duyguları ile düşünmek elzem olandır.Kürt sorunuda bu şekilde önümüze getirilen bir sorundur.Aslında böyle bir sorun yok çevrenize baktığınız zaman.Çünkü kürt ve Türk vatandaşlarımız büyük bir mutluluk içinde birlikte yaşamakta,acısıyla tatlısıyla hep beraber duygulanmaktadırlar.Artık ailelerin yapısına baktığınız zaman,kürt gelin,türk damat evlilikleride çoktan tavan yapmış vaziyette.İşte bu insanlar bu şekilde bir aile meydana getirmişlerse,kalkıp klişe laflarla sorunları büyütmek bu ülkenin vatandaşlarına yapılan en büyük zulümdür.Kürt sorununu ''KÜRT VATANDAŞLARIMIZ' meydana getirmemektedir,öncelikle bunu doğru bir zemine oturtmamız gerekir!Kürt sorununu veya başka bir etnik köken sorunu üretenler,bu ülkenin bir karış toprağında gözü bulunan emperyalist güçlerden başka değildir!!!Yoksa bu ülkede yaşıyan vatandaşların birbirleri ile herhangi bir sorunu yoktur!Lakin eğitim sevyesinin çok düşük olduğu yıllarda bu kirli oyunu yönetenler buldukları fırsat ve o dönemde bakal yönetir gibi ülke yönetenlerin açıkları ile,var olmayan bir sorunu adetta çiyan yaptılar!Allah'a şükürler olsun ki,geldiğimiz süreçte hayatti gelişmeler yaşanmıştır.Özelikle duyarlı çevrelerin hakkaniyetli adımları sorunları bitirme noktasına getirmiştir...Aslında şimdi önümüze bir film konulmuş bizde başımıza örülen çorapları bir bir izlemekteyiz..Ergenekon yapılanmasına bakar mısınız!?Meydana gelen gelişmelere baktığınız zaman tüyler ürpertici sonuçlar elde edersiniz.Kardeşi kardeşe kırdırtmak için ellerinden gelen hainliği yapan bu çete,ülkemizi hangi aşama getirdiğini hepimiz dehşetle izliyoruz..Yine dürüst ve duyarlı bir kısım medya organlarının doğru yayınları sayesinde,ocağımıza nasıl incir ağaçlarının dikildiğini izlmedik mi?TEK TÜRKİYE dizisinde Kürt sorununun nasıl meydana getirildiğini apaaçık gözlerle izlemedik mi?..İşte bütün olay bundan ibaretken bugün yakalanan tarifi fırsatı kimsenin suistimal etmeye hakkı ve haddi yoktur!!!Sorun deşifre edilmiş,birilerine hakları teslim edilecektir.Bu bağlamda birilerinin art niyet gözeterek,kan siyaseti güderek şakşakçılık yapmasına hiç gerek yok!!!Bu miller aziz ve şerefli bir millettir.Gelinen noktada bütün gerçekleri,bütün çıplaklığı ile irdeleme bilincine vakıf olmuştur!Provakasyonlara,ve provakatörlere fırsat vermeyecek kadar akılanmıştır..Asllolan birtek gerçek varki oda islam dairesi etrafında toplanmaktır,islam dairesi etrafında birleştiğimiz zaman,hiçbir güç aramıza nifak tohumları ekemeyecektir..Selam ve dua ile.
|
Ayyıldız kardeşim söylediklerinin hepsine katılıyorum hatta dahada ekleme yapılabilir.
Ak Parti iktidara geldiğinden bu yana kürtler umutlandı .Bölgelerinde iş gücünün artmasından , ekonomik düzeylerinin üst seviyelere geleceğinden umutlandılar. Ki zaten Ak parti o bölgeye iktidar zamanı boyunca ve halâ'da büyük yatırımlar yapmaktadır.Demek istediğim Ak Parti zaten sürekli açılım halinde idi. Şu anki açılımda daha kapsamlı bir açılımdır. Kürtlere yapılan ayrımcılık-ırkçılık kalkacaktır yıkılacaktır . Neler getirecek ? Dağa çıkanların büyük bir kısmı kürtlerden oluşmakta , ve Ak parti iktidarına kadar Pkk güçlü idi. Ta ki Ak Parti gelene kadar. Niye dağa çıkıyorlardı peki en büyük etkeni ekonomik sıkıntı-işsizlik ve en önemlisi eğitimdi. Kandırılıyorlardı vatandaşlarımız dağa zorla tehditle çıkarılıyorlardı. Peki bu saydığım etkenleri Ak parti iktidarındaki durumunu ve dolaylı olarak Pkk'nın durumunu düşündüğümüzde ne kadar mantıklı sonuçlar çıkıyor. Akparti Ekonomiyi düzeltti , o bölgede iş gücü yarattı işsizlik oranını düşürdü. Eğitim oranı(o bölgenin) üst seviyelere ulaştı. Böyle olunca bu etkenler düzelince ne oldu Pkk zayıfladı - Kürt vatandaşlarımız dağa çıkaramadılar hatta Teslim olanların sayısı arttı. Uzun lafın kısası... Ak Parti Zaten Başlı Başına bir AÇılımdır. |
Alıntı:
|
Kürt sorununu yaratanlar belli -dolaylı olarak Türkiye'de Pkk'nın güçlenmesini sağlayanda belli.
Şimdi çıkmış o kişiler veya grublar Sorunu çözecek açılımlara engel oluyorlar. Bu ne vahim bir mantıktır. Yahu sen çık zamanın Kürtçeyi yasakla , Kürtlere insan muamelesi yapma , Kürtlerden hoşgörü veya oy bekle ne biçim iştir bu. Ama şu kesin Şimdi bu açılımlara karşı çıkanlar ilerde Çok pişmanlık duyacaklar. Ama çok geç olacak çoook. |
Hayırlısı olsun bakalım ne olacağını hep beraber göreceğiz
Şuan bende karşıyım bu açılıma Bi açıklansında görelim bakalım neler var |
Karşı olmanızın bi sebebi olsa gerek ?
Belirtir misin ? |
Sebebi gayet açık ve net benim bakış açımdan
Şehit haberleri beni ırkçılaştırdı !!! |
Ne tuhaf ya...
Şehit haberleri tüm Türkiye'yi üzüyor . Eee bu açılım ne amaçlı yapılıyor zaten ? Mehmetçik şehit olmasın -kan dökülmesin diye Kürtlere hakları verilsin diye... vs. Madem bu haberler seni üzüyor tam tersine destek vermen gerekmez mi ? Bu ne yaman çelişki. Ne yönden bakıyorsunuz çok merak ediyorum. |
Bu iş kanla çözülür
Kıçı kırık pkklılara boyun eğecek değilim ben Ne olması gerekiosa o olur İnceldiği yerden kopar Pkk bitecek kürt sorunu kalmayacak olay budur |
Eee şehit mi verilsin demek istiyorsun ?
Kanla çözülür dediğini göre ... Merak etme kimsenin kimseye boyun eğdiği falan yok .Boynu eğilcek olan varsa hatta kafası koparılcak olan varsa oda Pkk'dır. Şu aşamada zaten Pkk'nın boynu iyice inceldi koptu kopacak. Bu açılıma destek vermezseniz ilerde çok pişman olacaksınız. |
Alıntı:
Sen ırkçılaştın,bazı kürtlerde senin ırkçı mantığına karşı daha çok ırkçılanıp pkknın ekmeğine yağ sürdü. Ortada bir döngü mevcut.Mesele döngüyü hangi sapından döndüreceğindir.Kürt açılımı bazında devletimiz pkklı kürtlere "sizde bu ülkedensiniz" mesajı ile ülkeye düşmanlıklarını yok etmeyi amaçlar. pkk Türkiyenin içinden destek almassa biter yok olur.Başbakanımız geçen yıl ne demişti ?"önce içimizdeki pislikleri temizleyelim" Destek aldıkları kaynağı yok edelim.Yıllardır hükümetler bu işe önce dışarıdan başladı.Faydasını gördün mü? sonuç ne? Şehitlerimize akan gözyaşlarımız.. |
Lütfen kimse şoven ağızla vatan, millet, bayrak muhabbeti yapmasın..Ben lafazan değil uygulayıcıydım...Ben bir gaziyim..Doğuda yaşanan hadiselerin birebir tanığıyım..Görev yaptığım 94 yılı adeta ülke için bir cehennemdi.. Bu açılımı sonuna kadar -kaybettiğim 25 arkadaşım adına- destekliyorum...
|
Alıntı:
Allah şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına sabır versin. |
Alıntı:
Avatarınız oldukça güzelmiş :) |
Alıntı:
|
valla ak patıye neolur ne olmaz bilinmez ama doğu ve guneydoğuda acılım bayaği bi ilerlemiş artık turkçeyı ıyıce sılmısler heryerde kurtce yazılar...cöp kutusuna bıle kurtce buraya cop atılmaz yazılmıs ne bıliım artık ne desek bos..sahsen haberı ızlerken bole kaldım :karasız: :(:şaşkın:???:neki:
|
Ben buna bir açılım olarak bakmıyorum..Yapılması gereken bu idi..
Yani sonuçda DTP bir şekilde oylar sonucu meclise girmiş bir parti, ve kürtler de 70 milyonluk bu ükenin vatandaşı olduğuna göre; sayın Başbakan'ın omları muhataba alması kadar doğal bişey yok derim.. Tamam DTP açık bir şekilde terör örgütüne destek veiyor olabilir lakin fikir alışverişi ile, konuşarak anlaşmaya varılır diyorum ben.. Baykal sırf muhalefet olmak için konuşup durmakda.. Güneydoğuda durum pek iç açıcı olmasa da bu gelişmeler de onun için ilerlemekde zaten.. Herşey bu ülke için. Daha iyi günler bizi bekliyor diyerek; Selam ve dua ile.. |
|
ya zaten ortada bir kürt sorunu yok bence...ortada dış mihrakların bölücülük oyunu var .halklar arasında asla bir sorun yok..
şehitlerden sonra ırkçı oldum diyen arkadaşa bende desemki bende şehit cenazelerinden sonra ırkçı oldum ne diyecek acaba.. bu ülkede türk vatandaş kadar kürt vatan evlatlarıda şehit olmuştur..akan kanlar çifttir maalesef.. pkk nın ermeni köktenciliğini yaptığını bilmeyen yok sanırım..sadece kürt vatandaşları birer piyon olarak kullanıyorlar..bu görüşmelerin bir sonuca ulaşabileceğini sanmayanlardanım... görüşme iyiymi ..tabiki iyi..ama bence sonuçsuz kalacak maalesef:( |
bence sorun toplumu bu konuda yanlış yönlendiren doğan medyasında eee kuyruk acıları var ne de olsa
|
Bu mes'ele; İç içe grift bir sarmal haline getirilmiş ki... Büyük İskender gibi hükümet te, bu düğümü kılıcıyla kesip problemi kökten halledecek inşeallah..
|
Kürt Açılımı 2009
Ve nihayet bir takım olumlu gelişmeler yaşanmaya başladı.
Tayyip Erdoğan’ın Ahmet Türk’le görüşmesi en önemli noktalardan bir tanesidir. Nihayet şeytanın bacağı kırıldı. Neticede Başbakan’ın artık direnemeyeceğini biliyordum. Çünkü Kürt Sorunu kesinlikle DTP’siz çözülemez. Ve DTP bu sürecin en aktif rollerinden birine sahiptir.. Bakalım zaman içerisinde neler olacak? MHP’nin radikal tutumu aptalcadır. Ülke’ye zarar vermekten başka bir işe yaramıyor. Elbette mesele çok hassastır farkındayım, öfkeleri, kaygıları, kuşkuları anlıyorum fakat bu kadar küstahlaşmamalı insan.. Ne demek “12 Kötü Adam”.. Aydın, yazar ve akademisyenleri resmen hedef tahtasına oturtup yerden yere vuruyor.. Ne demek Cumhurbaşkanı ve Başbakan "Vatan hainliği yapıyor"!! AK Parti’ye "siz kimsiniz ki MHP ile görüşeceksiniz” diyor.. Çok aptalca bir soru ve bir yaklaşım. Kim olacak! Halkın büyük bir bölümünün iradesidir bu parti. Çok endişe vericidir MHP’nin bu tutumu. Umarım kitlesini aşırı şekilde kışkırtmaya çalışmaz.. Herneyse; Barış cini şişeden çıkmış bir kere. Er ya da geç bu Barış olacak, bu sorun çözülecek. Kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir.. Umarım AK Parti samimi ve cesaretli bir biçimde bu işin peşini bırakmaz. Haydi hayırlısı bakalım… |
yani ben başbakanımıza güveniyorum ama bu dtplilere güvenemiyom. bunlar bizi kandırabilirler. yani iyice bi konuşmak lazım, tayip beyle, abdullah beyle bunlar iyice bi konuşmalılar. adamları önce bi yola getirmek lazım. amerika falan bunları çok kandırdı zamanında. birden düzeleceklerini umuyoruz ama Allahın izniyle.. zaten tayip bey çok güzel konuştu geçen, ondan sora yola geldi büyük bi kısmı ama yinede dikkat derim yani...
kürt kardeşlerimize de artık bişeyler vermemiz lazım, kendi kendilerini yönetmeleri lazım artık. türkler olarak çok zulmettik doğuda unuttuk oraları, iş vermedik zamanında çok çektirdik bizde de kabahat var açıkça. bu kadr günahla biz ahirette çok zorlanabilir milletçe, bundan sora bu haksızlıklra son vermek lazım, kendimizi kurtarma adına. din kardeşlerimiz bize gçmişte yardım da ettiler ama niyeyse millet bi anda karıştı. doğuyu kürtlere versek bikaç yıl bence insanlar alışırlar yani. ilk bikaç zaman bi kargaşa olsada soradan geçer bence. meseleyi büyütüyo aydın doğamın medyası. kürtler hain değiller, pekeke asıl hain. kürtler bize dost olduklarını göstercekler bence yakında, doğuda onlara şans vermek lazım gibi geliyo bana Allahın izniyle güzel şeyler oluyo. hayırlı gelişmeler bunlar bakalım. dua edelim. |
Eğer Kürt sorunu samimi, cesaretli ve ciddi bir şekilde çözülürse
Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi Başbakan'ı olacaktır RECEP TAYYİP ERDOĞAN... Gelişmeler gayet olumlu yönde ilerlemektedir... |
dtp liler soysuzdurlar ama türkiyenin geleceği için türkiyede barışa , sevgiye , istikrara ihtiyacı vardır, inşallah güzel türkiyemi güzel aydınlık bir gelecek bekliyor, ATATÜRK bugün yaşasaydı tayyip erdoğan ile gurur duyardı.
|
sonuna kadar destekliyorum :güzel:
|
Neler getirecegini Allah bilir, ama gayemiz toplumsal baris, huzur ve kalkinma olmali
Bazilari icin bu acilim harekati bir sürpriz olabilir, ama her ülkenin bir efsane üretici ve cözülecek problemleri oldugu gibi 60. hükümet cesitli tesvik ve kalkinma projeleri ile dogumuza yatirim yapmaya baslamastir. Ekonomik kanadin yani sira artik genis kapsamli siyasi ve toplumsal bir baris, kardeslik harekati baslamistir. ABD'de saglik sigortasini, biz de ise azinliklarimizin toplumsal haklarini (kürt insanlarimiz bu azinliklar arasinda en büyük kitle oldugu icin "Kürt sörunu" diye adlandiriliyor) ve ekonomik kalkinmalarini gerceklestirebilecek hükümet efsane olur. Ve efsaneler unutulmaz, aksine uzun süre yasatilir.
Yani AK Parti hükümet partisi olarak bu sorunu genis kapsamli cözerse, o zaman DTP ve MHP gibi partiler oy kazanmakta zorlanir ve AK Parti genis kitle partisi olmaktan fazla Türkiyenin tek ve gercek halk partisi olmayi basarir. Genis kapsamli bir cözüm siyasi özgürlükler ve hukuki haklarin yani sira ekonomik altyapi gerektiriyor. Ekonomik altyapiyi gerceklestirebilmek icin ise terörü durdurmak gerekiyor. Teröre karsi ebedi galip gelebilmek icin ise "derin devlet" sorununu cözmek kacinilmazdir. Yani eger "kürt acilimi" gerceklestirilebilinirse, o zaman Türkiyemizin dogusunda ekonomik altyapinin hayat standartlarini yükselttigi gibi her yerinde "derin devlet" kalintilarini, provokasyonlari cözmüs ve demokratiklesme sürecinde ciddi mesafeler kat edilmis oluruz. Türkiyenin yakin tarihine baktigimaz zaman, nasil ve ne kadar derin baglantilarin oldugunu, "derin devlet" yapilanmasinin ne kadar ciddi bir tümör oldugunu görürüz. Azinliklarin haklari bu yapilanmanin ciddi bir provokasyon opsiyonu oldugunu da göz ardi edemeyiz. Yani neticeyi cözmekten ziyade sebepleri cözebildigimiz zaman sadece "kürt sorunu" degil, Türkiyemizin bir cok sorunu cözülmüs olacak. :saygılar: |
Destekliyorum,samimi olduklarına inanıyorum...
Şimdiye kadar hakları tam anlamıyla verilmeyen,ezilen sindirilmeye çalışılan ve pkk'yı desteklemeye itilen kürt halkı umarım bu açılımla barışçıl bir çözüme varabilirler.. |
[quote=AKMümin;654608]
"doğuyu kürtlere versek bikaç yıl bence insanlar alışırlar yani. ilk bikaç zaman bi kargaşa olsada soradan geçer bence. meseleyi büyütüyo aydın doğamın medyası. kürtler hain değiller, pekeke asıl hain. kürtler bize dost olduklarını göstercekler bence yakında, doğuda onlara şans vermek lazım gibi geliyo bana " AKMümin doğuyu kürtlere verirsek ne demek? burası Türkiye. bir bayrak altında özgürce yaşamak için değil mi bu açılım? paylaşmak da ne oluyo? o zaman lazlara da yer verin çerkeze de bilmem kimede..olurmu öyle şey? özgürlükler ülkeyi bölerek mi verilecek |
TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILACAK BİR AÇILIMDIR..KÜRT KARDEŞLERİMİZ ARTIK MUTLU VE EŞİT OLACAKTIR..AYRIM KELİMESİ ORTADAN KALKACAKTIR..TERÖR KAN KAYBEDECEK SEMPATI DUYANLAR KARSI OLACAKTIR VE BOYLECE BITECEKTIR.YATIRIMLAR HIZ VERILECEKTIR..EGE-İÇ ANADOLU-KARADENİZ VS BOLGELERIMIZ NASILSA ARTIK DOĞU ANADOLUDA ÖYLE OLACAKTIR..
BİR KONUYU ELEŞTIRIRKEN KARŞIDAKİNİ KENDİ YERİNİZE KOYMANIZ ÖNEMLİDİR..KENDİNİZİ KÜRT KARDEŞLERİMİN YERİNE KOYUN. BIZLERE VATAN HAINI BOLUCU DIYE HAYKIRANLARI HIC BIR ZAMAN KAALE ALMAYIN..ŞAYET BEN BU GÜZEL ÜLKEMDE KANLA GÖZYASIYLA ŞEHİTLERİMİZLE SİYASET YAPACAKSAM VE BESLENECEKSEM ONLARIN YAPTIGI GİBİ VE BUNLARA BIR DUR DIYECEKSEM ARTIK BU TERÖRÜ BİTMESİNİ İSTEYECEKSEM VE BUNDADA SUCLUYSAM BOLUCUYSEM EVET OYLEYIM ASIN BENI HAKIM BEY... BİZLER HİÇ BİR ZAMAN KOLTUK SEVDASINA DÜŞMEDİK,HEP ÜLKEM İÇİN EN HAYIRLISINI İSTEDİK. |
kürtlere ne hakkı verilcek anlamadım??? ortada bi haksızlık yok ki verilsin. bizim can hakkımız var pkkyla kürtlerle diğil...
|
Herkesi, çözümün parçası olmaya çağırıyoruz"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'demokratik açılım'la ilgili olarak, kimseye her şeyi 'biz yapalım, kuralı biz koyalım, çerçeveyi biz çizelim' gibi bir dayatmaları olmadığını, çünkü Türkiye'nin tamamı olmadıklarını söyledi http://www.facebook.com/group.php?gid=134798173544&ref=nf |
ne getireceğini ilerleyen zamanlarda görecegiz ama ne götürecegini tahmin edebiliyorum önyargılarımızı inşallah...zamana ihtiyacı olan bir süreç elbette.. sorunun sancılı oldugu çok belliki çözüm aşaması dahi bu kadar yankılandı..sabır ve selametle vatanımıza hayırlı olur inşallah..
|
http://i28.tinypic.com/10xzgxk.jpg
Başbakan İnönü saat 18:00 sularında Florya Köşkü'nde Atatürk'ü ziyaret etmiş: Atatürk: Hayrdır İsmet, habersiz geldin? İsmet Paşa: Paşam, azınlıklar meselesi... Konuyu meclise getireceğiz. Ne diyorsunuz? Atatürk: İsmet bugün geç oldu. Yarın sabah erkenden gel, konuşalım. İnönü çıkınca Atatürk bütün görevlileri toplamış: Atatürk: Sadece laleler kalsın, bahçedeki diğer bütün çiçekleri sökün atın. Derhal! İsmet paşa sabah gelmiş, bahçenin halini görmüş ve görevlilere sormuş: İsmet Paşa: Ne oldu böyle? Görevliler: Gazi Paşa Hazretleri emrettiler, söktük. Başbakan İnönü Cumhurbaşkanı Atatürk'ün odasına girmiş: İsmet Paşa: Paşam, bahçenin durumu nedir? Atatürk: Azınlıkları söküp attım İsmet. İnönü 'anladım' dercesine başını öne eğmiş. Atatürk: İsmet, ben 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' sözünü boş yere söylemedim. Kendini Türk hisseden herkes bu vatanın öz evladı... Ben hayatta olduğum sürece bu böyle bilinsin. Ve sakın azınlıklarla ilgili bir yasa çıkarılmasın. ULU ÖNDER ATATÜRK'ÜN VERDİĞİ DERSİ BUGÜN HALA ANLAYAMAYANLARIN OLMASI NE KADAR ACI... |
Alıntı:
Tamamen saptırmak amacıyla açmışsın bunu buraya. Atatürk'ü Kürt sorunun baştacı olarak göstermişsin adeta. Kürtleri azınlık olarak gördüğünü belirtmişsin Atatürk'ün. Yanlış yapıyorsun. ''Ne yani Ne mutlu Türk'üm Diyene'' sözüne karışan mı var ? Bu Türkiye'de sadece türkler mi var ? Sadece türklerin mi bu ülke ? Kurtuluş Savaşında Sadece Türkler mi savaştı ? Vicdanlı olun be YETER ARTIK. Bende Türk'üm . NE MUTLU TÜRKİYE VATANDAŞIYIM DİYENE ! |
Forumu yeni yeni keşfederken Çok fazla yazı yazdığım bu konuda ben de bir şeyler yazmak istiyorum.Kürt sorunu şu anda ya da PKK ile başlamış bir şey değildir.Kürt sorununun neticesinde PKK diye bir terör örgütü kurulmuştur.
Kürtler bügün hala ortadoğuda kırk milyon nufusu var.Ama bu kırk milyon nufusu ne birleşmiş milletlerde ne islam ülkeleri konferanslarında ne kendisi ne de statüsü var. Ancak kürtlerin siyasi bir geçmişi var.!923-1928 yılları arasında ermenistan ile karabağ arasında kızıl kürdistan kurulmuş fakat sonra stalin bu devleti parçalayıp kürtleri orta doğuya sürmüş. Daha kürtlerin varlığını bile kabul etmeyen insanlar için yazdım. |
All times are GMT +3. The time now is 21:15. |