AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Domuz eti yemek haram , peki ya gribini çekmek o da mı haram? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=120497)

erdemkepenek 11-18-2009 13:15

Domuz eti yemek haram , peki ya gribini çekmek o da mı haram?

Görüşlerinizi merak ediyorum?

İsmail EKİCİ 11-18-2009 13:19

Öyle birşey söz konusu bile değildir kendimce :)

Ömer Bekir 11-18-2009 13:25

Domuz eti dinimizce Haram'dır..Evet,bunu Müslüman olupta bilmeyen yoktur..

Ancak;gribal enfeksiyon bir hastalıktır..Bu enfeksiyonu siz,"ohh,içime çekeyim şu enfeksiyonu da,Allah'a karşı gelmiş olayım"diye kapmazsınız..Elinizde olmayan sebeplerle size bulaşır,yani istemeyerek..

Bu fetva işinden de çıkar,fıkıhtanda..Bunun düşünce yolu vardır sadece..Bunu şöyle sınıflandırıp örnekleyebiliriz;

Mesela,İslamiyete uygun kesim yaptığınız bir kasaba gittiniz,et aldınız..Ama o kasabın sahibide kendisini İslamiyetli gösterip,meğer o kötü hayvanın etini satıyormuş..Siz,dikkat ederek ve önleminizi almanıza rağmen,elinizde olmayan sebeplerden bu eti aldığınızdan,o eti yediğinizden size bir şey bulaşmaz..Ne maddi nede manevi olarak..Çünkü Allah(azza ve celle),Müslümanın bilmediğinden sormaz..

Ak_Kelebek 11-18-2009 13:52

Böyle bir şey söz konusu değildir erdem bey :) Domuz eti yiyip domuz gribi olmuyorsunuz netice virüs bulaşıyor ve d.gribi oluyorsunuz. ;)

erdemkepenek 11-18-2009 13:56

Mevzuya esprili bir yaklaşımda bulunuyoruz:=) Gs. arda, gazateci ahmet hakan da domuz girbi olmuslar:)

depare 11-18-2009 16:03

Öyle bir grip olmadığı için söz konusu değil bu..
Olsa bile ismi h1n1 domuz gribi değil ki yani domuzla alakası yok (:
Alakası olsa bile bu bir virüs,hastalık kimse isteyerek hasta olmaz ki haram olsun..
Daha da önemlisi hastalıklar günahlara kefarettir tabi müslüman için yahut cezadır.. (;

LeyaL 11-18-2009 16:08

Kuş gribi var diye onlarca tavuk katledildi..
Domuzların ayrıcalığı ne : ))

*AZRA* 11-18-2009 16:09

Sanki o kadar müslüman kardeş kendi isteği doğrultusunda grip oluyor:hihi2:

öznur 11-18-2009 16:12

Alıntı:

LeyaL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 690232)
Kuş gribi var diye onlarca tavuk katledildi..
Domuzların ayrıcalığı ne : ))

ya benimde dikkatimi çekti bizim kuşların değeri yokmuydu:hmm

DadaşAkp 11-18-2009 16:13

hey allahım domuz harammı değilmi grip türüne yakalanlar domuz gribinde harammı domuz gribini cıkaranlarda restmen aly ettiler müslüman alemine müslümanlar domuz eti yemezler ee domuz gribine giren bir müslumanın derdine ne care bullunmalı bu isme islam adında başka isim verilse olmazmıydı kayser türü vakası verilsin

Berr Ak 11-18-2009 19:29

:şaşkın:

sus esra sus yoksa yine kavga çıkacak:hihi2:

Turgut Karadirek 11-18-2009 19:35

ŞOK ŞOK ŞOK

Açıklıyorum domuz gribine yakalanmaktan kaçınmamak, sağlığına dikkat etmemek
Allah'ın emanetine sahip çıkmamak haramdır

Terennüm 11-18-2009 19:36

bu sorunun muhatabı zekeriya beyazdır..

Terennüm 11-18-2009 19:38

http://kafa.bobiler.org/upload/photo...6h.jpg?t=38215

Ömer Bekir 11-18-2009 19:41

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 690357)

:)Adem abi,bu Zekeriya Beyaz'a hiç benzemiyor..Pek Nur'lu mazallah bu..

Bu arada,Din konusunda mizah seviyesini kaçırmayalım arkadaşlar..

Berr Ak 11-18-2009 20:57

Alıntı:

Adem bey çok hoşsunuz yahu, bayıldım karikatüre:)
Çok güldüm:hihi2:
Ayrıca mizah seviyesine kim karar veriyor anlamadım.Böyle saçma bir konu başlığına böyle bir karikatür cuk oturmuş;)

Hakan Özkan 11-18-2009 21:13

Erdem böyle soruyu sormak için rüyanda beyaz hocayımı gördün sen:) , olmadı pazartesi günü kadir hocamıza sorardın burda milletin mizah kanadını zorladın , adem abi kare ile olaya son noktayı koymuşşun .

Ömer Bekir 11-18-2009 21:49

Alıntı:

eciftci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 690393)
Ayrıca mizah seviyesine kim karar veriyor anlamadım.Böyle saçma bir konu başlığına böyle bir karikatür cuk oturmuş;)

Ben bu konu ile alakalı söylemedim kardeş,genel itibari ile dikkatli olunması gerektiğini söyledim..Buradaki karikatüre ve mizaha bende tebessüm ettim ve onayladım,tabii yazımın tamamını okuyabildi iseniz.!

Benim üstünde durduğum konu;İslam'i konularda mizah'da genel forum olarak seviyenin kaçmamasıdır..Bunu bir üye olarak belirtmek suç mu..Yoksa kimsenin mizah seviyesini ölçmek yada ayarlamak benim haddime değildir.!

Berr Ak 11-18-2009 21:54

Alıntı:

Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 690423)
Ben bu konu ile alakalı söylemedim kardeş,genel itibari ile dikkatli olunması gerektiğini söyledim..Buradaki karikatüre ve mizaha bende tebessüm ettim ve onayladım,tabii yazımın tamamını okuyabildi iseniz.!

Benim üstünde durduğum konu;İslam'i konularda mizah'da genel forum olarak seviyenin kaçmamasıdır..Bunu bir üye olarak belirtmek suç mu..Yoksa kimsenin mizah seviyesini ölçmek yada ayarlamak benim haddime değildir.!

o zaman bunu yazının altına yazmayacaksın kardeş!Yazdığından bu anlaşılıyor!Başka hangi konuda böyle bir durum söz konusu oldu!Söyle de oraya bakalım, dikkat etmeyen varsa biz de uyaralım.Hem din konusunda sadece "siz" hassas değilsiniz.Çoğumuz hassasız fakat sizin gibi esprilere bile alet etmiyoruz!FARKVAR!

Seyyah 11-18-2009 22:16

Garip bir soru:)

Seyyah 11-18-2009 22:17

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 690355)
bu sorunun muhatabı zekeriya beyazdır..

:w::w:

Adem abi süper acıklamıssın :D:D:w::w:

Ömer Bekir 11-18-2009 22:19

Alıntı:

eciftci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 690425)
o zaman bunu yazının altına yazmayacaksın kardeş!Yazdığından bu anlaşılıyor!Başka hangi konuda böyle bir durum söz konusu oldu!Söyle de oraya bakalım, dikkat etmeyen varsa biz de uyaralım.Hem din konusunda sadece "siz" hassas değilsiniz.Çoğumuz hassasız fakat sizin gibi esprilere bile alet etmiyoruz!FARKVAR!

Sana mı soracağım neyi nereye yazacağımı..O kadar üye yanlış anladı da,sen mi doğru anladın..Kardeş,ne amaçla benim bütün yorumlarıma ters ters cevaplar veriyorsun,bilmiyorum..Ama eğer benim yorumlarımdan hoşlanmadığınız birşey varsa,ya bana özel mesajla yollayın,yada yöneticilere beni şikayet edin..Burda kendini çok bilenler gibi naralar atmayın..

Berr Ak 11-18-2009 22:25

Alıntı:

Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 690429)
Sana mı soracağım neyi nereye yazacağımı..O kadar üye yanlış anladı da,sen mi doğru anladın..Kardeş,ne amaçla benim bütün yorumlarıma ters ters cevaplar veriyorsun,bilmiyorum..Ama eğer benim yorumlarımdan hoşlanmadığınız birşey varsa,ya bana özel mesajla yollayın,yada yöneticilere beni şikayet edin..Burda kendini çok bilenler gibi naralar atmayın..

Ben siz değilim efendi!Hoşuma gitmeyen bir yazı yazıldığında ona özel mesajla "hain" demem sizin gibi!

Seyyah 11-18-2009 22:40

Biraz daha sakin olalım arkadaşlar. Kalp kırmak kolaydır tamiri zordur. Alttan alalım.
Redyellow abi birşey öğretmişti bana böyle bir hususda hep aklımdadır ve uygularım Allah razı olsun.
Haksız iken boş tartısmayı bırakanın mükafatı büyük.Haklı iken bırakan cennetin baş kösesinden yerini ayırır gibiydi. Manasını anlamısınızdır telaffuzda yanlısım var.

Ak_Kelebek 11-19-2009 12:17

Alıntı:

:w::w::w: eee böyle bir konuya da bu giderdi zaten emeğinize sağlık muhterem ;D +

Ayrıca ömer bekir uzatılacak bir mevzu değildir bu lütfen konyu kapatınız kardeşim:güzel:

All times are GMT +3. The time now is 12:56.