![]() |
Şeyh Nazım- Darbeci generallerle Uğraşmayın Ergenekon Terör örgütü davasını kapatın
http://www.kibrispostasi.com/resize....pg&w=250&h=175
Şeyh Nazım: Paşalarla Uğraşmayın Ergenekon İşini bitirin Şeyh Nazım Kıbrısi : “Eski paşaları toplayıp mahkeme edilmesine vicdanım razı değildir; Ergenekon’u kabul etmiyorum; ben askerin yanındayım” Şeyh Nazım’ın vicdanı isyan etti.. Şeyh Nazım Kıbrısi’den deprem yaratacak açıklamalar. Kıbrısi,“Ergenekon mahkemelerini ve Erdoğan’ı mahşer gününde Allah’ın divanına şikâyet edeceğim; bed-dua edeceğim ki oturdukları yerde (öylece) kalakalsınlar” dedi. Nakşibendi tarikatının önde gelen manevi liderlerinden Evliyalar Sultanı Şeyh Nazım Kıbrısi Ergenekon soruşturması çerçevesinde açılan davaların kapatılmasını ve paşalara dokunulmamasını istedi.. Türkün töresinde devletin inanca dayalı askeri bir yapıya dayandığını hatırlatan Şeyh Nazım Kıbrısi AB’nin yüzü suyu hürmetine “orduyu zayıflatmaya çalışıyorlar” dedi.. Düşünceden (bir fikirden) uygulamaya geçmemiş şeylerin geçersiz olduğunu, İslam hukukunun da bunu bu şekilde ifade ettiğinin altını çizen Şeyh Nazım; ‘kuvveden fiile geçmemiş şeyler hükümsüzdür, eğer siviller –Ergenekon kapsamında- yola gelmezlerse, orduyu kollamazlarsa onlara bed-dua edeceğim’ diyerek TC Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kahir bir dille uyardı: ‘ahrette dava edeceğim’ “Eski paşaları toplayıp mahkeme edilmesine vicdanım razı değildir; Ergenekon’u kabul etmiyorum; ben askerin yanındayım’ diyen Şeyh Nazım; devlet ve milletine şerefle hizmet etmiş insanların (öylece) toplanmasını eleştirdi. “bu paşalar benim torunlarım-evlatlarım gibidir’ diyen Şeyh Nazım TC Başbakanı Erdoğan’ı Allah’ın divanına şikayet edeceğini söyledi. “Ergenekon mahkemelerini ve Erdoğan’ı mahşer gününde Allah’ın divanına şikâyet edeceğim; bed-dua edeceğim ki oturdukları yerde (öylece) kalakalsınlar” ifadelerini kullanan Şeyh Nazım; Türkiye’de ki sivil kanada seslenerek; askerin bu denli aşağılanmasını kınadı. TC hükümetine seslenen Şeyh Nazım: ‘yapmanız gereken Ergenekon mahkemelerini ortadan kaldırmaktır’ dedi. Şeyh Nazım: Paşalara dokunmayın Ergenekon davalarını kapatın!” Kıbrıslı Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Doğan Harman’ı gerek gündeme dair konulara -mümkün mertebe değinmek- gerekse de Mevlit kandili münasebetiyle Kıbrıs Türk Halkı ile tüm dünya Müslümanlarının kandilini kutlamak amacıyla davet eden Şeyh Nazım El-Kıbrısî; ‘Ergenekon soruşturması’ kapsamında yaşananları değerlendirerek TC hükümetini sert bir dille eleştirdi. “Ordumuzu perişan ettiler, duyuyorum, izliyorum, üzülüyorum” diyen Şeyh Nazım el-Kıbrısî; Kıbrıslı Medya Gurubu’na şok açıklamalar yaptı. Kıbrıslı Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Doğan Harman’ı gerek gündeme dair konulara -mümkün mertebe değinmek- gerekse de Mevlit Kandili münasebetiyle Kıbrıs Türk Halkı ile tüm dünya Müslümanlarının kandilini tebrik etmek amacıyla davet eden Şeyh Nazım El-Kıbrısî; ‘Ergenekon soruşturması’ kapsamında yaşananları değerlendirerek TC hükümetini sert bir dille eleştirdi. Türkiye’de de milyonları bulan takipçisi olan Şeyh Nazım; Türklerin askeri bir hüviyet (yapı) içinde yükseldiğe işaret eden Şeyh Nazım; “Müslüman milletiz, biz (ki) İslam’ın sancağını taşımız şanlı bir milletiz; bugünkü hale düşmemiz ise bambaşka…” diyerek başta ‘Kıbrıs Türk halkı ile bütün dünya Müslümanlarının’ Mevlit kandillerini kutladı. ‘Sivillerden razı değilim’ Türkiye’de yaşanan ve her gün yeni bir gelişmeyle gündemi meşgul eden ‘Ergenekon Soruşturması’ kapsamında yaşananları da Dr. Doğan Harman’a değerlendiren Şeyh Nâzım; Türkiye gündemini de sarsacak açıklamalar yaparak; başta TC hükümeti ile temsilcilerini sert ve kâhir bir dille eleştirdi. Özellikle son günlerde tutuklanarak gözaltına alınan paşalara atfen Şeyh Nazım; ‘orduyu zayıflatmak için uğraşmayın’ diyerek uyardı. Şeyh Nazım, orduya sahip çıkılması gerektiğini, sivil otoritelerce yıpratılmasının doğru olmadığını vurgulayarak altını çizdi; ‘sivillerden razı değilim; beyanım budur’ dedi. ‘Kuvveden fiile geçmedikçe..’ Düşünceden (bir fikirden) uygulamaya geçmemiş şeylerin geçersiz olduğunu, İslam hukukunun da bunu bu şekilde ifade ettiğinin altını çizen Şeyh Nazım; ‘kuvveden fiile geçmemiş şeyler hükümsüzdür, eğer siviller –Ergenekon kapsamında- yola gelmezlerse, orduyu kollamazlarsa onlara bed-dua edeceğim’ diyerek TC Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kâhir bir dille uyardı: ‘ahirette dava edeceğim’ ‘Ben askerin yanındayım’ “Eski paşaları toplayıp mahkeme edilmesine vicdanım razı değildir; Ergenekon’u kabul etmiyorum; ben askerin yanındayım’ diyen Şeyh Nazım; devlet ve milletine şerefle hizmet etmiş insanların (öylece) toplanmasını eleştirdi. “bu paşalar benim torunlarım-evlatlarım gibidir’ diyen Şeyh Nazım TC Başbakanı Erdoğan’ı Allah’ınvanına şikayet edeceğini söyledi. “Ergenekon mahkemelerini ve Erdoğan’ı mahşer gününde Allah’ın divanına şikâyet edeceğim; bed-dua edeceğim ki oturdukları yerde (öylece) kalakalsınlar” ifadelerini kullanan Şeyh Nazım; Türkiye’de ki sivil kanada seslenerek; askerin bu denli aşağılanmasını kınadı. TC hükümetine seslenen Şeyh Nazım: ‘yapmanız gereken Ergenekon mahkemelerini ortadan kaldırmaktır’ dedi. ‘Affetmek ahkâmın en yükseğidir’ Osmanlı devlet-hüviyetinin dine, Türkiye Cumhuriyeti kimliğinin ‘laik’ vurguya dayandığına işaret eden Şeyh Nazım sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Herkes hata yapar; paşalarımız (da) hata yapmış olabilirler (ancak) affetmek ahkâmın en yükseğidir (zira) askeriye-mizi- mahkûm etmek devleti batırmak demektir” Kıbrıslı Gazetesi |
şeyh nazımı çok severim ama artık zaman ilerledi biraz geri kaldı diye düşünüyorum paşaları osmanlı paşaları sanıyor olabilir şeyh.daha öncede risalei nur okumanın kimseye faydası yok demişti.kendisinin çok seveni var kendisinden ricam böyle açıklamalar yapmasın millet önünde değeri düşüyor.aynı şey erbakan içinde geçerli eskiden erbekanı çok sevenler hükümeti eleştirdiği için kızıyolar.insanlar belli bir yaşa geldikten sonra gündem yaratmak için böyle açıklamalar yapmasın derim ben.millet önündeki itibarını yitirmesinler.
|
Allah Allah. Şeyh Nazım Kıbrıisi Böyle Mi Demiş. Konuyu araştıralım Bugün Vakit, Şeyhle Röportaj Yapmıştı Onu Bir Okuyalım.
|
Şeyh Kıbrısi yurt dışında yaşadığı için herhalde olayı ona tam olarak nakledemediler.
Hocam camiyi bombalama hedefinde olan dini ülke için tehlike gören Başörtüsü yasasını laikliye aykırı gören Lojmanlarına dahi başörtülü sokmayan kişilerden bahsediyoruz |
Hocanın bu sözü söylediğini başka bir forumda da okumuştum. Gerçekten de tam olarak böylemi söylemiş inanamadım. Bi araştırmak lazım.
|
bak belli kimin şeyhe şıha sığındığı senin görüşünde olunca iyi bizim görüşümüzde olunca kötü geç bunları geç yazdıklarına inanıyorsan zaten sana denecek bişey yok
|
Kıbrıslı Gazetesi demek Şeyh Nazım Kıbrısi Kıbrısta ki Müslüman halka Kıbrısı yöneten rejimin çektirdiği zulümleri defalarca dile getirdiği için intikam almak için iftira kampanyası mı acaba..?
|
ergenekon yapısının bir ayağıda kıbrıstadır..daha oraya sıra gelmedi.önce anavatan temizlensin sonra kıbrıstan yurt dışı kaynaklarına kadar sırayla hepsi deşifre olacaktır zaten...
|
Eğer haber doğru ise Nazım'ın önündeki şeyh lafzı derhal kalkması gerekir. Kimsenin askerler uğraştığı yokki adamlara nasıl lanse ediliyor ki bu yapılanlar bilemiyorum yoksa göbek bağımı var ne aralarında. İslamın muhafazakar cephenin kısacası milletin kendisine yıllardır komplo kurarak bütün enerjimizi heba eden örgütü yok sayması akıl alır gibi değil aklından zorumu var ne
|
emin olmadan konuşmamak lazım
|
Toplum içinde sözüne itibar duyulan kanaat önderleri konuşmalarına dikkat etmelidir zira hoca'nın söylediği sözler yenilir yutulur cinsten olmadığı gibi hukuki mecrada yürüyen bir soruşturmada başbakanımızı suçlaması ve ağır ifadeler kullanması hiç yakışık kaçmadı.Ergenekon sürecini ordumuzu yıpratma süreci olarak nitelendirilme gafletine düşülmemelidir aksine peygamber ocağı olan ordumuzun içindeki HAİNLERİN ayıklanması ve TSK'nin asli görevine dönmesi olarak görülmelidir.
Akıncı dostumuzun söylediği gibi kendi halkını iç düşman olarak lanse eden TSK'yı değiştirmek ve dönüştürmek için ergenekon davası belirleyici bir unsur olacaktır. |
Tamam Anlıyorum her Fikrin değeri vardır.. Sonuçta Demokratik ortam.. Ama unutmamadır ki.. sinek mındar degildir ama mide bulandırır (: midem bulanmak uzre yönetim (:
|
herkes kendi vazifesini icra etmelidir.şeyh nazıma düşen ise belldir.şayet kendi vazifesinin dışında yorum yapanların yanılmaları çok doğaldır.ve malesef bunu da görüyoruz en canlı örneği.böyle bir konuşMada bulunması beni şüphelendirdi açıkcası.niye böyle bir açıklama yapar?
1-ergenekonla bir bağlantısımı vardır? 2-yaşının ilerlemsinden kaynaklanan zaafiyetlerden midir? 3-yanlış bilgilendirilmedenmidir? 4-yoksa kendisini ispat içinmidir? sonuç olarak nedir ne değildir onu kendisi bilir lakin dediğim gibi herkes vazifesini yapmalıdır?? bir büyüğümüzün dediği gibi: İSLAMIN ŞARTI BEŞSE ALTINCISI HADDİNİ BİLMEKTİR... |
Allah Allah çok şaşırdım araştırmak lazım
|
Vakit veya Zaman gazetesi hala daha bu dedeye ulaşamadımı, röportaj yapmadılarmı ? şaştık kaldık..bir ergenekoncu konuşsa ancak bu kadar konuşur yani
|
Alıntı:
http://666kb.com/i/bhkcxp4byhfo99lgn.jpg Vakitten geçenlerde serdar arseven konuşmuştu ama bu konudan öncemi değil mi tam bilemiyorum. Bende gerçekten bu sözleri söylediğine inanamadım, ama yorum da yapmak istemiyorum doğrusu, ya böyle dememişse vebale girmeyim dedim:) |
kıbrısiyi takip ediyorum ama son zamanlarda gerek onu görenlerden gerek ehli tarik bir takım kimselerden tenkitler duyuyorum kendisine yönelik ,fakat neyin ne olduğunu bilmeden karar vermemek lazım bekleyelim bakalım
kendisinin tasavvufa kendimce yanlış gördüğüm davranışları olmuştur gerçi konu bu değil ama bu lafı ettiyse gerçekten çok patavatsızca ve saçma bir laf olmuş |
innellahe meassabirin.
|
Vallahi Şeyh Nazımıi Kıbrisiyi tanımam.Ama Adem abiye de katılıyorum.Bu haberi okuyunca aklıma şu geldi.
Milli Mücadele yıllarında İstanbul Hükümeti halkın dini duygularını istismar ederek Şeyhülislam Dürrizade'nin fetvasını yayımladı.Amacı milli mücadele bilincinin yaygınlaşmadan bitirmekti.Ancak ilk müftümüz Mehmet Rıfat BÖREKÇİ Efendi tarafından Ankara fetvasını yayımlayarak gerçekleri halkımıza gösterdi. Söylemek istediğim şu bu ülkede dini duygular kullanılarak çok oyunlar oynandı.Bu da onlardan biri olabilir.Ama daha önce belirttiğim gibi Şeyh Nazımıi Kıbrisiyi tanımadığım için kesin böyle bir oyun var diyemem.AMA NEDEN OLMASIN. |
ONCE DINLEYIN SONRA KONUSUN. ELIF BEYI BILMEYEN CAHILLER
SEYH NAZIM KIBRISI ERGENEKON HAKKINDA KONUSUYOR BURDA: http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_...p;fullscreen=1
|
Şeyh Nazıım Kııbrisi Hocamı takip eden biriyim.. Bu açııklamalarıı okuyunca ilk şaşırdım, çünkü bahsi geçen oluşuma -ismini zikretmek bile istemiyorum- cevaz mı veriyor, yahut ne demek istiyor gibi sorular sorabiliriz,bu gayet doğal : )
Fakat Kıbrisi Hoca askeriye kurumunun yıpratılmasına yönelik yapılan faaliyetlerin karşısında duruyor.. Askeriye içinde devlet aleyhine hizmette bulunanlar salıverilsin demiyor, fakat gerek medya gerek devlet açıklamaları ile askerin bu kadar yıpratılmasının karşısında.. Biraz düşünürsek, askeriyenin içindeki çürükleri temizleyeceğiz diye, olayların vesaire askeriyeyi nasıl yıpratığının farkına varabiliriz.. Devlet askeriyesini bu kadar yıpratmamalı, bir devlet askeriyesi ile vardır.. Bu da dış güçlerin işine yarıyor.. |
fakat gerek medya gerek devlet açııklamaları ile askerin bu kadar yıpratılmasının karşısında..
Yok daha neler elif , kim ister askeriyesinin yıpranmasını askeri yıpratan şey onun üstüne vazife olmayan işlere bulaşmasını sağlayan unsurlardır. Medya olsun hükümet olsun askerin itibarını zedeleyen bu nifak yüklü merkeze ilişmesi zarar değil fayda getirir. Hoca yalnış yorumlamış sizin dediğiniz gibi ise |
Soruşturma çarşaf gibi yayıldıkça yayıldı,her kafadan ses,kimin iddiası kimin cebinde belli değil.. Tamam kimse tsk'ya zarar gelsin istemez, amenna.. fakat askeriye yıpratılıyor ; farkında olalım yahut olmayalım... Devlet aleyhinde yapılan icraatleri engellemek lazım, ama usül böyle olmamalı.. Ben ergenekon denilen oluşumun her iki yönlü sorgulanması gerektiğini düşünüyorum ; yararından çok zararı da olmaya başladı.. ipin ucu kaçtı, toparlanamayack boyuta gelmeye başladı..
Dikkat etmek lazım, ve başbakanda bunun farkına varacak/belki de varmaya başladı.. |
Darbecilerden cuntacılardan çok çekmiş olan Erbakan hocamızın sempatizanlarından bu denli yorumların gelmesi tuhaf geldi bana , bizler asker yıpranmasın diye olan biten olumsuz şeyleri dışarı sızdırmayacakmıyız bu sızmalar sayesinde kamuoyu oluşucak ki buna göre asker kendine ceki düzen versin. Ben bu tür şeyler ile bozulmanın değil aksine normalleşmenin ivmesinde olduğumuzu düşünüyorum. Bu millet askerin içine sızan antidemokrat insanlardan çok cekti inanc üstündeki baskılar olsun toplumun bir çok sorunları olsun hep bu zihniyet tarafından zarar görmüşse bu yapılanlar az bile. Asker bizim askerimiz asker olmanın dışında olanların askeri kurumuzu kirletmesine izin vermek istemiyorsak bu hesaplaşmanın bu şekilde olması gerekir. Halkın bir çoğuda bu arınma ile askerin itibarının yükseleceğine inanıyor .
|
Hiçbirşeyin biryere kaçtığı yok. Operasyon Ergenekon bu ülke için geri dönüşü olmayan bir süreçtir ve ileri dönemlerde yayıla yayıla dalga dalga devam edecektir. Daha da büyüyecektir. Bu üle temizlenecek. Bu ülkenin kurumları temizlenecek. Bu ülkenin Ordusu da temizlenecek.
Kimse kendi zaafiyetini kendi fikri çapsızlığını, cehaletini, çağı okuyamayışını başka yerlere yıkmaya kalkmasın. |
Pardonda elif hanım sizinle aynı askeriyeden mi bahsediyoruz?
Bu ülkede 4 darbe 2 muhtıra vererek devlete millete zarar veren askeriyedenmi bahsediyorsunuz?Tamam şimdi diyeceksinizki askeriyenin içindeki cunta yüzünden askeriyeyi suçlamayın bende size sorarım genel kurmay dik tavrını sürdürseydi bu kadar darbe olabilirmiydi?Neden özkök paşa döneminde girişilen darbeler yapılamadı? Üzerine gidilmeli bitirilmeli bu yapılanma kangreni yakalayıp kesmek lazım bütün vücudu sarmadan.Ne yaızkki görmekteyizki genelkurmayı sarmış bu oluşum |
Alıntı:
Üzerime alınmıyorum... : ) Ergenekon yanlısı sözler sarfetmiyorum, ne demek istediğimi zihni açık olan anlar zaten.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Askeriyenin bu çürük taraflarından en çok biz çektik, darbe oluşumuna yan bakış atan bir askeriye elbette ki ıslah edilmeli ; temizlenmeli.. Fakat usül yanlış geliyor.. Neyse ya ben anlatamıyorum, ya da.. Allah sonumuzu hayr etsin.. vesselam.. |
Bu sözleri Şeyh Nazım Kıbrisi'nin söylediğine inanmıyorum. Kendisiyle üç kez bire bir sohbet etme imkanım oldu. 6 dil bilen, günceli iyi takip eden biri. Çok seviliyor. Dergahına gittiğimde Almanlar, İspanyollar, İngilizler her bir arada kalıyordu. Dergahının hemen yanında Harem bölümü var. Kıbrisi gerçekten çok zeki biri. Gayrimüslimler Avrupanın çeşitli bölglerinden yanına gelip Müslümanlığı ondan öğreniyorlar. sadece 10 dakikalık konuşmayla gayrimüslimleri etkileyip Müslüman olmalarına vesile olan biri. Kıbrısın Lefke bölgesinde kalıyor. Oldukça varlıklı biri. Müritleri tarafından kendisine çok yardım ediliyor. Müritleri genelde sonradan Müslüman olan Avrupalılar olunca kendisine çok iyi bakılıyor. Kıbrısta bir yerden bi yere gidince BMW 7.30 u kullanıyor. yaklaşık 200 bin liralık araba. bazı müritleri Kıbrisiyi görünce ayağının altını öpüyordu, bu hoş değildi. Buna izin vermeyebilirdi. Onun dışında ben bilgisine, hitabetine, duruşuna hayran kalmıştım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kıbrıslı Gazetesi dinden tamamen uzak bir politika izliyor. Kıbrısinin sözlerini çarpıtmış olabilirler. En azından ben öyle inanmak istiyorum. Kıbrısi gerçekten dini bütün bir Müslüman gibi davranıyordu. Sayıları binleri bulan Avrupalı gayrimüslimlerin İslamla tanışmalarına vesile oldu. Darda, zorda olan insanlara çok yardım ediyor. Ayrıca Kıbrısta dini etkinliklere katılarak imanları zayıf olan Kıbrıslı Türklerin İslamiyet hakkında bilgilenmeleri içi çok çabalıyor. Allah kendisinden razı olsun. |
Alıntı:
Üstat'mı nerdeee muratım :). İfade ettiğiniz misyon harika eğer böyle bir mücadelesi varsa ne mutlu kendisine, umarım dediğiniz gibi ifadeleri carpıtılmıştır. |
Alıntı:
28 şubatta erbakanı ve hükümeti indirenlerle kolkola girip bu milleti arkadan vurmanızı ne bu millet ne de tarih unutacak... SİZİ GİDİ MİLLİ ULUSALCILAR SİZİ....!!!! |
Bir atasözü var aklıma geldi nedense:
Laf yapıyor bal kabağı..... diye. Bu atasözü bazı edepsizlere çok iyi uyuyor. onlar kendilerini bilirler. |
sabır taşı abimiz bile çatlamıstır.biz ne yapalım
:) boşverelim. |
Holiganist militanistlerin tahriklerine kapılmayalım dostlar.
Sukunet dinginlik sakinlik :) |
Alıntı:
süper olmuş:) İnşaallah içlerinde biz yokuzdur bu tarifinizin:) |
Yok abi mesaj gideceği yeri biliyor :)
|
Alıntı:
onlar holiganist militanistler miydi neydi? :) |
All times are GMT +3. The time now is 22:07. |