AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Saadet Partisi ile BDP seçim ittifakına sıcak bakıyorum (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=128025)

Terennüm 05-08-2010 21:34

Saadet Partisi ile BDP seçim ittifakına sıcak bakıyorum

geçen gün haber istelerinde bir kulis haberi geçti.haber şöyleydi.
Saadet Partisi ile BDP seçim ittifakı mı yapacak?

http://www.haber7.com/haber/20100503/Saadet-ile-BDP-secim-ittifaki-mi-yapacak.php
şahsen ben bu ittifaka olumlu bakıyorum..sebebine gelince saadet partisnin meclisde olmasından yanayım...aslında daha fazla sebeb yazabilirim ama şimdilik bende kalsın..zamanı gelince şartlar oluşursa devamını getiririm..sizden ricam akıllı ve mantıklı yorumlar yapmanız.slogan vari yorumlar yerine akilcı yorumlar bekliyorum..teşekkürler....

montenegro 05-08-2010 21:54

benim anlamadığım komünist bir parti ile İslamcı bir parti nasıl ittifak yapar daha öncede hep söylerlerdi hadeple fazilet saadet beraber seçime girecek diye bana tuhaf gelirdi

saadetin mecliste olmasını bende istiyorum çünkü MHP-CHP el ele verdi DSP zaten hep CHP n değirmenine su taşıyor AK parti yanlız kalmalı ona destek çıkacak birileri lazım

eğer bu ittifak saadeti meclise taşıyacaksa bilmiyorum ki acaba olur mu

Mavera 05-08-2010 21:58

sp buyursun kendi gücüyle baraji geciyorsa gecsin ancak pkk nin uzantisi olan bdp yle ittifak yapip o kravatli teröristleri meclise tasimak benim gözümde az olan degerini dahada azaltmakdir..
demokrasiye saygiliyim, halkin takdirinede saygiliyim buyurdun bdp lilerde ister kendi partileriyle isterse bagimsiz olarak aday olabilirler ancak sol, marksist ve dini konularda bir partiyle sadece baraji acmak icin ittifak kurmak hem sp adina hem ülkemiz adina hayirli olmayacagim zannindayim..
bdp yerine bbp gibi halkin degerlerine ters düsmeyen ve kendilerine yakin görüste bir partiyle ittifak yaparlarsa daha güzel bir sinerji yakalarlar..

Hüdaverdi 05-08-2010 22:14

İmkansız,asla gerçekleşmemeli. SP bazı hakları elde etmek için,eli kanlı kişilerin elini sıkarak meclise girerlerse,hem dürüstlüklerinden çok şey kaybederler,hem de üzerlerine kendi elleriyle leke sürmüş olurlar.İslam çatısı altındaki bir partinin,marsist komünist artık hangi sıfattan iseler İslam'a göre zıt bir çizgiden giden teröristlerle bir olması demek,SP nin samimiyetsiz ve siyaset uğruna neleri gözden çıkaracağını gösterdiği gibi haksız durumada düşürür.

baykalın leyla zananın elini sıkmasını hala nasıl eleştiriyorsak,ankara büyük şehir belediyesi için terör yandaşı birisini aday göstermesini nasıl konuşuyorsak,SP böyle bir olaydan daha fazla yara alacağı kesin.Yarardan çok zarar getirir,oyları büyük oranda keser,kişiliksiz olduklarını gösterir.

BBP ile ?
Rahmetli hayatta olsaydı keşke.

redyellow 05-08-2010 22:21

Bir saadetci olarak: BDP İLE İTTİFAKA ŞİDDETLE KARŞIYIM.

Saten genel başkanımız da böyle bir şeyin olmadğıını açıkladı, saadet açısından bu konu böylece kapanmıştır.

Sayın Adem Etyemez kardeşimiz böyle bir başlık açmış.

kesinlikle iyi niyetle açtığından eminim.

Mesela Saadetin mecliste olması gerektiğine inanıyorum demiş.

Adem kardeşime sunu söylüyorum:

Saadetin mecliste olmasını gerektiğine inanıyorsanız (ki bende şiddetle buna inanıyorum, meclisin saadet gibi bir partiye şiddetle ihtiyacı vardır) bu talebinize partinize iletseniz derim.

Chp nasıl ki dspyi meclise sokmuşsa iktidar partisi de saadeti bu şekilde meclise sokabilir.

Eğer saadetin mecliste olmasından iktidar partisi sempatizanı olarak sizler memnunluk duyuyorsanız bunun böyle olması daha iyi olmaz mı?

BDP ateist, dini hassasiyeti olmayan, ırkçı faşist bir parti.

Böyle bir parti ile saadetin ittifak yapması hayrından çok şer getirir.

Ne dersiniz benim teklifime?

selam ve muhabbetle.

İntifada 05-08-2010 22:21

Açıkçası bu konuya bir akılla birde gönülle yorum yapmak isterim.
Aklım diyor ki saadet zaten barajı aşamayacak bu gün gibi ortada bdp de bağımsız vekillerle girip grup oluşturma yoluna gitmezse oda barajı aşamaycak.Siyasi yönden mantıklı bir birliktelikmiş gibi geliyor.Erbakan hocanın böyle bir koalisyona tavrı ne olur diye düşünüyorum bir mahsuru olmaya bilir.Sonuçta Msp döneminde chp ile refah yol döneminde çillerle ortaklık yapmıştır.Meşru bir ittifak olacaktır.

Ama insan gönlünün dinleyince olurmu öyle şey diyor.Saadetin tutmunu,hoşgörüsüzlüğünü,ve iftiralarını sevmesemde içimde eski zamanların hatırına biraz olsun saygı var.talimatlarını imralıdan alan,kürt milliyetçiliği yapan,halka karşı saygısız ve safını cehape zihniyetinden yana kuran bir partiyle saadetin ittifak yapıp meclise girmesi içimdeki bütün sevgiyi ve saygıyı götürür.

redyellow 05-08-2010 22:49

Alıntı:

onuçta Msp döneminde chp ile refah yol döneminde çillerle ortaklık yapmıştır.Meşru bir ittifak olacaktır.
sayın akıncı:

Tansu Çillerle ve chp ile hükümet ortaklığını bdp ile secim ittifakı ile bir mi tutuyorsun?

pes yani pes!

Siz gidin bdp ile ittifak yapın bu kadar meşru ise!

Yani illaki saadete laf sokuşturmak için yazmanın ne anlamı var?

Varsın saadet barajı aşmasın ama böyle faşistlerle, ateistlerle ittifak da yapmasın.

Saadet mecliste olmasın siz de böyle anayasa değişikliklerinde felan partinizin içindeki çürükler ne yapacak diye düşünün durun!

İntifada 05-08-2010 22:54

Sanırım yazımı aklı selim okumadınız ben orada sadece böyle bir şeyin siyasen meşru olacağını yazdım yazımın tamamını okursanız benim ne yazmaya çalıştığım bellidir.Lütfen hemen hücuma geçmeyin ..

Yazdığım ikinci paragrafta böyle birşeye şiddetle karşı çıkmaktayım

Mavera 05-08-2010 22:58

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741492)
sayın akıncı:

Tansu Çillerle ve chp ile hükümet ortaklığını bdp ile secim ittifakı ile bir mi tutuyorsun?

pes yani pes!

Siz gidin bdp ile ittifak yapın bu kadar meşru ise!

Yani illaki saadete laf sokuşturmak için yazmanın ne anlamı var?

Varsın saadet barajı aşmasın ama böyle faşistlerle, ateistlerle ittifak da yapmasın.

Saadet mecliste olmasın siz de böyle anayasa değişikliklerinde felan partinizin içindeki çürükler ne yapacak diye düşünün durun!

ak parti büyük bir partidir ve bu büyük partide firelerin, cürüklerin olmasi normaldir kaldiki bu cürükler sadece ak partide degil bütün partilerde var..
cürükleri temizlemek yerine neden saadet partisini meclise tasiyalim ki!..
chp ile dsp neden secim ittifakina gittiler cünkü ihtiyaclari vardi cünkü ikisindende tek baslarina bir halt olmazdi..
ancak ak parti gibi bütün kitlelere hitap eden bir partinin ittifaka geregi yoktur cünkü zaten ittifak nedenlerini bünyesinde barindirmaktadir..
yani ak partinin icinde solcusuda, merkez görüslüsüde, sag görüslüsüde, liberalide, ülkücüsüde, milli görüscüsüde var o halde bu bünyeye disaridan tüzel bir partiyi katmak ak partinin kimyasini bozar..
kaldiki chp ve dsp ittifaki basarili olmamistir belki chp tek basina girseydi daha cok oy alacakdi..
simdi sp nin ak parti semsiyesi altinda secime girmesi teskilatlarda sorun cikarir, adaylari teskilatlar benimsemez ve buda ak partiye zarar verir..
tabiki icimizde cürükler var, tabiki icimizde ak partiyi icine sindiremeyenler var bakiniz nasil sener, mumcu, cömez gibiler gecen dönem temizlendiyse bu dönemde bu cürükler elenecekdir..

unnamed 05-08-2010 23:02

Numan Kurtulmuş, saadet partisinin ufkunu açan bir siyasetçi konumundadır, bu politikayla kendi fikirleriyle ilerleyecekse meclise girmesi taraftarıyım. Redyellow abim ithamların ağır değilmi? Akıncı kardeşimiz sadece fikrini beyan etmişken bu kadar sert savunma yapmanın anlamı nedir?

redyellow 05-08-2010 23:17

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741496)
Sanırım yazımı aklı selim okumadınız ben orada sadece böyle bir şeyin siyasen meşru olacağını yazdım yazımın tamamını okursanız benim ne yazmaya çalıştığım bellidir.Lütfen hemen hücuma geçmeyin ..

Yazdığım ikinci paragrafta böyle birşeye şiddetle karşı çıkmaktayım

Üstadım:

Alıntı:

Sonuçta Msp döneminde chp ile refah yol döneminde çillerle ortaklık yapmıştır.Meşru bir ittifak olacaktır.
Burdaki SONUÇTA.... ne demektir? neyi ima ediyorsunuz? onlarla hükümet yaptı bdp ile ittifak da normaldir demek değil mi bu yazınız. Nedir burdaki İMA?

Lütfen yazdıklarınıza dikkat edin.

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741500)
Numan Kurtulmuş, saadet partisinin ufkunu açan bir siyasetçi konumundadır, bu politikayla kendi fikirleriyle ilerleyecekse meclise girmesi taraftarıyım. Redyellow abim ithamların ağır değilmi? Akıncı kardeşimiz sadece fikrini beyan etmişken bu kadar sert savunma yapmanın anlamı nedir?

"Saadetin tutumunu, hoşgörüsüzlüğünü,ve iftiralarını....." Sayın akıncı yazısında bunları yazıyor.

Bu mudur fikir beyan etmek sayın unnamed?

Hala saadetin tutumundan şikayetci oluyor arkadaşımız. Ve "tansu çillerle, chp ile hükümet yaptıysa bdp ile de ittifak yapabilir, normaldir" imasında bulunuyor.

ne dersiniz benim savunmam mı sert yoksa sayın akıncının yazısındaki imalar mı sert?

EpiVaTeS 05-08-2010 23:23

İnanmıyorum böyle bir şeyin olabileceğine...=)

İntifada 05-08-2010 23:27

Alıntı:

Burdaki SONUÇTA.... ne demektir? neyi ima ediyorsunuz? onlarla hükümet yaptı bdp ile ittifak da normaldir demek değil mi bu yazınız. Nedir burdaki İMA?

Lütfen yazdıklarınıza dikkat edin.
siz okuduklarınızı bir kere daha okuyun.Oradaki sonuçtadan kastım bu tür koalisyonların ve birlikteliklerin duyguları bir kenara bırakıp düşünürsek siyaseten meşru ve yapılabilir birliktelikler olduğudur.

Alıntı:

"Saadetin tutumunu, hoşgörüsüzlüğünü,ve iftiralarını....."

Bu mudur fikir beyan etmek sayın unnamed?
evet fikir beyan etmek tam olarak budur.Bunlar benim düşüncelerim ve devamında yazdıklarımı okuyormusunuz?

Alıntı:

ala saadetin tutumundan şikayetci oluyor arkadaşımız. Ve "tansu çillerle, chp ile hükümet yaptıysa bdp ile de ittifak yapabilir, normaldir" imasında bulunuyor.
siz anlaşılan yazıyı en başından tam oalrak okumadınız.Ve akıncı yazdıysa kesin saadete karşı birşey yazmıştır psikolojisiyle yaklaşmışsınız olaya.Sonrada gerçeği fark edince yazının tümünden alıntıalr yaparak üzerime oynamaya kalkıyorsunuz.Ben normaldir demedim.eğer olaya mantıken yaklaşacaksak ve duygularımızı bir kernara bırakacaksak bu yapılanların siyasi olarak meşrudur diyorum.Ama ikinci paragrafta asıl düşüncelerimi belirttim.

Blur 05-08-2010 23:28

Böyle bir şey mümkün olmaz diye düşünüyorum :)

redyellow 05-08-2010 23:38

Sayın akıncı:

Uzatmak istemiyorum.

Yazınızdaki imalar hoş değildi. O imaları anlamayacak yaşı çoktan geçtim ben.

iyi geceler.

İntifada 05-08-2010 23:43

İyi geceler zaten olayı daha fazla uzatmıyorsam yaşınıza olan saygımdandır.
Ama sizde şunu iyi bilin ben birşeyi imalarla söylemem
Bir konuda düşüncem neyse tam olarak onu söylerim.Benim yazılarımda ima aramayın zaten bir çok konuda düşüncem açıkça ortadadır

Terennüm 05-09-2010 15:03

bu konuyu saadetli kardeşllerimizi incitmek adına açmadım.sadece bu konuda bir beyin fırtınası oluşturmaktır...
bdpnin içinde marksist leninist ateist komünist zerdüştler olabilir ama içlerinde imanlı insanların varlığıda hatta oyverenlerin içinde epey bir yekün teşkil etmektedir.saadet partisi chpnin tabanından oy alamayacağı aşikardır..akpartriden alacağı sınırlıdır..mhp ha keza öyle...en bakir alan doğu ve güneydoğu oylarıdır...böyle bir hamle ile hem doğudaki alternatifsizlik aşılmış olur hemde saadet partisi için meclis yolu açılır...
niye akpartiyle olmaz sorusuna cevabım şudur.eğer böyle bir ittifak olursa iki tarafta kaybeder..buyrunuz fikierlerinizi bekliyorum...

redyellow 05-09-2010 15:09

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741849)
bu konuyu saadetli kardeşllerimizi incitmek adına açmadım.sadece bu konuda bir beyin fırtınası oluşturmaktır...
bdpnin içinde marksist leninist ateist komünist zerdüştler olabilir ama içlerinde imanlı insanların varlığıda hatta oyverenlerin içinde epey bir yekün teşkil etmektedir.saadet partisi chpnin tabanından oy alamayacağı aşikardır..akpartriden alacağı sınırlıdır..mhp ha keza öyle...en bakir alan doğu ve güneydoğu oylarıdır...böyle bir hamle ile hem doğudaki alternatifsizlik aşılmış olur hemde saadet partisi için meclis yolu açılır...
niye akpartiyle olmaz sorusuna cevabım şudur.eğer böyle bir ittifak olursa iki tarafta kaybeder..buyrunuz fikierlerinizi bekliyorum...

1+1 matematikte 2 eder

1+1 siyasette ise bazen 3 eder bazen HİÇ eder.

Mesela Saadet+BBP 3 olabilir.

Ama Saadet+BDP bırakın iki olmayı bence HİÇ olur.

50 yaşında olan şu ana kadar milli görüş dışında hiç bir partiye oy vermemiş bir insan olarak Saadet+BDP ittifakında oyumun rengi geçersiz olur, ya oylamaya gitmem ya da geçersiz kullanırım.

BDPye oy verenlerin içinde imanlı mütedeyyin kişilerin olduğuna itiraz etmem, ama BDPnin içinde bunlar var derseniz buna katılmam.

BDP yönetimi tamamen terör yanlısı, ateist kişilerden oluşmaktadır.

Siz var diyorsanız kimdir bu imanlı, mütedeyyin kişiler yönetimdeki?

EZEL 05-09-2010 15:16

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741477)

Saten genel başkanımız da böyle bir şeyin olmadğıını açıkladı, saadet açısından bu konu böylece kapanmıştır.

Saadetin mecliste olmasını gerektiğine inanıyorsanız (ki bende şiddetle buna inanıyorum, meclisin saadet gibi bir partiye şiddetle ihtiyacı vardır) bu talebinize partinize iletseniz derim.

Chp nasıl ki dspyi meclise sokmuşsa iktidar partisi de saadeti bu şekilde meclise sokabilir.

Eğer saadetin mecliste olmasından iktidar partisi sempatizanı olarak sizler memnunluk duyuyorsanız bunun böyle olması daha iyi olmaz mı?

selam ve muhabbetle.

Genelbaşkanınızı değiştirin gelin yoksa bu fikir iyi fikir .

Terennüm 05-09-2010 15:17

abi kainat boşluk kabul etmez boş bırakırsanız imanlı yöneticiyi fenerle ararız ...umarım anltabilmişimdir.. saadet partisnin oy alabileceiği taban doğudadır diyorum..çünkü doğu insanı inançlıdır..bu insanlara akparti ve dtpden başka seçenekler sunulmalıdır..buda saadetle olur diyorum...

.:Ay_Yıldız:. 05-09-2010 15:23

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741477)

selam ve muhabbetle.

Güzel bir düşünce. Fakat tanıdığım Akpartililerin neredeyse çoğu geçmişte Saadet Partisine oy veren insanlar. Yani Saadet Partisi ile Akparti üstü kapalı bir ittifaka girişse Mecliste bu görüşteki koltuk sayısı pek artmaz. Demek istediğim iki partininde neredeyse oy aldığı ve hitap ettiği kesim aynı. Akparti 5 puan düşer,Saadet 5 puan yükselir. Aynı şey gibi.

redyellow 05-09-2010 15:34

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741857)
Genelbaşkanınızı değiştirin gelin yoksa bu fikir iyi fikir .

Genel Başkanı niye değiştirelim?

Genel başkan bdp ile ittifak yok, bu kesinlikle yalan, bizim ittifakımız milletle olacaktır demedi mi?

redyellow 05-09-2010 15:39

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741864)
Güzel bir düşünce. Fakat tanıdığım Akpartililerin neredeyse çoğu geçmişte Saadet Partisine oy veren insanlar. Yani Saadet Partisi ile Akparti üstü kapalı bir ittifaka girişse Mecliste bu görüşteki koltuk sayısı pek artmaz. Demek istediğim iki partininde neredeyse oy aldığı ve hitap ettiği kesim aynı. Akparti 5 puan düşer,Saadet 5 puan yükselir. Aynı şey gibi.

Bakın bugün chp ne zaman ek milletvekili ihtiyacı olsa dsp hemen destek veriyor.

İktidar partisi chp-dsp olayında olduğu gibi bir işbirliği yaparsa saadetle oy mu kaybeder diyorsunuz?

Ben katılmıyorum buna.

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741858)
abi kainat boşluk kabul etmez boş bırakırsanız imanlı yöneticiyi fenerle ararız ...umarım anltabilmişimdir.. saadet partisnin oy alabileceiği taban doğudadır diyorum..çünkü doğu insanı inançlıdır..bu insanlara akparti ve dtpden başka seçenekler sunulmalıdır..buda saadetle olur diyorum...

Doğu insanı inançlıdır buna itirazım yok.

Peki saadet inançsız bdp ile ittifak yaparsa doğunun İNANÇLı insanlarından oy mu alır yoksa bunlar da hikayeymiş mi derler?

Saadet doğuda oy alır, o potansiyel vardır ama bu saadetin kendisini halka iyi anlatmasıyla olur bdp ile ittifakla olmaz.

Saadet tek başına 1 dir, bdp de 1 dir.

Saadet bdp ile ittifak yaparsa o tek başına 1 yokolur.

.:Ay_Yıldız:. 05-09-2010 15:46

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741872)
Bakın bugün chp ne zaman ek milletvekili ihtiyacı olsa dsp hemen destek veriyor.

İktidar partisi chp-dsp olayında olduğu gibi bir işbirliği yaparsa saadetle oy mu kaybeder diyorsunuz?

Ben katılmıyorum buna.

Mesele bizim oy kaybetmemiz değil. Bizim oylarımızdan bir kısmını Saadet Partisi alsa da olur. Dediğim gibi iki partininde hitap ettiği kesim aynı. Koltuk sayısıda aşağı yukarı aynı olur. Yani çoğunluk açısından değişecek pek fazla birşey olmaz.

Özgür Çağrı 05-09-2010 15:51

Kesinlikle olmaz. Milli görüş camiası bunu asla kabul etmez.

Terennüm 05-09-2010 15:52

işte bende onu diyorum doğudaki inançlı insanlar zamanında refah partisne oy vermiştir...ama bdp bu inançlı kesimi sindiriyor...saadet bdpyle ittifak yaparsa bu kesim rahatlıkla saadete oy verecektir...kısaca diyorum ki...doğudaki sorunların çözümünde saadet partisi büyük rol oynayabilir..bunu yaparlamı yapmazlarmı onu kendileri bilir...

redyellow 05-09-2010 15:52

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741879)
Mesele bizim oy kaybetmemiz değil. Bizim oylarımızdan bir kısmını Saadet Partisi alsa da olur. Dediğim gibi iki partininde hitap ettiği kesim aynı. Koltuk sayısıda aşağı yukarı aynı olur. Yani çoğunluk açısından değişecek pek fazla birşey olmaz.

ben çoğunluk açısından olumlu olacağını ve koltuk sayısının artacağını düşünüyorum.

hayırlısı..

Zaten biz ne desek boş, ağalar bilir:)

redyellow 05-09-2010 15:55

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741887)
işte bende onu diyorum doğudaki inançlı insanlar zamanında refah partisne oy vermiştir...ama bdp bu inançlı kesimi sindiriyor...saadet bdpyle ittifak yaparsa bu kesim rahatlıkla saadete oy verecektir...kısaca diyorum ki...doğudaki sorunların çözümünde saadet partisi büyük rol oynayabilir..bunu yaparlamı yapmazlarmı onu kendileri bilir...

İnançlı insanlar inançsız bdpnin işine yaracağı için saadete de oy vermez bu durumda.

Örnek: redyellow

benim oyumla bir tane bdpli ırkçı faşist meclise gireceğine varsın saadet de girmesin.

Ben böyle düşünüyorum ve saadete oy vereceklerin büyük çoğunluğunun da böyle düşündüğüne inanıyorum.

Terennüm 05-09-2010 15:57

abi büyük konuşuyorsun..

redyellow 05-09-2010 15:58

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741897)
abi büyük konuşuyorsun..

kendi adıma evet.. büyük konuşuyorum... eğer bdp ile ittifak olursa ya sandığa gitmem ya da gidersem bütün partilere evet oyu basarım!

Ha diğer saadetciler için diyorsan olabilir, büyük konuşmuş olabilirim, yanılmış da olabilirim ama samimi kanaatım odur.

Terennüm 05-09-2010 16:09

siyasette bir saat bile uzun bir zaman dilimdir.bakalım seçim arefesinde neler olacak...

İntifada 05-09-2010 17:39

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741872)

Ben katılmıyorum buna.

Aman abi olurmu öyle şey erbakan hoca bu duruma neder?En önce erbakan hoca karşı çıkar buna.
Saadet Partisi Sütmüşte akparti yahudinin hazırladığı kireç suyuymuşya karıştırmamak lazım değilmi şimdi ikisini birbirine.

Ben akpartiye sadece bir partiyle itifak yaparsa tutumumu değişltirmem oda bbp.Başka hiç bir partiyle ittifak yapmasını uygun görmüyorum.Bizim oyumuz bellidir zaten barajı aşmak hatta iktidarı kaybetmek gibi bir korkumuz yok olanlar başka yollara başvurabilir.

Ama dediğim gibi sp-bdp ittifakı siyaseten meşru olmakla beraber duyguları işe katarak düşünüldüğünde olmaması gereken bir bir ittifaktır

Ahmet Yasin 05-09-2010 17:50

Böyle bir ittifakın olacağını sanmıyorum Zaten olsa bile Şuanda ki saadetlilerin çoğu Ak partiye en az mehepe ve cehepe kadar muhalif ben öyle görüyorum geçen hafta forum kapali iken milligörüşforuma takıldım biraz şu kannate vardım ayıdan post saadetten de AK partiye biraz zor dost olur.

Beylerbeyi 05-09-2010 17:55

saadet partisini yıpratmak için yapılmış onlarca haberden sadece biri..

Beritan 05-09-2010 18:30

eğer bdp ile saadet birlikte haraket ederse...oyumu boş atarım..
ki bunun yalan olduğuna eminim.

Cihan_ŞümuL 05-09-2010 19:13

ben de boş oy atarım.

Mavera 05-09-2010 20:04

fol yok, yumurta yok bir köse yazari(aydin ayaydin) bir tas atti kuyuya, kirki kisi cikarmaya calisiyor.
sp nin bdp yle secim ittifaki yapmasi chp yle yapma ihtimalinden bile daha zayif.. ayrica bu ikili secim ittifaki yaparsa yine baraji acamaz cünkü hic bir akli basinda sp li o teröristlerin meclise tasinmasina vesile olmaz!..

Beylerbeyi 05-10-2010 01:18

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 741887)

bu görüşünüze katılmıyorum. evet Kürtler Refah partisine oy verdiler ama bu durum bugün SP-BDP ittifakının oluşmasına zemin hazırlamaz. Zira Kürtler bugün AK Partiye oy veriyor, yani sizin verdiğiniz Refah Partisi örneğinde günümüzde AK Parti yer alıyor. Böyle bir durumda güneydoğuda AK Parti ile BDP ittifak mı yapmalı?

Terennüm 05-10-2010 11:54

mevla neyler neylerse hayreyler...bakalım ve görelim...

El Emin 05-10-2010 12:01

Bir yandan olumlu bakıyorum ve güzel olur diyorum doğu ve güneydoğu için.Hem Ak Parti Mecliste tekte kalmış olmaz.Bir yandan SP cıvıtmaya başladı diyorum ama bir yandan da cıvıtmış bir SP, Chp-Mhp'den iyidir.

All times are GMT +3. The time now is 02:48.