![]() |
sadece ibadet olan dindarlıgı kınıyorum.
sadece ibadetle şekille olan dindarlık yani musluman gozuken fakat gerçekte yaptıklarına baktıgımızda islama uygun olmayan yonetim biçimi olan.
islamdan sadece saçını kapatmak cinsell ilşkiyi olmamayı anlayan oysa faiz işçi sömürüsüne devam edenleri kınıyorum. |
Aferin yoldaş..
takdir ettim seni.... bizde Akıncı yoldaşla dün senin kulaklarını çınlattık. nerde bu novek yoldaş diye... |
İlk defa beğeni verdim Novek'e.. :))
Novek zaten senin o bahsettiğin insan tipi 'münafık' lığa giriyor. Şekilce dine uygun , ama gerçekte bununla alakası olmayana deniyor. Dediğim gibi ilk kez Sana katılıyorum da hayırdır nerden esti böyle bir konu açmak , onu merak ettim ? Yine partiyi kötülemek amaçlı deme de , benim de verdiğim o beğeni , havada kalmasın.. (: |
Yalnız novek pek iyi niyetle bu başlığı açmadı gibi bir yargı oluştu ben de..
Önyargılı olmak istemiyorum fakat, başlık biraz garip geldi.."Sadece ibadet olan dindarlığı kınıyorum" ifadesi biraz tuhaf. Zira müslümanın yaptığı her müspet iş genel itibarla ibadet kapsamında değerlendirilebilir, Allah tarafından (tabi orasını en iyi Allah bilir gene de)..O yüzden başlığı değiştirmesinde fayda var.. |
novek bende seni islama ve müslümanlara olan takıntılarından dolayı kınıyorum...
|
Alıntı:
bu adama kim beğeni veriyor diye(: işte biri çıktı(: |
Novek'in imzasındaki yazıya bakın.
"Her namaz kılan müslüman değildir,her namaz kılmayan kafir değildir." Emin ol namaz kılan kötü bir müslüman,namaz kılmayan iyi bir müslümandan kat olarak daha yüksektedir! |
Hadi bizi şaşırt Novek. Kötü niyetle açmadım de bu konuyu ?
En azından fazlasıyla hassas olan bu konudan prim kazanmak istemediğini göster bize ? |
Alıntı:
Namazın neden ve niçin olduğunu bile bilmezler... ben namaz kılmam, oruç tutmam... benim kalbim temiz.... hadi ordan kalp temizliği böyle oluyorsa..... |
Alıntı:
Töbe estğ.: ) Almi' ya iyi niyetli olan biri, önce neden dinin direği olan namazı böylesine hafife alan bir uslupla giriş yapsın sence? Bu bana açıkçası pek mantıklı gelmiyor Ha ama tabi Allah'tan ümit kesilmez. İnşaAllah bundan sonra samimi olmasını isteriz..Zira bir insanın göz göre göre uçuruma yuvarlanması ne benim ne de bir başkasının işine gelmez heralde.. Allah hidayet versin novek arkadaşımıza.. |
Konunun başlığı doğru olmamış. "Sadece ibadet olan dindarlığı kınıyorum" başlığı çok yanlış bir başlık olmuş hem de iki yönden.
Birincisi: İbadet yapmak sadece belli ritüelleri yerine getirmek olarak değerlendirilemez. Namaz kılmak, oruç tutmak ibadet olduğu gibi, insanlara karşı sıcak bir gülümseme de ibadettir. Bir yetimin başını okşamak, insanlara sıkıntı veren bir nesneyi yol üzerinden kaldırmak da ibadettir. Müslümanın hayır olarak işlediği her şey ibadet kapsamına girer. İkincisi: Dindarlık ifadesi sadece şekle takılı kalıp ibadet edenler için kullanılamaz. Sadece şekle takılı kalanlar için mesela sözde dindarlık ifadesi kullanılabilir veya bu duruma uygun başka bir ifade kullanılabilir; ama dindarlık denilemez. Hakiki dindarlık şekil şartlarını olabildiğince yerine getirmenin yanı sıra, öze ait değerleri de olabildiğince yerine getirmeyi gerektirir. Dindarlıkta, ne şekil şartları dışlanabilir ne de öze ait değerler dışlanabilir. |
Alıntı:
Şu açıdan ; Şekil şartı olmalı fakat, münafıklık boyutunda değil.. Yani hem kalp , hem şekil ikisi bi arada olmalı pek tabi.... |
Umut Feride'm umut.. :)
|
Alıntı:
Allah'tan umut kesilmez: ) |
bu adam her defasında kendi konusuna dikkat çekmeyi,sayfalarca yorum yapılmasını çok iyi beceriyor,iyi yada kötü...novek sen evde kalmazsın valla:-)
|
Novek :
İçten pazarlıklı fesat karakterleri olanlarıda kınıyormusun ? |
Alıntı:
İnşaAllah kafasındaki soru işaretlerini gidermede vesile olabiliriz ümidindeyiz: ) |
sadece das kapital okumak olan gomünistliği kınıyorum...
komünist adam sokakalara inecek arakdaş... eline silah alıp sağa sola saldıracak... |
"islamdan sadece saçını kapatmak cinsell ilşkiyi olmamayı anlayan"
Ne diyosun yahu novek bende Türkçeyi katledenleri kınıyorum :) Şu cümleye bak daha kınayacağı şeyi yazamıyor (: |
bu herif hep aynısını yapıyor...
açıyor konuyu.. tutan tutsun bakalım... anında arazi.... |
Takmış bizimki yine arakasına milleti hadi sonunuz hayır olsun..
|
Hakikaten cahille konuşmak tartışmak çok zormuş,ilk dakikada insanın üstesinden gelebiliyor.Oysa cevabı kolay,ama karşıdakinin anlayışı kıt olduğundan istersen Hz. Mevlana kadar yaz ciz yine de anlatamasın doğrusunu.Yine de harabat ehline hor bakmamaya çalışayım en iyisi :güzel:
|
All times are GMT +3. The time now is 08:46. |