AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   bedelli askerlik isteyenlere gelsin (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=145747)

AKTURKS 03-20-2011 21:12

bedelli askerlik isteyenlere gelsin

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

bir kez daha düşünün kardeşlerim düşünün ALLAH aşkına düşünün

İntifada 03-20-2011 21:16

Alıntı:

“Kısaca, Kemalizm bir dindir. İslam da bir dindir. Enver Aydemir Müslümandır, İslam’dır ve bu haliyle Kemalizm Dini’ne askerlik yapmak istememiştir. Kemalist ordu, kendi dininden olmayan herhangi birisine zorla askerlik yaptıramaz. Ancak Aydemir zorla tutuklanmış, hapis ve işkence edilmiştir. Biz de Kemalist değiliz, Müslüman’ız ve Enver Aydemir’i destekliyoruz! Ona yapılanları protesto ediyoruz’
fatih tezcan

AKTURKS 03-20-2011 21:37

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 869470)
fatih tezcan

kardeşim olayın çok farklı yönündesin bir sürü düşünce sabit ALLAH a emanet ol ...

duman 03-20-2011 21:54

Akturks paylaşım için çok sağol.... Görüntüler neden askerlik yapılması gerektiğini özetliyor. Milli şuuru olmayanın bu memlekete bir faydasıda olmaz... Biz şunu diyoruz herkese eşit süreli ve tek bir çeşit askerlik modeli.. Ayrım yok. Madem vatan bizim o halde neyin sıkıntısı var. Ömürden 15 ayın lafı vatan için harcanmış çokmu... Benim temennim sürenin 12 ay ile sınırlandırılması ve ordunun daha profosyonel hale getirilmesi... Bu benim düşüncem. Katılan olur katılmayanda... Saygılarımla..

İntifada 03-20-2011 21:59

Alıntı:

duman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 869505)
Akturks paylaşım için çok sağol.... Görüntüler neden askerlik yapılması gerektiğini özetliyor. Milli şuuru olmayanın bu memlekete bir faydasıda olmaz... Biz şunu diyoruz herkese eşit süreli ve tek bir çeşit askerlik modeli.. Ayrım yok. Madem vatan bizim o halde neyin sıkıntısı var. Ömürden 15 ayın lafı vatan için harcanmış çokmu... Benim temennim sürenin 12 ay ile sınırlandırılması ve ordunun daha profosyonel hale getirilmesi... Bu benim düşüncem. Katılan olur katılmayanda... Saygılarımla..

arkadaş neden eşitlik?
adam lise mezunu 18 yaşında atılmış hayata...
diğeri üniversite okumuş kafadan 4 yıl içerde...
özel sektör zor kpss çalışacak adam 1 sene geçicek bu bilgileri nasıl hatırlayacak?
ben devleten kredi aldım okumak için 10 milyar borcum var devlete mezuniyetten 2 sene sonra parayı istiyorlar taksitle ben 1 senemi askere harcadım kalan 1 yılda nası toparlancak bu para?
onuda geçtim benim 12 ay vaktim olsa mezun olmaya çalışmam 1 sene daha okurum rahat rahat...

Özgür Çağrı 03-20-2011 22:01

Ne eşitliği ya kusura bakmasın kimse bir savcı doktor hakim onca yıl çalışıp didinip askere gidip komutana çay taşımaz patates soymaz . Komutan savcıya doktora çay taşısın !

AKTURKS 03-20-2011 22:11

Alıntı:

duman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 869505)

kardeşim senin gibi KARDEŞLERİMİN olduğunu bilmek güzel DİĞER Arkadaşlarımada kızmıyorum çünkü şimdi ne desek boş o videoları bile izlediklerini zannetmiyorum zamanı gelince İNŞALLAH farkına varacaklar hepiniz ALLAH a emanet olun...

duman 03-20-2011 22:15

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 869513)
Ne eşitliği ya kusura bakmasın kimse bir savcı doktor hakim onca yıl çalışıp didinip askere gidip komutana çay taşımaz patates soymaz . Komutan savcıya doktora çay taşısın !

Arkadaşım senin askerlik yapıp yapmadığını bilmiyorum ama yorumuna bakarsam yapmadığın kanaatindeyim. Doktorlar askeri tabib olarak savcılar ise askeri mahkemelerde yada pozisyonlarına uygun görevlerde değerlendirilir.. Çay taşıyan ne doktor gördüm nede savcı... :) Öyle insanlar gördüm kü askerde bırak okuyacak maddi durumu askere gelecek para bile bulamayan insanlar vardı... Gelirken köylüsü akrabasının harçlıklarıyla terhis olurkende asker arkadaşlarının yardımlarıyla otobüs bileti alıp gidenler vardı.. Bu adam sırf bedelli askerlik yapabilmek için üniversite okumasını beklemek sizinle aynı klasmana dahil olmasını beklemek imkansız birşey.. İzahını yapabilecek varsa buyursun. Bu adamların suçu ne.. Hayat boyu zaten yaşamlarında gün yüzü görmedikleri yetmezmiş gibi birde sen okuyamadın imkansızlıklarında bahane değil hadi 15 ay yap askerliğini demek adalet mi... ?????? Kendini öyle bir insanın yerine koy..ve düşün... Aynı şey sana yapılsa ne düşünürdün.. Elini vicdanına koy... Yasalar önünde eşitiz demi birde....Saygılarla...

AKTURKS 03-20-2011 22:28

Atatürk
ATATÜRK, büyük bir milletin yeniden dirilişidir.
ATATÜRK, milletine kendini feda eden kişidir.

ATATÜRK, zor şartlarda mucizeler yaratan adam.
ATATÜRK, çağın dehası,bir başbuğ, yol, yordam.

ATATÜRK, yaşadığı zamanın tek doruktaki lideri.
ATATÜRK, asil Türk milletinin umudu, ulu önderi.

ATATÜRK, damarlarında asil Türk kan taşıyan heybet.
ATATÜRK, bir efsane, yoktan var eyleyen bir hayret.

ATATÜRK, yüreği millet sevgisi ile dolu bir insandır.
ATATÜRK, hem yiğittir, hem cengaverdir, hem candır.

ATATÜRK, inanılmazları başaran, bir büyük inanıştır.
ATATÜRK, askeri, siyasal gerçektir, savaşan barıştır.

ATATÜRK, pes etmeyi bilmeyen sıra dışı bir yaratılış.
ATATÜRK, düşman topuna, tüfeğine süngü ile dalış.

ATATÜRK, Kocatepe, Conkbayırı, Anafartalar, Sakarya.
ATATÜRK, sarı saçlı, mavi gözlü, büyük Türk var ya....

ATATÜRK, geri dönüşü olmayan yürüyüş, maraton, görev.
ATATÜRK, bir büyük komutan, bir büyük kahraman, bir dev.

ATATÜRK, bulutsuz yağmur, susuz ırmak, mermisiz vuruş.
ATATÜRK, eğilmeyen, bükülmeyen, yenilmeyen onurlu duruş.

ATATÜRK, Samsun'dan başlayıp sonsuza gidecek yolumuz.
ATATÜRK, yani özümüz, yani ruhumuz, kanadımız, kolumuz.

ATATÜRK, Türkiye mimarı, Dünya' nın kabul ettiği büyük Türk.
ATATÜRK, Azeri, Türkmen, Özbek, Tatar, Kazak, Kırgız, Yörük.

ATATÜRK, Metehan' ın, Attila' nın, Timur'un, Fatih'in, yılmaz torunu.
ATATÜRK, bir Atatürk ki bütün dünya savaş açtı, yenemedi onu.
Mehmet Yücel

ALINTIDIR...

İntifada 03-20-2011 22:33

YouTube Video

Özgür Çağrı 03-20-2011 22:39

http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos...3_505355_n.jpg

http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos..._1194104_n.jpg

http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos..._2978645_n.jpg

http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos..._4456639_n.jpg

http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos..._7980219_n.jpg

Mavera 03-20-2011 22:47

haci düsündüm, tasindim ve yine bedelli yapma konusunda israrliyim..
sen askerlik yaptin herhalde sence kac yasinda yapayim ki kolay bitsin,malum 21 gün öyle ha deyince bitmez!

İntifada 03-20-2011 22:54

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 869536)
haci düsündüm, tasindim ve yine bedelli yapma konusunda israrliyim..
sen askerlik yaptin herhalde sence kac yasinda yapayim ki kolay bitsin,malum 21 gün öyle ha deyince bitmez!

;D;D;D
seninki dövizli hacım :)
burdura giderken kütahyaya uğramazsan darılırım...
bide terhisten önce haber ver burdurda on numara oğlaktan kavurma yapıyorlar yiyelim :)

AKTURKS 03-20-2011 23:02

Bizi yaratan rabbim yalvarıyorum cahil kullarına akıl ihsan eyle fikir ihsan eyle biz Osman Gazi nin torunlarıyız..........
YouTube Video

çanakkaleyi de unutmayız isime takılmayız !!gözardı etmeyiz saygıdır esası herşeyin imandır inançtır okumak suç değil okuyun ama öz okuyun dinleyin der osman gazi atamız...

Mavera 03-20-2011 23:04

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 869543)
;D;D;D
seninki dövizli hacım :)
burdura giderken kütahyaya uğramazsan darılırım...
bide terhisten önce haber ver burdurda on numara oğlaktan kavurma yapıyorlar yiyelim :)

aynen öyle basiyoruz parayi, yapiyoruz askerligi :).. eger askerlik yapacagim zaman senin okul bitmezse yapariz bir sinerji :)..
ne diyorduk "her türk asker dogar!"

unnamed 03-20-2011 23:07

edit....

İntifada 03-20-2011 23:09

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 869546)
aynen öyle basiyoruz parayi, yapiyoruz askerligi :).. eger askerlik yapacagim zaman senin okul bitmezse yapariz bir sinerji :)..

herkes bebek doğar...

Özgür Çağrı 03-20-2011 23:17

Alıntı:

biz ne doğuyoruz ya :şaşkın:;D

Mavera 03-20-2011 23:20

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 869551)
biz ne doğuyoruz ya :şaşkın:;D

sende dag türküsün o acidan sorun yok :)

AKTURKS 03-20-2011 23:23

Alıntı:

arkadaşlarım tamam dediğiniz gibi olun oğlaktan kavurma yapsınlar! sinerji de yapın !herkes bebek doğar bu laflar ne HER TÜRK ASKER DOĞAR ANLAMI NI BİLE BİLİYORSANIZ Kİ BİLMİYORSUNUZ HÜKÜMET SÖZCÜSÜ GİBİ AÇIKLAMA YAPIYORSUN ARKADAŞIM BUMU SAYGI ALAY EDER GİBİ BİRDE OSMANLIDAN BAHSEDİYOR ARKADAŞIN DİYECEĞİM BİRŞEY YOK YAPMAYIN ASKERLİĞİNİZİ OLUR BİTER NE OLACAK DEĞİL Mİ 3, 5 KİŞİ ALINMAZ ASKERE ÇOK MU SİZİN GİBİ İNSANLARA

İntifada 03-20-2011 23:26

yav arkadaş askerlikte kaç kişiye adam gibi askerlik öğretiyorlar?
240 bin angaryada çalışan asker var...
komutanın itinin dişini fırçalamak mı askerin görevi ?

Mavera 03-20-2011 23:28

dostum acik ve net konusayim vatan, millet, sakarya muhabbetine karnim tok!..
bu vatana hizmet etmek askerliklede olmaz ki su anda askerligin ne kadar vatan hizmet olduguda tartisilir!..
bana göre askerlik zorunlu olmamalidir ama ülkemizin konjoktörü geregi suanda bu mümkün degil o halde askerligi azamiye indirmeli ve orduyu profesyonellestirmeliyiz..
yoksa hayatinin baharindaki gencleri isinden, gücünden ali koymak ne kadar vatan hizmeti bunu tartisalim!

Efkâr-ı Mütemadi 03-20-2011 23:30

15 ay ciddi bir süre ve hayattan ciddi şekilde kopmuş şekilde yaşıyor gençler. Komutanları egolarını tatmin ederken bir korku psikolojisiyle güya "vatani görev" yapıyorlar. Düşünün ki üniversite mezunu bir arkadaş okulu biter bitmez askere gidiyor -çünkü askerlik olmadan kız vermezler, doğru düzgün bir iş sahibi olamaz. Sanki yarın savaş çıksa topyekün savaşa katılacak tüm erkekler, artık siber savaş psikolojik savaşların olduğu zamandayız... Profesyonel olmalı ordu, artık komutan ve ailelerine hizmet etmek zorunda kalmamalı hiç bir genç.

AKTURKS 03-20-2011 23:33

tamam kardeşim az kaldı sen git filistinde yap askerliği dediğiniz gibi!!! küçümsemiyorum tsk altında göndersinler filistine israile karşı vs.canımız feda ...
ama sen üç beş tane çürük elma ve askeriye içinde ki çürükleri vatan hainlerini bahane ederekten hesap yapıyorsun ben bire bir şahit olduğum da var tabi askeriyede ama ne oldu temizleniyor hepsi diyeceğim bu ki oda olmadı a.i.h.mahkemesine git....

İntifada 03-20-2011 23:37

kardeş asker bizim askerimiz...
vatan bizim vatanımız...
ama askere hükmeden cuntalar bizim değil...
sencede ağlama duvarı önünde poz veren bir genel kurmay başkanı şüğhe oluşturmuyor mu?
şunu unutma rasim ozan kütahyalının dediği bir şey var...
bu ülkede nişantaşından teşvikiye camiinden bir şehit cenazesi kalksa terör çoktan bitmişti...

AKTURKS 03-20-2011 23:43

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 869584)
kardeş asker bizim askerimiz...
vatan bizim vatanımız...
ama askere hükmeden cuntalar bizim değil...
sencede ağlama duvarı önünde poz veren bir genel kurmay başkanı şüğhe oluşturmuyor mu?
şunu unutma rasim ozan kütahyalının dediği bir şey var...
bu ülkede nişantaşından teşvikiye camiinden bir şehit cenazesi kalksa terör çoktan bitmişti...

bak bu dediklerine katılıyorum ve lakin yinede temizliyoruz diyorum az kaldı!!

AKTURKS 03-20-2011 23:45

beni gerçekten kalpten dinleyecekseniz anlatacağım bir iki konu var arkdaşlar burası sonuçta forum tartışıyoruz ama hepimiz de kardeşiz

İntifada 03-20-2011 23:50

anlat kardeşim dinleyelim...
burası dediğin gibi forum tartışılmalı herşey...

AKTURKS 03-20-2011 23:54

şırnak ın andaç
köyün deyiz taburca
2007 in sonuna doğru çok pusu ya operasyona katıldım
taburca güneş harekatı da dahil
ve birgün olduki
hiç
unutamam
3 günün sonunda ne su kaldı nede lavaş
çiya şirani denen ırak sınırının tam yanındayız
arkamda
astsby postasına diyeyim devamlı sölüyor şunu
getir bunu götür
aşağı yukarı kimsenin suyu yok
milim
milim
herkeste
40 derece sıcak
arkamızdaki astsby
kendinde 2, 3 şişe
su var
ve suyu gözümüzün önünde çay yapıp içti
ne yapmalıydık pes etmeliydik sölüyorum anlattıklarımın fazlası vardır
eksiği yoktur
şimdi düşüncen belli
benim düşüncem
belli
kardeşim o şartlar altında yılmadık ki bu en basit
tamam
peygamber ocağı diyoruz
çoğu yapılan işler
konuşmalar alakası yok bu dediğimizle
günah çok konuşmalarda
ne ise
kısa kesiyorum arkadaşlar
tsk nın içinde elbetteki hainler çok ama
bu senin askerliğini yapmana engel olamaz
tşkler

manifesto 03-20-2011 23:56

Ya arkadaş bedelli isteyenlerin vatan sevgisini sorgulamak size mi kaldı anlamadım ben şimdi.Gidip tuvalet temizlemek sürünmek Başörtüsüne savaş açmış generallerle dolu bir orduda askerlik yapmak istemiyorsak bu yeterli bir mazaret değil mi? Savaş şartlarında değiliz barıştayız ve askerlik yapmak istemiyoruz mesele gayet anlaşılır sanırsam.
Ben şahsım adıma konuşuyorum dileyen dilediğini düşünmekte serbest.Sarıkamışı falanla filanla duygu sömürüsü yapmanın ne alemi var?

Zorunlu askerlik yok misal Amerika da ,Amerikalılar daha mı az vatansever olmuş oluyor bu mantıkla
De gedin işinize
,

HER TÜRK SİVİL DOĞAR ..

AKTURKS 03-21-2011 00:00

kimseye sorgulamak gibi yargılamak gibi bir niyetimiz yok hepiniz ALLAH emanet olun

ALmi´ 03-21-2011 12:58

Abimden biliyorum. Yeni geldi sayılır askerden. Askerlik dışında her şey yaptırıyorlarmış. Yani pek memnun değildi o da askere gidip gelen birçok kişi gibi.

... ama bedelli konusu bambaşka bir konu. Başbakan gerekirse referandum yapılır dedi. Ve umarım yapılır. Referandum yapılırsa zaten 'bedelliye hayır' oyu çıkar sandıktan. Bence de olması gereken bu. Şehit anneleri geçen nasıl ağlıyor tv de. Yazık değil mi onlara. Parası olana bir şey olmasın, parası olmayan ise şehit olsun. Böyle bir vicdansızlığı kabul etmemiz mümkün değil.

İntifada 03-21-2011 13:05

yav bana şehit olan bir paşa çocuğu,bir zengin çocuğu,bir bakan vekil siyasetç, çocuğu gösterirmisiniz...
gösteremezsiniz...
tsknın kuruluşundan itibaren varlığını sürdürebilmesi için bir düşmana ihtiyaç vardır.O düşmanı bitirirse hiç bir otoritesi olmayacağını biliyor.yani darbelere muhtıralardan sonra çıkıp biz olmasak rahat uyuyamazsınız diyemez...
işte bu yüzden 1 aylık eğitim almış çocuğu doğuya sürüyor.
şehit anneleri ağlayacaklarını çıkıp sokaklara hesap sorsunlar...

bir kodamanın çocuğu şehit olsa neler olurdu tahmin dahi edemiyorum...

muzaffergulen 03-21-2011 17:36

Alıntı:

ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 869733)
Abimden biliyorum. Yeni geldi sayılır askerden. Askerlik dışında her şey yaptırıyorlarmış. Yani pek memnun değildi o da askere gidip gelen birçok kişi gibi.

... ama bedelli konusu bambaşka bir konu. Başbakan gerekirse referandum yapılır dedi. Ve umarım yapılır. Referandum yapılırsa zaten 'bedelliye hayır' oyu çıkar sandıktan. Bence de olması gereken bu. Şehit anneleri geçen nasıl ağlıyor tv de. Yazık değil mi onlara. Parası olana bir şey olmasın, parası olmayan ise şehit olsun. Böyle bir vicdansızlığı kabul etmemiz mümkün değil.

Arkadaşım, asıl yanlış yaptığımız yer burası. Sadece 3-4 hafta eğitim almış yavrularımız neden şehit oluyor diye sorgulamamız lazım iken, diğerleri neden şehit olmuyor diye soruyoruz.
Yüreğinde şehit yavrusunun acısını taşıyan, bu acıyı yaşamış olan hiç bir şehit annesinin "benimki şehit oldu, onlarınki de şehit olsun, bu acıyı onlar da yaşasın " diyebileceğini zannetmiyorum.
Ve asıl önemli nokta, şu anki verilen teklifte parası olan verecek, olmayan vermeyecek. Parası olanlar zaten bir şekilde yurtdışında 3 yıl çalışıp dövizli askerlikten faydalanıyorlar..

All times are GMT +3. The time now is 21:49.