AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   2011 Seçimlerine Dair Paylaşımlarınız (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=480)
-   -   Ak Parti'nin "türbanlı vekil" kararı! (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=146849)

Hüdaverdi 04-08-2011 12:20

Ak Parti'nin "türbanlı vekil" kararı!

Ak Parti 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde temsili de olsa türbanlı aday göstermeyecek

Türbanlı kadınların "Türbanlı aday yoksa oy da yok" resti karşılık bulmadı. AK Parti yönetimi, “12 Haziran sonrası oluşacak yeni siyasal tablonun türban nedeniyle oluşacak gerginlikler etrafında şekillenmesini istemediği” için türbanlı milletvekili adayının bu seçimlerde konulmamasını benimsedi.

Aday olmak için başvuru yapan 20 kadar türbanlı kadın milletvekilinin adaylık hayali ise bir başka bahara kaldı.

AK Parti'de adaylık mekanizmasının son aşaması olan Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığındaki son komisyon çalışmaları önceki günden itibaren başlarken, türbanlı aday konusu da büyük oranda netlik kazandı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre parti yönetimi, “12 Haziran sonrası oluşacak yeni siyasal tablonun türban nedeniyle oluşacak gerginlikler etrafında şekillenmesini istemediği” için türbanlı milletvekili adayının bu seçimlerde konulmamasını benimsedi. Parti içinde türbanlı adayların “sembolik” nitelikte de olsa “Milletvekili seçilemeyecek sıralardan gösterilmesi” görüşü de savunuldu ancak çoğunluk bulamadı.

Parti yönetimi, karar verirken üniversitelerde türban sorununun büyük ölçüde çözüldüğü, milletvekili adaylığının yeni bir türban tartışmasına neden olacağı ve bunun üniversitelerdeki ortama da zarar vereceği görüşlerini de değerlendirdi. Özellikle AKP'yi türbanlı adaya zorlamak hedefiyle yürütülen “Başörtülü aday yoksa oy da yok” kampanyası da AKP'de ele alındı. Partide bu kampanyanın seçimlerde işlemeyeceği görüşü benimsendi. Türban konusunun seçim sonrası yeni anayasa ve başkanlık sistemi gibi temel reformlar kapsamında çözüme kavuşturulması gerektiği de belirtildi.

MUHALEFET TÜRBANLI ADAY GÖSTERECEK
SP, BBP ve HSP ise “pozitif ayrımcılık” yaparak türbanlı çok sayıda adaya listelerinde yer verecek.

habervaktim

İntifada 04-08-2011 12:22

yazık...

unnamed 04-08-2011 14:07

en güzelini yapmışlar...

El Emin 04-08-2011 14:12

Akıllıca hareket..

Beritan 04-08-2011 14:14

ben şunu anlamıyoru..
başörtülü aday koymak mağrifet değil..
eğer dini emirlere bakarak koymak istiyorsak..
bir bayanın...o kadar erkeğin içinde saatlerce kalması ve bu sebepten ailesine zaman ayıramaması ne kadar dini boyutlara uyar...
benim için bir partide 10 millet vekili benim hakkımı savunsun yeter..
türbanlı bayan olmuş olmamış umrumda bile değil ki ak parti bu konuda yerinde karar vermiş..

Özgür Çağrı 04-08-2011 14:50

samimiyetinize artık kadir inanır bile inanmaz yeni bir anap doğmaz umarım doğarsada müslümanlar kendilerinin aldatılmasına izin vermeyecekler.

Bilal Baştan 04-08-2011 14:57

Seçimlerde meclise giremeyeceklerini isimleri gibi bildikleri için aday göstermeleri çok doğal. İktidar adayı olsunlar üstelik haklarında fuzuli sebepten kapatma davası açılsın ve ceza alsınlar bütün bunlardan sonra , türbanlı vekil adayları olsun o zaman inanalım samimiyetlerine..

El Emin 04-08-2011 15:05

Alıntı:

Bilal Baştan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 877962)
Seçimlerde meclise giremeyeceklerini isimleri gibi bildikleri için aday göstermeleri çok doğal. İktidar adayı olsunlar üstelik haklarında fuzuli sebepten kapatma davası açılsın ve ceza alsınlar bütün bunlardan sonra , türbanlı vekil adayları olsun o zaman inanalım samimiyetlerine..

Birileri Postmodern darbelere özlem duyuyor demek ki yapacak bir şey yok..:)

Açık söyleyeyim ülkeyi tekrar kronik darbe manyağı yapmak isteyenler ak partiye oy vermesin ,sp iki sokak ileride..Başbakan dahil şuanda ak partide yetkili olanlar milli görüş gömleğini çıkaralı çok oldu..Boşuna hasret duymayın vuslat yok çünkü..:)

Hakan Özkan 04-08-2011 17:00

Referandumdan sonra uyum yasaları ortaya dökülmemiş bunun için ortam hazır değil başörtülü vekil hayal. Siyaseti geren ahmaklar olduğu sürece zor.Belki önümüzdekidönem olur

İntifada 04-08-2011 17:18

Alıntı:

Hakan Özkan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 877995)
Referandumdan sonra uyum yasaları ortaya dökülmemiş bunun için ortam hazır değil başörtülü vekil hayal. Siyaseti geren ahmaklar olduğu sürece zor.Belki önümüzdekidönem olur

he ya...
salı sallanır şunun şurasında çarşambaya ne kaldı demi...

Özgür Çağrı 04-08-2011 17:50

Alıntı:

Hakan Özkan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 877995)

Tabi ya abi ne olacak haklısın sende nede olsa moderen müslümanlığa geçiş yapıyoruz tabi yani insanların haklarının gaspedilmesi önemli değil ne gerek var zaten başörtülü bacılarımız ne yapacak mecliste deme evlerinde otursunlar örgü örsünler. Zaten bizimkiler Kuranı çağa göre yorumlayıp beğenmediklerini kenara koyuyorlar.
Aman ne güzel ne güzel

Ben bu moderen müslümanların dininin kafiriyim
...

Hüdaverdi 04-08-2011 17:55

Alıntı:

Beritan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 877949)
ben şunu anlamıyoru..
başörtülü aday koymak mağrifet değil..
eğer dini emirlere bakarak koymak istiyorsak..
bir bayanın...o kadar erkeğin içinde saatlerce kalması ve bu sebepten ailesine zaman ayıramaması ne kadar dini boyutlara uyar...
benim için bir partide 10 millet vekili benim hakkımı savunsun yeter..
türbanlı bayan olmuş olmamış umrumda bile değil ki ak parti bu konuda yerinde karar vermiş..

Bak bu yorumu beğendim.

ALmi´ 04-08-2011 20:57

Bazılarınız bizim gibi düşünenleri ısrarla anlamak istemese de, her söyleneni farklı anlamak için yoğun çaba sarfetse de başörtülü vekilin olmamasını destekliyorum ama sadece şuanlık.

Eşref 04-08-2011 21:29

Eğer bir provakatör olsaydım, bu haber üzerinden Ak Parti'yi samimiyetsizlikle suçlardım. Peki Ak Parti baş örtülü aday gösterseydi ne yapardım?

Bu sefer de mecliste haremlik-selamlık isterdim. Türkiye Büyük Kadınlar Meclisi ve Erkekler Meclisi olsun derdim. Sonuçta haremlik-selamlık da dini bir uygulama. Yapamazlarsa, yine samimiyetsizlikle suçlardım.

Provakatörlerin, her zaman için atacakları bir ileri adım vardır. Baş örtülü aday isteyenler, önce kendi samimiyetlerini sorgulasınlar.

yusuf11 04-08-2011 21:30

zamanı değil

rizzelli 04-08-2011 21:33

Bence olmalıydı.Zemin buna müsaitken başörtülü ,donanımlı insanlara şans verilebilirdi.Toplum hızla dönüşüyor bu adımların artık risk oluşturacağını sanmıyorum.

Özgür Çağrı 04-08-2011 22:05

Öncelikle türban değil başörtüsü türban kelimesi kemalistler ve küfür yandaşları kullanıyor.
Dini açıdan İslam dinine mensup olduğumuzdan dolayı Allah'ın ayeti ile bu emrin olduğuna dair bir görüş ayrılığımız yoktur sanırım.
Sosyolojik ve siyasal açıdanda devletlerin insanların ne giyip giyemeyeceğine karışma hakkı yoktur. %99'u müslüman varsayılan bir memlekette başörtülü kadınları yapılan ayrımcılıklara alkış tutmak onları mecliste görmek istememek hainliktir. Bu partinin bu davanın kuruluş felsefesine terstir.
9. yılına giren ak parti iktidarı tek başına elinde bulundurduğu güçle müslümanları oyalamaya bu hak talebine olumsuz yanıt vermeye hakkı yoktur.
Daha 10 sene öncesine kadar demokratik sol partinin kucağında olanların bu ülkede on yıllardır bu meydanlardan çıkmayan on yıllardın çalışan emektar İslam camiasına yol gösterme hakları yoktur.
Bu bir haktır hak talebini desteklemekte haktır. Sadece ve sadece hakkını arayanların yanında olmak provakatörlükse en başta ben provakatörüm.
Bundan önceki seçimde bundan sonraki seçimde dendi henüz hazır değil dendi bu seçimde bundan sonraki seçimde deniyor. Çocukmu kandırıyor bunlar. Utanıyorum yahu ben nasıl oy isteyeceğim insanlardan insanlar demezmi başörtüsü üzerinden rant sağlıyorsunuz iki yüzlüsünüz derse veya bir başörtülüye gittiğimde yeter artık üzerimden oy topladığınız oy moy yok size derse
ne cevap vereceğim ...

Bir şiirden güzel bir parçayla tamamlamak istiyorum .. Leylaların hakkını yiyenlere gelsin .

Seni harcıyorlar Leyla…
Sen doktor olamazsın, çalışamazsın hastanede
Avukat olamazsın , müvekkilin olmaz
Sen, hep davalı, hep sanıksın
Yaz kızım diyen bir hakimin bile yok senin
Polis olamazsın , suçlusun, potansiyelsin
Vali olamazsın, kaymakam olamazsın
Memure olamazsın
Değil mi ki başında örtü var
Sen, nüfus dairesinde hizmetçi bile olamazsın
Milli sporcu olamazsın
Devlet sanatçısı asla
İl başkanı olamazsın
İlçe başkanı olamazsın
Belediye başkanı olamazsın.
Zaten biz mümin beyler
Sana layık görmeyiz böyle yerleri
Yerin apayrı bilirsin…
Ki, üç çocuk da yeter sana…
Sen asker olamazsın Leyla
Öğretmen olamazsın, öğrencilerin olamaz
Teröriste af çıkar, katile af çıkar
Fahişeye af çıkar
Pezevenge af çıkar
Sana çıkmaz
Sen okula giremezsin…
Güzel sanatlarda okuyamazsın
Konservatuara giremezsin
Tapu kadastroyu seçemezsin Leyla
Irak’ta bir milyon masumu katledenler
Filistin’de binlerce bebek katilleri
Meclise girer, uslu uslu dinlenir
Ayakta alkışlanır da
Sen girmeye kalkarsan
Haddini bildirirler Leyla
Hamile kadınlarımızın karınlarını deşerek
Mezalimde tavan yapan ermenilerle barışılır da
Seninle hiç kimse barışmaz…
Seni harcıyorlar Leyla
Saçını başını yolasın gelir
Elbiseni yırtasın gelir
Yine de sesini duyuramazsın ağalara, beylere, paşalara
Daha ne zamana kadar Leyla
Hep şükür, hep şükür, hep şükür…
Biraz da isyanın dilini öğren
Ki bilesin
İman da isyanla başlar
Sen bir safsın
Direniş saflarında yeri olmayan
Ama artık,
Sağlam basmalısın toprağa
Yanlışların ve yasakların cetvelini
Aynaya tutup
Aynadan yansıyan ne varsa yüzüne
Yüzünü Rabbine …
Ya Rabbi Sebbit Aktâmena
Sağlam basmalısın toprağa
Leyla…
Canan Osman
25 Nisan 2009 Cumartesi / Başörtüsüne Özgürlük Yürüyüşünden

Eşref 04-08-2011 22:16

Furkanca kardeşim, peki bizim dinimize göre bayanların devlet yöneticisi olması doğru mu? Bayanların yüzlerce yabancı erkeklerle bir arada bulunması doğru mu? Bunlara çözümün nedir?

Baş örtülü vekil olmasın diye bunları yazmıyorum. Bugün türbanlı vekil isteyip de partimizi samimiyetsizlikle suçlayanların, samimi olmadıklarını izah etmeye çalışıyorum.

Ammar 04-08-2011 22:19

çok merak ediyorum Akğparti ne zaman tamam kardeşim. bu kadar yeter diyecek her seferinde bi dahaki sefer deniliyor. bu son anayasa yapılıyor. görecez bakalım ne kadar çözülecek. ki tüm olanlarda serbest olması gerek. ki açık söyliyim şimdiye kadar desteklememe rağmen bu işi çözeceklerine inanmıyorum.

İntifada 04-08-2011 22:20

nasıl çözülsün kardeşim...
daha kendi aramızda birlik sağlayamıyoruz ki çözülmesi için...
adam diyor yine darbe olur diye korkuyorum...
kork devam et...

Özgür Çağrı 04-08-2011 22:21

O zaman kadın kollarını kapatalım :) Bu gibi şeyler olaya kılıf uydurmaktır abi. Bu ülkede başörtülü olup gayet bilgili donanımlı ablalar var. Yazarlar çizerler stk temsilcileri var. Ve başörtülü vekil konusunda hiç bir kanuni engel yok . Buna rağmen böyle bir olay oluyorsa buna samimiyetsizlik denir.

rizzelli 04-08-2011 22:22

Furkan gibi heyecanlı arkadaşları görünce bu kararı destekeleyeceğim galiba.Çünkü partimizin bu kararıyla belki mecliste AK partili başaörtülü milletvekili olamayacak ama devlet kurumlarında memurların bu hakkını savunabilmesi için elimizde büyük bir koz olacak.

CeVHeR 04-08-2011 22:23

Bu konuda ben tam olarak karar veremiyorum ama şurada ki tartışmanın analizini yapar isek başörtüsü ile girilmelidir artık diyenlerin söylemleri diğerlerininkine göre daha mantıklı ve daha samimi...

İntifada 04-08-2011 22:27

özgürlük düşmanı nur serter,necla arat gibi kemalist tipler millettin meclisine özgürce girebilirken başörtülü girmesin demek bence despotluktur...
bir düşünün bunların yerine koyun kendinizi...
yıllarca mücadele verdiğiniz ikinci sınıf saydığınız insanlar aynı sıralarda oturuyor sizle...

delirirler çıldırırlar...

Özgür Çağrı 04-08-2011 22:28

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878157)
Furkan gibi heyecanlı arkadaşları görünce bu kararı destekeleyeceğim galiba.Çünkü partimizin bu kararıyla belki mecliste AK partili başaörtülü milletvekili olamayacak ama devlet kurumlarında memurların bu hakkını savunabilmesi için elimizde büyük bir koz olacak.

Yav ne heyecanı abi yav ben çevremden utanıyorum artık hele bu kararı açıkladılar yakama iyice yapışacaklar ;D Ne diyebilirim ki diyecek bir şey yok
Ne kanuni engel var
Ne oy sorunu var
Ne aday sorunu var

sadece ve sadece bizim paranoyalarımız.
Akıncı doğru söylüyor kork kork nereye kadar kork. Cesur adımlar atılmalı diyeceğim başörtülü aday göstermekte artık pek cesur bir adım değil çünkü tehlikesi yok.
K.K bile sesini çıkartamıyor. Çevremde gördüğüm kadarıyla toplum gayet iyimser. Anketlerde %75 olur çıkıyor.
Ama biz ne yapıyoruz
pes cidden anlamıyorum

İntifada 04-08-2011 22:32

demokrasi değilmi arkadaş...
koy başörtülü adayı halk vermezse oyu o zaman konuş...

Eşref 04-08-2011 22:36

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878156)
O zaman kadın kollarını kapatalım :) Bu gibi şeyler olaya kılıf uydurmaktır abi. Bu ülkede başörtülü olup gayet bilgili donanımlı ablalar var. Yazarlar çizerler stk temsilcileri var. Ve başörtülü vekil konusunda hiç bir kanuni engel yok . Buna rağmen böyle bir olay oluyorsa buna samimiyetsizlik denir.

Osmanlı zamanında da gayet bilgili hanımlarımız vardı. Ama hiçbiri Divan-ı Hümayun'da yer almadı. Ya da padişah çocuklarından 6 yaşındaki bir bebeği bile devletin başına padişah diye geçirdik ama asla bir padişah kızını devletin başına geçirmedik.

Son dönem Osmanlı'da tiyatrolar kuruldu. Ama hiçbir müslüman bayan orada çalışmadı. Ermeni bayanlar çalıştı. Çünkü müslüman bayanlar için bu meslek uygun görülmedi.

Mecliste baş örtüsü yok diye Ak Parti'ye saldıranlar, samimi olsalar, derler ki "mecliste müslüman bayanlar olmasın." Atatürk ile gelen kadınların seçilme hakkına karşı çıkarlar.

Onca şey yazdım. Bana sorsanız mecliste baş örtülü bayan olsun mu diye, evet olsun derim. Ama olmadığı için de Ak Parti'yi suçlamam. Samimiyetsiz demem. Sonuçta mecliste olmak; eğitim hakkı, yaşama hakkı gibi olmazsa olmaz bir hak değil. Meclis ortamının, baş örtülü bayanlara uygun bir ortam olduğuna da inanmıyorum.

Özgür Çağrı 04-08-2011 22:38

O zaman kadın kollarını kapatalım bence konuyu alakasız yerlere çekiyorsun abi. Hakkını istiyor ve halk destekliyor vereceksin vermek mecburiyetindesin .

rizzelli 04-08-2011 22:39

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878165)
Yav ne heyecanı abi yav ben çevremden utanıyorum artık hele bu kararı açıkladılar yakama iyice yapışacaklar ;D Ne diyebilirim ki diyecek bir şey yok
Ne kanuni engel var
Ne oy sorunu var
Ne aday sorunu var

sadece ve sadece bizim paranoyalarımız.
Akıncı doğru söylüyor kork kork nereye kadar kork. Cesur adımlar atılmalı diyeceğim başörtülü aday göstermekte artık pek cesur bir adım değil çünkü tehlikesi yok.
K.K bile sesini çıkartamıyor. Çevremde gördüğüm kadarıyla toplum gayet iyimser. Anketlerde %75 olur çıkıyor.
Ama biz ne yapıyoruz
pes cidden anlamıyorum

Dostum ben de seninle aynı fikirdeyim ama hükümete neredeyse hain,ikiyüzlü diyeceksin.

Ben bir AK Partili olarak devlet dairelerinde başörtü sorunun çözülmesini meclisten önce isterim.

Eğer bu konuda kamuoyunda bir denge oluşturmak için bir dönem daha bizden fedakarlık bekleniliyorsa beklerim.

Yeni anayasa bunun için çok önemli.Biraz daha sakin olup düşünmeyi deneyelim.

İntifada 04-08-2011 22:40

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878171)
Osmanlı zamanında da gayet bilgili hanımlarımız vardı. Ama hiçbiri Divan-ı Hümayun'da yer almadı. Ya da padişah çocuklarından 6 yaşındaki bir bebeği bile devletin başına padişah diye geçirdik ama asla bir padişah kızını devletin başına geçirmedik.

Son dönem Osmanlı'da tiyatrolar kuruldu. Ama hiçbir müslüman bayan orada çalışmadı. Ermeni bayanlar çalıştı. Çünkü müslüman bayanlar için bu meslek uygun görülmedi.

Mecliste baş örtüsü yok diye Ak Parti'ye saldıranlar, samimi olsalar, derler ki "mecliste müslüman bayanlar olmasın." Atatürk ile gelen kadınların seçilme hakkına karşı çıkarlar.

Onca şey yazdım. Bana sorsanız mecliste baş örtülü bayan olsun mu diye, evet olsun derim. Ama olmadığı için de Ak Parti'yi suçlamam. Samimiyetsiz demem. Sonuçta mecliste olmak; eğitim hakkı, yaşama hakkı gibi olmazsa olmaz bir hak değil. Meclis ortamının, baş örtülü bayanlara uygun bir ortam olduğuna da inanmıyorum.

osmanlıda divanı hümayünda başı açık kadında yoktu...
yanlış anlaşılmasın sözüm insanların başını açması yada örtmesine değil...
Allah nasip eder tüm müslüman bayanlar hakkıyla örtünür inşallah...
osmanlı döneminde bu devlet bizimdir başörtülüler 2. sınıf insanlar diyen zümrede yoktu...

İntifada 04-08-2011 22:41

çarşamba çarşafa dolanır...
şunun şurasında perşembeye ne kaldı değil mi :)

Eşref 04-08-2011 22:43

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878175)
Dostum ben de seninle aynı fikirdeyim ama hükümete neredeyse hain,ikiyüzlü diyeceksin.

Ben bir AK Partili olarak devlet dairelerinde başörtü sorunun çözülmesini meclisten önce isterim.

Eğer bu konuda kamuoyunda bir denge oluşturmak için bir dönem daha bizden fedakarlık bekleniliyorsa beklerim.

Yeni anayasa bunun için çok önemli.Biraz daha sakin olup düşünmeyi deneyelim.

Mükemmel. Çok güzel bir yorum. +

Beritan 04-08-2011 22:43

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878156)

kusura bakma ama furkan...bu aynı değil..kadın kolları bi vakitten sonra normal hayatlarına dönüyorlar...
ve sabahtan geceye erkeklerle muhattap değiller ki...

bence kadınların siyaset çalışmalarında kullanmakta hatadır..
hele hele taramalara vede broşür dağıtımında kadınların kullanılmasından nefret ediyorum...

1 kere agd programını saadet binasında yaptık..hazırlayan bizlerdik..
birden elimize broşür çiçek verdiler hoppa ne olduğunu daha anlamadan kendimizi ana caddede bulduk...buldukta iyimi oldu herkesle muhattap olduk gereksiz ve itici şekilde beni babam orda bi görse tranvayın altına kor fatihamıda hiç bişey olmamış gibi okurdu....

taramayıda resmen tarama bitip herkes toplanana kadar bi pastahanede oturdum pendikte...

bayanlar şu zamanda her işe konmamalı...hele hele...muhafazakar bayanların mecliste hiç yeri yok....olmamalı...

ben demiyorum beni savunmasınlar...savunsun ama gerçekten din için gövde gösterisi ve cesaret için değil

Özgür Çağrı 04-08-2011 22:47

Sen öyle düşünüyorsun ama bir sürü hanım ablamız var abla girmek isteyen mesela kurucular kurulu üyesi 9 senedir bekliyor ee haketmiştir sanırım artık :)
Veya illerde yapılan temayüllerde kadınlar arasında birinci çıkan başörtülü ablalar
onların hakkı ne olacak ..

Beritan 04-08-2011 22:51

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 878184)
Sen öyle düşünüyorsun ama bir sürü hanım ablamız var abla girmek isteyen mesela kurucular kurulu üyesi 9 senedir bekliyor ee haketmiştir sanırım artık :)
Veya illerde yapılan temayüllerde kadınlar arasında birinci çıkan başörtülü ablalar
onların hakkı ne olacak ..

hakları o kadar erkekle muhatap olup aile hayatını bozmaksa.. (erkeler bile dengeyi kuramıyor,kadınlar hiç kuramaz).boşver furkan o kötülüğü yapmayın:)

İntifada 04-08-2011 22:57

yav gelin anlaşalım...
kadınsız meclis olsun derseniz köküne kadar desteklerim...
ama başörtülü mecliste olmasını haremlik selamlıka bağlayanlar var...
eşref önce şunu öğren ki haremlik selamlık dediğin mesele gelenektir...
oysa örtünmek farzdır...
kaldı ki meclis dediğimiz yer bir erkek ve bir kadın vekilden oluşan ve içerisinde neler yapıldığını kimsenin görmediği bir yer değildir...
500 insan var orada...
artı kameralar yayın yapmakta...
milyonlar izliyor...
meclisin ortasında bu şartlarda zina olacağına dair bir korkun mu var?

İslam kadın erkek ilişkilerinde tedbiri önerir...
ihtilatı önerir mümkün olduğu kadar uzak kalınmasını ama şartlar gerektiriyorsa tedbirli olunmasını emreder...
Bütün tedbirler alındıktan sonra ben hiç bir zarar görmüyorum...

El Emin 04-08-2011 22:57

Korkmak ile temkinli ve akıllı davranmayı bir birine karıştırmayalım..

Ammar 04-08-2011 23:14

ben birincisi kadınalrın çalışmasındna yana olduğum için istemiyorum kadın vekil görmek içinde istemiyorum. kadınlarım temsilcisi olsun diyede istemiyorum. çalıştı hak etti diyede istemiyorum. ve şuan hiz bi bayan millet vekiline sempatim yoktur. ancak. bana göre Başörtüsü zülmünün ortadan kalkması ve yolların açılması için mecliste dik duracak asla taviz vermeyecek mucadeleci bikaç başörtülü bayanın kazanack şekilde vekil gösterilmesi gerekirdi.

bu zülüm böyle gitmez munafik zalim ve fazıklar ile mutabakat olmaz ve bunu asla sağlayamazsınız onları ikna ve mutlu edemezsiniz.

All times are GMT +3. The time now is 22:33.