AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Köşe Yazıları (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=124)
-   -   Fethullah Gülen Grubu Ne Hakla Başbakan Erdoğan`a Sınav Yapar?. (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=149789)

İntifada 06-15-2011 22:30

Fethullah Gülen Grubu Ne Hakla Başbakan Erdoğan`a Sınav Yapar?.
 
-ANALİZ AMERKEZİ DEĞERLENDİRMESİ-

Fethullah Gülen Grubu`nun, hemen her hükümetin söylediği şarkıya eşlik ederek, cemaatin güç ve nüfuzunu muhafaza, müdafaa ve ilerletme noktasındaki stratejisi, Türkiye`de meşhur bir olgudur.

Ancak özellikle Mavi Marmara`ya düzenlenen İsrail Baskını`nın hemen ardından, Fethullah Gülen`in yaptığı `otorite`ye dikkat` temalı ters çıkış, puzzle`ın diğer parçalarını birleştirme noktasında, Erdoğan ve arkadaşları için yeterince uyarıcıydı!

12 Haziran 2011 Seçimi sonrasında, Erdoğan Hükümeti`nin üzerindeki Gülen Güdümü`nün sürmesinin `zor ve tehlikeli bir ipotek` resmi vereceğini değerlendiren Analiz Merkezi olarak, Kemalistler`in kurguladıkları `Gülen-Erdoğan Kapışması` türü bir mühendislikle alakası olmayan, tamamen mantık ve vicdan bileşkesinden döküldüğü anlaşılan bu önemli ve gerekli makaleyi, takipçilerimizle paylaşıyoruz.

AnalizMerkezi.com



Hüseyin Gülerce Başbakan`dan Ne İstiyor?

Zaman gazetesi yazarı, Gülen cemaatinin önemli isimlerinden Hüseyin Gülerce “Sayın Erdoğan`ın ustalık döneminin ilk iki sınavı yeni kabinenin teşkili ve yaklaşan Yüksek Askerî Şûra çalışmalarıdır. Ustalık döneminin başlangıcını test etme fırsatını böylece bulmuş olacağız...” diyerek Başbakan Erdoğan`ı ‘sınava’ sokmuş. Dikkatinizi çekmiş miydi? Hani Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz`ın sık sık yaptığı sınavlar var ya, bu da onlardan.


Başbakan Erdoğan veyahut Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün önüne gelen her atama kararı öncesi Mehmet Yılmaz “Bakalım bu sefer sınavı geçecek mi?” diyerek bir yazı kaleme alır.

Mesela Anayasa Mahkemesi`ne bir atama mı yapılacak, Mehmet Yılmaz hemen `bu atama sayın Cumhurbaşkanı için bir sınav niteliğindedir. Ne kadar tarafsız olduğunu burada göreceğiz” diyerek aklınca bir ayar vermeye çalışır. Ama aslında derdi atamayı yapanın tarafsız olması değil, kendi hassasiyetlerini paylaşan birinin atanmasıdır.

Mehmet Yılmaz gibilerin açtığı bu sınavlar hiçbir zaman bitmez. Her atama yeni bir test halini alır. Amaç belli: aynı cemaate mensup kişileri orada tutmak.

İşte Mehmet Yılmaz`ın veyahut `benzer hassasiyetleri` gözeten gazetecilerin, siyasilerin, kanaat önderlerinin bu taktiğinin bir benzerini bugün Hüseyin Gülerce`de gördüm.

Doğrusu çok tuhafıma gitti.

Hüseyin Gülerce`nin Başbakan Erdoğan için ince bir hassasiyetle kaleme aldığı, emek vererek hazırladığı bu sınav kağıdı, beni biraz rahatsız etti.

Görünüşe göre Hüseyin Gülerce beyefendi gerek bakanlar kurulunun oluşumuna, gerekse Yüksek Askeri Şura kararlarına ‘özel bir ilgi’ duyuyor.

Doğrusu Hüseyin Gülerce`nin bu `ilgisinin` kaynağını da, bu konularda bir sınav düzenleme hakkını nereden, kimden aldığını da çok merak ediyorum.

Aklıma takılan bazı sorular var:

• Hüseyin Gülerce`nin de, bütün olarak Gülen cemaatinin de son 3 seçimdir ama özellikle de bu son seçimde hararetle destekledikleri bir siyasi lider için hemen seçim sonrası "sınav" açmaları tuhaf değil mi?

• Önce oy verip sonra "güven ver" demek. güveni tesis etmek için sınav açmak sizce normal bir davranış mıdır?

• Eğer Başbakan Erdoğan`nın Yüksek Askeri Şura ve Bakanlar Kurulun`un teşkili gibi şimdi sınava tabi tutulmaya çalışıldığı iki konuda `yanlış` yapması, `hassas` davranmaması ihtimali vardıysa, bu endişenizi niçin seçim öncesi ortaya koymadınız?

• Peki Başbakan Erdoğan nasıl bir tutum alırsa Hüseyin Gülerce beyefendiden geçer not almış olacak?

• Mehmet Yılmaz gibilerin sürekli sınav kağıdı hazırlamalarının arkasındaki `hassasiyetlerin` farkındayız. Gülen Cemaati adına açıldıysa eğer bu yeni sınav, Cemaatin Başbakan Erdoğan`ınkinden farklı ne gibi hassasiyetleri var? Bu konuda da aydınlanmaya ihtiyacımız yok mu?

Hüseyin Gülerce Cemaatin içerisinde en makul, en müşfik, en hassas, en beyefendi kişi. Ben öyle görüyorum. Yanlış anlaşılma konusunda ne kadar hassas olduğunu da yakından biliyorum.

Hüseyin beyin gerçekten bir `derdi` var, onu da biliyorum ve anlıyorum. Lakin, mensubiyetlerimizin içinde kaybolmak, bazen hataları da beraberinde getiriyor.

Ben de görünce, dikkatimi çekince, böyle "yanlış"lara, daha büyüklerine yol verilmesin diye, işaret etmeye çalışıyorum.

Eğer birbirimizi sınava tabi tutacaksak, önce sınava girmesi gereken Hüseyin beyin bağlı bulunduğu cemaat değil midir? Çünkü görünen o ki Başbakan Erdoğan`ı hala tam olarak tanıyamamış durumdalar. Bu konuda `kusuru` önce kendilerinde aramaları gerektiğini düşünüyorum.

Üstelik, kendinde sınav yapma hakkı görenlerin öncelikle sınavdan geçmiş olmaları gerekir.

Gülen Cemaatine mensup arkadaşların bir sınava girip de başarılı olduklarını hatırlamıyorum. İçinizde böyle bir sınavı ve alınmış yüksek notu hatırlayan var mı?

Cenk Açık - Gazeteciler

_Ednâ_ 06-15-2011 22:41

iddia edilen denge kurma çalışmalarını ispat çabası ....

EpiVaTeS 06-15-2011 22:52

cemaat kim panpa...???
Göbeğini kaşıdı diye bir adamı görevden alanlar...
aman be...

İntifada 06-15-2011 22:56

ta kendileri banba

EpiVaTeS 06-15-2011 23:05

üzüldüm be panpa Asım abiye...
susim şimdi cemaatin forumdaki kolu benide görevden alabilir...;D

İntifada 06-15-2011 23:06

ne üzülcem asım abine adama yazıyoz twitterden adam diyo karışmayın benim içinönemli değil :)

EpiVaTeS 06-15-2011 23:07

olm adamı atarlar stvden öyle deme panpa ya...;D
henüz Stvden kovmamışlar görevden almışlar...
Silahlı Kuvvetler gibi görevden alabilioz ama kovmuoz...:p

İntifada 06-15-2011 23:08

Alan razı veren razı banba gerisi beni bağlamaz :)

Ammar 06-15-2011 23:09

arkadaş karışmayın cemaate vardır bi hikmeti :)

Fırat 06-15-2011 23:19

Bilmediğimiz ne hikmeti var yine. Gökten sanki bunlara vahi iniyorda kendileri bize yorumlama zahmetinde bulunuyor ve ne diyorlarsa o! Aman sorgulama aman karışma aklın ermez. Hepsi hikmet hepsi sır öyle herkes anlamaz canım bizim sizin ne hadinize sorgulama tespitte bulunma..

Ammar 06-15-2011 23:21

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 901598)
Bilmediğimiz ne hikmeti var yine. Gökten sanki bunlara vahi iniyorda kendileri bize yorumlama zahmetinde bulunuyor ve ne diyorlarsa o! Aman sorgulama aman karışma aklın ermez. Hepsi hikmet hepsi sır öyle herkes anlamaz canım bizim sizin ne hadinize sorgulama tespitte bulunma..

niye öyle diyorun abi hocaefendinin her sözü hikmet dolu. sen 10-15 yıl sonra görürsün şimdi belli değil :)

İntifada 06-15-2011 23:21

en güzeli yine aduketçi şeyh kardeşlik :)

Hüdavendigâr 06-15-2011 23:27

Hüseyin Gülerce'nin geçmişini iyi biliyoruz.

Daha önce hatırlayanlarınız vardır,"Diyalogdan düğüne" adlı bir haber yazısı ile çıkmıştı ortaya.Bir hristiyan erkek ile müslüman bayanın evliliğini "diyalog meyvesi" şeklinde tanımlayarak hazırlanan bir haber yazısıydı.Hristiyan erkeğin hem müslüman hem hristiyan oldugu yazılmıştı..Az önce zaman arşivine girmeye çalıştım ama not found hatası verdi.Neyse detaya girmeyeceğim.
Tepkilerin büyümesiyle gazete haber yazısını Hüseyin Gülerce'nin yaptıgı bir hata olarak değerlendirmişti.

İşin özü Hüseyin Gülerce'nin bu tür mesnetsiz yazılarına alıştık zaten.Daha önce yaptıkları gibi bu seferde bulundugu gazeteyi ve cemaati zor durumda bırakacağa benziyor.Neyse önemli değil gazete çıkar "Hüseyin Gülerce'nin yazısı kendini bağlar cemaat ile ilgisi yoktur" der cemaat sıyrılır bu durumdan,bunada alıştık.

Fırat 06-15-2011 23:29

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 901599)
niye öyle diyorun abi hocaefendinin her sözü hikmet dolu. sen 10-15 yıl sonra görürsün şimdi belli değil :)

Her kurum ele geçirilmeli ortalık bizim adamlarımız kaynamalı her alanda biz olmalıyız ve dünyaya barış huzur refah falan getirmeliyiz. Okullar bunun göstergesi. Namazla dinle alakası olmayanlara dahi kucak açıyor cemaat amacı hem bireyi kazanma hemde ılımlaştırıp yine sistemde bir yere monta etme. Bu dediklerimle de 10-15 yıl sonra her alanda cemaat esip gürleyecek değil mi? Sadece bizde değil diğer ülkelerde de aynı örgü işleniyor..

Fırat 06-15-2011 23:31

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 901600)
en güzeli yine aduketçi şeyh kardeşlik :)

Gidip ona mürit olmak vardı kardeşlik. Az kaldı bu gazla gideriz..

İntifada 06-15-2011 23:32

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 901604)
Gidip ona mürit olmak vardı kardeşlik. Az kaldı bu gazla gideriz..

bulunduğu coğrafyayı bilsek...

Özgür Çağrı 06-15-2011 23:43

susun la gayretullaha dokunacak bak

BlueMoon 06-15-2011 23:43

ortada garip şeyler dönüyor haydi bakalım hayırlısı

Fırat 06-15-2011 23:44

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 901606)
bulunduğu coğrafyayı bilsek...

Bulsak yem olarak önce nunu içeriye göndeririz kardeşlik. Sağ salim gelse içeri teşrif ederiz. Yok sedyeyle yada camdan uçarak dönse, gider tankerle döneriz..

Fırat 06-15-2011 23:47

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 901607)
susun la gayretullaha dokunacak bak

Furkanım çarpılacaksın şimdi git iki elham oku. Orta çağ katoliğine döndük..

İntifada 06-15-2011 23:48

ibret almıyor ki :)
furkan bak geçen sınavdan önce apandisini aldılar devam edersen dalağa böbreğe kadar yolu var...

Ammar 06-15-2011 23:48

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 901603)
Her kurum ele geçirilmeli ortalık bizim adamlarımız kaynamalı her alanda biz olmalıyız ve dünyaya barış huzur refah falan getirmeliyiz. Okullar bunun göstergesi. Namazla dinle alakası olmayanlara dahi kucak açıyor cemaat amacı hem bireyi kazanma hemde ılımlaştırıp yine sistemde bir yere monta etme. Bu dediklerimle de 10-15 yıl sonra her alanda cemaat esip gürleyecek değil mi? Sadece bizde değil diğer ülkelerde de aynı örgü işleniyor..


İslam en büyük hizmet Türkçe Olimpiyatları başladı :)

Özgür Çağrı 06-15-2011 23:50

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 901613)
ibret almıyor ki :)
furkan bak geçen sınavdan önce apandisini aldılar devam edersen dalağa böbreğe kadar yolu var...

he reyiz ağzımı açarmıyım ya tam sınav öncesi büyü falan yaparlar ;D

Fırat 06-15-2011 23:52

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 901614)
İslam en büyük hizmet Türkçe Olimpiyatları başladı :)

Pakete türkçe ezan da dahil edin tadından yenmez muhterem.

Fırat 06-15-2011 23:52

Osmanlı o kadar kaldı üç kıtada osmanlıca türkçe konuşan insanlar bulamadım gitti..

Ammar 06-15-2011 23:55

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 901619)
Osmanlı o kadar kaldı üç kıtada osmanlıca türkçe konuşan insanlar bulamadım gitti..

ya Allah aşkına neyini çemiyon( r)uz

İntifada 06-15-2011 23:57

molla git başka adama sar :)
bak sararım cemaatine...
ne domuzbağı bırakırım ne maşa :)

Fırat 06-15-2011 23:59

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 901623)
ya Allah aşkına neyini çemiyon( r)uz

Çekemiyoruz değil türkçesiz de bölgede atalarımız huzur getirdi o insaları anladı onlarla yaşadı sevdi bağrına bastı demek istediğim bu ince çizgi.

Ammar 06-16-2011 00:01

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 901627)
Çekemiyoruz değil türkçesiz de bölgede atalarımız huzur getirdi o insaları anladı onlarla yaşadı sevdi bağrına bastı demek istediğim bu ince çizgi.

abi yavuzdan korktum yavuzu çekemem şimdi :) hakını helal et takıldım biraz :)

Özgür Çağrı 06-16-2011 00:04

Sanırım fatih tezcan ağabeyin sözüydü gazzeli çocuklar sizin türkçe fanatizminizden daha önemlidir veya ona benzer bir sözü vardı :)

Erhan KARACA 06-16-2011 03:17

Merakla Yalçın Bey'in Konu ile ilgili yorumunu bekliyorum (:

İntifada 06-16-2011 03:17

Alıntı:

Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 901875)
Merakla Yalçın Bey'in Konu ile ilgili yorumunu bekliyorum (:

;D;D;D


All times are GMT +3. The time now is 19:54.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
AK Parti Forum 2007-2023