AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Protesto (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Bir Müslüman Hele Bir Cemaat Ferdi Nasıl Bu Hale Gelir ? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=150598)

Ammar 07-01-2011 03:24

Bir Müslüman Hele Bir Cemaat Ferdi Nasıl Bu Hale Gelir ?

selamun aleykum

konunun konusu :

" islami cemaat televizyonları ve kendini muhafazakar gösteren televizyonların reklamlarında islama zıt islami ahlakla çelişen görüntüler. "

kardeşlerim sizin bu konudaki fikirleriniz. merak ediyorum. bir cemaat bir cemaat medyası ve günahtan nasıl para kazanır ?
nasıl çekinmeden yarı çıplak kadınları binlerce hatta belki onbinlerce ailenin içine gözüne sokmaktadır.
paraya olan ihtiyaç bunu zorunlu kılar mı ?
bunun zorunluluğu olur mu ? ve o cemaatin fertleri nasıl bu kadar tepkisiz kalabiliyor ve rahatsızlık duymuyor.

sizce nedenleri sebepleri ne olabilir.

belki bir çoğunuz bu reklamlarla karşılamıştır.

resimleri istekler üzerine koyarım.

İntifada 07-01-2011 03:25

neden bahsediyon molla...

Ammar 07-01-2011 03:27

islami cemaat televizyonları ve kendini muhafazakar gösteren televizyonların reklamlarından bahsediyorum sanırım bazı cümleler eksik kaldı. :)

TYH 07-01-2011 03:27

ben bir adet rica edeyim.

İntifada 07-01-2011 03:29

evet...
reklam işi sıkıntılı...
kendilerine yakışmayacak reklamları alıyorlar...

Ammar 07-01-2011 03:31

Alıntı:

TYH Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910062)
ben bir adet rica edeyim.

buyrun

kanalı sildim çünkü bir çok kanalda var.

az önce karşılaştım

http://img382.yukle.tc/images/6325122222.jpg

İntifada 07-01-2011 03:32

ben resmi göremiyorum molla...
tinypice upload etsene sana zahmet :P

Ammar 07-01-2011 03:33

düzeltim şimdi görünmesi lazım videosunuda çektim.

İntifada 07-01-2011 03:34

görmüyorum hala...
salla neyse...

rengâhenk 07-01-2011 03:34

Kanal7 de calisan bir tanidigimiza sormustum bunu ve o da reklamlarin paket halinde geldigini bu sebepten engelleyemediklerini soylemisti.

Ammar 07-01-2011 03:36

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910070)
görmüyorum hala...

http://i54.tinypic.com/eanvhx.jpg

İntifada 07-01-2011 03:37

kaldır molla :)
abartmışsın işi herifin yakaldığı kareye bak :)
kanalı saklama ben yaşlandırma tekniğiyle bulurum onu...

Ammar 07-01-2011 03:38

Alıntı:

rengâhenk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910071)
Kanal7 de calisan bir tanidigimiza sormustum bunu ve o da reklamlarin paket halinde geldigini bu sebepten engelleyemediklerini soylemisti.

peki sizce biz müslümanın tutumu paketi alıp yarı çıplakları müslümanaların evine sokmak mı yoksa red edip. bu günahtan uzak durmak mıdır ?

Ammar 07-01-2011 03:40

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910073)
kaldır molla :)
abartmışsın işi herifin yakaldığı kareye bak :)
kanalı saklama ben yaşlandırma tekniğiyle bulurum onu...

valla daha düzgün bir foto koymak isterdim ama milletin evine o kadar çok sokulmuş ki bu koyduğum bile artık normal karşılanıyor ne var bunda falan deniliyor.

rengâhenk 07-01-2011 04:04

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910075)
peki sizce biz müslümanın tutumu paketi alıp yarı çıplakları müslümanaların evine sokmak mı yoksa red edip. bu günahtan uzak durmak mıdır ?

Teknik olarak mumkun mudur bilemiyorum bu yuzden savunmam eksik kalacaktir. Ama sunu da dile getirmek gerekir ki artik evi sokagi kalmadi bunun. Siz bu fotografi buraya koyabiliyorsaniz baska soz soylenemez. Illa fotografi eklemeniz gerekmezdi kanaatimce. Nitekim soz ile de ifade edilebiliyor bazi seyler.

İntifada 07-01-2011 04:08

taviz tavizi doğurdu başka açıklaması yok bunun...
millet islami kanal izleriz diye bileziklerini sattı yardım etti cemaatlere...
tgrtnin sonunu biliyoruz sibel canlara seda sayanlara çuvalla para döktüler...
tv5 desen karasal yayın hakkını sattı aydın doğana
stv zaten bu konuda rahat her reklamı yayınlıyor...
kanal 7 de aynı samanyolu gibi...
fe eyne tezhebun diyorum...

TYH 07-01-2011 04:11

bu sektördeysen hiçbir anlamda muhafazakar davranamazsın ki..internette bile aldığın google reklamlarında misyonerler cirit atıyor.

Ahmet Yasin 07-01-2011 04:12

Para para para....
Var mı ötesi...

İntifada 07-01-2011 04:14

ben hilal tvyide izliyorum.
benim gözümemi çarpmıyor yoksa çokmu hüsnüzanla bakıyorum bilmiyorum ama bu açık saçık reklamlar hatırlamıyorum orada...

İntifada 07-01-2011 04:18

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910092)
Para para para....
Var mı ötesi...

bu kadar tapılan bir put daha varmıydı acaba...

Ammar 07-01-2011 04:26

Alıntı:

rengâhenk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910087)
Teknik olarak mumkun mudur bilemiyorum bu yuzden savunmam eksik kalacaktir. Ama sunu da dile getirmek gerekir ki artik evi sokagi kalmadi bunun. Siz bu fotografi buraya koyabiliyorsaniz baska soz soylenemez. Illa fotografi eklemeniz gerekmezdi kanaatimce. Nitekim soz ile de ifade edilebiliyor bazi seyler.

size katılıyorum sözle olabilir ama açıklayıcı olamaz. ayrıca açıklığın yüzde 50 sini de silmişim hala rahatsız ediyor ama bunu yayınlayan bir cemaat televizyonu video olarak yayınlanıyor.
aslında koymak istemezdim ilk mesaja koymadım. illa kanıt isteyenler olduğu için...

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910093)
ben hilal tvyide izliyorum.
benim gözümemi çarpmıyor yoksa çokmu hüsnüzanla bakıyorum bilmiyorum ama bu açık saçık reklamlar hatırlamıyorum orada...

hilal tv de bir ara iş bankası reklamı görmütüm açıkçası şaşırmıştım. hala devam ediyor mu bilmiyorum. aça en temiz televizyonlardan biri.

BeldeiTAYYIBe 07-01-2011 13:01

Ya bu deveyi güdeceksin,
yada bu diyardan gideceksin...

HaArP 07-01-2011 13:35

Bunlar Kabul edilemez... Burger King, Vodafone, Coca Cola, Iphone gibi reklamlar dahi kabul edilemez ölçülerdedir... Lakin İslami hassasiyetleri göz önünde bulundurmak zorundalar !

Terennüm 07-01-2011 13:49

madem o kadar hassasınız ehli küfür olan herşeyi hayatınızdan çıkarın..

Ammar 07-01-2011 14:11

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910163)
madem o kadar hassasınız ehli küfür olan herşeyi hayatınızdan çıkarın..

bu çok klasik bir savunma. içim temiz kardeşim demek gibi bir şey...

millete islami anlatıyorsun helali haramı anlatıyorsun bakacak diyecek bir şey yok ya ona bakarsan nesef almak bile haram deyip işin içinden çıkmaya çalışıyorlar.

sizin dediğiniz egelince yüzde 1000 haklısnız. atmalıyız. inanıyoruz ki çabamızda o yönde. lakin inanın elinde olan şeyler var olmayan şeyler var. mesela ben islami kurallar çerçevesinde yasaları olan bir devlette yaşamak isterim ancak bu şimdilik imkansız gibi ancak şunu anlama gelmiyor o zmana oturacak isteğimiz ortamın olması için çabalicaz. bide inasının elinde olan şeyler vardır. atılması gereken mesela bir tv isterse o reklamı almaz. şunuda belirtmekte yarar var. reklamcıların hedefi daha çok kitleye ulaşmaktır. eğer islami medyanın hasasiyeti olsaydı harama girmektense zor geçinmeyi yeğleseydi emin olun o paketler de bölünürdü islami tvler için paketler yapılırdı ama ne yazık para gözü gör ettiği için. tamam kardeş ne yapalım ver ver deyince reklam şirketleride neden işlerini zorlaştıorsın ki yapar paket verir. cemaate cemaate gözümüze gözümüze sokar.

Terennüm 07-01-2011 14:16

sizin dediğiniz egelince yüzde 1000 haklısnız. atmalıyız. inanıyoruz ki çabamızda o yönde. lakin inanın elinde ....

bu yazının devamında dediğiniz gibi hepsini bırakıyorum demniz lazımdı..lakin le devam etmeniz yazdıklarınıza muhaliftir.. hem karşısn hemde kullanıyorsun? bu nasıl bir çelişki bunu bana izah edermisin?

Ammar 07-01-2011 14:20

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910177)
sizin dediğiniz egelince yüzde 1000 haklısnız. atmalıyız. inanıyoruz ki çabamızda o yönde. lakin inanın elinde ....

bu yazının devamında dediğiniz gibi hepsini bırakıyorum demniz lazımdı..lakin le devam etmeniz yazdıklarınıza muhaliftir.. hem karşısn hemde kullanıyorsun? bu nasıl bir çelişki bunu bana izah edermisin?

ne o ülkeyi terk etmemiz gerektiğini aksi halde günahta yüzmemizin caiz oldunu mu idaa ediyorsunuz ? ben her türlü günahtan uzak durulması gerekir diyorum. islami kaidelerinin cemaatlere kurban etmesek diyorum hani sırf cemaatin eleştirilmesin diye...

Terennüm 07-01-2011 14:24

lafı kıvırmya gerek yorumum çok açık ve net.. madem islami menşeili değil heleki ehli küfre hizmet ediyor kullnamaycaksın.. sen bunu idda etmiyormsun?

unnamed 07-01-2011 14:25

molla senide çağdaşlaştıracağız;D
arkadaşlar bunlar medeniyetin bize getirdikleridir...
lütfen daha çağdaş yaklaşımlarda bulunalım;D

Terennüm 07-01-2011 14:27

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910185)
molla senide çağdaşlaştıracağız;D
arkadaşlar bunlar medeniyetin bize getirdikleridir...
lütfen daha çağdaş yaklaşımlarda bulunalım;D

bak gördünmü modernist müslümanı hem namaz kılar hem bilgisyar kullanır hemde japan menşeili yamaha ya biner hız yapar:)

Tarantula_ 07-01-2011 14:28

Güzel abim ben daha önce protesto bölümüne reklamlardan duyduğum rahatsızlığı anlattım ancak bazı abilerim, kardeşlerim olayın ticari boyutunu, hayatın benim gördüğüm gibi duygulardan ibaret olmadığını ve iktisadi açıklamalarını sıraladılar fakat ben duygusal olarak mutluyum.. Çizginiz belliyse israilden nasıl reklam alırsınız? Bunun bende cevabı yok cevabınada itibar edemem arkadaş...

İntifada 07-01-2011 14:30

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910188)
bak gördünmü modernist müslümanı hem namaz kılar hem bilgisyar kullanır hemde japan menşeili yamaha ya biner hız yapar:)

yok yav kanuniye biniyo anca daha yamaha görmedik ;D

unnamed 07-01-2011 14:31

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910190)
yok yav kanuniye biniyo anca daha yamaha görmedik ;D

yuh arkadaş....
bi resim koyayımda utan:V:V

İntifada 07-01-2011 14:32

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910191)
yuh arkadaş....
bi resim koyayımda utan:V:V

bende karşı komşumun x6 sında poz veririrm aslanım o mesele değil ;D

Terennüm 07-01-2011 14:33

Alıntı:

Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910189)
Güzel abim ben daha önce protesto bölümüne reklamlardan duyduğum rahatsızlığı anlattım ancak bazı abilerim, kardeşlerim olayın ticari boyutunu, hayatın benim gördüğüm gibi duygulardan ibaret olmadığını ve iktisadi açıklamalarını sıraladılar fakat ben duygusal olarak mutluyum.. Çizginiz belliyse israilden nasıl reklam alırsınız? Bunun bende cevabı yok cevabınada itibar edemem arkadaş...

bende onu diyorum madem bu kadar hassasınız kullanmayabilirsiniz hem protesto edip hmede kullanmanız ne kadar anlamlı?

israile lanet mitingine levis kotla katılan bir gencin Starbucks cafede marlbora sigara içmesine benziyor tavrınız...

İntifada 07-01-2011 14:36

madem öyle biz islami kanalız diyerek kanal açanların tavrı neye benziyor ?
benim için problem değil artık tvyi bile netten izliyorum kumandanın tuşlarını unuttum ama izleyene izleme neden diyeyim ?
internette bozuk bi alem internette bozuk diye bu bana bu forumda açık saçık resimler paylaşma hakkı verir mi? karşı çıkana girme derim olur biter
adam hem benim islami hassasiyetlerimi kullanarak reytin alacak sonrada bu reklamlarla para kazanacak...
nedir bunun adı ?

unnamed 07-01-2011 14:37

la yavuzum kapak olsun sana...
siyah olan honda dylan...
gri yamaha fazer 600;D

http://i1107.hizliresim.com/2011/7/1/4756.jpg
http://i1107.hizliresim.com/2011/7/1/4760.jpg

İntifada 07-01-2011 14:38

görmüyorum aslanım :D
milletin motorunda ver pozu bize hava yap kendininki ney :D

Tarantula_ 07-01-2011 14:39

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910193)
bende onu diyorum madem bu kadar hassasınız kullanmayabilirsiniz hem protesto edip hmede kullanmanız ne kadar anlamlı?

israile lanet mitingine levis kotla katılan bir gencin Starbucks cafede marlbora sigara içmesine benziyor tavrınız...

Abi bir bireyle, kocaman kitlelere hitap eden toplulukları nasıl karşılaştıra biliriz ? Hem bugün bazı şeylere alternatif bulamıyorsak, büyük grupların hasas davranmaması sebebiyledir abi, ben bu zamana kadar boykotu benimsemiş ve bu konu hakkında halkı teşvik edici, halkı bilgilendirici yayınlar yapan büyük yayın grupları görmedim hiç, yerli, küçük bir kaç yayın organı gördüm sadece... Güzel abim nitelemeniz biraz haksız olmamış mı sonuçta herkesin hayatını en ince ayrıntısına kadar bilmiyoruz belki boykota sonuna kadar uyan muhteremlerde var.

Terennüm 07-01-2011 14:44

Alıntı:

Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 910197)
Abi bir bireyle, kocaman kitlelere hitap eden toplulukları nasıl karşılaştıra biliriz ? Hem bugün bazı şeylere alternatif bulamıyorsak, büyük grupların hasas davranmaması sebebiyledir abi, ben bu zamana kadar boykotu benimsemiş ve bu konu hakkında halkı teşvik edici, halkı bilgilendirici yayınlar yapan büyük yayın grupları görmedim hiç, yerli, küçük bir kaç yayın organı gördüm sadece... Güzel abim nitelemeniz biraz haksız olmamış mı sonuçta herkesin hayatını en ince ayrıntısına kadar bilmiyoruz belki boykota sonuna kadar uyan muhteremlerde var.

sizler cemaatin içindeki insanların yaşantısnı en ince ayrıntısnıa kadar biliyormusnuzda kanaldaki reklamları cemaate bağlıyorsunuz?

All times are GMT +3. The time now is 03:48.