![]() |
BAKALIM YAPABILECEK MISINIZ?
A ve B sehırlerımız var..bu sehırler arasındakı yoL yuruyus yolu cızgısel ve dogrusal..bır adam A sehrınden cıkacak yuruyerek B sehrıne ulascak..ama adamın arkası B sehrıne donuk olacak ve ılerı dogru yurumek zorunda...bu adam arkası B ye donukken ılerı dogru yuruyup Adan Bye nasıl ulascak???
bu sorunun cevabını bende bulamadım..kolay gelsın.. |
dünya yuvarlakya bir paralel üzerinden b ye dönük olarak yürüse tekrar b ye ulaşabilir belki :D
|
Alıntı:
|
hadı ama kımsemı bulamadı
|
amuda kalkıp elleri üzerinde yürüse olmazmı??
|
Zor sandığımız soruların hemen hepsinde basit bir mantık vardır. Bence bu soru da öyledir ama hala cevap bulamadım.
|
Alıntı:
|
1. Geri geri yürür. 2. Bir adet koşu bandı alınır, yürüyüş ayarına getirilir, bir pikabın arkasına konur, adamın yüzü A şehrine dönük olarak koşu bandında yürür bu sırada araç ta B şehrine doğru yol alır. 3. A ve B şehirlerinin tabelaları karşılıklı değiştirilir. Sözde A şehrine doğru yürüyordur ama özde B şehrine gidiyordur. Sözde B şehri de arkasında kalır :)))) 4. Bir arkadaşının sırtına(omuzuna) çıkar ters durur, arkadaşı B şehrine doğru giderken o da A şehrine bakar. Bir yürüyüş söz konusu :) 5. Yoculuğu zihninde yapar, sırtını B şehrine dönerek. v.b. :) |
Alıntı:
Bulamadım. Soruda hata yoksa, çok basit bir cevabı vardır. |
Alıntı:
|
CEvabı bulamadım ama sonunda parabol "A dan B ye yürüyerek ulaşacak " derse gülmekten yerlere yatarım :D
|
Çizgisel ve doğrusal bir cevap olacak galiba :) .Cevabı merak ediyorum bende düşünmeye devam edeyim.
|
ne zormus ya bu kadarını beklemıyordum..cevabı bulana 5 begenı vercem ;)
|
Biraz zor olur ama A ya baka baka yürür....
|
seven ne yapmaz..
arkasını donup gidememiştir:) yada koşarak gitmiş |
çizgisel ve doğrulsaldan kasıt ne kardeş??
|
Alıntı:
|
yüzünü a ya döner geri geri b ye doğru yürür
|
1) 2 şehirin sınırlarını kıvrımlı olarak düşünürsek A şehrindeki bazı noktalarda kişinin önü ve arkası aynı anda B şehrini gösterebilir. Bu noktadan yürüyen kişi B ye ulaşır aynı zamanda arkasıda B ye dönük olur.
2) Küresellikten kaynaklanan bir durumda bu gerçekleşebilir. Örnek verecek olursak yüzümüzü kabeye dönersek arkamızda kabeye yönelmiş olur. B ye döndüğümüzde sırtımızda B ye yönelir. Böylelikle A dan B ye düzgün ve doğrusal gidilirken ister istemez sırtımızda B ye yönelir. |
İlk sağdan içeri girsin ilerden U dönüşü yaparak gider :D
|
iLk bakışta anLadım..
DogrusaL bir yoL yani yüzüde sırtıda asLında B ye dönük.. Orada arkası B ye dönük oLucak diyor ama önü B ye dönük oLmucak demiyor.. Bu yüzden normaL yüreyerek de gitse arkası dönük gidecek.. Ve yürüyerek B'ye varıcak :) |
nasrettin hocalık yapsa olmaz mı??
|
Alıntı:
benim anlamadığım cevabı sende bulamadıysan bu cevapların yanlış olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsun... |
Benim beynim küçük mü acaba? Bak merak ettim şimdi.:( Hiç bir şey anlamadım.
|
All times are GMT +3. The time now is 00:31. |