AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Beyin Fırtınası (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=217)
-   -   BAKALIM YAPABILECEK MISINIZ? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=16542)

parabol 12-20-2007 15:57

BAKALIM YAPABILECEK MISINIZ?

A ve B sehırlerımız var..bu sehırler arasındakı yoL yuruyus yolu cızgısel ve dogrusal..bır adam A sehrınden cıkacak yuruyerek B sehrıne ulascak..ama adamın arkası B sehrıne donuk olacak ve ılerı dogru yurumek zorunda...bu adam arkası B ye donukken ılerı dogru yuruyup Adan Bye nasıl ulascak???

bu sorunun cevabını bende bulamadım..kolay gelsın..

toprak44 12-20-2007 16:00

dünya yuvarlakya bir paralel üzerinden b ye dönük olarak yürüse tekrar b ye ulaşabilir belki :D

parabol 12-21-2007 16:41

Alıntı:

toprak44 Nickli Üyeden Alıntı
dünya yuvarlakya bir paralel üzerinden b ye dönük olarak yürüse tekrar b ye ulaşabilir belki :D

cevap yanlıs...olay yanlısca A ve B arasında gececek dısarı cıkılmayacak

parabol 12-24-2007 18:01

hadı ama kımsemı bulamadı

toprak44 12-24-2007 18:05

amuda kalkıp elleri üzerinde yürüse olmazmı??

HOGE_MERA 12-27-2007 11:30

Zor sandığımız soruların hemen hepsinde basit bir mantık vardır. Bence bu soru da öyledir ama hala cevap bulamadım.

Feride 12-27-2007 13:48

Alıntı:

HOGE_MERA Nickli Üyeden Alıntı
Zor sandığımız soruların hemen hepsinde basit bir mantık vardır. Bence bu soru da öyledir ama hala cevap bulamadım.

hayret daha bulamadınız mı. şaşırdım gerçekten :)

MaU_95 12-27-2007 14:22

1. Geri geri yürür.
2. Bir adet koşu bandı alınır, yürüyüş ayarına getirilir, bir pikabın arkasına konur, adamın yüzü A şehrine dönük olarak koşu bandında yürür bu sırada araç ta B şehrine doğru yol alır.
3. A ve B şehirlerinin tabelaları karşılıklı değiştirilir. Sözde A şehrine doğru yürüyordur ama özde B şehrine gidiyordur. Sözde B şehri de arkasında kalır :))))
4. Bir arkadaşının sırtına(omuzuna) çıkar ters durur, arkadaşı B şehrine doğru giderken o da A şehrine bakar. Bir yürüyüş söz konusu :)
5. Yoculuğu zihninde yapar, sırtını B şehrine dönerek.

v.b.

:)

HOGE_MERA 12-28-2007 12:17

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

HOGE_MERA Nickli Üyeden Alıntı

hayret daha bulamadınız mı. şaşırdım gerçekten :)

Bulamadım. Soruda hata yoksa, çok basit bir cevabı vardır.

parabol 12-29-2007 19:02

Alıntı:

alikece Nickli Üyeden Alıntı
1. Geri geri yürür.
2. Bir adet koşu bandı alınır, yürüyüş ayarına getirilir, bir pikabın arkasına konur, adamın yüzü A şehrine dönük olarak koşu bandında yürür bu sırada araç ta B şehrine doğru yol alır.
3. A ve B şehirlerinin tabelaları karşılıklı değiştirilir. Sözde A şehrine doğru yürüyordur ama özde B şehrine gidiyordur. Sözde B şehri de arkasında kalır :))))
4. Bir arkadaşının sırtına(omuzuna) çıkar ters durur, arkadaşı B şehrine doğru giderken o da A şehrine bakar. Bir yürüyüş söz konusu :)
5. Yoculuğu zihninde yapar, sırtını B şehrine dönerek.

v.b.

:)

cok yaratıcısın ama malesef :D

ümitli_bekleyis 12-29-2007 19:13

CEvabı bulamadım ama sonunda parabol "A dan B ye yürüyerek ulaşacak " derse gülmekten yerlere yatarım :D

Onlybullet34 12-29-2007 20:20

Çizgisel ve doğrusal bir cevap olacak galiba :) .Cevabı merak ediyorum bende düşünmeye devam edeyim.

parabol 12-29-2007 20:27

ne zormus ya bu kadarını beklemıyordum..cevabı bulana 5 begenı vercem ;)

MaU_95 12-30-2007 12:06

Biraz zor olur ama A ya baka baka yürür....

Kırık_Çocuk 01-13-2008 19:27

seven ne yapmaz..
arkasını donup gidememiştir:)

yada koşarak gitmiş

akgenc81 02-09-2008 00:43

çizgisel ve doğrulsaldan kasıt ne kardeş??

parabol 02-13-2008 20:49

Alıntı:

akgenc81 Nickli Üyeden Alıntı
çizgisel ve doğrulsaldan kasıt ne kardeş??

yani dümdüz...yuvarlak oval eğri bir yol değil...Dağ bayır da aşmıyor...

abdullahsoylu 02-16-2008 17:14

yüzünü a ya döner geri geri b ye doğru yürür

ademay 02-17-2008 18:57

1) 2 şehirin sınırlarını kıvrımlı olarak düşünürsek A şehrindeki bazı noktalarda kişinin önü ve arkası aynı anda B şehrini gösterebilir. Bu noktadan yürüyen kişi B ye ulaşır aynı zamanda arkasıda B ye dönük olur.

2) Küresellikten kaynaklanan bir durumda bu gerçekleşebilir. Örnek verecek olursak yüzümüzü kabeye dönersek arkamızda kabeye yönelmiş olur. B ye döndüğümüzde sırtımızda B ye yönelir. Böylelikle A dan B ye düzgün ve doğrusal gidilirken ister istemez sırtımızda B ye yönelir.

RDönmezs 02-26-2008 18:42

İlk sağdan içeri girsin ilerden U dönüşü yaparak gider :D

4AkSaadet 03-14-2008 16:35

iLk bakışta anLadım..

DogrusaL bir yoL yani yüzüde sırtıda asLında B ye dönük.. Orada arkası B ye dönük oLucak diyor ama önü B ye dönük oLmucak demiyor.. Bu yüzden normaL yüreyerek de gitse arkası dönük gidecek.. Ve yürüyerek B'ye varıcak :)

seyyah_melek 04-14-2008 00:09

nasrettin hocalık yapsa olmaz mı??

mesudum47 04-16-2008 05:20

Alıntı:

parabol Nickli Üyeden Alıntı
A ve B sehırlerımız var..bu sehırler arasındakı yoL yuruyus yolu cızgısel ve dogrusal..bır adam A sehrınden cıkacak yuruyerek B sehrıne ulascak..ama adamın arkası B sehrıne donuk olacak ve ılerı dogru yurumek zorunda...bu adam arkası B ye donukken ılerı dogru yuruyup Adan Bye nasıl ulascak???

bu sorunun cevabını bende bulamadım..kolay gelsın..

benim anlamadığım cevabı sende bulamadıysan bu cevapların yanlış olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsun...

Ak Asude 09-02-2009 15:41

Benim beynim küçük mü acaba? Bak merak ettim şimdi.:( Hiç bir şey anlamadım.

All times are GMT +3. The time now is 00:31.