![]() |
Chelsea Zaferi Avrupa Basınında!
BBC Sport
Rakibinin ikinci yarıdaki etkili oyununa karşılık veremeyen Chelsea ilk yarıyı önde kapamasına rağmen İstanbul'da şok oldu. The Sun Fenerbahçe İstanbul'da özellikle ikinci yarıda sergilediği etkili oyunla kazanmayı bildi ve Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu umutlarını zora soktu. Daily Mirror Maç öncesinde Chelsea'yi İstanbul'da yenmek zorunda olduklarını belirten Zico dediğini yaptı ve yenik durumdan geldikleri maçı kazandı. Chelsea İngiltere'ye yenik dönüyor olmasına karşın deplasman golünün avantajını da cebine koydu. Daily Express Eski Sheffield Unitedli Kazım-Richards yakından tanıdığı Chelsea'yi salladı. Deivid önce umutlandırdığı rakibini maç sonunda yıkan adam oldu. Guardian Fenerbahçe yılmadı ve ilk yarısını yenik kapadığı maçı ikinci yarıdaki etkili oyunuyla almayı bildi. Colin Kazım-Richards ve Deivid Chelsea'yi yıkan isimlerdi. Eurosport Küçük ama büyük Fenerbahçe güçlü İngiliz ekibini yenerek turu geçmeyi hayal etmeye devam ediyor. Bu rüyanın gerçek olması için engel yok. Chelsea galibiyetinin İtalya basınında yankıları Fenerbahçenin Chelsea'yi 2-1 mağlup etmesinin ardından İtalya basını da bu karşılaşmaya ve takımımıza geniş yer verdi. Rai televizyonunda yapılan yorumlarda; "İstanbul tam bir Avrupa şehri, Chelsea gibi bir takımı yenecek mantaliteye sahip olmakla bunu ispatlamış oldu, Türkiye'de oynanan her maç rakipleri için kolay olmayacaktır. Zico çok başarılı ve bunu da oyuncularına iletmesini biliyor" ifadeleri kullanıldı. İtalyan SKY TV ise, "İlk devre suskun ikinci devrede sahne alan Fenerbahçe galibiyeti hak etti. Chelsea eline geçen fırsatı değerlendiremedi ve işini riske soktu" yorumunda bulunurken, "Fenerbahçe'yi ayakta alkışlamak, tebrik etmek gerekir, gerçekten harika mücadele ederek galibiyete ulaşmasını bildi" şeklinde yorum yaptı. Bu arada La Gazzetta dello Sport; internet sitesinde Chelsea'nin fırsatları boşa harcadığını buna karşılık Fenerbahçe'nin ise rakibini cezalandırdığını manşetten duyurdu. La Repubblica Gazetesi ise, Fenerbahçemizin galibiyetini; "Yine rakiplerine ceza vermeye devam ediyor, yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, galibiyeti elde etmesini bildi" yorumunu yaptı. |
İlk yarıda Fenerbahçenin Avrupa Kulübü olmasına biraz daha var diye düşünüyordum...
Teknik adam ne yaptıysa yaptı 2. yarı Bambaşka bir fenerbahçe çıktı sahaya... Chelsea kayboldu, 3 golü de biz attık biri size hediyemiz olsun dedik... Son gol de İstanbul hatırası oldu sanki... Bir fenerbahçeli olarak onur duydum...+1 |
TEBRİKLER FENERBAHÇE(AYRICA BİR BEŞİKTAŞLI OLARAK BEN İLK ÖNCE DAVİD İ TEBRİK EDİYORUM)
AFERİN DAVİD |
ama devidin golu harikaydı, ronaldinhonun golune tıpa tıp benziyor, ronaldinhodan daha güzel gol attı diyebiliriz, duran topa penaltı noktası gerisinden sert bir şekilde toğu ağlara yollaması süper birşey şapka çıkarılacak bir gol
|
Deivid sen ne biçim futbolcusun yahu grup maçlarında cska atmıştın uzaktan şimdide çelsiye sende ne ayak var be kardeşim..
|
fener şansa galip geldi.
Chelsea'li futbolcuların posizyonu çok fazlaydı,feneri takmıyor olcaklardı ki kendilerini yormadılar maçı kendi evlerine bıraktılar. fener resmen 9 doğurdu dahada,Chelsea önemli posizyonları değerlendirseydi fener fark yiyebilirdi ama fazla üstelemediler.Bana göre fenerin sonu bjk gibi olcak.bjk de liverpool'u kendi evinde 2-1 yenmişti.Ama ingilterede 8 fark yedi.fenerinde sonu bunun gibi olacağından eminim (inşAllah)... Chelsea'li futbolcular isteksiz oynadı,her şeyi kendi evlerine bıraktılar. Şu var ki Chelsea'li futbolcular ve taraftarları 'oha' gözleriyle bakmışlarıdr.Sanki fener şampiyonlar ligi kupasını almış gibi sevinç gösterilerinde bulundu.Rezillik... Ne garip ben sahada volkan,semih ve bir çocuk dışında Türk oyuncu göremedim. 3 tane Türk.O kadar. Bir Türk takımı mı oynuyor yoksa 2 yabancı takım mı oynuyor anlayamadım. Bazı yabancı takımlarda 2 Türk oyuncu bulunuyor,acaba o takımda mı Türk takı mı ? |
feneri ciddiye mi almad
buna ancak gülerim hüdaverdi. İlk yarı yaptığı presi 90 dakika yapsaydı Fenerin işi zordu Makine değil bunlar da insan yoruluyor 2. yarı değilmi...?? |
sinir oluyorum fb ye >:( :D
|
Alıntı:
volkan, semih, uğur, mehmet, önder, bunlar ne oluyor..? ozaman oynatma sende lincoln denen çocuğu yapma yabancı transfer okadar bu işe dikkat ediyorsunuz almasanıza.. geçiçen bu işleri Fenerbahçe tarih yazıor bir kere kazanılmış zaferler tesadüftür ;) |
Diyorum ya ciddiyealmadılar.
İlk yarıdaki Chelsea'nin posizyonunu başka bir takım veya fener yakalasaydı ne olurdu ? Golle sonuçlanırdı,çok posizyon yakaladılar ama pek istekli gözükmüyorlardı. Chelsea,Chelsea gibi oynasaydı fener ilk yarıdaki gibi ezilip büzülürdü. Neyse.Daha bir maç daha var her şey orada belli olcak. |
Alıntı:
|
Alıntı:
ikinci yarı düştü ve boşluklar verdi Alayı 30 yaş üstü genç bi takım değilki daha mı vermesin... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Pardon Mehmet kim ? Anadan doğma Türk mü yoksa anadan doğma brazilyalı mı ? Türk kimliği alan herkese Türk demem asla. Demem içinde o kişinin askerliğini yapması lazım.Para için,mesleği için nufusunu değiştiren başka bir ülkeye gittiği zaman o zamanda değiştirir. Ona Türk demek Türklüğe hakarettir ;) Uğur ? Ben sahada öyle bir futbolcu görmedim.Hadi gördüm diyeyim etti 3 Önder. Belçika'da doğmuş büyümüş birisi :D 11-3=8 yabancı 3 Türk. Olmadı olmadı çok ayıp :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
bırak matematiği şimdi şef işinize gelmedi yan yollara sapmayın çatır çatır yendi fener.. |
Alıntı:
|
Edebiyat yapabilmem için önce edebiyattan anlama lazım ama malesef hiç bir alakam yoktur edebiyatla :-*
Türk kültürü ile büyümemiş,daha Türkçeyi bilmeyen birisine,doğma büyüme Türklüğü kavrayamamış birisine asla Türk demem diyemem atalarıma ihanet etmiş olurum :-* Matematik hesabını elbet yapıcam. Bak bir daha yapıyorum 11-3 Türk= 8 yabacı :D |
Konuyu bir Beşiktaşlı olarak ben açtım. Çünkü bir Türk takımının dün geceki zaferiyle gurur duydum. Yabancı konusuna gelince. Fenerbahçe'de yabancı futbolcu varda Chelsea'de yok muydu? Chelsea'nin neredeyse tamamı yabancı. Ama o bir ingiliz takımı. Yenseydi bizi ingilizler yenmiş olacaktı. Olmadı. Onları (isterse 11'i de yabancı olsun) bir Türk takımı yendi. Futbolda milliyetçilik olmaz. Zamanın da cimbomu da sırtlayan Hagi'ydi. Madem karşısınız, bu işin azı çoğu olmaz, %100 yerli malı bir Türk takım kurun, bende çıkıp Hüdaverdi kardeşimiz belki haklı olabilir diyeyim.
|
Chelsea nin kadosu ilgilendirmez beni,bir takıma Türk takımı deniyorsa kadrosunun çoğu formasının üzerindeki Türk armasına layık olmalı.Hagi tek kişilik bir kahraman,Gs'nin o zamanki kadrolsuna bakarsan çok az sayıda Yabancı vardı. Futolda millyetçilik olmuyorsa Türk takımı denmemeli o zaman :-*
|
Alıntı:
Senin felsefendir saygı duymak lazım. Ama Avrupa basını "Türkler" diye fenerden hitap ediyorsa onlar bile sana katılmıyor demektir. |
fener sadece şampiyonlar liginde kendi rengini,armasını temsil etmekte Türkiyeyi değil.
Türkiye'yi temsit etmesi için dediğim gibi Türk oyuncuların çoğunluğu olması lazım :-* Aynı durum Gs için olsa aynı şeyi savunurum ama Gs böyle bir şeyi yapacak bir takım değil. Şimdiye kadar da yapmadı çok şükür. :-* |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
UEFA kupasında Popescu,Hagi,Taffarel,birtane daha vardı.4 yabancı 7 Türk :-*
Jardel süper kupada vardı sadece,süper kupa tek maçlık bir olay. Neyse,fenerin kadrosu yabancı ağırlıklı bun sizde biliyorsunuz,bu yüzden Türkiyeyi temsil etmediği kesin sadece kendisini temsil etmektedir :-* Vesselam. |
Alıntı:
|
Yeri gelmişken size maçın ilk yarısında bizim evde yaşanan diyaloğu anlatayım...
futboldan anlamayan baba: Yav bu fenerliler bi garip oynuyo. Sarhoş gibiler sanki. kriz geçiren FB'li kardeş : Tövbe töbve (baba ya, daha fazlasını söyleyemiyor) babadan güç alan ben : Doğru söylüyon baba. Zaten aralarında pek müslüman yok tırnak bırakmayan kardeş: Abla bi sus, bi sus ,Allah aşkına bi sus. : Tamam tamam sustum :D :D |
zaten dünkü yarumumu da okuduysanız fener burda alır ama ingiltereyi bilemem demiştim ama fenerin dünkü oyunundan sonra igiltere içinde ümitlendim çok koyu bir galatasarayllıyım ama inanın fener dün hepimiz çok gururlandırdı hadi fener yolun açık olsun...
|
Bir Beşiktaşlı olarak Fenerbahçemizi tebrik ederim İnşallah daha çok zafere imza atacaklarına inanıyorum ilk yarı talihsizlik olsada herzaman ki gibi aldı maçı...Gerçekten yürekten tebrikler... :-* :-*
|
Alıntı:
Avrupada sizin başaramadığınız zaferlere ulaştık,tüm dünya bizi tanıdı,Tüm İslam devletleri haftalarca kutlamalar yaptı sayemizde.Bu bize 100 yıl yeter. Hagi bir tek kişi,2-3 hatta 4 yabancı futbolcu neyse ama 3 Türk oyunu varsa işkillenirim ben o takımdan :-* |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Gurur duydum cidden...
|
Alıntı:
saygılar sevgiler güzel arkadaşım |
Kıskanmak ? Ben anca nefret kusarım fenere,kıskanmam için öncelikle karşımdaki takımın fotbolcularının çoğunun Türk olması lazımdır.
Bizim başarılarımız ortada. fener hayatında ilk defa avrupada bir başarı elde etti oda bu çeyrk finaldir,bundan önce hiç bir başarı kazanmadı bundan sonrada kazanamıcaktır. Haa önceden bir başarısı vardı.Oda şampiyonlar liginde 0 puan ve -13 avaraj ile elenen ilk takım unvanı :D |
Merak ettiğim bir konu var. Fener, PSV'yi yendi, inter'i yendi guruptan çıktı imkansız denilen sevilla'yı yendi. Şimdi Chelsea çıktı daha istanbul'da maçta perişan olur derken yine yendi. İngiltere'de turu alırsa yine şansa eledi denecek. Sonra aynı şeyler Arsenal&Liverpool maçı içinde mi söylenecek? Yoksa Chelsea den sonra bu "tesadüfçüler" pes mi edecek? :o
|
Alıntı:
|
Ya arkadş güldürme beni burda şimdi :D
Galatasaray 2 kez çeyrek final oynamış takımdır :D |
Alıntı:
|
Boşver Atmaca. Hüdaverdi açıkça yazmış. "nefret kusarım" diyor. Bunun sözlük anlamı "çok fazla zarar gören veya bir olayı aşırı kıskanan birinin, bir kişi yada durum karşısında karşı tarafın kötülüğünü, mutsuzluğunu istemeye yönelik duyduğu duygu"
Olay budan ibaret. Ne desen ne yazsan boş. |
All times are GMT +3. The time now is 12:54. |