AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Atatürk uyarmıştı (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=25365)

rikopasa 04-11-2008 11:32

Atatürk uyarmıştı

* Efendiler! Avrupa’nın bütün ilerlemesine,yükselmesine ve medenileşmesine karşılıkTürkiye tam tersine gerilemiş vedüşüş vadisine yuvarlanadurmuştur. Artık vazifeyi düzeltmek içinmutlaka Avrupa’dan nasihat almak,bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak,bütün dersleri Avrupa’dan almak gibibir takım zihniyetler belirdi. Halbuki,hangi istiklâl vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle,ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?.. Târih böyle bir hâdiseyi kaydetmemiştir!... (1922)

AB Komisyon Başkanı'da gelsin TBMM de akıl versin , Ata'nın huzurunda eli cebinde artistlik yapsın .....

mavera 04-11-2008 11:54

Atatürk uyarmıştı

Peki ne yapalim kardes o zaman ab den vazmi gecelim peki baticilik hareketine ne denmeli?..
Peki batiya ayak uyduracagiz diye o zaman cikarilan yazi, kilik kiyafet,medeni kanuna ne demeli bu arada laiklikte batidan gelmedi mi?

rikopasa 04-11-2008 12:05

Atatürk uyarmıştı

Bu sözü sırf Atatürk söyledi diye tepki verirseniz bir yere varamayız ...
Atatürk ün kastettiği "batılılaşma" hepimizin bildiği üzere sanayileşme , modernizm ...vs alanlarında bizden daha ileri seviyede olan batıyı örnek almamızdır , ha batı değilde doğu daha ileri seviyede olmuş olsaydı doğunun örnek alınmasını söylerdi.
Batılılaşmayı kalkıpta laiklik içinde yaptığınız gibi dinsizlik ile bir tutmayın.
Batıya tabiiki sırtımızı dönmeyeceğiz , globalleşen dünyada bugüne kadar kaçırdığımız tüm gelişim rüzgarlarını hesaba katarsak değil batıya her yöne ilişkilerimizin geliştirilmesi gerekir. Amaaaaa bu da kalkıp AB komisyon üyesinin saygısız mandacı tavırlarına karşı tepki vermeyeceğiz anlamına gelmemeli.

“Milli benliğini bulmayan milletler başka milletlerin avıdır” Atatürk ....

mavera 04-11-2008 12:11

Atatürk uyarmıştı

Atatürk söyledi diye itiraz etmedim ki, sen o laflari istersen bize söyleme "batilasmadan" kilik kiyafeti anlayan, maneviyattan uzak durmayi anlayan, onlar gibi yasamayi anlayanlara söyle.
Biz "ilim cinde de olsa aliniz" buyuran bir Peygamberin ümmetiyiz o yüzden eger ilim batidaysa aliriz o yönden süphen olmasin..
ak partide su an ab ye girmekten cok ab kriterleriyle beraber gelecek olan demokrasi, insan haklari, adalet ve isleyen hukuk gibi konular üzerinde durmaktadir..
Bizim laikliklede ilgili bir sorunumuz yok bizim sorunuz laikligi kendi cikarlari icin kullananalr ayni sekilde bu ülkenin bir degeri olan Atatürkü kendi cikari icin kullananlarla sorunumuz oldugu gibi ;)

TÜRK IRKI 04-11-2008 12:16

Atatürk uyarmıştı

AB Birbirlerini boğazlıyan avrupanın bir daha savaşmamasını amaç edinerek kurulmuş içi boş bir birlikten ibaret batıda ne değer var nede ilim onlar hastalıklarla uğraşırken bu medeniyet İbn-i Sina gibi bir değeri benliğinden çıkarmıştır. Batı yanlıları bilmelilerki sömürü dahil her türlü pislik abd ve avrupanın başının altından çıkmakta çıkarları çatıştığında sadece bizden yaa görünürler o kadar.

rikopasa 04-11-2008 12:26

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

AB Birbirlerini boğazlıyan avrupanın bir daha savaşmamasını amaç edinerek kurulmuş içi boş bir birlikten ibaret batıda ne değer var nede ilim onlar hastalıklarla uğraşırken bu medeniyet İbn-i Sina gibi bir değeri benliğinden çıkarmıştır. Batı yanlıları bilmelilerki sömürü dahil her türlü pislik abd ve avrupanın başının altından çıkmakta çıkarları çatıştığında sadece bizden yaa görünürler o kadar.
Halbuki,hangi istiklâl vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle,ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?.. Târih böyle bir hâdiseyi kaydetmemiştir! Atatürk ...

Daha ne desin Ata ...

İlerlemek için örf adetlerimize uyan şeylerin örnek alınmasına karşı değilim , doğusu batısıda beni ilgilendirmiyor. Örnek almak benim insiyatifimdedi benim kontrolümdedir ben istersem alırım istemezsem almam.
Ama kalkıpta TBMM de şöyle yapın böyle yapın diye diretilmesine karşıyım , Ata nın huzurunda eli cebinde gezilmesine karşıyım.

mavera 04-11-2008 12:30

Atatürk uyarmıştı

Unutmaki küresellesen bir dünyadayiz yani az cok safini belli edeceksin su anda türkiye yönünü ab ye cevirmis yani ab yi talep eden türkiye o yüzden ev ödevi yapmak zorunda olanda türkiye..
türkiyenin cevresi ve konumu belli bana ab disinda cok iyi bir alternatif söyleyebilir misiniz?
Türk birligi?
Islam birligi?
Asya birligi?
Rusya?
Cin?
Abd?

tayyipleyiz 04-11-2008 12:38

Atatürk uyarmıştı

Akıl veremez konumda isen, Akıl almaya mecbur kalırsın...
Akıl verebilecek konuma gelebilmek için ise çağı ve onun getirilerini iyi okuyabilmek gerekir... Bugün ülkenin karanlık tablolardan kurtulabilme hesaplarını, fevri ve ferdi olarak değil, akılcı atılımlarla, yerinde ve zamanında uygulamalarla aşabilirsiniz.
Mustafa KEMAL, zamanı iyi okuyan bir lider ve siyasi manevraları da yerinde ve devlet adamlığı zihniyetine uygun işleten bir devlet adamıydı. O günün şartlarındaki sözlerini bu güne monte etmek, çok da sağlıklı olmasa gerek... Gerçekler ve gerekçeler zamana göre değişkenlik gösterebiliyorsa; çözüm ve çözüm adımları da değişkenlik gösterici olabilir...
Saygılarımla...

rikopasa 04-11-2008 12:45

Atatürk uyarmıştı

Sanki karşıymışım gibi algılanmayayım ama küreselleşen dünya deyipte her istenene evetmi diyeceğiz yani , AB bunu istiyor bizden.

İsviçre neden AB ye girmek istemedi ve avrupada olmasına rağmen neden hala üye değil. nedenini biliyormusunuz ? anlatayım.
İsviçre kantonlardan oluşmuş bir ülke ve eğer AB ye girerler ise Alman kökenli kantonlar Almanyaya , Avusturya kökenli kantonlar Avusturyaya , İtalyanlar İtalyaya yakınlaşır ve İsviçre milliyetçiliği ortadan kalkar diye ...

Yani kalkıpta adamların buraya gelip şımarıklık yapmalarına göz yummamamız , gerekli tepkiyi vermemiz lazım ...

Küreselleşen dünya bu adamların yarattığı sömürgecilik sisteminin ta kendisidir , genel merkezler avrupada amerikada üretim hatları , tesisleri Türkiyede ... işçi çalışsın 500 ytl ye , yabancı banka istilasındayız vatandaşımdan alsınlar kredi fazini , dış borç ödemelerinde dolar sabitken %18 düşüşe geçtiğinde %42 faizle geri ödeme yapalım , dolara faiz ödeyen tek ülke biz olalım ... oh ne ala ,

Ne oldu ? ne güzel küreselleştik dimi ...

mavera 04-11-2008 12:53

Atatürk uyarmıştı

Herhalde isvicrenin neden ab ye girmedigini avusturya da yasayan birisi olarak iyi bilebilirim..isvicre nin tuzu , dünyanin banka merkezi isvicrede, demokraside oturmus neden ab ye girip basina bela alsin, neden yeni katilan ülkelerden isci akinina ugrasin ki..
ama türkiye öylemi ekonomisi belli, konumu belli, demokrasisi belli yani bizim alacak cok yolumuz var onun icin ab olmasa bile ab kriterleri su an bizim icin cok önem arzediyor.
ama ben hala daha ab ye alternatif bir yapilanma göremedim ;)

Gönülden 04-11-2008 13:03

Atatürk uyarmıştı

Doğru söylediğiniz şey....ecnebilerden alınan akılla, nasihatla yola çıkılmayacağıdır..atalarımız bunu zamanında çok iyi başarmışlar birlik, beraberlik, ilim, bilim ve adalet kavramlarını sadece söylem olarak dillendirmemişler bizzati halkına ve dünyayada göstermişler...teknolaji , bilim bizdeyken bizler İbni Sinalar çıkarırken avrupa bizim yaşayışımızı,dinimizi örnek almamış.. bizden bizim bulduklarımızı alıp üzerine yenilerini eklediler..biz ne yaptık özümüzden kopunca Avrupanın bilimini alacağımıza sarılmışız yaşayışına, giyimine..zaten bir takılmış maşallah dahada çıkamıyoruz hala uğraşıyoruz böyle boş icraatlarla...şimdi bir hükümet gelmiş yaşayışımız neyse artık karışmıyor..diyorki madem herşeyini almışız bari gerçekten işe yara birkaç düzenleme yapalım bundan niye zoraki birşeyler çıkarıyosunuz anlamadım...medeni kanundan tutun, yasalarımızın hepsini alırken bilim adına mı aldık merak ediyorum...şimdi eleştiri yapmak için öncesini iyi algılamak lazım..

Eşref 04-11-2008 13:13

Atatürk uyarmıştı

Bende bu konuya katılıyorum. AB üyeliğine karşıyım. Çünkü;

1-AB bizi istemiyor.
2-Dinimizi hor görüyorlar. Aşağılık sözler söyleyenler bile çıkıyor.
3-İçlerinde Osmanlı'dan kalan bir kuyruk acısı var.
4-Kültürlerimiz tamamen farklı. Ahlaksız avrupanın yaşam tarzı bize göre değil.
5-Sizi alacağız diyip hep kendi çıkarlarına istekte bulunuyorlar.
6-Zaten almıyorlar.

Böyle bir topluluğun faydası varsa bile kendinedir. Bize sadece zararı olur. Kültürümüz elden gider. Türban'a da Camii'ye de yasak gelir. Misyonerler kenti haline geliriz. Türklüğümüz unutturulur. Apo'yu bile asdırmazlar. Yukarda saydığımız maddelerde mutabıksak AB bize zararlı demektir. Bunu kabul edeilim. İçlerine girince tavırları değişir, el bebek gül bebek oluruz diye düşünmek saçmalıktır.

Zamanında geri avrupa, arap birliğine girerek mi güçlendi? Haçlı seferleri ile gelip gördüler, sonrada kendileri için gerekli olanı alıp götürdüler. Avrupaya savaş açalım demiyorum (saçma da olur) gidip görelim sadece bizim için gerekli olanı alıp getirelim. Araba üretelim. Silah, uçak, gemi üretelim. Teknolojiyi öğrenelim. İllede bir üyelik istiyorsak Japonya, Kore gibi ülkelerle yakınlaşalım. Bizim için en hayırlısı işte budur.

LüGaT 04-11-2008 13:20

Atatürk uyarmıştı

Batıya karşı olduğunu söyleyen kemalistler ciddi olamaz.

Kemalistler cumhuriyet ilan edene kadar ciddiyet ilan etseymiş ya.

mavera 04-11-2008 13:20

Atatürk uyarmıştı

karaesref hafiften sacmalimissin kardes 8)..
hangi konuda mi basörtüsü ve camii konusunda su anda ab de ne basörtüsü nede camii yasagi var asil yasak türkiyede var onun icin ab ye girince söyle olacak, böyle olacak gibi hayal ürünü tahminlerle yorum yapmak yerine daha yere saglam basan yorumlar yapmak daha iyidir..
Ab ye hristiyan klübü oldugu icin karsiyim de gec karsiya, kacak güresmenin hic bir anlami yok avrupada yasayan birisi olarakta sunu acik ve rahatlikla söyleyebilirim ki bir kac aykiri örnek disinda su anda avrupadaki yasam tarzinin, türkiyeyle pek farki yok gibi o yüzden su ahlaksiz avrupa lafi gereksiz bir söylem oluyor..
kadliki seninde dedigin gibi zaten onlar almiyor bence almalarida pek önemli degil biz demokratiklesme ve insan haklarini gelistiren kriterleri gerceklestirelimde ondan sonra ab mi olur, asya mi olur bakariz ;)

Eşref 04-11-2008 13:30

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

mavera Nickli Üyeden Alıntı
hangi konuda mi basörtüsü ve camii konusunda su anda ab de ne basörtüsü nede camii yasagi var asil yasak türkiyede var onun icin ab ye girince söyle olacak, böyle olacak gibi hayal ürünü tahminlerle yorum yapmak yerine daha yere saglam basan yorumlar yapmak daha iyidir..
Ab ye hristiyan klübü oldugu icin karsiyim de gec karsiya, kacak güresmenin hic bir anlami yok avrupada yasayan birisi olarakta sunu acik ve rahatlikla söyleyebilirim ki bir kac aykiri örnek disinda su anda avrupadaki yasam tarzinin, türkiyeyle pek farki yok gibi o yüzden su ahlaksiz avrupa lafi gereksiz bir söylem oluyor..
kadliki seninde dedigin gibi zaten onlar almiyor bence almalarida pek önemli degil biz demokratiklesme ve insan haklarini gelistiren kriterleri gerceklestirelimde ondan sonra ab mi olur, asya mi olur bakariz ;)

Kendi ülkelerinde böyle bir tehlike yok ki. Türbanlı nüfus ab'de artsın bak ne oluyor o zaman? Daha birkaç yıl önce fransa'da bir üniversite yasaklamıştı. Ama adını hatırlamadığım için yazamıyor. Ayrıca madem avrupa türbana karşı değilde niye o zaman "Türban siyasi islamın sembolüdür diyip Türkiye'deki yasağa destek verdi?

Sorun aslında sadece türban değil. Yukarıda detaylı açıkladım ben. Adamlar sadece müslümanız diye bizi potansiyel terörist olarak görüyorlar. Banu Avar'ın TRT'de hazırladığı programları izlemeni tavsiye ederim.

Benide_Kapatın 04-11-2008 13:32

Atatürk uyarmıştı

Şuan yaşadığımız bütün sorunların temelinde 50 yıllık AB serüveninde tam başarılı bir yol haritası belirleyememiş olmamızdır,
AB ye giren hangi ülke bağımsızlığından feragat etmiştir?
AB ye giren hangi ülke bölünmüştür?
AB ye giren hangi ülke bayrağını kaybetmiştir?

AB bir devlet değil medeniyet projesidir!

ATO yayınladığı Raporda diyor ki türkiye bölünecek,AB ye üye olursak AB standartlarına uymayan(sağlıksız üretim yapan) firmaların %80 i kapanacak!Üzerinde kalıntı bulunan Kiraz vişneleri artık ihraç edemeyeceğiz, Tır ların kamyonların % 80 i trafiğe çıkamayacak(Tabi ülkedeki trafik kazalarının karelasyonuda bununla bağlantılı) ..

Peki siz 21. yy da çocuklarınıza sağlıklı ürün mü yedirmek istersiniz yoksa üzerinde ilaç kalıntısı olan nasıl üretildiği belli olmayan yiyecekler mi? Peki standartlara uymayan araçların belki bir günde bizim veya yakınımızın birini ezmesini mi beklemeliyiz yoksa buna bir çözüm bulmak mı?

İşte AB eğer biz bu kriterlere uyduğumuz takdirde (tabi bunlar gibi binlerce madde var)bizi alacak, açılan fasıllar bunlar. Burda AB kriteri olmayan kriterleri yazıp bizi AB ye almayacaklar demek çok yanlış ve tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor!

Ayrıca Yunanistanla 20 yıl önce aynı seviyede idik, şimdi bizi üçe katladılar!

AB de olsaydık Kıbrısta ermeni konusunda ve pkk konusunda daha güçlü olurduk!

Elimizi masaya vururduk

Son söz; Bizde AB yi istemeyenler olduğu gibi AB de de bizi istemeyen bir kesim var. Ama sorun AB ye evet yada hayır sorunu değil sorun bizim nasıl bir gelecek istediğimiz

LüGaT 04-11-2008 13:35

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Kendi ülkelerinde böyle bir tehlike yok ki. Türbanlı nüfus ab'de artsın bak ne oluyor o zaman? Daha birkaç yıl önce fransa'da bir üniversite yasaklamıştı. Ama adını hatırlamadığım için yazamıyor. Ayrıca madem avrupa türbana karşı değilde niye o zaman "Türban siyasi islamın sembolüdür diyip Türkiye'deki yasağa destek verdi?

Sorun aslında sadece türban değil. Yukarıda detaylı açıkladım ben. Adamlar sadece müslümanız diye bizi potansiyel terörist olarak görüyorlar. Banu Avar'ın TRT'de hazırladığı programları izlemeni tavsiye ederim.

Ülkemizde ne gibi bir tehlike varmış bize de anlatırsınız inşallah.

"Türban bir siyasi simgedir "desteğini" " (yasakçıları ne çok seven varmış) veren de Ab değil AİHM'dir.

Avrupanın bizi içine alması için bize bayılmaları gerektiğini, aşkımızdan duvarlara tırmanmaları gerektiğini söyleyen kim ?

Eşref 04-11-2008 13:42

Atatürk uyarmıştı

Aslında boşuna tartışıyoruz. Bunların bizi almasına imkan yok. Ancak güçlenirsek, borcumuzu harcımızı bitirirsek, ab'nin kuklası olmaktan çıkıp kendi ayaklarımız üzerinde durabilirsek işte o zaman alırlar bizi. AB'nini faydası kendinedir. Bunu unutmayın.

mavera 04-11-2008 13:43

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

Alıntı:

kardes yine eksik bilgilendirme yapiyorsun aihm türban ve parti kapatmalar hakkinda karar verirken türkiyede ki hukugu baz alarak karar vermistir..
Avrupa cikarlarini düsünür onun türbanla filan sorunu yok o yüzden pekte umursamaz bakiniz simdi ab türban yasagina karsi cikiyor ve bu yönde adimlar atilmasini olumlu buluyor..
banu avar in programlarini izliyorum sühen olmasin ama avrupada yasiyorum ,ab konusunda tezim var ve onlarin derdinin ne oldgunu cok iyi biliyorum ;)..
Bizelri terörist olarak gören zümre bellidir diger büyük bir kesimin bu konuda hic bir fikri yoktur o yüzden diyalog calismalarini cok yararli görüyorum..

Eşref 04-11-2008 13:55

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

kardes yine eksik bilgilendirme yapiyorsun aihm türban ve parti kapatmalar hakkinda karar verirken türkiyede ki hukugu baz alarak karar vermistir..
..

Eksik bilgiyle alakası yok ki bunun! Türban takmak özgürlük değil mi? Ama ülkemizde yasak. Niye yasağa karşı çıkmadı? Eğer dersen senin yasanda var, o yüzden karşı çıkmıyor, o zaman niye söz konusu başka bir durum olunca yasalarımıza karşı çıkıyor? Türklüğe hakaret edenlere özgürlük hakkıdır, sen yasanı değiştir diyor? (Konum Türklüğe hakaret değil, şimdi de bu konuda tartışmayalım, Örnek amaçlı verdim.)

Anlaşmakta anlaşılan güçlük çekeceğiz. Sen yaşadığın avrupayı baz alarak yazıyorsun. Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama yaşadığın ülke burdan daha gelişmiş olabilir. AB'den fayda görmüş de olabilir. Çevrendeki insanlar iyi niyetli de olabilir. Ama ülkeler arasındaki ilişkileri devlet belirler. Senin yaşadığın devletin Türkiye'ye bakış açısı nedir bunu düşünmelisin.

mavera 04-11-2008 14:02

Atatürk uyarmıştı

benim yasadigim ülke türkiyeye en sert muhalefeti yapan ülkedir cünkü bu ülkenin baskentinin bir anlami vardir(viyana)..
aam yasadigim ülkede basörtüsü sorunu yok, benim esim ögretmen hemde devletin resmi kurumunda vede daha önemlisi basörtülü olarak ögretmenlik yapiyor..
az cok bütün avrupa ülkelerini gezdim bir kaci disinda öyle basörtüsü konusunda kati tavri olan yok kaldiki olsada adamlara birsey diyemeyiz sonucta adamlarin dini islam degil..
aihm nin kararlari her zaman iki yüzlüdür bunu anlamak icin alim olmaya gerek yok önemli olan isi aihm rahlesine getirmemek lazim..
Velhasil kelam bizim derdimiz ne ab nede baska birsey bizim derdimiz ülkemizin daha bir demokratiklesmesi, daha bir insan haklarina saygili olmasi bu ab ile mi olur, abd mi olur orasini hep beraber görecegiz..

Eşref 04-11-2008 14:10

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

aihm nin kararlari her zaman iki yüzlüdür bunu anlamak icin alim olmaya gerek yok önemli olan isi aihm rahlesine getirmemek lazim..
Velhasil kelam bizim derdimiz ne ab nede baska birsey bizim derdimiz ülkemizin daha bir demokratiklesmesi, daha bir insan haklarina saygili olmasi bu ab ile mi olur, abd mi olur orasini hep beraber görecegiz..[/b]

Aynen katılıyorum buna. Bizim amacımız belli. Bu ab'yle mi olur, yoksa tek başımıza mı olur bilinmez. Bildiğimiz tek şey bunun gerçekleşmesi.

Son bir şey de söylemeden geçemeyeceğim. Kendilerini sözde Atatürkçü ilan edip bugün ab'ye karşı olan sözde Atatürkçüler, benim yazdıklarımdan kendilerine bir pay çıkarmasınlar. Eğer AKP'de benim gibi düşünüp ab'den vazgeçseydi, bugün o sözde kesim "bizi araplaştırmaya çalışıyorlar" "Atamızın batı hedefinden ülkemizi saptırdılar" diyip kıyamet korarırlardı. Amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olanlar, benden zerre kadar destek bulamaz.

rikopasa 04-11-2008 14:16

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

Bizelri terörist olarak gören zümre bellidir diger büyük bir kesimin bu konuda hic bir fikri yoktur o yüzden diyalog calismalarini cok yararli görüyorum..
Onun içinmi Amsterdam da turistik eşya satan mağazalarda üzerinde arapça metninin altında "i am a tourist not terrorist" yazan t-shirtler satılıyor.
Görünüşte müsülmanları terörist gibi görmeyelim arkadaşlar diyorlar ama olaya bak kendimi müslüman olduğum için benden korkmamalarını sağlamam gerekiyor ve ispatlamam içinde t-shirt satıyorlar bana ... Sonuçta o t-shirt ü avrupalı alıp giymeyeceğine göre ...

mavera 04-11-2008 14:20

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

rikopasa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Onun içinmi Amsterdam da turistik eşya satan mağazalarda üzerinde arapça metninin altında "i am a tourist not terrorist" yazan t-shirtler satılıyor.
Görünüşte müsülmanları terörist gibi görmeyelim arkadaşlar diyorlar ama olaya bak kendimi müslüman olduğum için benden korkmamalarını sağlamam gerekiyor ve ispatlamam içinde t-shirt satıyorlar bana ... Sonuçta o t-shirt ü avrupalı alıp giymeyeceğine göre ...

bakiniz hala daha uc örnekler veriyorsunuz..sonucta 11 eylül sonrasi gelisen konjüktör ortadadir sonucta müslümanlari terörist görenlerde azimsanmayacak bir zümredir o halde kendimi bir sekilde ifade etmeliyiz, bir sekilde islamin terörizmle uzaktan yakindan alakasi olmadigini belirtmemiz gerekiyor..
Sonucta islamdan bihaber o kadar cok insan varki o insanlara islami anlatmanin yolu sizce nereden gecer arkadaslar?

rikopasa 04-11-2008 14:36

Atatürk uyarmıştı

İstediğin kadar kendini kanıtlamaya çalış , bizi terörist görenler bilerek ve isteyerek yapıyorlar bunu.
Usame nin çoluğu çocuğu abd de yaşıyor , yatırımları orada sen onun dağ başında mağaralardamı yaşıyor zannediyorsun ...
Bu durumda abd tehtid diye geldi Irak a girdi , Afganistan a girdi ama elinin altındakileri görmüyor.
Avrupaya gelelim , pkk nın tüm mühimmatı avrupa menşei ve bu bilindiği halde hala biz teröristiz dimi ...

Teröre kucak açan destekleyen insanlar benden kendimi kanıtlamamı isteyemezler .... yukarıda saydıklarımı açıklasınlar önce sonra satsınlar o
t-hirtleri

rewaswer 04-11-2008 14:36

Atatürk uyarmıştı

ataturk'un orda demek istedigi baska ulkelerin kontrolu altında bir ulkenin ilerleyemeyecegi. avrupa birligi ise adı ustunde bir birlik. hiç bir ulkenin digeri ustunde etkisi yok, beraber hazırladıkları kanunlara uyuyolar sadece.

ama burda o kadar yalan yanlıs seyler yazıyor ki insanlar, sasmamak elde degil.

en basta isvicre konusu. isvicre'nin uye olmamasının sebebi ekonomisinin buyuk bolumunu bankalarının olusturması. eger ab'ye girerse, ab yasalarına uyacagından bankalarının hiçbir ozelligi kalmıycak. en basitinden bugun ab'de ya da turkiye'de bir bankaya 10m € yatırırsanız, nerden buldugunuzu sorarlar, ve ya işlediginiz bir sucun sonucunda mahkeme kararıyla paranıza el konulabilir. isviçre'de ise mumkun degildir.

diger konulara gecersek, ab her yasayı harfi harfine emreden bir olusum degil. belli sınırlar var sadece ve bu sınırlar içinde ulkeler kendi yasalarını yapabiliyorlar. muslumanları nasıl gorduklerine gelince, adamın biri cıkıp muslumanlar barbardır diyo mesela, burda millet ne diyosun lan diye toplanıp bayrak yakıyo, konsolosluk taslıyo falan. boyle mi gosterilir barbar olmadıgın.

turklere bakıs acısına gelince, kollarını acıp beklemedikleri kesin. ama bazı konularda haklı olduklarını kabul etmek gerekir.

mavera 04-11-2008 14:41

Atatürk uyarmıştı

rewaswer yazdiklarinin hepsinin altina imza atiyorum, isvicredeki banka konusuna ben yukarida deginmistim ama sen detaylica girmissin ;)
simdi gelelim diger arkadasin yazdiklarina..usame bin ladin yada el kaide yi hic bir zaman tasvip etmedim, etmemde onun nerede oldugu beni enterese bilet etmiyor beni enterese eden islam dinine vermis oldugu zarar, müslümanlarin yasadigi magduriyettir..
Belkide dedigin gibi abd nin adamidir, belkide mücahiddir ama 11 eylül öncesi ve sonrasi ortada ..bizim derdimiz kendimizi kanitlamak degil kendini en iyi sekilde ifade etmek..
dinimizin, terörizmle alakasi olmadigini dile getirmektir orada bilmem ne t-shirt ü satiliyor diye birilerini tamamen belli bir kaliba sokmakta yanlis olur, sonucta islam dininden bihaber, islami daha yakindan tanimak isteyen milyonlarca insan var onlari görmezden gelemeyiz ;)

Eşref 04-11-2008 14:41

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

rewaswer Nickli Üyeden Alıntı

diger konulara gecersek, ab her yasayı harfi harfine emreden bir olusum degil. belli sınırlar var sadece ve bu sınırlar içinde ulkeler kendi yasalarını yapabiliyorlar. muslumanları nasıl gorduklerine gelince, adamın biri cıkıp muslumanlar barbardır diyo mesela, burda millet ne diyosun lan diye toplanıp bayrak yakıyo, konsolosluk taslıyo falan. boyle mi gosterilir barbar olmadıgın.

Halkımızın yüzde kaçı bunu yapıyor? Devletimiz buna destek veriyor mu? Lütfen kendimizi artık küçük görmeyi bırakalım. Almanyadaki ev yakma eylemi bile şu ülkede olsaydı varın düşünün avrupa ne yapardı? Oyuna gelmeyin, kendi kendimizi küçük görmeyelim. Her pirincin içinden taş çıkıyor. Ayıklarız onları da merak etmeyin.

rikopasa 04-11-2008 15:04

Atatürk uyarmıştı

Ne bankacılığı arkadaşlar ne bankacılığı ... yanlış bilgi vermeyin burada ...
İsviçre 1992 AB ye üye olmak için referandum yaptı ve kabul edilmedi halk girmek istemedi , daha sonralarıda marjinal gruplar tarafından başlatılan referandumlar yapıldı ve hükümet tarafından destek verilmedi.
Adamlar schengen antlaşması yapıyorlar ve bu İsviçrenin izole bir yapı taraftarı olduğu için AB tarafından iyi niyet gösterisi olarak kabulleniyor.
Banka işleri falan değil adamlar daha önce bahsettiğim olaydan dolayı izole olmayı istiyorlar zaten.

mavera 04-11-2008 15:06

Atatürk uyarmıştı

isvicre de hersey icin referandum yapiliyor hatta kadinlarin oy kullanim hakki bile referandumla saglanmisti ancak senin dedigin kanton meselesi ab icin büyük bir neden degil..
isvicrenin girmemesinin en büyük nedeni ekonomiktir cünkü isvicre dünya para piyasasinin merkezi ab ye girip pastaya niye ortak alsin ki?

Saltuk Buğra Han 04-11-2008 15:12

Atatürk uyarmıştı

Evet AtaTürk uyarmıştı , çok şeyleri de uyarmıştı.Detaylara girmeye gerek yok.Girildiği kadar girilmiş.Fakat ne yazık ki Büyük önderin bu uyarılar dikkate alınmadığı gibi bir kısım kesimlerin Gaziye taş Kemal ,beton Kemal gibi sözler hitab ettikleri ve bunun sonucu olarak da söyleyenlere ve Gazimizi dikkate almayanlara bu betonun ara sıra çarpıp yedi ceddinin kafasında şimşekler çaktığı için akılları başlarında olmayabiliyor.Normal karşılamak gerekir.

tayyipleyiz 04-11-2008 15:13

Atatürk uyarmıştı

Dünyanın, özellikle de hristiyan kesimin islam üzerine kurdukları ve hayata geçirmeye çalıştıkları imajmaker rolü bir gerçek... Bu senaryonun temelinde de vatikan yatıyor. İslamı karalayarak, islam imajını zedeleyerek de tipik bir psikolojik soğuk savaş veriyorlar. Bu imajın zedelenmesi elbette islamın kaybı değildir ama dünyanın islama bakışını da etkileyici rol oynamaktadır.
AB içerisinde olmayıp kendinizi dünyaya ifade etme, temsilsiz bir amaç olmaz mı? AB ye katılım süreci ülkemiz adına vazgeçilemez bir duruma gelmiş, bunu da iç dinamikler, muhalif çevreler oluşturagelmiştir. İslam adına bile, bu süreç kaçınılmazdır. Neden; islam imajını kendi kabuğuna çekilerek, dışa kapalı yaşayarak ne kadar düzeltebilirsiniz...
Temiz bir siyaset yapılabilse, AB kriterlerini biz kendiliğimizden hayata geçirebilsek neden bir kuralkoyucuya ihtiyaç duyalım... Bu da saçma olurdu? Bunu da o zaman eleştirirdik hani.
Bizim amacımız AB ye kendimizi kabul ettirmek değil, o kriterleri kendi muhaliflerimize rağmen, ülkemiz için, nesillerimiz için hayata geçirmek...
Bu zaviyeden bakıldığında, dış odaklı bir yaptırımın kabullenilmesi imkansız gibi görünsede, reel olarak bakıldığında orta ve uzun vadede ülke menfaatine olduğu da açıktır...

rewaswer 04-11-2008 15:37

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

Halkımızın yüzde kaçı bunu yapıyor? Devletimiz buna destek veriyor mu? Lütfen kendimizi artık küçük görmeyi bırakalım. Almanyadaki ev yakma eylemi bile şu ülkede olsaydı varın düşünün avrupa ne yapardı? Oyuna gelmeyin, kendi kendimizi küçük görmeyelim. Her pirincin içinden taş çıkıyor. Ayıklarız onları da merak etmeyin.

kendini kucuk gormek baska, hatalarını bilmek baskadır. almanya'daki ev yakmalara geliceksek, ben de sunu sorarım o zaman, almanya'da bir polis karakolunda bir turk bir polisin tabancasından cıkan kursunla olse ne olurdu? onu gectim, bu olaylardan sonra bi alman yetkilinin munferittir ya da provokasyondur dedigini de duymadım. ama burda ne olursa olsun ya munferit ya provokasyon...

zaten ab nin en onemli kriteri kendi hatalarınla hesaplasabilmen, demokrasi de bunu gerektirir zaten, her konuda dogru olmadıgını kabul etmek ve ortak dogruları bulmak. ama biz her konuda hep dogruyuz hep haklıyız, bir de su munferit provokatorler olmasa....

ENGİNEER 04-11-2008 16:05

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

* Efendiler! (...) Halbuki,hangi istiklâl vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle,ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?.. Târih böyle bir hâdiseyi kaydetmemiştir!... (1922)

Vay be...İsviçre'nin anayasasını kim aldı acaba?

(:

tugba öztürk 04-11-2008 16:11

Atatürk uyarmıştı

Alıntı:

* Efendiler! Avrupa’nın bütün ilerlemesine,yükselmesine ve medenileşmesine karşılıkTürkiye tam tersine gerilemiş vedüşüş vadisine yuvarlanadurmuştur. Artık vazifeyi düzeltmek içinmutlaka Avrupa’dan nasihat almak,bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak,bütün dersleri Avrupa’dan almak gibibir takım zihniyetler belirdi. Halbuki,hangi istiklâl vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle,ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?.. Târih böyle bir hâdiseyi kaydetmemiştir!... (1922)

AB Komisyon Başkanı'da gelsin TBMM de akıl versin , Ata'nın huzurunda eli cebinde artistlik yapsın .....

Atatürk zamanında,başörtüsü sorunumu vardı?.Başörtülü kardeşlerimiz türkiyedemi okuyordu yoksa ,başörtüsü yüzünden avrupa ülkerlerindemi okuyordu.
Madem bu kadar iyi biliyorsunuz; başörtü yasağını Atatürkmü getirdi,gencler burda okuyamaz Avrupaya gitsin diye Atatürkmü dedi. Hayır bunu kardeşi kardeşe düşürmek isteyen zihniyet bu şekilde düşünüyor ve uyguluyor.

Biz Avrupa birliğinde bulunupda Avrupalılar gibi yaşığçaz,hınzır eti yiğçaz onlara uyucaz demiyoruz.
Biz Avrupa birliğine katılıp bazı kurallarından yasalarından yararlanıçaz diyoruz ve en büyük sebep ise;
Başörtülü dinkardeşlerimizin türkiyede okuması oluçak en büyük sorunumuz bu ve care buluncak inşaALLAH.
Atatürkcülüğü,laikliği bilmiyorlar ,Biz atatürkçüyüz diye gecmişler akıl veriyorlar..

MaU_95 04-11-2008 16:23

Atatürk uyarmıştı

Siz %47 ile başa gelmiş ve tek derdi insanını rahatlatmak, özgürlük vermek olan bir partiyi kapatmaya çalışırsanız, fırsat verilse beş yaşındaki çocukta meclise gelip size akıl verir. Bunu yapan AB temsilcisi olunca mı zorunuza gidiyor?
Bana fırsat verilsin ben de akıl vereyim, sığmayız ya %47 de gelsin akıl versin. Bu kadar akılsız olursanız akıl veren çok olur.

Atatürk uyarmıştı, ondan önce çok uyaranlar da oldu ama takan kim? Ülkeyi parçalanmanın eşiğine getirdiniz, fakirin ekmeği ile oynuyorsunuz. Yapılan saçma sapan muhalefet yüzünden enflasyon tekrar hortladı. Daha başka şeyler de hortlama başladı. Allah sonumuzu hayır etsin.

Duygu'Seli~ 04-11-2008 16:24

Atatürk uyarmıştı

Avrupa birliğine karşısınız anladık onlar gayri müslim her halt beklenir..Eee araplarada karşısınız.. :-\ hadi onlarıda geçtik aralarında sapkın olanlar varmış..!!Eee İran'ada karşı çıkıyorsunuz..Rusya İranla bize işbirliği teklifinde bulundu diye çıngar çıkardınız..Eee ne yapalım..Dinimizden dilimizden olmayanlarla alışverişi keselim yerimizde oturalım.. ''Biz kendi kendimize yeteriz'' mantığıyla yaşamaya devam edin siz.. ;) bakalım kendi başınıza nereye kadar yaşayacaksınız daha.. ;)

Benide_Kapatın 04-11-2008 16:26

Atatürk uyarmıştı

Ülkemizin yakın geleceği hakkında ki bu kadar önemli bir konudaki tartışmayı kesinlikle izlemenizi tavisye ederim,

Çok faydalandım sizinde faydalanmanız temennisi ile

AB Tartışması 1

Yiğit Bulut vs. Vural Öger : AB Tartışması 2

Sinan Aygün'den Tarih Dersleri - AB Tartışması 3

Sinan Aygün : AB Tartışması 4

Yiğit Bulut'tan AB Analizi - AB Tartışması 5

Tahranspor'u Tercih Ederim ! - AB Tartışması 6

Sinan Aygün : Avrupa'da Bayrak Yok ! - AB Tartışması 7

Siyaset Meydanı'nda Kavga Çıktı !! - AB Tartışması 8

Yiğit Bulut : Egemenlik Nerede ?? - AB Tartışması 9

Sinan Aygün : Avrupa'dan Devamlı Gol Yiyin... :)

Yorumlarınızı da eklerseniz memnun olurum

http://www.akpartiforum.com/index.ph...3984#msg333984

ENGİNEER 04-11-2008 16:26

Atatürk uyarmıştı

Ayrıca bu ülkeyi batının yardakçısı haline getirenler bizzat CHP yandaşlarıdır...
Ortadoğu'yu gericiliğin merkezi görüp kılık kıyafetinden düşüncesine kadar Avrupa'yı taklit edenelrin bizi uyarması ilginç...

rikopasa 04-11-2008 16:31

Atatürk uyarmıştı

Atatürk zamanında türban türbandı şimdi rejim bayrağı sanki , bu hale getirenler utanmalı.
Senden çok ben isterim türbanlı arkadaşlarında özgürce okumasını.
Avrupa Birliği bizi almaz , ne zaman alır ? AB tükenince , genç nüfus kalmayınca yani AB feshedilmeden biraz önce. Ben girmeyelim demiyorum , bu adamların buralara gelipte bazı şeyleri dayatmasına tahammül edemiyorum.
301. maddeyi neden tartışıyorsun kardeşim , sanane , ne yani ileride Türklüğe serbestçe küfür edemeyeceğin için sorunmu yaşarsın ?

Teknolojisini , insan haklarını , örf adetlerimize uyan yeniliklerini ... vb alalım zaten ...

All times are GMT +3. The time now is 04:13.