AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Teknoloji (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=198)
-   -   'Turkcell tüketiciyi yanıltıyor' (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=25940)

Hüdaverdi 04-17-2008 09:58

'Turkcell tüketiciyi yanıltıyor'

Tüketiciler Birliği, başlattığı EvTurkcell kampanyasında ''eksik ve yanıltıcı reklam yaptığı'' gerekçesiyle Turkcell firmasını Reklam Kurulu'na şikayet etme kararı aldı.

Turkcell’in “EvTurkcell” kampanyasını değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, “eksik ve yanıltıcı reklâm nedeniyle Turkcell’i Reklâm Kuruluna şikâyet ediyoruz” dedi.

TARİFE PAKETLERİNDEKİ KARMAŞIKLIK
“Gerek sabit iletişim ve gerekse GSM hizmetlerini sunan firmalar, çok çeşitli tarife paketleri ile tüketicinin karşısına çıkmaktadırlar” diyen Kaya, buna karşın tarife paketlerindeki karmaşıklığın bir yandan tüketicinin algısını zorlayarak sağlıklı tercih yapmasını engellediğini, sabit ücret uygulamalarının da tüketiciyi rahatsız ettiğini kaydetti.

REKLAMLARDA EKSİK BİLGİLER VE KOŞULLAR VAR
örnek olarak Turkcell’in son kampanyasını gösteren Kaya, konuyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “Bunun son örneklerinden biri de Turkcell firması tarafından başlatılan EvTurkcell kampanyasıdır. Kampanya reklâmları ile tüketiciye ulaşan bilgiler ile kampanyaya ilişkin olarak http://turkcell.com.tr/bireysel/kamp...lar/evturkcell adresindeki sitede yer alan bilgiler karşılaştırıldığında, tüketicinin yapılan reklâmlar ile eksik ve yanlış bilgilendirildiği ortaya çıkmaktadır. öncelikle kampanyaya katılacak abone sayısının iki milyon kişi ile sınırlı olduğu bilgisi, kampanyaya ait reklâmlarda açıklıkla vurgulanmamakta, reklâm ve ilanları izleyen tüketicinin zihninde, isteyen tüm abonelerin yararlanabileceği bir çözüm olduğu algısı oluşturulmaktadır.”

KAMPANYAYI ŞİKAYET EDECEKLER
Kampanyaya katılacak abonenin her ay öİV ve KDV dahil 9.10 YTL. sabit ücret ödemesi gerektiğini hatırlatan Kaya, kampanyaya katılacak tüketicinin üstleneceği sabit ücret yükümlülüğünün, kampanyaya ilişkin televizyon reklamlarında yeterince açık şekilde belirtilmediğini de vurgulayarak, “Bu nedenle Turkcell firması tarafından başlatılan Evturkcell kampanyasını Reklâm Kuruluna şikâyet ediyoruz” dedi.

HAYATİ öNEME HAİZ TALEPLER
Kaya, Tüketiciler Birliği olarak taleplerini ise şöyle aktardı:
•İletişim hizmeti veren firmaların tarife paketlerinin sıradan tüketici için anlaşılır şekilde açıklanmasını,
•Tarife paketlerine ilişkin reklâmlarda tarife paketlerinin sağlayacağı avantajların yanında tüketicinin üstleneceği ek yükümlülüklerin de aynı biçimde ve oranda yer almasını,
•İletişim hizmeti veren tüm firmaların, ülkemiz tüketicisini mağdur ve rahatsız eden sabit ücret uygulamalarını sonlandırmalarını talep etmektedir.

Engin Kaşdaş-habervaktim

YavuzSultanSelim 04-26-2008 22:34

Türkcell iyice fiyatları ve kampanyaları şaşırdı. Avea ve Vodafone şirketlerinin kampanyaları karşısında çok sönük kalmaya başladılar

hfy44 04-28-2008 04:48

Vodafone ve Avea çok uygun tarifeler sunuyor ama kazıklandığımı bile bilede turkcellden vazgeçemiyorum bunu bende çözebilmiş değilim ;D ;D

Feyza 05-02-2008 18:05

Alıntı:

hfy44 Nickli Üyeden Alıntı
Vodafone ve Avea çok uygun tarifeler sunuyor ama kazıklandığımı bile bilede turkcellden vazgeçemiyorum bunu bende çözebilmiş değilim ;D ;D

Evet bende çözemedim :) Hala Turkcell kullanıyorum.

YavuzSultanSelim 05-03-2008 03:31

Siz çözemeyedurun :D

Duygu'Seli~ 05-03-2008 03:43

Hayatımda memnun kaldığım tek hat TURKCELL.. hem kampuslu hemde gnc liyim..Tüm avantajlarından faydalandım..Hala her kampanyasındanda faydalanıyorum..Avea ve vodafone umda var ama Turkcell çok başka..Kaliteli ve asil ve Türk buluşu.. ;D

YavuzSultanSelim 05-03-2008 03:46

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Hayatımda memnun kaldığım tek hat TURKCELL.. hem kampuslu hemde gnc liyim..Tüm avantajlarından faydalandım..Hala her kampanyasındanda faydalanıyorum..Avea ve vodafone umda var ama Turkcell çok başka..Kaliteli ve asil ve Türk buluşu.. ;D

senin avea nın kampanyalarından haberin yok sanırım duygu

Eşref 05-03-2008 03:50

98'den beri Turkcell'liyim. Numaramı değiştirmek istemediğim için fazla para ödemeye devam ediyorum. :'(

Duygu'Seli~ 05-03-2008 03:52

Var aveda kullanıyorum..Telcimde var.. Ama hiç bir kampanyası beni bağlamaz..Turkcell bir tane üstüne tanımam..İlk hattım..4 sendir kullanıyorum ve kontür yüklemesem bile mutlaka bedava kontür hediye geliyor..Kapmuscellden ve gncden..Her doğumgünümde sınırsız konuşma,her özel günde hediye geliyor bedava dakika..Bu bayramda geldi..Çok çok memnunum..100 kontür yükledim bir aydır hem nardan hediye geldi hemde kampusten 200 dakika bedava geldi..Ve bir ay oldu hala bitmedi.. Pahalıda olsa kalite konuşuyor sonuçta..Diğerlerinden pahalı ama değer kullanmaya..En asil hat Turkcell hazırkart.. ;D ;)

YavuzSultanSelim 05-03-2008 03:52

200 dakika mı ne kadar az o öyle :D

Duygu'Seli~ 05-03-2008 03:53

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
98'den beri Turkcell'liyim. Numaramı değiştirmek istemediğim için fazla para ödemeye devam ediyorum. :'(

Aynı numaranı değiştirmeden başka marka hatta geçebilme şansımız var.. ;) turkcele git ve rica et..aynı numaran değişmeden hattın değişiyor..

Duygu'Seli~ 05-03-2008 03:54

Alıntı:

YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı

200 Dakika kampuscelden 100 kontör de nardan geldi..Telefonda sohpet etmiyorum ben iletişim için fazla bile..

YavuzSultanSelim 05-03-2008 03:56

Alıntı:

Alıntı:

200 Dakika kampuscelden 100 kontör de nardan geldi..Telefonda sohpet etmiyorum ben iletişim için fazla bile..

tabi kendine göre değerlendiriyosan sana uygun en iyi hat bence de. ama normalde çoğu kişi artık şikayetçi Türkcell'in fiyatlarından ve kampanyalarından.

gelen bedava kontorleri bile istediğin gibi yükleyemiyosun. Konbara diye birşey yaptılar. 50 ve 50 nin katlarına gelince yükleyebiliyosun. Böyle bir saçmalık nerde görülmüş

Eşref 05-03-2008 03:58

Alıntı:

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı

Aynı numaranı değiştirmeden başka marka hatta geçebilme şansımız var.. ;) turkcele git ve rica et..aynı numaran değişmeden hattın değişiyor..

Ben daha başlamadı sanıyordum. O zaman yarın avea'ya geçiyorum. Tüm arkadaşlarım avea'lı. Kampuscell hiç işime yaramıyor Bir tek kampusbus'e biniyorum.

AkSa- 34 05-03-2008 04:10

desenize turkcell'e yaptıklarımın acısını sizden çıkarıyoo...(patates hat) ::)

Tutku ÇAKIR 05-03-2008 09:53

Turkcellde kalite var abi heryerde çekiyor. Turkcelli sevmiyorum ama kullanıyorum.

Feyza 05-03-2008 13:14

Alıntı:

Var aveda kullanıyorum..Telcimde var.. Ama hiç bir kampanyası beni bağlamaz..Turkcell bir tane üstüne tanımam..İlk hattım..4 sendir kullanıyorum ve kontür yüklemesem bile mutlaka bedava kontür hediye geliyor..Kapmuscellden ve gncden..Her doğumgünümde sınırsız konuşma,her özel günde hediye geliyor bedava dakika..Bu bayramda geldi..Çok çok memnunum..100 kontür yükledim bir aydır hem nardan hediye geldi hemde kampusten 200 dakika bedava geldi..Ve bir ay oldu hala bitmedi.. Pahalıda olsa kalite konuşuyor sonuçta..Diğerlerinden pahalı ama değer kullanmaya..En asil hat Turkcell hazırkart.. ;D ;)

Duygu o dediğin bana niye olmuyor. Bende hem kampus hemde gnçtrkcll ciyim her ay kontörümü yüklüyorum. Bu işte bir gariplik mi var bana mı öyle geliyor. :o

Duygu'Seli~ 05-03-2008 17:05

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

tabi kendine göre değerlendiriyosan sana uygun en iyi hat bence de. ama normalde çoğu kişi artık şikayetçi Türkcell'in fiyatlarından ve kampanyalarından.

gelen bedava kontorleri bile istediğin gibi yükleyemiyosun. Konbara diye birşey yaptılar. 50 ve 50 nin katlarına gelince yükleyebiliyosun. Böyle bir saçmalık nerde görülmüş

Bak ya benim canım hattımın günahını alıyorsun.. >:( 50 ve katları değil 10 ve katlarını dilediğin kadar alabiliyorsun artık..O dediğin ilk zamanlardı..Hattımdan çok memnunum..Hiç bir sıkıntı çekmedim.. :-X

Alıntı:

feyza Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Duygu o dediğin bana niye olmuyor. Bende hem kampus hemde gnçtrkcll ciyim her ay kontörümü yüklüyorum. Bu işte bir gariplik mi var bana mı öyle geliyor. :o

Bilmem Turkcelle sormak lazım.. ??? Ben hemen her kampanyasına katılıyorum..Çekilişleri var katılıyorsun kontörün gidiyor ama çekilişte kazanamasan dahi giden kontörünün fazlası ve bedava dakika geliyor..4 senedir kullanıyorum..Kaç defa bedava dakika geldi..Artık annemler bile benim cebimden arıyor bir yerleri..Mesajlarda bedava 3 taneden sonra..Ayrıca diğer hatlar bir kontör gidiyor..Misal bu ay 100 kontör yükledim hem kampusten hemde nardan dakika geldi bedava..Hem 100 kontör hemde bedava dakikaları hesepla konuş konuş bitmez..
Konuşmayın hattımın arkasından.. >:( ;D ben çok seviyorum..Bir kere olsun beni yarı yolda bırakmadı.. ;D Diğer operatörler kıskanıyorlar.. :P

Esra KAÇ 05-03-2008 17:15

Bende avea kullanıcısıyım çokta memnunum.
24 saat boyunca ayda belli bir tutar ödeyerek bedava konuşabiliyorum.
Allah razı olsun Avea'dan :D

Hüdaverdi 05-03-2008 17:16

Telsim kulanıyordum avea ya geçtim :-*

Gönderiyorum 39 kontör geliyor bana 5000 bin sms,veya 500 sms geliyor her hatta istediğim kadar mesaj yolluyorum :-*

Aran kazan varmıydı avea da ?

sesli34 05-03-2008 17:24

1997 den beri telsim

memnunum

faydasını çok gördüm telefon bile hediye ettiler :-*

Feyza 05-03-2008 22:46

Alıntı:

Bilmem Turkcelle sormak lazım.. ??? Ben hemen her kampanyasına katılıyorum..Çekilişleri var katılıyorsun kontörün gidiyor ama çekilişte kazanamasan dahi giden kontörünün fazlası ve bedava dakika geliyor..4 senedir kullanıyorum..Kaç defa bedava dakika geldi..Artık annemler bile benim cebimden arıyor bir yerleri..Mesajlarda bedava 3 taneden sonra..Ayrıca diğer hatlar bir kontör gidiyor..Misal bu ay 100 kontör yükledim hem kampusten hemde nardan dakika geldi bedava..Hem 100 kontör hemde bedava dakikaları hesepla konuş konuş bitmez..
Konuşmayın hattımın arkasından.. >:( ;D ben çok seviyorum..Bir kere olsun beni yarı yolda bırakmadı.. ;D Diğer operatörler kıskanıyorlar.. :P

Bende yükledim sadece nar hediye kontörü geldi. Artı 5 mesajdan sonrası bedava o da bir işe yaramıyor. Artı beni batıran zaten diğer hatları aramak, diğer hatları arayınca dk. 5 kontör atıyor. Şu yorumundan sonra Turkceli aradım kampuslümüyüm siye evet dediler kampuslüsünüz. Bu işte bir iş var :o

Duygu'Seli~ 05-03-2008 23:09

Alıntı:

feyza Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Bende yükledim sadece nar hediye kontörü geldi. Artı 5 mesajdan sonrası bedava o da bir işe yaramıyor. Artı beni batıran zaten diğer hatları aramak, diğer hatları arayınca dk. 5 kontör atıyor. Şu yorumundan sonra Turkceli aradım kampuslümüyüm siye evet dediler kampuslüsünüz. Bu işte bir iş var :o

www.turkcell.com adresine gir bak oradada kampuscellin kontör yükledikten sonra gelecek hediye dakikaları anlatılıyor..Ayrıca 5 değil 3 mesajdan sonra bedava..Ve diğer operatörlere mesaj ücreti sadece 1 kontör.. (: Bencede sizin işte bir iş var..Yoksa turkcell babamın falan değil bana kıyak geçsin.. ;D Bence araştırın iyice bir..
Not: GNClilerden mavi jeans ve benzeri markalardan alışveriş yapanlara yarı indirim uyguluyor.. ;D sinemaya gitmekte beleş..Tabi bunları kulüp şifrenle yapıyorsun..Ayrıca çalarken dinlete üyeyim,kulüp şifremle turkcell sitesine giriyorum dilediğim şarkımı net üzerinden yükleyebilyorum..Sadece ilk abone olduğunda 12 kontör gidiyor o kadar..sonraki 6 ay bedava..6 ay doluncada tekrar 6 kontöre devam ediyorsun..Sadece bunlar mı..? Bu yaz misal Turkcell Netron işbirliği ile başvuru yapan ilk 50.000 Gnctrkcll üyesi ücretsiz bilgisayar eğitimi kazandı..Bende katıldımda büyük şehirlerde olduğu için gidemedim.. :( istanl ankara gibi şehirlerde olanlar gidebilirdi.. Eğitimler arasında Temel Bilgisayar Bilimleri, Windows ve Office programları kullanımı, İnternet ve Outlook eğitimi var. Bunların yanında Web tasarımı ve Web programcılığıda var.. Buna katılmak içinde sadece gncli olman gerekiyordu..Benzer kampanyalar her yıl gerçekleşiyor.. Misal seni rahatsız edenler var 25 kontöre numaranı değiştirebiliyorsun yeni bir hat almana gerek kalmıyor.. yani daha aklıma gelmiyor yoksa sayardım..bir sürü avantajından yararlandım.. ;D sayarsamda reklam olur..Hiç bir çıkarım yok valla ama seviyorum kendisini.. ??? http://www.mobiletisim.com/images/ha...urkcell-im.jpg ne şekerler ya hele o bebekceller.. ;D ;D ;D :D :D ay sırf reklam oldu bu ha..Bana hediye falan vermeleri lazım.. ;D

Kırık_Çocuk 05-03-2008 23:17

Bence milleti sömürüyorlar
5-10 sene evveline kadar pek kimsede cePtelefon yoktu.Fakat bukadar birbirimizi rahatsız ediyormuyduk çağrı ve mesajlarla?hayır..Eskiden lüks olan artık ihtiyaç haline gelmiş.Halbuki buna hiç gerek de yok.. Kontoru olmayan bi telefon kullanıyorum kısa süre içinde tüm rehberdekilere haber verip kullanmamayı düsünüyorum

YavuzSultanSelim 05-04-2008 18:46

vodafone da kampanya başlattı yarın alıyorum :D haftada 15 kontore istediğin kadar mesaj at :D

anti-turkcelliyim ben kardeşim :D

All times are GMT +3. The time now is 00:48.