![]() |
Bu millet, CHP’yi niye iktidar yapmıyor!
Defalarca yazdım, yine yazacağım... Türkiye’nin en büyük sorunu ne şu, ne de bu... Türkiye’nin en büyük asıl sorunu; başta “yöneticiler” olmak üzere, insanların “içi başka, dışı başka” olmasıdır... Ya da; “dilde” olanın “gönülde” olmamasıdır!.. Veya tam tersi... Maalesef; hangi “alan”da olursa olsun, “çift kişilik” sergiliyor insanımız!.. Asla “kendisi” olamıyor!.. “Rol” yapıyor!.. “öyle değil” de, “öyle gibi” görünüyor!.. Dolayısıyla da, bir süre sonra “inandırıcılığını” kaybediyor!.. Ya “tribün”lere oynuyor ya da en ufak bir “höt”te geri adım atıyor!.. Oysa, “kendisi” olabilse, “sözünün arkasında” durabilse, “baskı”lara rağmen “mert” ve “dik” kalabilse, evet yamulmasa, “kazanan” kendisi olacak! Hayır, böyle olmuyor!.. Dolayısıyla da, “güven” vermiyor!.. öyle ya; ağzından çıkan “söz”ünün “yalama” olduğu bir insana, kim niye itibar etsin, kim niye güvensin ki?
MENGİ, EYGİ VE TüRKçE EZAN! Sözü, CHP Genel Sekreteri önder Sav’a getirmek istiyorum... Ama ondan da önce, “televizyondaki bir tartışma”yı hatırlatmak istiyorum. Yanılmıyorsam geçen haftaydı... Hangi kanaldı, hangi gündü, bilmiyorum... “Ruhat Biliktan” adıyla; bir zamanlar, “moda” yazıları yazan, “vitrindeki elbise”leri giyip-çıkaran ama daha sonraki yıllarda Güngör Mengi ile evlenip “eş durumundan yazar” olup, başımıza “militan bir laik” kesilen Ruhat Mengi; karşısına Mehmet Şevket Eygi’yi almış, onu sıkıştırmaya çalışıyordu. Programın konusu neydi, neyi tartışıyorlardı, uzun süre dinlemediğim için bilemiyorum... Yalnız, Mehmet Şevket Eygi’nin şu sözleri hâlâ kulaklarımda; “Ben, ezanın Türkçe okunduğu günleri yaşadım... CHP, böyle bir kötülük yapmıştır Türkiye’ye!.. CHP’nin, din ile sürekli sorunu olmuştur!” Eygi, bunları söyleyince “eş durumundan yazar” olan Ruhat Hanım, “militan laik”liğini göstermiş ve hemen kesmişti Eygi’nin sözlerini; “İyi ama, sayın Eygi; bir dönem hata yapıldı diye, bunlar hep yapılacak demek değil ki!.. Ne yani, şimdi CHP’liler arasında, ezanın Türkçe okunmasını isteyen mi var?” Evden acele çıkmam gerekiyordu... Dolayısıyla Eygi’nin ne cevap verdiğini bilmiyorum. Ama, bildiğim bir şey var: “Bırakın ezanın Türkçe okunmasını istemeyi, daha beterleri var CHP’de!” Alın size önder Sav’ın sözleri... Hem en son, hem de en taze örnek!.. İŞTE CHP’NİN GİZLİ AJANDASI Olayı biliyorsunuz... 17 Mayıs günü Ankara Elmadağ ilçesinin CHP’li belediye başkanını ziyaret eden CHP Genel Sekreteri önder Sav, bu sırada 80 yaşındaki Mustafa ünal adlı partili bir vatandaşla ilginç bir diyaloğa girişti. 80 yaşındaki Mustafa ünal’ın, hacca gitmek istediğini söylemesi üzerine Sav, “Boş ver, Araplara para kaptırma” dedi. Ancak ünal, yaşının 80’e geldiğini, bir ayağının çukurda olduğunu ifade ederek niyetindeki ciddiyete dikkat çekti. Sav ise “Bakarsın Muhammed seni bırakmaz, sen yine şey yapma” sözleriyle karşılık verdi. Ne diyeceğini şaşıran ünal, çareyi önder Sav’ın yanından uzaklaşmakta buldu. Bu “iğrenç” sözler, “CHP’nin resmi görüşü” müdür, yoksa “önder Sav’ın şahsi görüşü” mü, elbette bilemiyorum. Ama, önder Sav’ın tavrı; bu “iğrenç” ve “çirkin” sözlerden çok daha büyük bir skandal!.. Biliyorsunuz; Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün deyimiyle “içimizdeki Danimarkalı” gibi sözler sarfeden önder Sav’a, “ağzından çıkan çirkin sözler”le ne demek istediğini sormuşlar... O da, “Bilmiyordum” demiş!.. “O anda kameraların açık olduğunu bilmiyordum!.. Kameraların açık olduğunu bilseydim, öyle konuşmazdım!” Sorarım size; “özrü, kabahatinden büyük” bir gaf değil midir bu sözler?.. Şu hâle bakın; Eğer “kameraların açık olduğunu” bilseymiş, “öyle konuşmaz”mış!.. Demek oluyor ki; “Rol” yapacaktı!.. Demek oluyor ki; “Tribünlere oynayacak” ve halkımıza “şirin” görünüp “oy devşirmeye” çalışacaktı!.. Ama, Cenab-ı Allah, insanın ayağını böyle dolandırır işte!.. Düşünebiliyor musunuz; Eğer kameralar “kapalı” olsaymış, önder Sav da “kapalı kutu” olmaya devam edecek ve bu millet, bir “CHP Genel Sekreteri” olarak onun nasıl bir “din aleyhtarı”, nasıl bir “Hac düşmanı” ve Peygamber Efendimiz’e dil uzatan nasıl bir “çatal dilli” olduğunu bilmeyecekti!.. Bereket ki, kameralar “açık”mış!.. Açıkmış ki; “maske”lerinin düştüğünü, “niyet”lerinin açığa çıktığını millet olarak gördük!.. Evet, biz gördük... Dileriz, “eş durumundan yazar” olan “militan laik” Ruhat Hanım da görür!.. Görür ve anlar ki; Türkiye’de hiç kimsenin değil ama, CHP’lilerin “gizli ajanda”ları vardır!.. O “gizli ajanda”da neler yazılı, Allah bilir... CHP’lilerin ağzında sakladığı bunun gibi daha kaç “bakla” var, onu da Allah bilir!.. CHP, İYİ Kİ İKTİDAR OLAMIYOR! Allah bilir ya; Bu millet yanılıp, bunları “iktidar” yapsa var ya, besbelli ki; “Ezan’ı yine Türkçe okutacak”lar!.. Millet, “Kur’an-ı Kerim öğrenebilmek” için, gizli gizli yine “bağ damları”na gidecek!.. öyle anlaşılıyor ki; Bunlar iktidar olsa; “Peygamber Efendimiz’e salâvat getirmeyi de yasaklayacak”lar!.. Bunlar var ya bunlar; Ellerine fırsat geçtiğinde, “Hacca gitmeyi de yasaklar”lar!.. Biliyorsunuz; “yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır” diye bir söz var... CHP Genel Sekreteri önder Sav’ın ağzından çıkan lâflar da; “CHP’nin yapacaklarının teminatı”dır!.. Geçmişte yapmadılar mı?.. Ezan’ları “Türkçe” okutup, Cami’lerimizi de “ahır” ve “depo” yapmadılar mı?.. Ezanları “aslî dil”iyle okuyan ve Kur’an-ı Kerim okurken suçüstü(!) yapılan insanları sürüm sürüm süründürmediler mi?.. Hiç şüpheniz olmasın; eğer CHP iktidar olursa, bunların hepsi yeniden yaşanır!.. SAV’IN CENAZE NAMAZI KILINIR MI? Hayır; “kâhin” de değilim, “müneccim” de... Sadece ve sadece “önder Sav’ın sözleri”ne bakarak söylüyorum... Allah, bu ülkeyi gerçekten de CHP iktidarından korusun!.. Hatta, dindar CHP’lileri de korusun!.. CHP’nin iktidar olduğunu düşünsenize... önder Sav’ın da, meselâ Başbakan Yardımcısı olduğunu düşünsenize!.. Yapacağı ilk iş, herhalde “Haccı yasaklamak” olurdu!.. Hiç şüpheniz olmasın ki; Bu adam, “Peygamber Efendimiz’e hakaret” etmeyi de serbest bırakırdı!.. Ondan sonra da “kılıf” uydururdu “CHP imalatı din” anlayışına!.. “Biz de Müslümanız!” derdi!.. Bu, nasıl “Müslümanlık”sa!.. “Ali’siz Alevilik” icat eden zibidiler gibi; “Peygambersiz bir din, Hac’sız bir Müslümanlık!.. Kilise gibi bir cami, Hıristiyan gibi bir Müslüman!” önder Sav’ın kafasındaki din, böyle bir şey olsa gerek!.. Eğer böyle olmasa; 80 yaşındaki Mustafa ünal’ı teselli eder; “Hallederiz” derdi; “Diyanet İşleri Başkanı’yla görüşür, hallederiz!” Ama, o ne diyor; “Boşver!.. Araplara para kaptırma!” Ardından, şu alaycı ifadeler; “Bakarsın, Muhammed seni bırakmaz!..” Bu “edepsizliğe”, bu “saygısızlığa”, bu “küstahlığa”, bu “haddini bilmezliğe” ve bu “iğrençliğe” diyecek söz bulamıyorum!.. öNDER SAV, AF VE öZüR DİLEMEDİKçE! Bu, öyle bir “kafa” ki; Camilerin “ahır” ve “depo” yapıldığı günlerin arzusu ile yanıp tutuşmaktadır!.. Bu kafaya ne söylesen boş!.. Şimdi kalkıp; “Böyle bir adamın cenaze namazı kılınır mı?” diye bir soru sorsan, hemen cevap verirler: “Biz de Müslümanız!!!.. Müslümanlık sizin tekelinizde mi?!?” Evet, böyle derler!.. Ama, “Allah’ın Peygamberi”ne saygısızlık yapmaktan, küstahça sözler sarfetmekten de hiç geri durmazlar!.. Bir de, utanmadan, sıkılmadan “zeytinyağı gibi üste çıkmaya” çalışırlar!.. Ben size bir şey diyeyim mi; Cenab-ı Allah, bu milleti gerçekten de koruyor!.. Eğer korumamış olsaydı var ya, CHP, bu ülkede “iktidar” olur, ilk iş olarak da “Haccı yasaklar”dı! 301. maddeyi muhkemleştirip “Türklüğe hakaret” edenleri “müebbed hapse mahkûm” ederlerdi de, “Peygamber Efendimiz’e hakaret” etmeyi serbest bırakırlardı!.. Biliyorum, bazıları itiraz edecek; “Yok devenin nalı!.. Tamam, CHP’nin din ile sorunu var ama, bu kadar da değil!” Bu kadar da değil ise; önder Sav, yine “kamera”lar önünde; “iman” tazeler, “Allah’tan af, Peygamberimiz’den özür” diler ve kapanır bu mesele!.. Aksi halde; “CHP’nin, din karşıtı bir parti olduğunu” yazmaktan hiç kimse alıkoyamaz beni!. “Din karşıtı” bir parti de, bu ülkede sittin sene iktidar olamaz!.. CHP, niye iktidar olamıyor sanıyorsunuz?!?.. --------------- İsmi açıklanmayan!!! “Söyleyecek sözü” olan, çıkar ortaya ve “erkekçe, mertçe, yiğitçe” konuşur...Bir “bedel” ödemesi gerekiyorsa da, öder!.. O kadar “yürekli” değilse, susar ve oturur oturduğu yerde!.. Ben, “erkekçe konuşmak” yerine “isim vermeden” konuşanları “adam” yerine koymam!.. Söyledikleri söze de pek itibar etmem!.. öyle ya; kendine güveni olmayan bir insana, ben niye güveneyim!.. Biliyorsunuz; 28 Şubat sürecinde “adının açıklanmasını istemeyen üst düzey komutanlar” vardı... Fena halde gıcık kapardım onlardan!.. Evet, “erkekçe” ortaya çıkıp, “mertçe” konuşmadıkları için!.. Şimdi de; “isminin açıklanmasını istemeyen bakanlar” zuhur etti!.. Gerçekten böyle “kıytırık” bir bakan var mıdır, yoksa medya mı “kahpelik” yapmaktadır, bilmiyorum!.. Eğer böyle bir bakan varsa, yapması gereken tek şey, “istifa” etmek ve ondan sonra “erkekçe” konuşmaktır!.. Kahpelik, hiçbir erkeğe yakışmaz!.. Tabii, “medya”ya da!.. Hasan Karakaya Vakit |
Olayı yazar öyle zuhur ettiriyor ki münferit bir olayı chp ve din meselesine taşıyor.Önder Sav'ın yaptığı muhakkak yanlıştır.Ama seçimden hemen önce Tayyip Erdoğan'ın bir köylüye ananı da al git demesine nasıl karşılamıştık.Sinirle yapılmış bir yanlışlık.Önder Sav olayını da ben bu şekilde bir yanlışlık olarak görüyorum.Bu tamamen münferit bir olay.chp'nin dinsiz bir parti olduğunu düşünmüyorum.Çünkü chp dinsiz olsaydı ezanı komple yasaklardı oysa Atatürk halkın daha iyi anlamasını düşünerek türkçe okunmasını istemiştir.
|
Ezanı susuturup 'Türkçe ezan' okutulması zaten ezanı yasaklama manasına gelir.
Müslüman olun herkes ezanda ne dendiğini çok iyi bilir. Madem ki herkes daha iyi anlasın diye ezan Türkçe yapılmış peki neden bazı kelimeler değiştirilmemiş ? Mesela: ''Allah uludur,Allah uludur Şüphesiz bilirim,bildiririm Allah’dan başka yoktur tapacak. Şüphesiz bilirim,bildiririm Tanrı’nın elçisidir Muhammed. Haydin namaza, haydin namaza Haydin felâha,haydin felâha Allah uludur,Allah uludur Allah’dan başka yoktur tapacak.'' 1- Tanrı nedir ? Allah'ın 99 güzel ismi varken tanrı nereden fırladı ? 2- felâha kelimesi neden Türkçeleştirilmedi ? Felâh kelimesinin anlamı 'kurtuluş'tur. 3- İnsanlar korku içinde neden çatı katlarında Kur'an-ı Kerim okumaya gayret etmiştir ? Bunuda araştırmanı öneririm.Türkçe ezan okumayanlar yasa çıkmadığı halde neden idam edilmiştir ? Bunuda araştırmanı öneririm. |
Alıntı:
Bakın buna en basit örnek ben bir yıl önce üniversitede bir cemaat yurdunda kaldım.Cuma hutbesi dahi arapça okunurdu.Ben birgün yurdumuzun abisine sordum.Böyle cumadan hiçbirşey anlamıyoruz dedim de bana verilen cevap size türkçe öğrenmek farz değil dedi.Ben öyle düşünüyorum ki bir insan körü körüne bize farz değil inanıyorum ama bilmeme gerek yok demesi çok dogmacı kalır.Atatürk türk milletini yeni baştan çağdaş medeni bir toplum oluşturmaya çalışırken türk milletinin kanayan yarası olan bu ezberci ve hantallaştıran öğeyi kaldırmaya hedeflemiştir.Ne mutlu ki öyle bir önderimiz vardı türk milletinin dinini daha iyi anlaması ve öğrenmesi için türkçe okunmasını istemiştir.Ben bile şu anda kuran okurken hem arapça hem türkçe okurum. Bazı arapça kelimelere gelecek olursak sanıyorum ki diyorum çünkü tam bilgim yok.O dönemde hala halk ağzında arapça kelimeler kullanılmaya devam ediyordu.Mesela eski birçok filmde şu andan farklı olarak birçok arapça cümle kullanılır.Bunun nedeni osmanlıdan kalma içimize giren birçok arapça kelime idi.Haliyle bu durumun ortadan kalkması bir hayli vakit aldı.Bence bunun nedenide o. |
Allah aşkına biraz mantıklı olalım.Kendini bir çocukla bir tutuyorsan bilmem ne denebilir ?
Eğer eğitim aldığın yer sana Türkçesini öğretmiyorsa Türkçesini bilen birisinden eğitim almanda fayda var. Kaldı ki Türkçe'sini bilmenin fazla faydası yok.İnsan inanarak o duayı gerçeğine göre okuyorsa Allah elbet kabul eder.Türkçesini merak ediyorsa araştırıp öğrenir.Ezanın,Kur'anın ve duanın Türkçesi değil arapçası makbuldur. Allah, (Benim kitabım Arabidir,Kur'anı Arabi lisan ile indirdim) buyuruyor.O zaman herkes Kur'an-ı Kerim'in mealini eline alıp hatim indirsin ? Bu doğru değil hiç bir zaman,ve hiç bir zaman Türkçeye veya başka bir dile çevrilmiş Kur'an-ı Kerim mealleri Kur'an-ı Kerim yerine geçmez,ezanlarda aynı şekilde.Manasını öğrenmek için meal alıp okursun,veya tefsirini alıp incelersin,anlamını bilmek şart değil.Önemli olan okumak.Sırf bu yüzden insanlar Türkçesini bilmiyor diye ezan Türkçe okutulmaz,okutulduğu vakit ezan ezanlıktan çıkmış bambaşka bir hal almış olur.Türkçesini merak eden okur o kadar.Zaten her kelimenin Türkçe karşılığı yoktur,bu yüzden yanlış anlamalar-yazılımlar ortaya çıkabilir. Hutbe ile ilgili şunlarıda bilmen lazım: Ünlü fıkıh âlimi İbni Âbidin hazretleri, (Hutbeyi de Arapçadan başka dil ile okumak, tahrimen mekruhtur) buyurdu. Hindistan âlimlerinden Muhammed Viltori de, (Hutbelerin bir kısmını bile Arapçadan başka dil ile okumak bid'attir) buyurdu. [El-edille] Eshab-ı kiram ve sonra gelen âlimler, bid'at işlememek için, Asya ve Afrika'da, hutbeleri hep Arapça okudu. Halbuki, dinleyenler Arapça bilmiyordu. Bunun için, Osmanlı âlimleri, 600 yıl, hutbelerin, kabul olmayacağını bildikleri için, Türkçe okunmasına izin vermediler. - O dönemde onca kelimenin Türkçeleştirilip en önemli kelimelerden olan 'felâh'ın Türkçeleştirilmemesi ilginç değil mi ? İnsanlar ö denemde şuan ki konuşulan Türkçeden farklı bir Türkçe kullandıkları kesin,hatta o zamanın insanları arapçayı hepimizden daha iyi biliyordu desem yalan olmaz.Buna rağmen Türkçeleştirilmesi ne kadar doğru ? Hiç doğru değil. |
sevgi ve selametle...
ezan_ı mukaddes üzerinden başlatılmış olan tartışmaları anlamsızgörüyorum...hala 50 yıl öncesinin tartışma konularıyla nereye varabiliriz?Tekmil milletim sorunlarıyla boğuşurken bizler binlerce yıl öncesinin sümer kavram tartışmalarıyla boğuşuyoruz...kulaktan yayılan ve kahve hamam dedikodu kültürüulrbu iş çözülmez.Belki halının altına süpürülür amavatanımda 2 insan kalana kadar bizleri herhangibir yere taşımayan döngüde kalırız. zuhur ki dediklerimiz doğru...bu ne dünya ısınma problemini ne susuzluğu ileriki yıllarda birincil dert edinecek milletimin aklına dahi gelmeyecek dönemsel çıkışsızlıkları 2008 türkiyesine taşımanın anlamı yok derim... sevgi ile... |
Alıntı:
Benim öğrenmem ayrı türkçeyi vermeleri ayrı.Sen en başta arapçayı bilenler türkçeyi bilir dedin.Bende diyorum ki bu toplumda arapçasını öğrenen birçok kesim türkçesini öğrenmiyor.Hala benim mahallemde kuran kursuna giden çocuklar duaları ezberleyip dönüyorlar.Demek ki bu işte yanlışlık var.Ben elbette okuduğum şeyin anlamını merak ederim.Muhakkak kuran okuduktan sonra türkçesini okurum.Bu yüzden iki tane kuran bulundururum evimde.Türkçe ve arapça olarak.Söylediklerin araplar için makbul.Ben zaten kuran türkçe inmiştir demedim.Araplara geldiği için mutlaka doğrudur.Ama biz araplarla bir miyiz.Bak türkler ile arapları kıyaslıyoruz.Biz türkler ile araplar çok farklı medeniyetlerden gelmeyiz.En basitinden onlar kadına değer vermez toplumdan ikinci sınıf insan muamelesi yaparken biz türkler en değer verdiğimiz şeylerden biri kadındır.Araplar için bir sorun yok.Ama kendi insanımızı düşünerek dinini daha iyi öğrenmeye ihtiyaç duyan insanları düşünerek Atatürk çok doğru bir tahlil yapmıştır.Milletimizin dini değerlerine saygı duyarak hatta bunun üstüne koyarak böyle bir uygulama denenmiş.Ama her dönem kendi içinde değerlendirilmeli.O dönemde ezan türkçe olsun diyen chp tam tersi tavır koyarak ezanın arapça olması için menderes hükümetine destek vermişti. Demek ki olayları dönem dönem takip etmeliyiz.Bunlar önceden şöyle yapmıştı şimdi de böyle yaparlar diye düşünmemek lazım.Bunu parti ile alakalı değil genel söylüyorum.Belki bu söylediklerime kızacaksınız ama hakikat bu sevgili arkadaşlar.Önder Sav olayında bir tane chpli çıkıpta biz önder sav'ın arkasındayız dedi mi.Hayır...Çünkü herkes biliyor bunun yanlış olduğunu.O yüzden ben bunu chp'ye mal etmiyorum. |
Benim çocukları önemli tutmadığımı nereden çıkardın ? Her zaman dile getiririm küçükken din eğitimi almamış bir çocuk büyüdüğünde dinden uzaklaşır,herşey küçük yaşta daha çabuk öğrenilir.Ama karşımızdakinin çocuk olduğunu unutmayıp yaşına göre din eğitimi verilmesi,kafasının alacağı şekilde öğretilmesi lazım.Bir yandan arapça diğer yandan Türkçesi'nin öğretilmesi daha zor olacaktır.Tabi yaşı ilerledikçe daha kapsamlı şekilde öğretilmeye çalışılır.Bunu kolaylaştırmak için yeni yeni güzellikler öretiyorlar..
Türkçe öğrenme konusunda hem fikiriz aslında,arapçanın yanında Türkçe öğretilmeli tabi,bu sayede büyüdüklerinde sorgulamazlar,dinden uzaklaşmazlar.Bu sebepten dolayı günümüzde dinden uzaklaşanlar var. Ama unutmamalısın ki islam dini arapara inmemiştir.Bunu söylemen dahi büyük bir yanlış.İslam dini tüm insanlık için inmiştir,sadece arapalra inmiş bir din olsaydı biz Türkler bu dini seçmezdik,veya şuanda avrupadakiler bu dini tercih etmezlerdi,şuan avrupamada müslümanların sayısı hristiyanlığa yaklaşmış durumda.İslam dininin araplama indiğini iddia etmek doğru değil hiç bir zaman.Bizi araplarla bir yapan tek şey aynı dinden olmamazdır.Kürtürel farklılıklar apayrı konu. Ayrıca müslüman araplar kadınları ikinci sınıf muamelesi yapmazlar,bazı haber sitelerinde çıkar ilginç konular ama unutmamalısın ki bu ülkemizde de mevcut.Gerçek bir müslüman hanımına değer verir,onun diğer erkeklerden korur,onun hakkını verir,onu besler,onun parasına vs. dokunma hakkı olmaz.İslam dininde kadın erkek eşittir,kadını ezeninde suçu bellidir.Dinine sahip olmayan kişiler anca kadını ikinci sınıf görebilir.Bunları islam adı altında konuşmak dahi doğru olmaz.Cahiliye döneminde kadınlar 2. sınıf insandı.Bu sebepten dolayı doğan kız bebekleri dahi canlı canlı gömerlerdi.İslamiyet bunu ortadan kaldırmıştır.Ülkemizde olduğu gibi orada da aşiret düzeni var,onca onlarda görüür bu tip davranışlar,oysaki onların hanımı daha doğru şekilde islamı yaşamaktalar.Kadın kadın işini,erkek erkek işini yapıyor,birbirinin işlerine karışmıyorlar,bizde ise durum tam tersi. İsteselerde önder sava destek veremezlerdi.Eminim ki canan arıtman başta olmak üzere deniz baykal,ikna odalarıyla ünlü nur serter ve diğerleri önder sava destek çıktılar,sessiz kalmaları ona destek verdiklerini gösterir.Dönem dönem takip etmek gerekli diyorsun,şuan ki dönemde chp zihniyeti din düşmanıdır. Buyur bakalım: http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=51505.0 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ezberci zihniyet dogru degildir arkadaslar bu yüzden mesela dualarin ayni zamanda türkce ögretilmesini bende dogru buluyorum...cünkü okudugumuz dualarin anlamini da bilirsek dinimiz hakkinda daha da bilgili oluruz...
Allah´in dili diye birsey yoktur olamaz da...Kur´an kurslarinda arap alfabesindeki harflerin nasil telaffuz edilecegi ögretilir...peki ya Kur´an insanlara anlatmak istedigini nasil anlayabiliriz o zaman?? Biraz mantikli düsünelim... Kur´an´i okumak daha dogrusu ANLAYARAK okumak namazdan da daha önemlidir...Cünkü Kur´an´in ilk emri "Oku!" dur ikinci emriyse "kur´an´i düsüne düsüne dikkatle oku!" dur... Peki ben arapcayi bilmiyorsam nasil düsüne düsüne dikkatli okuyabilirim? |
aydinli; aynı şeyi söylüyoruz aslında ama tek farkımız sen ezanın Türkçe okutulmasından yanasın,bende buna karşıyım,ezan ilk nasıl okutulduysa aynen devam etmelidir.Şuan Türkçe ezan okunma beni etkilemez,hatta komik dahi gelir.Bazı şeylerin hası daha hayırlıdır.Ona ayar yaptımı bütün büyüsü kaçar.Bu yüzden Türkçe ezan söz konusu olamaz,değeri kalmaz.Bir camii'ye gitsen ve cemaate bunu söyleyen çoğu karşı çıkar,bundan emin olabilirsin.Şuan Türkçesini biliyorsundur,bilmiyorsan yukarıya yazdım,okunan ezanın Türkçesini bildiğin için inancını güzel yapabilirsin,buna engel yok çok şükür :-*
gerçekler06; Arkadaşım nediyorsam sözümün arkasındayım,bugün chp lideri başörtüsüne saldırıp kendi kürsüsünden din adamı gibi dini bilgi vermeye çalışıyorsa öncelikle ben bu kişiden şaşarım.Bu kişi didnar kesimi tamamen kullanma peşinde,bir bakarsın yozgatta başörtüsü dağıtır,diğer yanda 'ithal mal' diyip günaha girer.Bir yandan kürsüde hala söylemlerine devam ederken diğer yandan başörtülü birisini karşısına alıp pişkin pişkin sırıtarak ona chp rozeti takar.'Başörtülülerden oy istiyorum' diye açıklama yapar,arabasında fotoğraflar kullanır.chp li belediyeler şu zamanlarda Kur'an kurslarıyla kafayı yemiş durumda,camiileri kapatmakla ünlüler,genel sekreter peygamber efendimize hakaret eder,diğar yandan eskiden rektör yardımcıcı olan nur serter ikna odası müdürü olduğu halde chpden aday olup milletvekili olur,diğer yandan başörtülülere 'fahişe' diyen adını dahi yazmayı gerek bulmadığım 'mason karısı'.Onur öymen başörtüsüne 'nazi simgesi' der,chp'li bir il başkanıda peygamberimize hakaret eder.Öteki yanda Besmele-i Şerif'i sildiren chpli belediye vs vs.Link koydum bakabilirsin,geçmeşinde neyse şuanda chp aynı konumda.Alevilerle iyi geçinen chp,cem evlerini siyasi partinin kolu gibi çalıştıran chp neden sünnilerle iyi geçinemiyor ? Neden müslümanlar bu partiye oy vermiyor ? Neden ağzı bozuk şakşakçılar chpyi destekliyor ? Bunun tek sebebi chp nin dinle uğraşması başka bir şey değil.Azgın azınlık şuan chp çatısı altında toplanmış durumda,eğer chp dine saygın bir parti olsaydı şuan en yüksek oyları alan parti olurdu bundan emin olabilirsin.Atatürk'ün kurmuş olduğu parti olması hiç bir şey değiştirmez.Şuan bu parti Atatürk partisi değil,Atatürk'ün kurduğu partide değil.Şuan ki chp bambaşka bir chp,halkı karşısına almış bir chp var.'%47'den hesap soracağız' diyenden ne beklenir ? önder sav'a destek geldi,chplilerin susması önder sav'a destek verdiği anlamına gelir.Konu chpnin geçmişi değil,yakın geçmişe bakarsak inönünün geri kalır yanı yok,tabi diğer chplilerinde.Atatürk'e kadar inersek Atatürk'ünde yapmış olduğu bazı hatalar ortaya çıkar.Sanmayın ki Atatürk hiç bir hata yapmamış,yer yüzünde hata yapmayan tek insanlar peygamberlerdir.Haa chpliler çıkarlar meydana, 'biz böyle böylededik,şöyle şöyle yaptık,sizde seçmensiniz,bizim kafamıza ister 22 temmuzdaki gibi sandığı tekrar geçirisiniz ister oy dolusu sandığı kucağımıza verirsiniz ama yaptıklarımızdan söylediklerimizden pişmanız özür dileriz eşşeklik ettik' gibisinden özür dilediği an halk afeder chp eski günlerine döner.Aksi halde yakın tarihte chp nin sonu dsp gibi olacaktır. |
Alıntı:
Chp alevi partisi yada azınlık partisi değil ki.Bir ideoloji partisidir.İdeolojisi kemalizmdir.Kemalizm halkı bir bütün olarak görür.O yüzden chp alevisi,sünnisi,kürdü herkesi kucaklar.Eğer dediğiniz gibi atatürkün partisi olmasaydı şu anda yaşayamazdı.Karşımızda muhalefet partisi olarak durmazdı.Rakibimizi küçümsemeyelim.Chp parti programını kemalizmi almış tek partidir.Buda onun hala köklerini bugün dahi koruduğunun göstergesidir.Atatürk'ün şu sözünü unutmayalım.Benim iki büyük eserim vardır.Birincisi Türkiye Cumhuriyeti İkincisi Cumhuriyet Halk Partisidir.Chp en ağır semptomu 80 darbesinde yaşadı.Eğer kapatılmasaydı bugün ülkenin en güçlü partisi olarak duracaktı.Ama hala günümüze kadar varlığını sürdürdüğüne göre rakibimizi küçümsemeyelim arkadaşlar. |
kemalizm halkı etnik olarak bütün olarak görür ancak farklı bakış açılarında çok değişik yaklaşımları da vardır değerli arkadaşım... :-*
|
Arkadaşım iyi güzel söylüyorsun ama deniz baykalın bu rahat tavırları sence de yanlış değil mi ?
Yıllardır partinin başında,hala iktidar olamadılar,22 temmuz seçimleri öncesinde baya rahatlardı hatta erken seçimi istediklerini hatırlatırım.Ak parti ne zaman 'tamam seçime gidiyoruz' dedi deniz baykal birden 'çok erken oldu' diye erken seçimin hata olacağını açıkladı.Kısa zaman içinde rahat tavırlarla 'erken seçim yapalım' dedikten sonra 'hayır hata olur' demek onun aslında rahat olmadığını gösterir.%47 gibi rekor bir rakamla ak parti iktidar oldu,buna rağmen bu rahatlık neden peki ? Ergenekon'a güvenmesi mi yoksa askere güvenmesimiydi ? Askerden beklediği desteği almadığında askeri eleştirmediler mi ? Bunlar chp'nin en büyük hatası değil midir ? Başörtüsü düzenlemesi yapılmadan önce ve yapıldıktan sonra deniz baykal parti meclisinde sürekli fetva vermeye başladı,bir ara o kadar çoktu ki namaz kıldırcağını dahi düşündüm :-X Yalan yanlış bilgiler vermek hiç kimsenin hakkı değil,kürsünden fetva verirken gözlerin içine baka baka başörtüsünün dinimizde olmadığını iddia etmek hakarettir.Laikliğin yok olacağını söylemekte oy kaygısını göstermektedir. chp seçimlerden önce başörtüsü sorununu çözeceğini açıklıyordu,deniz baykal bunu onlarca defa dile getirdi.Başörtüsü sorunu nedir şuan ? Başı kapalı memurların başı açık şekilde çalışmaya zorlanması,18'ine girmiş kendi kararını kendisi verecek kadar olgunlaşmış bayanların üniversiteye girememesi.Kamu yerlerini geçtim onlar zamanla halolacaktır,tek sorun üniversiteler kalıyor.Bunun dışında başörtüsü sorunu yok.mhp ve ak parti bu sorunu çözdüğü halde ''başörtüsünü çözücem'' diyen chp neden karşı çıktı? Neden anayasa mahkemesine gitti ? Nasıl çözecek peki bu sorunu ? Peruğu tavsiye ederek mi yoksa bayanların kel dolaşmasını önererek mi ? Bunu chp bir an önce açıklamalı.Aksi halde bu sorun çözülemez,chp battıkça batar.Zamanla mecliste grup kuramama gibi bir sorunla baş başa kalırlar,o vakit başörtüsü sorunu çözüldüğünde değişikliği anayasa mahkemesine götürecek parti kalmaz.Yalçınkaya'lar gibilerde yargıtay koltuğuna bundan sonra oturmayacağı kesin. chp şuan alevi partisi,alevi evlerinde alevilerle bir araya gelip toplantılar düzenliyorlar,belli günlerde onlarla birlikte oluyorlar.Chp sadece alevileri kucaklayan,onların isteklerini yerine getiren bri parti,başörtüsü ve peygamber düşmanalrını içinde bulunduran,partiden ihraç etmeyen chp sünnileri kucaklaması beklenemez.Kucaklamak istese dahi insanlar bunu rededer.Öncelikle temizliğe gidilmesi lazım,sonra alevilerle nasıl içli dışlı ise sünnilerle ve kürtlerle iç içe olmalı.Chp kürtlerle iç içe bir parti olsaydı milletvekili seçimlerinde güneydoğu anadolu ve doğu anadolu halkında oy alıp oradaki illerden milletvekili çıkarmayı başarırdı.Başaramadığına göre chp kürt halkını kucaklayan,kucaklamak için çabalayan bir parti olmadığını görmek mümkün.Oy aldıkları bölgeler her zaman bell,Ankara,Antalya,Ege,İstanbul ağırlıklı.Bunlar hiç değişmiyor,güney doğudan uzaklaştıkça uzaklaşıyorlar.Sorun chplilerde mi ? deniz baykalda mı ? Bunu kendi aralanızda çözmeniz lazım.Dindar kesimden oy almadıkları gayet açık.Unutmayalım ki deniz baykal başörtüsü karşıtı mitinglerde rol aldı,halk bunu asla unutmaz. Atatürk'ün eserini yok eden deniz baykal,parti içinde kadrosunu kurdu,diktatör gibi ölümü bekleyene kadar partinin başında duracağı belli.Başkan seçimlerinde dahi deniz baykalın rakiplerine haksızlık yaptığı tescillendi.Halkla barışık olmayan,sadece azınlığa sahip çıkan bir chp var karşımızda,Atatürk'ün kurduğu chp'den apayrı bir chp.Atatürk şuan ki chp yi görse emin ol kapattırıdı,halkla kavgalı bir halk partisinin şuan meclite olması dahi bir garip.Seçmene saygı duymayan deniz baykal parti başında olduğu sürece chp den hayır beklemeyin.Atatürk'ün iki eserinden biri olan chp diye parti yok şuan karşımızda,şuan ki chp Atatürk'ün partisinden uzak bir parti.Bu partiyide halk ebediyen sandığa gömdü :-* Halk hırçın tavırlarla siyaset yapmayı sevenlerden,dün başka türlü bugün başka türlü konuşanlardan bıktı.chp bu zihniyete olduğu için de büyük darbe yedi,22 temmuzda oylarını %1 değerinde yükselttiğini öne sürüp buna sevinen baykaldan halk ne bekleyebilir ki :-* |
chp sadece alevi partisi denilmiş ama kabul edelim bizde alevileri dışladık nur cemaatini el üstünde tuttuk alevileri dşnsiz gibi gördük hatamız şu arkadaşlar aleviler H.z Ali yanlıları ve H.z Ali de peygamber efendimizin nesebinin devam ettiren biri yani alevileri biz dinsiz gibi gördükçe hatalıyız ve CHP bu konuda bizden daha iyi bazı gerçekleri kabullenmek zorundayız kusura bakmayın ama durum bu.
|
Alıntı:
|
SORU >1-chpyi halk neden iktidar yapmıyor
OLASI BİR TAHMİN=acaba bu halkın değerlerine ters düşen birşeyler mi yapıyorda halk iktidar izni vermiyor. :-X |
Alıntı:
Ben baykalın yanlış fetva verdiğini görmedim.Başörtüsünün farz olmadığını söyledi.Kızların din duygularının sömürüldüğüne dair cümleler kurmuştu.Bence bu doğru bir yaklaşım.Chp başörtüsünü sorunun çözeceğini söylemişti.Bu doğru.Ancak nasıl.Ortak bir konjöktür oluşturarak yapılmalı.Yani Ak Parti ve Mhp'nin ben yaptım oldu şeklinde olmamalıydı.Tüm toplumu kapsayan hem sivil toplum örgütleri,devlet kurumları,partiler,halk el birliği ile çözülmeli.Chp neden yanaşmadı çünkü laik kesimin endişelerini çok iyi biliyor ve bu şekilde çözülmeyeceğini görüyor.Bu şekilde yapılan uygulama hem üniversitelerde bir karışıklık doğurur hemde toplumda ayrışmaya sebeb olur.Laikliğin zarar görmemesi en önemli önceliğimiz olmalıdır.Eğer başörtüsüne bir özgürlük olarak yaklaşıyorsak.Çünkü başörtüsünü siyasi amaçlı kullanan kesimlere (türban gibi) fırsat vermemek lazım. Chp alevi partisi değil bir kemalist partidir.Bu parti toplumda insanları alevi,sünni,kürt,Türk, olarak görmez Türkiye vatandaşı olarak görür.O yüzden belki aleviler kendilerini en özgür bulduğu parti chp'dir o yüzden olabilir.Chp'nin ne kürt vatandaşlarla ne sünni vatandaşlarla bir sorunu olamaz. |
Alıntı:
sevgili arkadaşım,geçtiğimiz aylarda türban kriziyle çalkalandı ülkemiz...halk tabanında böyle bir sorun yokken işsizlik,yolsuzluk,eğitim sistemindeki aksaklıklar ws ws..binlerce olumsuzluk warken ne yazık ki türkiyenin gündemine bi anda sorun olmayan fakat sorunmuş gibi gösterilen 'türban'damgasını vurdu.diorsun ki chp lideri çıktı kürsüden din dersi werir gibi konuştu..o konuşmasını ben ayakta alkışladım..neden mi dinimizin haram kıldığı şeyleri en güzel şekilde vurguladığı için..hele ki hırsızlığın we de yolsuzluğun hatsafaya çıktığı bu günlerde 'tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmem diyipte elini haramdan çekmeyenlerin kadınımızın kızımızın kafasındaki örtüyü siyasallaştırmaya çalıştığı bir dönemde kimse gerçekleri görmezden gelemez..ayrıca Chp bBAŞÖRTÜSÜNE deil TÜRBANA daha doğrusu lübnandan ithal anadolu kadınının geçmişinde olmayan cafcaflı örtüye karşı tawrını koyuyor..ve eğer bi araştırırsan görürsün başörtülü olan büyük kesimden oy almakta chp..gelelim diosun ki chp sünnilerle ii geçinmio alevileri daha çok benimsiyo..chp nin de çıkardığı alewi m.vekili sayısı kadar akp nin m.vekili sayısıda aynı..buna dikkatini çekmek isterim ki eğer chp alevilerin üstüne daha çok düşseydi emin olki 22 temmuzda büyük bir zaferle çıkardı..chp halkın partisi ve bütün kesimlere eşit mesafede davranıyor..belli bir camiayı yada bir tarikatii arkasına alıpta seçime girmior..chp atatürkün chpsi değil diosun peki neden o zaman seçim döneminde chp ye oy veren bir vatandaşla hiç sohbet ettin mi sana şunu der chp ye oy vermem için sebep arıyorsan hiç bir sebebim olmasa bile ATATÜRKÜN PARTİSİ...yanıtını ben çok duydum..bu kaçınılmaz bir gerçek..yani demem o ki rakibimizi küçümsememeliyiz çünklü gerçekler acıdır ama chp 'bir çınar kadar KÖKLÜ ve bir fidan kadar GENÇ....kendi içimizde rakibimizi eleştirirken tüm çıplaklığıyla,tüm gerçekleri görmemezlikten gelerek yapmayalım çünkü sadece kendimizi kandırırız..saygılarımla.. |
Alıntı:
Chp geçmişten bu yana tarihsel süreci izlersek hep aşırı uç akımlara karşı olmuştur.Aşırı sol,aşırı sağ,aşırı dincilik gibi.Geçmişte aşırı solun ülkede yükselmekte olduğu dönemde dahi ortanın solu diyerek kendisine önemli bir misyon yüklemişti.Ancak her zaman demokratik bir düzeni temsil etmiştir.Şu anda da ülkemizin üniter yapısının değerini düşünerek yükselen dini akımlara karşı daha ılımlı bir din ekseni çiziyor chp.Karşısında ya müslüman olacaksın ya laik diyen bir zihniyete karşı hayır hem müslüman hem laik yaşanabilir diyerek yine tarihi dönemeçte çok önemli bir misyon üstlenmiştir.Açıkcası orada işlenen haberler hem münferit olaylar.Ben çokda okurken rahatsızlık duymadım.Bunlar bireysel düşünceler.Kaldı ki CHP çok eski ve köklü bir partidir.CHP içinde farklı kültür yelpazesinden birçok insan vardır.Bu chp'nin zenginliğidir.Chp tüm topluma kapılarını açmaktadır.Ancak herkesin birleştiği ortak hedef kemalizimdir.Bunu belirtmekte fayda görüyorum.O yüzden hem sağdan hem soldan birçok kesimden insan bu partinin konjektüründe yer almaktadır.Chp içinde bu koyduğunuz haberler dışında yaşayan çokda dindar tanıdığım insanlarda var.Demokrasinin ana koşulu her türden fikre saygı duymaktır.İşte chp, partisi içersinde bu yelpazeden her kesimin düşüncesine saygı duyar.Ben bunu bir zenginlik olarak görüyorum.Siz ne düşünürsünüz bilemem. Birde türban olayını devlet gözünden bakmalıyız.Türban ve başörtüsü konusunu ayırt edemiyoruz.Şunu çok iyi bilmeliyiz ki devlet herkese eşit davranmalıdır.Kamusal alana bir devlet görevlisi komünist bir simgeyle girse ne olur.Siyasi simge taşımaktan suç yer.Babam yıllarca kamuda çalıştı.Hep şunu demiştir.Devletin içinde siyaset olmaz derdi.Bu yüzden hep siyasi düşüncesini gizlemiştir.Devlet ayırım yapmaz.Türban bizim kültürümüzden değildir.Dışardan şeriatın odak simgesi olarak girmiştir içimize.Devlet bu dinidir buna göz yumalım diyemez.Türban ezelden beri şeriatçıların bir simgesi olarak süregelmiştir.Bu yüzden türban siyasi bir simgedir.Kamusal alanda taşınamaz.Siz türbana özgürlük veriyorsanız o zaman bir diğer kişinin okula che guevera tişörtü ilede girmesine izin vereceksiniz.Toplumun bir kesimine ayrıcalık tanımakla özgürlük verilmiş olmaz. |
Chp'nin altı oku temsil ettiğini söylüyorsunuz...şimdi ben chp denen partide sizin gördüğünüz demokratik düzeni sağlayan yönünü hiç göemedim..zaten dini siyasete alet edin diyen yok...sadece insanların dinini rahatça yaşamasına izin verildiği takdirde siyasetçi olarak dini dilinize dolaştırmanızın anlamı yoktur...buna karşı AK partiyi dini siyasete alet ediyor demeniz ise ortada yaşanılan sıkıntıyı görmek istememenizden kaynaklanıyor....halkın var olan sorununu dile getirmek dini siyasete alet etmek değildir...siz bunu anlamıyorsunuz..
Ayrıca siz vekillerin şahsı adına yaşadığı ibadetlerinden bile rahatsız olan ve tahammül edemeyen bir partisiniz... Baş örtüyle okula ve kamu alanına giren biriyle Che tişörtlü birinin girmesi açısından bağlayıcılık önemlidir..siyasi simgeyle dinin gerekliliğini birbirinden ayırt edemedikten sonra bunu size anlatmak zor..başörtü kültürel yada örfi olmadığından bağlayıcılığı vardır...ayrıca başörtü bizim kültüre sonradan girmiştirde ne demek...demin dedim bu örfi değildir...din insanın hayatına ne zaman zuhur ederse bağlayıcılığı başlamıştır...burası Türkiye de olabilir...Fransada..Arabistanda.. Ayrıca bu konuyla bu bölümü çok meşkul ettiniz.. |
Alıntı:
Sizin görememenizin sebebi farklı bakış açısı ile izlemekti.Mesela birçok arkadaş burada chp dinsizdir diye suçlamalar yapıyor.Oysa bunların içinde olan birisi olarak yanlış düşünüyorsunuz diyorum.Mesela benim halamlar ve teyzemler koyu halk particidir.Ama beş vakitten de hiç şaşmazlar.Eniştemle birgün sohbet ederken enişte dedim.Chpliler dinsiz diyorlar dedim sen ne diyorsun diye sormuştum.Aldığım cevap hadi canım boş laf bunlar.Eğer bugün biz ibadetimizi camide rahatça yapıyorsak ezanı her vakit dinleyebiliyorsak bunu atatürke borçluyuz.Sen sen ol atatürkün partisinden vazgeçme demişti. Türbanın neden farz olmadığına bakarsak ISLAM'da 32 FARZ vardır.İslamiyet'e inananlar için; İman'ın şartları: 6 adet, İslam'ın şartları: 5 adet, Abdest'in şartları: 4 adet, Gusl'ün farzları: 3 adet, Teyemmüm'ün farzları: 2 adet, Namaz'ın farzları: 12 adet olmak üzere, 32 adet farz vardır.Bunların hiçbirinde başörtüsü takmak yoktur.Namaz kılmak, Islam'da olmazsa olmaz farzlardan birisidir. Namazı vaktinde kılamayan birisi (tabi mecbur kaldığı şartlarda) namazı kazaya bırakıp sonradan kılabilir. Bu durumda, zamanında namaz kılmamanın hiçbir günahı olmaz. Kaldı ki, herhangi bir ibadetin gerçekleşmesinde, inananın kendisi dışındaki sebeplerden kaynaklanan eksikliklerde, bunun tüm kusuru ve varsa eğer günahı, inanana mani olan kişileredir. Çünkü; Kuran, "istemeyerek" yapılan davranışları Allah'ın-varsa eğer- affettiğini yazar. Ve, başörtmek, Islamiyet dininin farzları içinde yoktur.Bildiğiniz gibi, Kuran'ın Nahl(16) Suresi'nin 115.ayeti leş, kan ve domuz etini yemeyi kesin bir ifade ile yasaklamıştır. Bununla beraber, bunları "istemeyerek" yerseniz, Allah'ın affedici olduğunu da belirtir.Eğer, "istemeyerek" basınızı açarsanız, Allah size bir günah yazmayacaktır. |
Akpartiforumda Chp dini siyasete alet etmiyor demeniz Ak parti ediyor demektir...ben öyle anladım..türban veya başörtü bakmak ve görmek istediğin gibi gördükten sonra aradaki farkı anlayamazsın..kültürümüzde olan başörtü dediğiniz gibi sadece kültürümüzde olsaydı ünüversitelerde bu kadar direnmezdik..
Didimizi sadece 32 farzdan ibaret görmeniz sizin eksikliğiniz....ve 32 farz yaradanın diğer ayetlerini inkarar sebep değildir.. Velhasıl fetva kurumu olmuşsunuz...boş atıp çok konuşmuşsunuz... Baş örtünün dinde Kuran'da olmadığını söylemek ne size ne bize düşer...Yaradanın emri sabittir...açar okursun..tabi kalp gözünde açık olarak ve islamla henhal olarak.. Nur:31. ayetten sen ne anlarsın ben onu bilmem ama biz bir ayeti cımbızla çekip onu nefsine uydurmak için yarışanlardan değiliz.. Yaradanın afedici yönünü bildiğinize göre bilerek ayetini inkar edenler için vadettiği cehennemdende haberdarsınız sanırım... Fetva kurumu demek başımızı açıp okullara gidersek günah almayacağımızın garantisi olmuşsunuz....ya sizin dine bakış açınızda sorun var..domuz eti meselesine gelince ayetleri tam okuyun bakalım istemeyerekten kasıt nedir...başörtüyle yasağıyla kurduğunuz ilişki çok komik.. başörtü 60 yıllala gelen bir yasak kanunlarla sabit olmadığı halde bu hak elinizden alınıyorsa kanunlarla da geri alması da bilinir elbet.. Bu arada chp dinsiz diyenlere kızıyorsunuz ama halkın hiç bir değerine saygı göstermeyip hakaret edenlere sahip çıkıyorsunuz...bu ne yaman çelişki... o kadar atıp tutmuşsunuz...ama bir daha haddiniz olmadan dinimiz hakkında fetva vermeyin... Bu arada partinizin vadettiği başörtüsü çözümüde hala merak konumuzdur...yoksa dini siyasete alet etmiş olmasın |
Alıntı:
Chp'nin bu konuda çözüm önerisini elbette açıklayayım.Bu benim değil chp'nin genel kanısıdır.Daha öncede açıklanmıştı.Başörtüsünü bizde bir özgürlük olarak görüyoruz.Eğer iki tarafda özgürlük olarak görüyorsa bu konuyu öyle ele almalıyız.Burada asıl sorun bunu siyasi amaçla yapanlarla inanç gereği yapanlar.Yani yukarıda bahsettiğim azılı şeriatçı düşünen kesim ile sadece inanç gereği takan ama devlete saygılı kesim arasında farkta.Ben Türkiyede aşırı dinci tüm oluşumlara karşıyım.Ayrıca eğer gerçekten bunu inancı için takanlara bir özgürlük vereceksek bu aşırı oluşumlara da yer vermemeliyiz.Yani bu siyasi simgenin devlet içine yerleşmesini kökten engellemeliyiz ki halkımıza laikliği ve cumhuriyeti zedelemeden imkan tanımış olalım. İşte akp ve mhp'nin getirdiği değişim paketine chp bu yüzden karşı çıktı.Çünkü chp laik kesimin endişelerini çok iyi tahlil ediyor.Bu şekilde oluşturulacak bir önerinin laikliği zedeleyeceğini bildiğinden chp bu yaklaşıma karşı çıktı.Oysa Baykal seçim döneminde ne demişti.Biz başörtüsü sorununu çözeceğiz demişti.Önce ortak bir konjektür oluşturmalıyız.Siyasi partiler dahil.Ama bu sadece siyasi partilerin ortak çalışmalarıyla çözülmez.Bu çalışmalar sivil toplum kuruluşları,devlet kurumları,halk tam bir ortak konjektür oluşturulacak.Herkes bu düzenlemeyi kabul edecek.Birgünde yaptım oldu denilecek birşey değil.Çünkü hatırlayın tayyip erdoğan istesek birgünde çözeriz demişti ama birgünde çözülemeyecek birşey olduğunu o da dahil herkes gördü.Herkes bilir ki chp dini kullanan bir parti değildir.Eğer türbanı sıyırıp sadece kendimize özümüze ait olan başörtüsüne dayanacak bir düzenleme gerçekleşirse ben şahsım adına söylüyorum hiçbir şekilde rahatsızlık duymadan destekleyeceğime söz veriyorum. Geniş bir kampanya ile halkın bilinçlenmesi lazım.Türbanla beslenen karanlık güçler emellerine ulaşmamalı.Ama bunun çözümü için epey kafa yormak gerekiyor.Öyle birisi çıkıpta hadi biz çıkardık oldu demesiyle olmaz.Sonra chp buna karşı çıkınca bunlar kavgacı ve hizipçi diye iftira atıyorlar.Bireysel düşünceler sonuç getirmez.Çünkü bugün türbanı chp de el birliği verip yasa çıksaydı önce bundan asker huzursuz olurdu.Gelecekte bunun faturası chp'ye de çıkardı.özgürlüğü sadece din alanında gerçekleştirmek özgürlük olmaz.Özgürlük her alanda verilmeli.Madem o dini bir simge ile girebiliyor bende üniversiteye che guevera tişörtü ile gitmek istiyorum diyecektir başka birisi.Herkes bir hak isteyecektir. Ben devletçi bir insanım.%1 bile olsa karşımdaki önemserim.Nasıl başörtülü vatandaşların talebini düşünüyorsak bunun getirileri ve götürülerini düşünmeliyiz.Siyasi simgelerin girişi ne olursa olsun yasaktır.Bu açık ve net.Tişörtlü olanda siyasi simge taşıyor türbanlı olanda benim için farkı yok.Dışarda che guevera tişörtü giyen ne kadar rahatsa türban takıp dolaşanda aynı şekilde özgürdür.Bunda bir ayırım yok.Nasıl kamusal alana diğer siyasi simgeler girmiyorsa türbanda giremez.Ama tüm toplumda getirelecek bir barışla gerçekleşirse kimsenin sesi çıkmaz.Ama reformu sadece din alanında gerçekleştirmek istiyoruz diye diretmek çözüm getirmez kargaşa getiri.İşte bütün mesele bu. |
"Zaten ayeti inkar etmiyorum.Bana ters gelen farz olması.Ayette örtünün denmesine rağmen farz olduğu dile getirilmiyor."
O kitapta ne yazıyorsa Haktır. Farzdır. Örtün diyorsa örtüneceksin kardeşim. hatta ve hatta.... eğer dediğin gibi farz anlamlı değil de ...... Bu sizin için daha hayırlıdır deseydi... ne yapacaktınız. :P :-* |
Şahsınız adına ne düşünürseniz sizi bağlar...ayrıca günahtır demek farz olmasını gizlemek demek değildir...farzın çiğnenmesi sonuçu günah işlersin..kredi kartına gelince konuyu başka yere çekme çabanız sanırım..kredi kartına faiz binmediği sürece istenilen süre içerisinde ödediğiniz mevla helaldir...faize biniyorsa haram...biz bunu saklamıyoruz inkar etmiyoruz...
ama farkındaysanız dayatma yok isteyen kullanır istemeyen kullanmaz...günahı kendini bağlar bizde bu yanlışı savunmayız.. Ancak başörtüsü konusunda dayatma var....zorla kendi yaşam tarzını başkasına benimsetme ve dayatma vardır..ünüversitelerde birinci çıkarmak yerine çıkıp başörtüsüyle nasıl o ödülü alacak diye düşünen bir zihniyet..dini simge ile siyasi simge kavramlarını çakıştırıp kapalı arkadaşlarımıza şeriatçı gözüyle bakmak eğitim hakkını engellemek Chp zihniyetidir...herşey beynin içindeki ile olur, akıl ile olur...bir başörtüsüyle bu düzenin bu rejimin yıklmasını düşünmek zayıflıktır..siyaseti dinsizliğe alet etmektir.. Başörtüsünü çözeriz diyormuşsunuz...güldürmeyin...hangi sivil toplum kuruluşundan, hangi devlet kurumunun mutabakatında bahsediyorsunuz..sığ düşünceli birkaç chp'li kuruluşlardan...Ak partini oyu%47 olmasına rağmen başörtüsü konusunda halk mutabakat birliği içerisindeydi hemde%95 civarında...uzlaşma budur işte...eğer bir devlet vatandaşının giyimine müdahale edecekse toplumun kültürü kadar dininide baz alıp özgürlükçü olmalı...türban öcüsünü kendileri yaratıp işleri düştüğünde ısıtıp ısıtp rejim elden gitti figanları ötesi yok.....velhasıl.. Çözümsüzlük=Chp...halkta bunun bilincinde...tekmiliniz gelse gerçekleri değiştiremezsiniz..bu böyle biline...zaten bu gidişle iktidar olacağınız yok...hedefiniz belli çankaya ilçesi ve bir kaç şehirdeki varlığınızı koruma çabası....hedefi küçük olanın başarısı hedeflediği kadardır..oda zaten sizin kaç kişi olduğunuzun tescilli sayısıdır...toplumn değerlerine saygı göstermediğini ve demokrasiyi özünden kavramadığınız sürece bu halk sizi iktidara taşımaz... |
Alıntı:
Ben türban tek başına rejimi yıkar demiyorum.Sinek küçüktür miğde bulandırır.Devlet kurumları chpli değildir.Chp ile aynı düşüncede olabilirler ama devletin değerli kurumlarını siyasete karıştırmak yanlış geliyor bana.Çözüm önerisini merak ettiğinizi söylediniz bende söyledim.Elbette beğenip beğenmemek sizin elinizde ancak ben bu düşünceyi destekliyorum.Chp hiçbir zaman hedeflerini küçük tutmaz.Sanki chp muhalefeti hedefliyorda bayram yapıyor sanıyorsunuz muhalefet olduk diye.Halbuki tam tersi söz konusu. |
Dinimizin içerisinde emredilen emirlerin vacip, farz ve sünnet bölümlerini ayırt edebiliyoruz çok şükür....farzda kısasınız Kuran-ı Kerimse başörtüsünün farz olmasıda tarafımızca bu şekilde kabulümüzdür..ben size insani değerlere ters düşen dayatmadan bahsediyorum siz hala kredi kartını örnek göstererek bir şaibe arıyorsunuz...içkide haramdır...tüm müslümanlara sanada banada...tıpkı kredi kartı gibi...ister içer zıkkımlanırsın ister Hakka rıza gösterirsin...baskı yoktur, dayatma yoktur..oysa iş başörtüsüne gelince ne acep birden bir fitne aranıyor bir yakıştırma yapılıyor..kaldırırsın dayatmayı..isteyen kapanır istemeyen kapatmaz...günahıda kendini bağlar..biz dinin her direktifini size şart koşmadığımıza göre sizin bu mantığınızda boş bir diretmedir..eğer batı normlarını kendine örnek almışsan ..medeni kanundan, ceza kanununa kadar...o zaman içinde çımbızla ayıklamayacaksın maddeleri..özgürlük alanını genişleteceksin...kendi halkından bukadar korkmayacaksın..insanına güveneceksin...biz işki içeneve açık saçık dolaşanı kıyasla yollara dökülmüyoruz...keni hakkımız için dökülüyoruz..
Bir değer ortaya koyamıyorsan kendini yaşamıyorsun demektir.. Eleştiriden öteye gidemiyorsan buda başkalarını yaşamak demektir.. İşte sayın Baykalda bu samimiyet yok...halkına, insanına güve yok....sizin esas sorununuzda burda...önce kendinizle ve aynı ülkede yaşadığınız kardeşlerinizle barışık olmaya ve güvenmeye ihtiyaçınız var.. |
Alıntı:
sayın aydınlı nick li kardeşim mademki chp sevgisi bu kadar baglamış seni ozaman bu forumda işiniz ne bunu anlamıyorum yoksa o kadar övdügünüz chp gençligini toplayacak dirayete sahip degil mi yok mu onun bir forumu forumun ana başlıgına gelecek olursak türkiye cumhuriyetini yönetmek için 3 kurumun elde olması yeterlidir bunlar sırasıyla 1.tsk türk silahlı kuvvetleri 2.yargı (danıştay sayıştay anayasa mahkemesi vb) 3.yüksek ögretim kurumları yani üniversiteler bakıyoruzki chpsi bundan 50 yıl önce halkın çok az katılımının oldugu seçimlerde iktidar olarak ülke başına gelmiştir ve ne hikmetse (hikmeti biliyoruz tamamen kadrolaşma) ozamandan bu zamana kadar bütün kurumları elinde bulundurmuştur şimdi çıkıpta bazıları diyebiliyor bu kurumlar chp ye baglı degildir diye lakin dediklerine kendileri inanıyor mu onu bilemiyorum bu kurumlar yıllarca chp çizgisinde bir zihniyetle yönetildi birkez olsa chp çizgisinden kaçmadı nitekim günümüzde chpnin istedigi bazı haller olmadıgı taktirde chp yıllardır elinde tuttugu kurumlara karşı sert çıkışlarda bulunmuştur (sayın özkök paşa ve sayın büyükanıt paşa olayları ) tamamen chp mantıgıyla çalışan bu kurumlar chpnin elinde oldugu sürece şimdi siz abilerim yahut kardeşlerime soruyorum SİZCE CHP İKTİDAR OLAMIYOR MU YOKSA TAM 50 YILDIR ÜLKE CHP İKTİDARI İLE Mİ YAŞIYOR ??? |
Rahmetli dedem bana chp konusu açıldığında hep şunları söylerdi....
onlar ne zman iktidara gelse insanlar bitten pireden ve açlıktan insanlıktan çıkıyo derdi.... Allah rahmet eylesin..... |
[size=14pt][color=navy]CHP yolsuzlukta çok açık veriyor..Başarısızlığı göz boyayarak kapatamıyor..
Halk kandırılsın istiyor halkı kandırabilen partiler iktidar oluyor... |
CHP kendini yenileyemiyor
milletin değerleri ile sürekli kavga ediyor halk partisi halkçı değil... halk partisi elit kesimlerden halk tabakasına inemedi... daha doğrusu çıkamadı sanırım |
All times are GMT +3. The time now is 08:52. |