![]() |
Nazım Hikmeti Anlamalı Mıyız?
AK GENÇLİK bu konuyu açma sebebim;bu haftayı bazı kartel medyalarının ve bazı vatandaşlarımızın Nazım Hikmet'i anma yad etme çabasına girişmeleridir...
Herkesin bu konudaki fikrini almak istedim: Benim gönlüm anılmamasından yana... "Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması, topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla: Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." çünkü;O bana göre bir vatan şairi değil vatan hainiydi.... |
NAZIM HİKMET'İ ANMALI MIYIZ?
Bana göre şairdi.. Hatta bu şiirinde de dediği gibi
Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, Yani doğru söze ne denir.. Gerçekten doğru yazmış ama malesef gerçek nazımı tanımıyoruz. Sadece kartelin bize anlattığı bi Nazım var. Sadece bi kul olarak arkasından Allah tahsilatını affetsin diyorum. İnançlarını sorgulayamam. Anma ya gelince ben anmıyorum . Bundan bi hafta önce Üstadı andık. Allah mekanını cennet eylesin Necip fazıl.. Nazımı da ev arkadaşım anıyor. :D |
Stalini kendine yaratıcı ve baba seçmiş. Kendi tercihi...
Sırf bu yüzden koministlerce abartılan, düşünce dünyasına birşey katmamış o devre "ait" olmuş bir şair. Şiirleri okunabilir. Anmak isteyen ansın ama ben anmam. Bana yabancı. |
Hakkında çok şey bilmiyorum..Bazı şiirleri hoşuma gidiyor sadece..Açıkçası hayatı beni hiç meraklandırmadı,araştırmadım..Hoşuma giden bir şiiri bir eseri olursa okurum..Bu yönlerinide bilmiyordum öğrenmiş oldum..
|
Şair mi! Üstad'ın dediği gibi..mide gurultusu yazdıkları..
Dileyen ansın.. |
Objektif olmak gerekirse edebi açıdan gerçekten usta bir şair ama ustalığını hayatın anlamına harcayan şairlerin yanında onun şiirlerinden çıkarılabilecek anlam sadece HİÇ'tir!
Sovyetler'e övgüler düzen bu adam kendi milletinin değerlerini bir kenara bırakmış ve huzuru Orta Asya'da kendi çapında emperyalizmini uygulayan İslam düşmanı sosyalizmde aramıştır... Her ne kadar nefret etsemde yapabileceğim en iyi şey bir Müslüman olarak: Allah rahmet eylesin... |
ATATÜRK e burjuva kemal diye hakaret etmiş bir varlıktır.pek sevmem kendisini.ayrıca bu nazım hikmet tam bir turnusol kağıdıdır.hemde hangi mevzuda?bugün ulusalcıyım diye geçinenler pek bir severler nazım hikmeti.tabii bunlar bir de ATATÜRK ü taparcasına sevdiklerini sanırlar.asıl atatürk ü hiç sevmezler bunlar.kendi kafalarında din düşmanı bir ATATÜRK yaratıp bunu topluma zorla empoze etmeye çalışırlar.sonra da millet niye ATATÜRK ün partisine oy vermiyor diye deli olurlar
işte bu yüzden.siz cumhuriyete sahip çıkacaz diye miting yapıp,o mitingde komünist ve vatan haini olan,ayrıca ATATÜRK e hakaret eden bir kişinin şiirlerini okursanız toplum size iktidar yerine üçün birini verir... |
Gerçeğe dayanmayan faşizan iddialar gördüm...Nazım Hikmet ben severim kimse kusura bakmasın....
Bakalım Nazım Hikmet'e 1905 Selanik doğumlu şair ömrünün yarısına yakınını ya sürgünde ya içeride geçirmiştir.... Kendisi kurtuluş savaşında gönüllü olarak Anadolu'ya gitmiş kurtuluş şiirleri yazmış sonrasında öğretmenlik ytapmıştır...Mustafa Kemal'i Dünyanın en büyük devrimcisi olarak görmüş ve ona asla hakarette bulunmamıştır. İlk olarak İnönü diktatoryassıyla vatan hainliğine başlayan Hikmet Menderes döneminde de hain olarak görülmüştür.... O da aslında vatan haini ilan etmişti kendini bakın ne diyordu. VATAN HAİNİ "Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması, topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla: Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Evet Nazım Hikmet vatan haini ise anmak da işbirlikçiliktir... Bende büyük şairi seve seve anarım.....O halde ben de mi işbirlikçiyim... Nazım Hikmet Komünüst partisinden ihraç suçu kemalistlerle işbirliği yapmak iken,kemalist olduğu söylenen İnönü ise onu Vatan Haini ilan ettirmeye başlamıştır.... |
Kuvayımilliye direnişini ve Mustafa Kemal'i kendin de en değerli varlık olarak gören Hikmet bu olayları destanlaştırmıştır...
Ancak suçu inanışının evrenselleşip Sosyalizme kayması ve Lenin'e de sempati duymasıydı.Nazım Hikmet evet belki Cumhuriyetçi değildir.Ancak o vatan haini hiç değildir.Olmamıştır. |
EVET BEN VATAN HAİNİYİM Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. |
NAZIMA VATAN HAİNİ DİYENLERE KOMUNİST BÖLÜCÜ DİYENLERE BU ŞİİR KAPAK OLSUN
Dörtnala gelip Uzak Asya'dan Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim. Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benziyen toprak, bu cehennem, bu cennet bizim. Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu, bu dâvet bizim... Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim... |
Vatan severliğimizin ufku boyut kazandı ...
|
Büyük İskender :
Nazım'ım...Ülkene ihanet ettin mi Nazım'ım? (: |
Memleketimi seviyorum :
Çınarlarında kolan vurdum, hapisanelerinde yattım. Hiçbir şey gidermez iç sıkıntımı memleketimin şarkıları ve tütünü gibi. Memleketim : Bedreddin, Sinan, Yunus Emre ve Sakarya, kurşun kubbeler ve fabrika bacaları benim o kendi kendinden bile gizleyerek sarkık bıyıkları altından gülen halkımın eseridir. Memleketim. Memleketim ne kadar geniş : dolaşmakla bitmez, tükenmez gibi geliyor insana. Edirne, İzmir, Ulukışla, Maraş, Trabzon, Erzurum. Erzurum yaylasını yalnız türkülerinden tanıyorum ve güneye pamuk işleyenlere gitmek için Toroslardan bir kerre olsun geçemedim diye utanıyorum. Memleketim : develer, tren, Ford arabaları ve hasta eşekler, kavak söğüt ve kırmızı toprak. Memleketim. Çam ormanlarını, en tatlı suları ve dağ başı göllerini seven alabalık ve onun yarım kiloluğu pulsuz, gümüş derisinde kızıltılarla Bolu'nun Abant gölünde yüzer. Memleketim : Ankara ovasında keçiler : kumral, ipekli, uzun kürklerin pırıldaması. Yağlı, ağır fındığı Giresun'un. Al yanaklı mis gibi kokan Amasya elması, zeytin incir kavun ve renk renk salkım salkım üzümler ve sonra karasaban ve sonra kara sığır ve sonra : ileri, güzel, iyi her şeyi hayran bir çocuk sevinciyle kabule hazır çalışkan, namuslu, yiğit insanlarım yarı aç, yarı tok yarı esir... |
Rusyayı (SSCB ) memleketinin toprağı sananlar utansın ...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben Anmam, Anmak isteyenede engel olmam.
|
Nazım Hikmet, yatak odasında karısının kendisini aldattığını görünce sessizce evinden kaçıp gidebilecek kadar karaketrsiz bir adamdır!
Elaleme laf etmeden önce savunduğunuz adama bakın... |
Savunamaz ki; saldırır ancak ... 8)
|
Ama ben o adamları savunmuyorum ki :)
Ben İslam'a ters olan adamı ölsem savunmam çünkü ben kişiden önce görüşüme değer veririm ama siz savunduğunuz adamların ne olduğunu bilmeden savunuyorsunuz...;) |
Komedi ya (:
|
Biz bize ait olanları satıyoruz, siz ne yapıyorsunuz ...? 8)
|
Alıntı:
|
arkadaşlar lütfen provakasyona gelmeyelim.....engineer sende cevap verme yaaa...tartışmaya girmeee >:(
|
Benim içimde nedense bu KÜL'ün sitede ki başka biri(!) olduğu konusunda bir his var..Hani bir yandan expolereden girerken diğer yandan mozillayla bizi kandırmaya çalışıyor gibi... :)
|
Alıntı:
allah yardımcınız olsun paranoyak olmuşsunuz ...... |
Alıntı:
|
Alıntı:
hüseyin üzmez'in hatasını kimseye yükleyemezsiniz, herkes kendi nefsinden ve şahsiyetinden sorumludur vesselam. Çok sevdiğiniz ve dava adamı olarak gördüğünüz o kimse ki, kendi çürümüş fikirlerine bile sahip çıkamayacak kadar acizdi.. Şu visalki çok güzel bir örnektir, amacım seni güldürmek değil, nüktenin içindeki anlamı kavramandır: Necip Fazıl, Serdengeçti ve Nazım ayni koğuştadır N.Fazıl dertlidir bir ora bir bura volta atar sigara üstüne sigara yakar durur, Serdengeçti gayet neşeli ve Nazım ise tuttuğuna komünizmi anlatır durur. Bir gün yine Nazım birine komünizmi anlatırken, Serdengeçti yanına yaklaşır derki: —Üstat bu komünizm nedir? Nazım kendinden gayet emin derki; —Elini sol cebime at Bizimkisi hemen atar Nazım der —Ne buldun —İki 25 kuruş der Nazım der birini al Serdengeçti alır Nazım, gururla —İste komünizm bu der Bizimkisi alışır her gün elini Nazım’ın cebine atar ne çıkarsa yarısını alır. Bir gün Nazım’a 50 lira gelir bizimkisi sormadan hemen elini Nazım’ın cebine atar ve yarısını almak ister Nazım hemen müdahale eder —Hop hop ne oluyor der. Serdengeçti: —Üstat yarısı benim değimliydi der. Nazım: —O kadar da uzun boylu değil der Serdengeçti orada taşı gediğine kor: —İste! Komünizm dedikleri 25 kuruşluk bir şeymiş… |
“Nazım'ın Sovyet vatandaşlığına geçmek için o dönemdeki Sovyet lideri Nikita Jcrusçev'e yazdığı mektup”
Saygıdeğer Nikita Sergeyeviç 19 yaşından beri, yalnızca kalbim ve kafamla değil, geçmişimle de Sovyetler Birliği’ne bağlıyım. Bolşevik Partisi’ne, ilk olarak 1923 yılında üye oldum. Ardından, 1924 yılında, yine Moskova'da I925 yılı başında Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi oldum. Doğu emekçileri Komünist Üniversitesi’ni bitirdim ve parti işleri için Türkiye'ye gittim. 1925 yılı sonunda, Ankara'da yeraltı çalışmaları gösterdiğim için gıyaben 15 yıl hapis cezasına çarptırıldım. Sonra, yine Moskova'ya döndüm. 1928 yılında Türkiye'de parti işleriyle uğraştım. O zamandan 1950 yılına kadar toplam 56 yıl hapis cezasına çarptırılmama karşın, toplam 17 yıl cezaevinde kaldım. Başta Sovyet halkı olmak üzere, ilerici insanların mücadelesi sonucu cezaevinden çıkarıldım. Ben, sayılı Komünist şairlerdenim. Çok mutluyum, çünkü Büyük Ekim Devrimi'nin beşinci yıldönümünü Moskova'da kutladım. Bu nedenle de şiir yazdım. SBKP'nin 22'nci kongresini kutladım. Bu nedenle de şiir yazdım. Artık 10 yıldır Moskova’da yaşıyorum. Ailem de yanımda. Bütün Sovyet halkı gibi, buradaki yaşama alıştım. Saygıdeğer Nikita Sergeyeviç, yardım edin, ben Sovyet Vatandaşı olmak istiyorum. En iyi dileklerimle. Saygılarımla Nâzım HİKMET 7 Aralık 1961 Kaynak: Sovyetler Birliği Komünist Partisi Merkez Komitesi arşivi..... Yayınlayan: Cenk Başlamış - Vladimir Jarov - Milliyet Gazetesi 21 Aralık 1992 tarihli “SBKP Belgelerinde Türkiye” başlıklı yazı dizisi... |
120 bin Türk ailesini buza gömen 500 bine yakın Türk'ü yük vagonlarında aylarca aç,sussuz,tuvaletsiz,havasız bırakarak yerlerinden eden ve onun deyimi ile tanrı gibi gördüğü stalin köpeği için beni o yarattı diyecek kadar komünistin teki idi .Ve stalin öldüğünde macar radyosunda staline şiir ve ağıtlar yakıp salya sümük gittiği de bilinir.Kurtuluş savaşımızda 14-15 yaşındaki çocuklardan 70 lik ninelerimize kadar tüm millet savaşda canını ortaya koyarken damarında bir gram Türk kanı bulunmayan bu yüce şair! cephe yerine tam aksine kızıl komünizm devrimini kutlamaya gitmiştir.
Ayrıca o milyonlarca Müslüman ve insanların ölümüne neden olan lenin ve stalin'e aşık olurken Türkiyeyi düşman çizmesinden kurtaran Atatürk ve Türk ordusu içinde küstahca kelimeler kullanacak kadarda soytarının biridir. Ben nazım hikmeti bu kadar andım.Darısı diğerlerin başına. |
NECİP FAZIL KISAKÜREK'İN BABIALİ ADLI ESERİNDEN ALINTI:
Meserret kahvehanesinde oturuyorlar... Emin Âli, Nâzım Hikmet, Peyami Safa, şu, bu... Nâzım maddeciliği müdafaa ediyor ve insanda her şeyin madde elem ve hazzına bağlı olduğunu, ruhî hadise, ruhî ölçü diye bir şey olmadığını ileriye sürüyor. Emin Âli, dudaklarında gayet zarif bir tebessüm: - Öyle mi, diyor, öyleyse sana 5 lira vereyim ve maddî ırzına talib olayım... Razı mısın?... Nâzım Hikmet ne de olsa çocukken aldığı terbiye ve duyduğu erkeklik haysiyetinden, bu teklife "olabilir! Bir şey lâzım gelmez!" diyemiyor, fakat işi namus ve haysiyet gibi ruhî bir ölçüye bağlayamayacağı için de, mazeretini ahmakların ahmağı şu cevapla izaha kalkıyor: - Razı değilim, çünkü maddî sızısı vardır. Ve Emin Âli hedefi 12'den vuruyor: - Öyleyse ikibuçuk lira vereyim de badana edeyim... Razı mısın? Fikir ve dâva uğrunda hiçbir galiz ve müstehcen tarafını görmeden göz önüne serdiğimiz bu tablo her çizgisiyle gerçektir ve bu son mukabele karşısında hebenneka Nâzım Hikmet gık diyemeden apışıp kalmıştır. İstanbul efendisinin (mistik) ruhuna yenilen (materyalist) mantık!.. |
Bu adam azılı komunistlerden biri...
Stalin aşığı idi Neyini anacaz ne yapmışda ne faydası dokunmuş bu millete ve evladlarına Bunlarda moda oldu Komunist Nazımı anarlar Marksist Denizi anarlar 27 Mayıs Darbecilerini anarlar ama bi Menderese değerini vermezler sizin topunuzun canı cehenneme |
Alıntı:
|
[quote=maviinsan ]
NECİP FAZIL KISAKÜREK'İN BABIALİ ADLI ESERİNDEN ALINTI: Meserret kahvehanesinde oturuyorlar... Emin Âli, Nâzım Hikmet, Peyami Safa, şu, bu... Nâzım maddeciliği müdafaa ediyor ve insanda her şeyin madde elem ve hazzına bağlı olduğunu, ruhî hadise, ruhî ölçü diye bir şey olmadığını ileriye sürüyor. Emin Âli, dudaklarında gayet zarif bir tebessüm: - Öyle mi, diyor, öyleyse sana 5 lira vereyim ve maddî ırzına talib olayım... Razı mısın?... Nâzım Hikmet ne de olsa çocukken aldığı terbiye ve duyduğu erkeklik haysiyetinden, bu teklife "olabilir! Bir şey lâzım gelmez!" diyemiyor, fakat işi namus ve haysiyet gibi ruhî bir ölçüye bağlayamayacağı için de, mazeretini ahmakların ahmağı şu cevapla izaha kalkıyor: - Razı değilim, çünkü maddî sızısı vardır. Ve Emin Âli hedefi 12'den vuruyor: - Öyleyse ikibuçuk lira vereyim de badana edeyim... Razı mısın? Fikir ve dâva uğrunda hiçbir galiz ve müstehcen tarafını görmeden göz önüne serdiğimiz bu tablo her çizgisiyle gerçektir ve bu son mukabele karşısında hebenneka Nâzım Hikmet gık diyemeden apışıp kalmıştır. İstanbul efendisinin (mistik) ruhuna yenilen (materyalist) mantık!.. [/quote paylaşımınız için; ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN.(başka söze ne hacet...) |
Kominizm ey: yani: İslam düşmanlığı
Eğer bir idioloji islama düşman bir yapıya sahipse ki Allah'a düşmanlık manasına gelir ve bir müslümanın Allah'a düşmanlık yapan bir düşünceyi kabul etmesi nasıl bir islamiyet anlayışı olur ona bakmak lazım.Allah'a ve ondan gelene düşmanca bakan bir zihniyete taraftar olmak kadar büyük bir cinayet varmı.o zat anadoluyu toprağını övüyor ama nasıl bir anadolu islam toprağımı yoksa hayaliyle yaşadığı görmek istediği kominist yatağı yada yumuşatılmış haliyle ki cerbeze olduğu açık sosyalizm yatağı bir anadoluyumu övüyor.Her neyse adam putunu kendi yapar sonrada ona taparmış. Laiklik düşüncesinin islamiyette yeri olduğunu her kim söylerse bu kişinin islamiyetten uzaktan yakından alakası yok hodri meydan dinin temel kitapları ortada (yeni türeme laik eğitim hocaları bu yüksek mes'elede sözleri geçersizdir) kemalizm nekadar vatan severlik olduğu tartışılır.İslamiyette vatan severlik o toprağın İ'la-yı kelimetullaha nekadar hizmet ettiğiyle ölçülür.
|
Alıntı:
Herhangi bir dine mensup olmak şöyle dursun vasat bir ahlak anlayışına sahip olan kominist yaşam tarzını, sosyal düzenini kabul edemez. Ortak kullanım esastır. İnsanların eşleri dahil... Kominist kodamanlar kominizmi bu yönüyle eleştirilenlere cevap veriyor: "Bize ahlak dışı diyorlar, düzenimiz ahlakiliğe sığmazmış, güzel de "ahlak" diye bir olguyu kabul ettiğimizi nerden çıkarıyorlar. Ahlakı yok ettiğimizde ona aykırı hiçbir şey kalmayacak" |
Nazım Hikmet'i anabiliriz. Fazla sağcılık iyi değil..
|
Beni sanatçıların sadece sanatı ilgilendiir...ve Nazım Hikmet bana göre mükemmel bir şairdir...tekrar tekrar okurum şiirlerini basucumda hep bir kitabı mevcuttur....Ve(!) beni bu insanın ne özel hayatı ne siyasi görüşü ilgilendirir....Bu nedenlede anarım..Siyasi görüşüne ve onu dillendirebilme çabasının haklılıgına da sonuna kadar sahip çıkarım benim gibi düşünmesede....Hapiste geçirdiği yılların haksızlığını ise her daim savunurum....
|
Alıntı:
Sanat ne için olmalıdır, neye hizmet etmelidir, peki ? Siyasi görüşüne (!) katılmadığımız birini anmak manasız gelmez mi ? Bunu da ideolojik olarak algılamamak lazım sanırım . Neden mi ? Değer verdiklerimiz bizim adımıza bize değer katanlardır. Nazım için ben bunu düşünmüyorum. İş bu zaviyeden bakıldığında sanat sanat içindir de diyemem . Değer verdiklerimizi hatırlar, sever, ona haiz de kutlamalar yaparız. değer verilen sınıfa dahil olabilmek için bana bir şeyler katmış olmalı, neslime de hizmet edebilmeli ... Şiir yazmak, ideoloji savunmak - evrensel olmadıkça- beni bağlamaz . Şiirden aldığım tat, bana verdikleri kadar olsa gerek. Bana verecek oldukları da beslenmem gereken değerler olmalı. İhtiyacım olan yani... Nazım da ben bunu hiç almadım, tüylerim diken diken okuyamadım. Belkide bu benim şiir anlayışsızlığımdır. ;) Saygılarımla ... :) |
All times are GMT +3. The time now is 12:16. |