AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Kur'an-i Kerim (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=143)
-   -   Ak Parti Forum Hafızlar Bölümü ! (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=33099)

sertkaya 06-22-2008 16:18

Ak Parti Forum Hafızlar Bölümü !

Bu bölüme hafızlar kendi nicklerini yazarlarsa memmun oluruz...
ve acil hatimlerde herkese ulaşarak hemen okunmasını saglarız şimdiden teşekkürler herkese.......

sertkaya 06-22-2008 19:19

AKPARTİ FORUM HAFIZLAR BÖLÜMÜ

bu koskoca forumda hiç hafız yokmu yaaaaaaa.....
yarım hafızda olur......

Kafes 06-22-2008 19:20

ben var diye biliyorum ama daha gormemislerdir

tayyipleyiz 06-22-2008 19:21

Var kardeşim yazacaklardır. :)

sertkaya 06-22-2008 19:24

inşallah vardır bekliyoruz...

Demokrat 06-22-2008 19:25

Hafizlik kadar güzel bir olay olmasa gerek, O güzel Kelami hafizada bulundurmanin güzelligi bile yeter..Bende bir dönem hafizlik egitimi aldim ancak irademiz o kadar güclü olmadigi icin sonuna getiremedik..
hafiz kardeslerimizden Rabbim razi olsun, hafizligin hakkini vermeleri temennisiyle..

sertkaya 06-22-2008 19:26

amin.....

Beritan 06-22-2008 19:26

hmm var ...benim ablamda hafız...eminim yardımcı olacaktır
bizde elimizden geleni yapmaya çalışırız
:-*

LoNeLiNeSS 06-22-2008 19:31

Güzel bir bölüm tebrikler.... :-*

sümeyra 06-22-2008 23:39

Ben varım ;D

ENGİNEER 06-23-2008 00:09

Vay ablacım hafızmış..Helal olsun..Bende olmak istiyorum inşallah :)

Demokrat 06-23-2008 00:48

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Vay ablacım hafızmış..Helal olsun..Bende olmak istiyorum inşallah :)

Emrecim agac yas iken egilirim biraz kaba olacak ama seninki kerestelik olmus be kardes ;D ;D.. tabiki inandinmi basarirsin ama kafa öyle kolay almaz 8)

ENGİNEER 06-23-2008 00:51

Ahmet abi ben zaten daha genç sayılırım 20'ye gireli ne kadar oldu sanki...Hafızam mükemmel denecek kadar iyidir yani eğer azmedersem kesinlikle hafız olurum ama 4 senelik üniversite hayatı boyunca Kuran'ı ezberlemeye çalışmakta derslerden alı koyarmı bilmiyorum... :/

Berika 06-23-2008 00:53

hafız olmak muhteşem bişey olsa gerek..düşünsenize kuranı biliyorsunuz ve hep aklınızda...ben de çok istiyorum yaşlandım ama olmaz diye de bişey yok ;)

BaDe_EsNa 06-23-2008 00:55

bu bölüme ismimi yazabilmeyi çok isterdim :(
Rabbim olabilenlerden razı olsun

Demokrat 06-23-2008 00:55

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Ahmet abi ben zaten daha genç sayılırım 20'ye gireli ne kadar oldu sanki...Hafızam mükemmel denecek kadar iyidir yani eğer azmedersem kesinlikle hafız olurum ama 4 senelik üniversite hayatı boyunca Kuran'ı ezberlemeye çalışmakta derslerden alı koyarmı bilmiyorum... :/

Azmedince olursun kardes beni babam 12 yaslarinda yollamisti hafizliga 3 ay kadar yaptim ama acik konusayim baskiya dayanamadim sonrada imam hatipe yolladilar beni eger biraz daha sabretseydim, iradeli olsaydim belkide hafizdim ama kismet böyleymis ;)
birde emrecim bize o zaman ilk söyledikleri suydu "arkadaslar hafiz olmak kolay, cok zamaninizi almaz ancak hafiz kalmak zor!"

ENGİNEER 06-23-2008 00:56

Çok doğru...Yani o ezber tekrar edilmedikçe unutluacaktır mutlaka... :/

LoNeLiNeSS 06-23-2008 00:57

6666 ayet aklınızda, rakamlara döktüğünüz zaman gerçekten çok müthiş bir şey...

özgürtutsak 06-23-2008 00:57

ben hafızım :)

LoNeLiNeSS 06-23-2008 00:57

Alıntı:

"arkadaslar hafiz olmak kolay, cok zamaninizi almaz ancak hafiz kalmak zor!"

:-*

Demokrat 06-23-2008 00:59

Hafiz arkadaslari tenzih ederek bir tespitte bulunmak isterim imam hatip yillarinda sinifin en yaramaz, en sorun cikartan, en uyumsuz kisielri hafizlardi..
Bu birazdan hafizlik döneminde gördügü baskilardan kaynaklaniyordu ancak bazi hafizlarin hafizligi unutup "Ha vizz" olmalari beni ziyadesiyle üzmüstü ;)

Kafes 06-23-2008 01:00

Alıntı:

özgürtutsak Nickli Üyeden Alıntı

masAllah kardesim daha once de demistim ama yine diyeyim dedim :)

özgürtutsak 06-23-2008 01:01

Alıntı:

Bir Baska Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

masAllah kardesim daha once de demistim ama yine diyeyim dedim :)

Allah razı olsun kardeşim

özgürtutsak 06-23-2008 01:01

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Hafiz arkadaslari tenzih ederek bir tespitte bulunmak isterim imam hatip yillarinda sinifin en yaramaz, en sorun cikartan, en uyumsuz kisielri hafizlardi..
Bu birazdan hafizlik döneminde gördügü baskilardan kaynaklaniyordu ancak bazi hafizlarin hafizligi unutup "Ha vizz" olmalari beni ziyadesiyle üzmüstü ;)

bi genelleme yaparsak doğru olabilir

_Yeniden_ 06-23-2008 01:02

Keşke olsaydım....Üstünlük takvadadır ya hafız kardeşlerimiz gibi çok daha üstün bir kul olmayı isterdim...
Ama çok geç olmasa gerek...

Demokrat 06-23-2008 01:03

Alıntı:

Alıntı:

Evet malesef ki dogruluk payi cok yüksek ;) sen bizzat icinde oldugun icin daha iyi bilirsin ;)

özgürtutsak 06-23-2008 01:09

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Evet malesef ki dogruluk payi cok yüksek ;) sen bizzat icinde oldugun icin daha iyi bilirsin ;)

zaten asıl marifet hafızlığı devam ettirebilmektir.bunu da çoğu kişi malesef başaramıyor.sebebine gelince yoğun çalışma döneminden sonra -ki bu yoğun dönem 2-3 ya da 4 senelik bir çalışma-serbestliğe kavuşunca biraz gevşeme yaşanıyor.bu gevşemeyi atlatabilen devam ettiriyor,geri kalanı ve malesef çoğunluk bırakıyor çalışmayı.böyle olunca da hafızlık hafıslık oluyor.

sümeyra 06-23-2008 14:43

Evet haklısınız hafız olmak değil hafız kalmak önemli
Muhafaza etmek çok zor. Ben şöyle düşünüyorum acizene fikrim :-[ her harfi akılda tutmak değilde içindekini hayatına geçirdiğin zaman o hükümlerini unutmadığın zaman asıl hafız olursun.
Misal: ben hafız oldum ama ilk günkü kadar taze bir ezberim kalmadı ama içerdiği her hükmü eksiksiz uygulamaya çalışıyorum. Hafızlığımın zayıflaması bana ayıp olmaz. Hafızlar bilirler nerde hafızım deseniz sizi hemen sınamaya çalışırlar ''Bir sayfa sorayım bakayım bilebilecekmisin'' bundan nefret ederim. Ve hafızlık tek başına içi boş bir ilimdir. Ne ezberlediğini bilmediğin anlamadığın zaman hiçbir işine yaramaz anacak hatim indidir durursun.

Beritan 06-23-2008 15:28

Alıntı:

sen hafızısın.. :o

özgürtutsak 06-23-2008 17:25

Alıntı:

Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ewet hafızım

islam 06-23-2008 17:28

hafız değilim ama böyle bir olayda yardımcı olabilirim... yurdumda ve evimde bir sürü hafız var.

Beritan 06-23-2008 18:00

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

ewet hafızım

hmmmmm...çok şaşırdım....ama tebrikler.. :-*

özgürtutsak 06-23-2008 19:01

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

ewet hafızım

hmmmmm...çok şaşırdım....ama tebrikler.. :-*

niye şaşırdın.

Ravza_Ruveyda 06-23-2008 19:07

Selamun Aleykum Arkadaşlar.

Konuyu açan arkadaşlara teşekkürler. Böylece forumdaki hafızlarımızı öğrenmiş olduk. :)

Rabbim hakkıyla yapmayı unutmamayı ve Kuranı kerimi anlayarak hayatımıza geçirmeyi nasip etsin.
Sizlerin aramızda olması beni çok mutlu etti. Allah razı olsun

Ak-Cengâver 06-27-2008 20:14

Selamun aleyküm...

Benim abim hafız, ben de yapıyordum ama :( şimdilik biraz duraklama oldu ne yazık ki...Ama mutlaka devam edeceğim inşaallah, babam da bilmiyor duraklama yaptığımı, öğrense çok kızacak eminim. Ama Elhamdülillah Kur'an-ı Kerim'in yarısı hafızamda, inşaallah tam hafız olmayı da en yakın zamanda Cenab-ı Hakk nasib eder, lütfen dualarda unutmayın...

aşk-ı ilahi 06-28-2008 00:34

Harf harf, kelime kelime hâfızamızda bulunan "Kelâm-ı Kadîm"in hakkına sığınarak yalvarıyoruz. Bize kelâmını lutfettin, onun hâdimi olduk. Bu nûrunu elimizden alma Rabbim!..
Her yakarışımızın, her gözyaşımızın, her "âmin" nidâsının, soluğumuza can vermesini nasip et!

Yüreğimizdeki en kıymetli emânetine bizi lâyık eyle!.. Gözümüz, Kitabını okumakla nurlansın, gönlümüz onunla inşirâh bulsun!.. Bütün âzâlarımız onunla canlansın ve "yaşayan bir Kur'ân" olalım!..
Allâh'ım! Bizi, imansız, irfansız ve Kur'an'sız bırakma! Âmin.

.....bende hafızım inşaalah...rabbimin izni keremiyle hafız olduk..inşaalah hafız olarak ölmeyi rabbim nasib eder....

Kafes 06-28-2008 02:02

Alıntı:

Ak-Cengâver Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleyküm...

Benim abim hafız, ben de yapıyordum ama :( şimdilik biraz duraklama oldu ne yazık ki...Ama mutlaka devam edeceğim inşaallah, babam da bilmiyor duraklama yaptığımı, öğrense çok kızacak eminim. Ama Elhamdülillah Kur'an-ı Kerim'in yarısı hafızamda, inşaallah tam hafız olmayı da en yakın zamanda Cenab-ı Hakk nasib eder, lütfen dualarda unutmayın...

Asla birakma kardesim sonra pisman olma, devam et insaAllah

sertkaya 06-29-2008 14:47

MAŞALLAH forumumuzda bayagı hafız varmış ama daha hafız oldugunu yazmayanlarda var onlarda yazarsa seviniriz :-*

NetinRuhu 06-29-2008 15:05

Yüzde 40 hafızım yardımcı olabilirim sanırsam son 6 cüz ezbere biliyorum ayrıca Bakara ve Maide ve Ali imran

sertkaya 06-29-2008 15:16

ALLAH EZBERİNİZİ ARTIRSIN VE SİZİ HAFIZ KULLARI ARASINA ALSIN

All times are GMT +3. The time now is 13:50.