![]() |
Ak Parti Forum Hafızlar Bölümü !
Bu bölüme hafızlar kendi nicklerini yazarlarsa memmun oluruz...
ve acil hatimlerde herkese ulaşarak hemen okunmasını saglarız şimdiden teşekkürler herkese....... |
AKPARTİ FORUM HAFIZLAR BÖLÜMÜ
bu koskoca forumda hiç hafız yokmu yaaaaaaa.....
yarım hafızda olur...... |
ben var diye biliyorum ama daha gormemislerdir
|
Var kardeşim yazacaklardır. :)
|
inşallah vardır bekliyoruz...
|
Hafizlik kadar güzel bir olay olmasa gerek, O güzel Kelami hafizada bulundurmanin güzelligi bile yeter..Bende bir dönem hafizlik egitimi aldim ancak irademiz o kadar güclü olmadigi icin sonuna getiremedik..
hafiz kardeslerimizden Rabbim razi olsun, hafizligin hakkini vermeleri temennisiyle.. |
amin.....
|
hmm var ...benim ablamda hafız...eminim yardımcı olacaktır
bizde elimizden geleni yapmaya çalışırız :-* |
Güzel bir bölüm tebrikler.... :-* |
Ben varım ;D
|
Vay ablacım hafızmış..Helal olsun..Bende olmak istiyorum inşallah :)
|
Alıntı:
|
Ahmet abi ben zaten daha genç sayılırım 20'ye gireli ne kadar oldu sanki...Hafızam mükemmel denecek kadar iyidir yani eğer azmedersem kesinlikle hafız olurum ama 4 senelik üniversite hayatı boyunca Kuran'ı ezberlemeye çalışmakta derslerden alı koyarmı bilmiyorum... :/
|
hafız olmak muhteşem bişey olsa gerek..düşünsenize kuranı biliyorsunuz ve hep aklınızda...ben de çok istiyorum yaşlandım ama olmaz diye de bişey yok ;)
|
bu bölüme ismimi yazabilmeyi çok isterdim :(
Rabbim olabilenlerden razı olsun |
Alıntı:
birde emrecim bize o zaman ilk söyledikleri suydu "arkadaslar hafiz olmak kolay, cok zamaninizi almaz ancak hafiz kalmak zor!" |
Çok doğru...Yani o ezber tekrar edilmedikçe unutluacaktır mutlaka... :/
|
6666 ayet aklınızda, rakamlara döktüğünüz zaman gerçekten çok müthiş bir şey...
|
ben hafızım :)
|
Alıntı:
:-* |
Hafiz arkadaslari tenzih ederek bir tespitte bulunmak isterim imam hatip yillarinda sinifin en yaramaz, en sorun cikartan, en uyumsuz kisielri hafizlardi..
Bu birazdan hafizlik döneminde gördügü baskilardan kaynaklaniyordu ancak bazi hafizlarin hafizligi unutup "Ha vizz" olmalari beni ziyadesiyle üzmüstü ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Keşke olsaydım....Üstünlük takvadadır ya hafız kardeşlerimiz gibi çok daha üstün bir kul olmayı isterdim...
Ama çok geç olmasa gerek... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Evet haklısınız hafız olmak değil hafız kalmak önemli
Muhafaza etmek çok zor. Ben şöyle düşünüyorum acizene fikrim :-[ her harfi akılda tutmak değilde içindekini hayatına geçirdiğin zaman o hükümlerini unutmadığın zaman asıl hafız olursun. Misal: ben hafız oldum ama ilk günkü kadar taze bir ezberim kalmadı ama içerdiği her hükmü eksiksiz uygulamaya çalışıyorum. Hafızlığımın zayıflaması bana ayıp olmaz. Hafızlar bilirler nerde hafızım deseniz sizi hemen sınamaya çalışırlar ''Bir sayfa sorayım bakayım bilebilecekmisin'' bundan nefret ederim. Ve hafızlık tek başına içi boş bir ilimdir. Ne ezberlediğini bilmediğin anlamadığın zaman hiçbir işine yaramaz anacak hatim indidir durursun. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
hafız değilim ama böyle bir olayda yardımcı olabilirim... yurdumda ve evimde bir sürü hafız var.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Selamun Aleykum Arkadaşlar. Konuyu açan arkadaşlara teşekkürler. Böylece forumdaki hafızlarımızı öğrenmiş olduk. :) Rabbim hakkıyla yapmayı unutmamayı ve Kuranı kerimi anlayarak hayatımıza geçirmeyi nasip etsin. Sizlerin aramızda olması beni çok mutlu etti. Allah razı olsun |
Selamun aleyküm...
Benim abim hafız, ben de yapıyordum ama :( şimdilik biraz duraklama oldu ne yazık ki...Ama mutlaka devam edeceğim inşaallah, babam da bilmiyor duraklama yaptığımı, öğrense çok kızacak eminim. Ama Elhamdülillah Kur'an-ı Kerim'in yarısı hafızamda, inşaallah tam hafız olmayı da en yakın zamanda Cenab-ı Hakk nasib eder, lütfen dualarda unutmayın... |
Harf harf, kelime kelime hâfızamızda bulunan "Kelâm-ı Kadîm"in hakkına sığınarak yalvarıyoruz. Bize kelâmını lutfettin, onun hâdimi olduk. Bu nûrunu elimizden alma Rabbim!..
Her yakarışımızın, her gözyaşımızın, her "âmin" nidâsının, soluğumuza can vermesini nasip et! Yüreğimizdeki en kıymetli emânetine bizi lâyık eyle!.. Gözümüz, Kitabını okumakla nurlansın, gönlümüz onunla inşirâh bulsun!.. Bütün âzâlarımız onunla canlansın ve "yaşayan bir Kur'ân" olalım!.. Allâh'ım! Bizi, imansız, irfansız ve Kur'an'sız bırakma! Âmin. .....bende hafızım inşaalah...rabbimin izni keremiyle hafız olduk..inşaalah hafız olarak ölmeyi rabbim nasib eder.... |
Alıntı:
|
MAŞALLAH forumumuzda bayagı hafız varmış ama daha hafız oldugunu yazmayanlarda var onlarda yazarsa seviniriz :-*
|
Yüzde 40 hafızım yardımcı olabilirim sanırsam son 6 cüz ezbere biliyorum ayrıca Bakara ve Maide ve Ali imran
|
ALLAH EZBERİNİZİ ARTIRSIN VE SİZİ HAFIZ KULLARI ARASINA ALSIN
|
All times are GMT +3. The time now is 13:50. |