![]() |
Başörtülü kızlar neden Polis olmak ister!!!
Polis MYO mülakatlarına gittim.. Adaylar mülakatta doktor muayenesinde yalınayak, bacaklar dize kadar,
kollar dirseklerin üstüne kadar sıvalı, sadece erkek adaylar belden yukarısı çıplak şekildeydi. Bu sınav'a Başörtülü kızlarda başvurdular ve aynı şekilde onlarda başını, kol ve bacaklarını açtılar hemde karşılarında belden yukarısı çıplak erkekler vardı.. Bir türlü anlam veremiyorum dünden beri moralim bozuk Başını örten birisi nasıl böyle bir şey yapar? Neden? Neden? Neden? |
bize başörtüsünün üstünden peruk takmak ağır geliyo..millet rahat rahat kolunu bacağını açıyo..bunlar da sonra çıkıp kapalıyım diye dolaşıyo
|
allah ıslah etsin
|
yapmaya hakkı var sonuna kadar belki ekmek parasını emniyet kurumundan karşılamayı düşünüyor. Gözlerini dikmemişlerdir zaten erkeklerin vücutlarına. Mülakatın hayırlı olur inşallah kazanırsın. Şu an ideal meslek polislik ve polislik mesleğini kendilerine uygun bulmuşlarsa sorun yoktur. Hiçbir bayan kapalı bir halde kamuda çalışamıyor. Polislikte biraz da rahat olabileceklerini düşünebilirler.
|
Başörtülü insanların bir meslek yüzünden bedenini açma gereğini duyuyorsa burda bir yanılgı var demektir.Başörtüsü ciddi bir durum eğer onu takma gereği duyuyorsan tam
anlamıyla takman gerekir.Önüne meslek engeli çıksa bile bundan taviz vermemen gerekir. |
her insan polis olmak isteyebilir elbette..ama bu yaptıkları yanlış...ama düzende kökten yanlışlık var.Kimseye vicudunda iz varmı şeklinde yapılan bu eylem çok yanlış.buna bi çözüm getirilmeli.ama en kısa çözüm bence Bayan insanların vücuduna bayan öğretmenler bakmalı erkeklerinkine ise erkek öğretmenler bakmalı ve bakılan yerler apayrı olmalı
|
Oncelikle o bayanlari tanimiyorsunuz kisisel olarak sanirim, neden yaptiklari sizi pek ilgilendirmiyor.
Sonucta bunu yapmak istiyorlarsa yapmaya haklari var. Medya dahil her yerde islam hakkinda yeterince bilgi var, herkes istedigi gibi yararlanabiliyor. Eger vicdanlari bu konuda rahatsa bizim karismaya hic hakkimiz yok. Yok eger vicdanlari rahatsizsa ve bizden yardim isterlerse bilgilerimizi paylasmamiz gerekir ve onlara fikirlerimizi soyleriz. |
başörtüsü yasağı var diye ekmeğini alamazsa aç kalırsa daha mı iyi olur. Aynı zamanda size verilen rızıklardan nasiplenin diyor. Rızık önünde engel varsa bu aşılmalıdır. Aynı şekilde ilim öğreniniz deniyor burada da engel varsa aşılmalıdır. Başörtüsü serbestliği getirilmelidir. Laikliğe düşman birisi değilim sadece başörtüsü ile din devlet işine sokulmuyor. engeller önünde biraz taviz vermek gerekiyor diye düşünüyorum kimseyi sınayamayız yaptıklarından dolayı.
|
başı örtülü olup ta kolsuz giyen,dar pantolon giyen vs bile var :-*
|
Alıntı:
|
Eger vicdanlari bu konuda rahatsa bizim karismaya hic hakkimiz yok. :-* kafes
|
Bence , Bırakalım ne halleri varsa görsünler herkes kendinden sorumlu dünyada dahil
|
polisliği tercih etmeleri değil ilginç olan ..
çünkü arabistanda da var kapalı hatta çarşaflı bayan polis.. ama bizim devletimizin herzamanki gibi kişilerin tercihine yönelik saygıszlığı asıl kınanması gereken bence... yani polis seçilirken illa bu şekilde mi muayene olunması gerekiyor :S.. tabi oraya giden kızların bu sekilde taviz vermesi de büyük yanlış .. |
herkes kendinden sorumluysa dinde neden tebliğ denilen bir şey var ? bir müslüman başka bir müslüman'ı uyarmasın ortada yanlışlar olsun herkes kendine baksın bu din böyle mi emreder? Nerede böyle bir ayet var Kendinden başkası seni ilgilendirmez diye
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sen kapalı insanın polis, hakim,savcı olmasına izin vermez isen, alt kesim hep muhafazakar ve ezik kalır. Diğer kesimler çocuğunu üniversitelerde okutsun, başsavcı yapsın yüksek meretebelere ulaştırsın benim oğlumda imam olacak zihniyeti ile imam hatibe gitsin. Bazen duruma anlam vermekte zorlanıyorum. Şu anda sizin çektiklerinizi çocuklarınızın çekmesini istemiyorsanız, ince ayrıntılara takılıp kimseyi hor görmeyin. Kolunu açtı diye sizden daha imansız olduğu anlamına gelmez. kimsenin iman seviyesini ölçmeyede hakkımız yok.
Sen çocuğuna bugün kolunu açma diye okula göndermezsin, evet güzel günü kurtardın böyle yaparak sevaba girdin. Ama diğeride bugün kolunu açar, yarın yüksek bir konuma gelir belkide başörtüsü kararının verecek kilit insan olur ve binlerce kişinin sevabına nail olur |
Alıntı:
|
Biraz dikkat ederseniz tüm sorun BAŞÖRTÜLÜ KIZDA DEĞİL..BAŞÖRTÜLÜ KIZIN POLİS OLMASINI ENGELLEYEN KİŞİLERDİR..Burda özgürlük olsa belki böyle şeyler başımıza gelmez.başörtülü kzıın vücudunu bir bayna inceler ve başörtülü olarak işe başlar.Tüm suçun başörtülü kızlara itilmesinden rahatsızlık duyuyorum
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
hata başörtülü kızlarda değil :( |
Alıntı:
|
Özgürlük Başörtüsü'ne verilmeli Başörtülü Kızlara değil!
|
dünyevi bir tutku değil ekmek kapısı
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
birde şu var ki, bu olayın basını açıp okumaktan çok fazla bir farkı yok aslında ...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
okadar alıştımki bu bile bana normal geliyo :-\
|
"Kendi kulağını çek, başkasıyla uğraşma, zaten vaktin kalmaz."(Bir abimizin imzasından).Bu sana hiç birşey kazandırmaz.
Onları sırf başlarına örtü aldılar diye yargılamak, namus timsali göstermek hiç kimsenin hakkı değil.Kimse kendi kafasından insanların sırtına yük vuramaz, ancak kendi sırtınıza bindirme hakkınız var o yükleri.Diğerlerini rahat bırakın, bu düzende onların hiç bir suçu yok.Polis olmak istemek suç olamaz.Ancak onu o düzende polis olmaya mecbur edenler suçludur. Kızları iradesiz birer varlık da saymıyorum, ama burada onları tartışma malzemesi yapmak bana hiç etik gelmedi, kim ne kazandı?Kaç kişi kınadı onları?Ellerine ne geçti? Hepimiz Allah'a hesap vereceğiz.O kızlar da verecek.Böyle bir hesapları varken neden bir de toplumun onları etiketlemesi üzerine, o etiket dışındaki hareketlerinin hesabını vermek zorundalarmış gibi davranıyorsunuz? |
:o :o :o :o
:( :( :( :( >:( >:( >:( >:( |
Alıntı:
günahsız arkadaş çok üzülme..belki gldiği mevki de müslümanlara çok faydalı olur ne dersin..aklı başında ve başörtüsü takmış bir insan bunları senden daha iyi bilir,düşünür ama bunu tercih etmiş ne desen boş... |
Alıntı:
352 puan alacağımda ben önümde tek seçenek olan bilgisayar öğretmenliğini tercih edeceğim.OMU de taban puan bu. Bilgisayar mühendisliğinin puanı daha düşük olmasına rağmen meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunu tercih edemiyor bilgisayar mühendisliğini. Bende bunlardan biri olduğum için bilgisayar programcılığı iki yıllık okuyorum ama polis olmayı düşünüyorum tekrar öss ye girip. Çünkü en avantajlısı ve garantilisi polis olmak! |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 18:18. |