![]() |
Minareler Süngü Kubbeler Miğfer!
Minareler Süngü Kubbeler Miğfer Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Aralık1997 yılınında davet üzerine gittiği Siirt’te okuduğu ve bu nedenle ömür boyu siyaset yasağıyla 1 yıl hapis cezası aldığı (4 ay cezaevinde kaldı) dörtlüğün, üstad Adil Avaz tarafından Erdoğan'a hitaben seslendirildiği Minareler adlı eseri gün yüzüne çıkarıp foruma sunuyoruz. Vesile olan "Azrail662" rumuzlu kardeşimize teşekkür ederiz. İşte muazzam eserin mp3 hali, duygularınıza hakim olamayacaksınız... Minareler Süngü Kubbeler Miğfer [TIKLATIN] İşte Ezgideki sözler: Kim demiş bu şarkı yarım kalacak Kim demiş bu şiir burda bitecek Takma sen kafanı yürü aslanmım Bu türkü ülkenin sesi olacak Takma sen kafanı yürü aslanmım Bu türkü ülkemin sesi olacak Döneceğiz bir gün bu şehr-i tayyibe Döneceğiz elbet memleketimize Minareler Süngü Kubbeler Miğfer Camiler Kışlamız Müminler Asker Her gecenin sonu gündüz değil mi Kara kıştan sonra bahar değil mi Takma sen kafanı yürü aslanmım İnançlı olanlar üstün değil mi Döneceğiz bir gün bu şehr-i tayyibe Döneceğiz elbet memleketimize Takma sen kafanı yürü aslanmım Bu türkü ülkemin sesi olacak Minareler Süngü Kubbeler Miğfer Camiler Kışlamız Müminler Asker Gelecektir elbet senin başına Öncekilerin başına gelen Ne Firavun ölür Ne de bu dava Bir yaşam şeklidir başına gelen Döneceğiz bir gün bu şehr-i taife Döneceğiz elbet memleketimize Minareler süngü Kubbeler miğfer Camiler kışlamız Müminler asker *** Üstad Adil Avaz ile Yazışmamızdan; --- Naçizane bir soru: Minareler'i Tayyip Erdoğan için yazdınız değil mi? --- Adil Avaz... -‘ Minareler’ konusuna gelince; o gün Tayyip mazlumdu, zulme uğramıştı, yanında olmak gerekiyordu ve gerekeni yaptım. Selamlar. " |
Alıntı:
Zindan iki hece Mehmetim lafta ! Baba katiliyle baban bir safta! Bir de geri adam boynunda yafta... Halimi düşünüp yanma Mehmed' im! Kavuşmak mı?... Belki... Daha ölmedim! Avlu... Bir uzun yol... Tuğla döşeli, Kırmızı tuğlalar altı köşeli. Bu yolda tutuktur hapse düşeli... Git ve gel... Yüz adım... Bin yıllık konak. Ne ayak dayanır buna, ne tırnak Bir alem ki, gökler boru içinde! Akıl almazların zoru içinde. Üstüste sorular soru içinde: Düşün mü, unut mu, sus mu, konuş mu? Buradan insan mı çıkar, tabut mu? Bir idamlık Ali vardı, asıldı Kaydını düştüler, mühür basıldı. Geçti gitti, bir kaç günlük fasıldı. Ondan kalan, boynu bükük ve sefil; Bahçeye diktiği üç beş karanfil... Müdür bey dert dinler bu gün 'maruzat'! Çatık kaş... Hükümet dedikleri zat... Beni Allah tutmuş kim ede azat? Anlamaz; yazısız, pulsuz dilekçem... Anlamaz ruhuma geçti bilekçem! Saat beş dedi mi, bir yırtıcı zil; Sayım var, maltada hizaya dizil! Tek yekün içinde yazıl ve çizil! İnsanlar zindan da birer kemiyet Urbalarla kemik, mintanlarla et. Somurtuş ki bıçak, nara ki tokat; Zift dolu gözlerde kat kat... Yalnız seccademin yüzünde şefkat; Beni kimsecikler okşamaz madem; Öp beni anlımdan, sen öp seccadem! Çaycı, getir ilaç kokulu çaydan! Dakika düşelim senelik paydan! Zindanda dakika farksızdır aydan. Karıştır çayını zaman erisin; Köpük köpük, Duman duman erisin! Peykeler duvara mıhlı peykeler; Duvarda, başlardan, yağlı lekeler, Gömülmüş duvara, baş baş gölgeler Duvar katil duvar, yolumu biçtin! Kanla dolu sünger... beynimi içtin! Sükut... kıvrım kıvrım uzaklık uzar; Tek nokta seçemez Dünyadan nazar. Yer yüzü boşaldı, habersiz miyiz? Güneşe göç varda kalan biz miyiz? Ses demir, su demir ve ekmek demir... İstersen demirde muhali kemir, Ne gelirki elde kader bu emir... Garip pencerecik, küçük, daracık; Dünyaya kapalı, Allah'a açık. Dua dua, eller karıncalanmış; Yıldızlar avuçta, gök parçalanmış. Gözyaşı bir tarla, hep yoncalanmış... Bir soluk, bir tütsü bir uçan buğu İplik ki incecik, örer boşluğu. Ana rahmi dahi şu bizim koğuş; Karanlığındadır, yeniden doğuş... Sesler duymaktayım: Davran ve boğuş! Sen bir devsin yükü ağırdır devin! Kalk ayağa dim dik doğrul ve sevin! Mehmed'im sevinin başlar yüksekte! Ölsekte sevinin, eve dönsek de! Sanma bu teker kalır tümsekte! Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (Yanlış hatırlamıyorsam buydu) |
Bunda ne var ki Üstad Necip Fazıl'ın Oğluna yazdığı şiir bende bu diye duydum daha doğrusu okudum şaşırdım doğru mu diye yinede sorayım dedim
Teşekkürler Allah Razı Olsun |
ZİNDANDAN MEHMEDE MEKTUP
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar karıştırıyorsunuz, Başbakan'ın hapis cezası almasına sebebp o şiir değil; şimdi yükleyip buraya ekleyeceğim şu ezgideki dörtlük:
Mnareler Süngü Kubbeler Miğfer Camiler Kışlamız Müminler Asker |
Alıntı:
:güzel: evet haklısın komşi zaten şiirlere bakınca bu daha mantıklı geliyo... :güzel: |
Minareler Süngü mp3
Pek tanınmasa da sesi insanın yüreğini titreten, müzikleri yüksek kalite olmasa da verdiği his yeten, benim yorgun devrimci diye isimlendirdiğim Adil Avaz'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben içli sesiyle okuduğu Minareler Süngü Kubbeler Miğfer şiiri..
Adil Avaz Minareler Ezgisiz Sadece Şiir Versiyonu Mp3 |
Yahu Zindandan Mehmede Şiiri ile alakası yok başbakanımızın hapis cezasının.. Karıştırmaktan ziyade, bir de çok eminmiş gibi yorumlar getirilmiş.. Ben bile şaşırdım acaba ben mi yanlış biliyordum yıllardan beri diye..
Ziya Gökalp'e ait bir şiirin dörtlüğünü dillendirdiği için almıştı ceza. Düşünce özgürlüğümüzün ne seviyede olduğununda en güzel örneğiydi o ceza.. Minareler süngü, Kubbeler miğfer; Camiler kışlamız Müminler Asker.. Dörtlük bu ... |
Alıntı:
|
wikipedia'da Ziya Gökalp'ın şiirinin biraz daha değiştirilmiş hali olara geçiyor Başbakan'ın okuduğu dörtlük:
Ziya Gökalp'in şiiri Elimde tüfenk, gönlümde iman, Dileğim iki: din ile vatan... Ocağım ordu, büyüğüm sultan, Sultan’a imdad eyle yarabbi! Ömrünü müzdad eyle yarabbi! Erdoğan'ın okuduğu şiir Minareler süngü Kubbeler miğfer Camiler kışlamız Müminler asker |
Sorun tamamıyla ve fazlasıyla giderildi.DURMAK YOK YOLA DEVAM.
|
İşte gerçek şiir
İLAHİ ORDU Minareler süngü, kubbeler miğfer, Camiler kışlamız, mü'minler asker, Bu iláhi ordu dinimi bekler, Dillerde tevhid Allahu Ekber. Mü'minler ordusu Hakk'ın kolunda, Batılla savaşır dini uğrunda, Ezelden ebebe Kur'an yolunda, Allahu Ekber, Allahu Ekber. Hak dinin rehberi Resul-i Ekrem İman telkin eder hadisi her dem Dinimizde yoktur gizli ve mahrem Doğrudan doğruya Allahu Ekber. Cevat Örnek *** Bu şiirin gerçek sahibinin 1981'de vefat eden şair Cevat Örnek olduğunu tarihçi Murat BARDAKÇI 2002 tarihli bir yazısında açıklıyor.. |
Minareler Süngü Kubbeler Miğfer - Yoğun İstek Üzerine mp3 formatı
Ben bu muazzam eseri ilk dinlediğimde adeta kendimden geçmiştim. Bu kadar olurdu ve oldu...
|
ındırıyorum sagol
|
Nakaratta ki sözleri;
Döneceğiz bir gün bu şehr-i tayyibe... Taif olmaması lazım |
Eline sağlık Murat. +
|
Alıntı:
Murat Bardakçı tarihçi ise.. |
TÜRKİYE AYDINLANDI SENİNLE
GÜNEŞSİN SEN UFUKDA DOĞAN BİRTEK SEN! GERİ KALANLAR YALAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN.... |
DURMAK YOK YOLA DEVAM ...
|
Kim demiş bu şarkı yarım kalacak
Kim demiş bu şiir burda bitecek Takma sen kafanı yürü aslanmım Bu türkü ülkenin sesi olacak Döneceğiz bir gün bu şehr-i taife Döneceğiz elbet memleketimize Her gecenin sonu gündüz değil mi Kara kıştan sonra bahar değil mi Takma sen kafanı yürü aslanmım İnançlı olanlar üstün değil mi Gelecektir elbet senin başına Öncekilerin başına gelen Ne Firavun ölür Ne de bu dava Bir yaşam şeklidir başına gelen gerçekten nakaratı kadar tamamıda güzel bie şiir tam Büyük Lideri anlatıyor |
Ak parti işte aydınlatıyor etrafı sağolun aydınlattınız
|
EMEĞİNİZE SAĞLIK
|
emeğine sağlık özgün kardeşim bende indirdim (+)
|
Minareler Ezgisinin Sahibi Üstad Adil Avaz'ın oldukça duygusal bir tonda kaleme aldığı Başbakan'ı Tebrik, Takdir ve Teşekkür Yazısı İşte Adil Avaz'ın REİS hitabıyla başladığı tebrik ve tadir yazısı "DAVOS’TAKİ GAZZE Sağ ol reis bey. Yıllar sonra, yıllar önce kaybettiğim arkadaşımı buldum. Şartlar ne olursa olsun haktan ve mazlumdan yana olma arkadaşlığı. Halk arsındaki bu güzel karakterin ve onurlu duruşun;başbakan olarak seçtikleri kişiden,de tezahür etmesine sevindim. Sevindim boğazımda düğümlenen yalnızlık ve çaresizlik hissinin neşterlenmesine. Sevindim benim gibi milyonlarca insanın duygularına tercüman oluşunuza. Sevindim,yavaş yavaş psikolojik rahatsızlığa sürüklenen halkıma ‘yalnız değilsiniz’mealindeki çıkışınıza. Velhasıl sevindim Davos,ta sizi yeniden bulduğuma. Sağolun,varolun. Gelelim bizim yerli,yazar geçinen ukela zerzevatın,sanal kurgular üzerine inşa ettikleri felaketlerin;felsefi boyutlu havlamalarına. Evet kendi kendilerine‘büyük gazete’diyen bazı medya kuruluşlarını tanıyorum. Bunlar aslen Yahudi olan,bazı medya kuruluşları ile kardeşlik paktı imzalayan medya kuruluşlarıdır. Misal, Doğan gurubu Hürriyet'i ile Müslüman düşmanı Yahudi Axel springer,medya grubu arasındaki kardeşlik paktı gibi.Bu vaziyette karnını Doğan gurubundan doyuran yazarlar, Davos çıkışını,nasıl yorumlamaları gerekiyorsa öyle yorumlamalılar. Buna karakter yorumu tasmalı yorum veya ekmek yorumu v.s de diyebilirsiniz. Bunların bütün çabası;İsrail’in Filistin’e karşı giriştiği soykırım ve Filistin’,i İsrail’e ılhak etme girişimlerini haklı çıkarmaktır. Bu tür yazarların isimleri Ahmet,Mehmet vs olabilirler.Ancak önlerine ekmeklerini dolaylı da olsa Yahudiler koyduğu için sadakatlıklarını göstermek zorundadırlar. Bizler halk olarak Filistin halkının yanıdayız.hakkın ve haklının yanındayız. Mazlumun yanındayız.Dolayısı ile Davost’a ki haklı çıkşın da yanındayız. Teşekkürler reis bey. " Adil Avaz |
allah razi olsun
|
Adil Avaz ile www.adilavaz.com yazışmamızdan;
ben - Adil Baba sizden de böyle bir yorum beklenirdi. Çok teşekkürler, burada sizin de nezdinizde bu konuyla ilgili bir iki cümle kurmak istiyorum. Tercüman ve Yeni Çağ gibi gazeteler bile çıkıp HELAL OLSUN diyebilmişken içimizden Siyonizm Karşıtlığıyla bilinen bir kesimin çok az da olsa bazı mensuplaırnın HELAL OLSUN demek yerine bin dereden su getirmek gayretlerini görünce onlar adına utanıyorum. Biz bu vesileyle bir şeyi daha görmüş olduk. Bazılarının derdi; ne doğruların DÜNYA'ya haykırılması, ne Gazze ne Filistin imiş. Bazılarının derdi sadece kendi partileriymiş. Siyaset gözleri böyle kör etmiş. Biz sizin yüreğinizdeki hakikat siperine aşığiız. Naçizane bir soru: Minareler'i Tayyip Erdoğan için yazdınız değil mi.. http://www.adilavaz.com/components/c...ages/admin.pngAdil Avaz: Değerli kardeşim partici olanlar, taraf olanlar, sağlıklı karar veremezler. İyiyi ve kötüyü, hakkı ve batılı, doğruyu ve yanlışı, birbirine karıştırıp; mensup oldukları parti veya tarafın çıkarlarına (Az bir pahaya) karşılık satıyorlar.Hakkın yanında olmak için etrafın onayı gerekmez. Böyle takıntıların olmasın. Bu yazdıklarım senin için de geçerlidir. Taraf olmak için,Allah Yeterlidir. ‘ Minareler’ konusuna gelince; o gün Tayyip mazlumdu, zulme uğramıştı,yanında olmak gerekiyordu ve gerekeni yaptım. Selamlar. |
çok güzel bir şiiir alışkanlık yaptı hergün dinliyorum ....
|
Teşekkür ediyorum..
|
Paylasım icin sagol,ellerine saglık.
|
İşte aradıgım eser çok sagol
|
paylaşım için teşekkürler.
sayın başbakanın bu şiiri okuduğu mitingin videosu var mıdır? |
Emeğinize ve yüreğinize sağlık,çok teşekkür ederim paylaşımınız için...:gül:
|
s.a arkadaşlar minareler süngünün başbakan tarafından okunan versiyonu yokmu ???? haberdar ederseniz sevinirim..
|
harika bir eser dinledikce dinleyesim geliyor.
Yapılan bir haksızlığı vurguluyor ya işte orası tam can alıcı nokta Site yöneticilerine çok çok teşekkür ediyorum. Toplam 4018 kayıtlı kullanıcılı sitemde bu sayfaya yönlendirmeli bir konu açacağım. Site yönetimine tekrar teşekkür ediyorum. |
Allah razı olsun bizleri muallakta kaldığımız bu konuda aydınlattınız.
selametle kalınız... |
Minareler süngü,
Kubbeler miğfer; Camiler kışlamız Müminler Asker.. yazan şairden allah razı olsunn okuyanlardan da tabiki |
Eden bulur. Recep Tayyip Erdoğan hapse girmemiş olmasaydı bunca desteği alamayacaktı... "Eden bulur" yanlış anlaşılmasın Başbakanımıza söylemiyorum.Diğerlerine söylüyorum...
|
Arkadaşlar konumuz güncellenmiştir. Burada olduğumuz müddetçe bu konuyu unutmayalım.
|
Önemli bir konu ara ara güncelliyelim
|
All times are GMT +3. The time now is 18:07. |